Kim korkar kilolardan ;)

menü paylaş soya menüüü

bu ara ne oldu bana acaba?
beni bu havalar mahvetti biliyorum ))

sabah ılık limonlu su
kahvaltı
1 rafadan yumurta, lor peyniri, 1 dl çavdar ekmeği

ara
Türk kahvesi

öğlen
ızgara hamsi, soğan, 1 dl çavdar ekmeği

şimdilik bu kadar

su tüketimi, 2 fincan yeşil çay, 500 ml su

su içmek istiyorum çıkacağım birazdan o yüzden içmiyorum. yine direk gitmeyeceğim çocuğu almaya önce markete gideceğim. çocuğun bezi bitti birde eksiklikler var onları halledeceğim.

bende katılmak isterm hanımlar...
hızlı kilo alıp hızlı verenlerdenm
eksik olan ise azmim onuda burada arıyorum kendi günlüğüm de var ama burada da yazışmak isterm...
ev sahibesii??

Tesekkür ederim salatalarima bundan sonra biraz yag koyucam ve Proteine agirlik vericem

Ben su yerine 2 l bitki cayi iciyorum ve en büyük yanlisim aksam Kilo yapmaz diye hazir salatalik tursulari yerdim

Ben su yerine 2 l bitki cayi iciyorum ve en büyük yanlisim aksam Kilo yapmaz diye hazir salatalik tursulari yerdim

2 büyük yanlış bence...
su yerine bitki çayı içmemelisin, suyun yerini hiç bir şey tutmaz...
günlük 2 litre (bu konuda zorlama, 1 litre de yeter) su içmen lazım...
bunun yanı sıra bitki çayları da içebilirsin ama su ayrıca içilmeli..
Su da bulunan mineraller kaynadığında kaybolur ve suyun bir özelliği kalmaz..
Sen bitki çayı içtiğinde bu vücudunun su ihtiyacını karşılayamaz çünkü bitki çaylarının genel özelliği vücuttaki suyu atmaktır..
Yani almadığın suyu atıyorsun bu da yüzünde çökme, vücudunda sarkma, selülit vb olarak sana dönüyor...

Turşuya gelirsek, bol tuz içeren bir ürün..
Bu da vücudunun su tutmasına neden olan bir şey..
Yani hem su içmiyor, hemde bitki çaylarının vücuduna sağladığı ödem atıcı özelliği engelliyorsun..

Tartılar, turşu, zeytin, bol tuzlu yiyecekler, hazır gıdalar, fastfood vb gıdalar tüketen insanları severler..
Bunları tüketmeyen insanlar genelde daha zayıf olduğundan tartı onlardan pek hoşlanmaz ))

Tartının sevmediği insanlardan olman dileğiyle ))

bende katılmak isterm hanımlar...
hızlı kilo alıp hızlı verenlerdenm
eksik olan ise azmim onuda burada arıyorum kendi günlüğüm de var ama burada da yazışmak isterm...
ev sahibesii??

Selam EliFeyza,

Günlüğüne biraz göz attım,
hızlı kilo veriyormusun bilmiyorum o kadar okumadım ama neden hızlı kilo aldığını biraz okuyunca anladım...
Bizim günlüğümüzün kuralları biraz serttir.. Önceleri gelen her arkadaş, kolay uyum sağlayacağını düşünüyor ama sonrasında zorlanabiliyor..
Öncelikle sayfa 4'teki listemize göz atmanı tavsiye ederim, bir çok şeyi hayatından çıkarman gerekecek burda devam etmek istersen...
Burda değilde kendi günlüğünde devam etmek istersen eğer, bir kaç ufak önerim olacak..

Öncelikle kullandığın tabak ve kaşıkları değiştir..
Kendine koyu renkli (mümkünse koyu mavi-lacivert renkli) tabak ve tas al, kaşık olarak tatlı kaşığı ve çatalı kullan...
Koyu renkli tabaklarda yediğin yemek hem gözüne daha çok görünecektir, hemde küçük çatal ve kaşık kullandığında yeme süren uzayacağından daha çabuk doyacaksın... Böylelikle gözünde karnında doyacak...
Zayıflama da ilk adım, gözümüzü doyurabilmektir.. Çünkü asıl açlığı o çeker..

Burda ki her arkadaşa aynı şeyi söylüyorum, sana da tavsiye ederim, vücudundaki her bir kiloyu 4 paket sanayağı olarak hesapla.. Örneğin 5 kilo fazlan var ise bu 20 paket sanayağı yapar... (1 paket sanayağı = 250 gr x 4 = 1 kilo )
Ve mümkünse al birkaç tane sanayağı buzdolabına yerleştir, görünen bir yerde olsun, dolabı her açtığında sana vücudundaki fazla yağları hatırlatsın...

Asla yemekle birlikte su içme... Yarım saat öncesi yada sonrasında içebilirsin.. Ama yemekle birlikte içilen su, seni doymuşsun gibi kandırır ve bu da bir süre sonra açlık atağına sebep olur.. Yemeğini yerken doyman önemli, kendini kandırman değil.. Doymayacağını farkediyorsan mutlaka salata + çorba ekle menüne

Ve son tavsiyem, kaçamaklara dur de...
yarım puaça yemek sana sadece kilo yapar.. üzerinde yeterince yok mu sence?
daha fazlasına ne gerek var?

Bunlar sadece öneri, dikkate alırsan ne mutlu bana..
almazsan, en azından burdaki arkadaşlarıma bilgi olur..

Dilediğin kiloya hedeflediğin sürede ulaşman dileğiyle,

Sevgiler

Merhaba kızlar eşim dün ameliyat oldu çok şükür sağlık durumu iyi lakin ağrıları çok fazla gece gram uyku uyumadık bugün çok şükür taburcu olduk koşturma devam yemek ilaç saatleri ve gelen giden çok yoğunum ve eşim benden destek almadan yürüyemiyor yani düzelinceye kadar spor yok ama yediklerime dikkat ediyorum

canm cok ozur dilerm ben izgara diye bir minik dilim.yemistim ben kurallari bidaha bidaha okuycm dov beni tamm raziyim

Bn bugnku menumu yazip belki kendmi affettiriim

Sabah lor peyniri 3 kasik kadar ve 2 haslanms yumrta

Ara oglen yiyemedm evde islerm coktu 1 brdak yesilcay

Aksam izgara tavuk ve yesil salata bir kase kadr

2 lt su daha icecegm spor yaparsmda yazrm

Selam prenses ))
sen nasılsın görüşmeyeli ))
Tesekkur ederim soyacim bu ara biraz sikintili donemdeyim ama iyiyim sizleri ozledim suan 60 kiloyum ve buara istahim cok feci kApalı aksam hic bisey yiyemiyirym sabahta birgek saat 3 civari corba yada sebze yemegi yiyorum dahada bisey yok biliyorum duzensiz ama napicam bilmiyorum

prensessss cnm hoşgeldin nasılsınnnnnn

Canım,
tekrar tekrar geçmiş olsun,
"ameliyatlardan nefret eden biri olarak" neler çektiğini az çok tahmin edebiliyorum..
6 yıllık evliyim, 2 sene içinde eşim 3 kere ameliyat oldu ve bayaa zorlandım..
En son kendi olduğum ameliyatta ise 2 ay boyunca eşime muhtaç, yatağa bağlı yaşadım, berbattı...
Koşuştumacalar, gelen-giden, ağrı-sızı hepsi işkence gibiydi..
Dediğim gibi, sen kendine dikkat et, mümkün olduğunca beslenmene dikkat et..
Sakın iştahım yok diyerek bir şey yememezlik yapma
Dönmeni 4 gözle bekliyoruz

Sevgiler

canm cok ozur dilerm ben izgara diye bir minik dilim.yemistim ben kurallari bidaha bidaha okuycm dov beni tamm raziyim

Sadece minik bir dilim sucuk değildi kızdığım şey, o gün bir menü daha paylaşmıştın..
yine yasaklı grubumuzdan bir şey yemiştin ama geri dönüp okuyup tekrar sinirlenmek istemiyorum..

Bak, tekrar açıklayacağım ama bu son ona göre...
Sucuk, salam, kavurma, sosis gibi şarküteri ürünlerinin nasıl yapıldığını çok iyi bilen bir insanım..
1 yıl gıda sektöründe çalıştım.. Hatta Türkiyede et sektöründe az çok bilinen bir firmada.. İsim vermeyeceğim..
Emin olun içine koydukları şeyleri bilseniz kapınızdan içeri sokmazsınız...

ama yememenizi istemem bu sebepten değil, netice de insanların damak zevki farklıdır..
İsteyen yer karışamam..
Fakat bu tarz şarküteri ürünleri içerisinde farklı yağlar taşır (kuyruk yağı, donmuş yağ, iç yağı vb)
Bu yağları vücut parçalayamaz ve atamaz..
Sen kendi vücudundaki yağlardan kurtulmaya çalışırken ekstra yağ alıyorsun vücuduna..
Üstelik bünyenin parçalayamayacağı bir yağ çeşidini..
ben sadece zeytinyağı kullanın diye bas bas bağırırken hemde..

Eğer kendine bu kötülüğü yapmak istiyorsan zaten benimle devam etmenin bir anlamı yok anlıyor musun?
Ben kendisiyle barışık, vücudunu seven, sağlıklı bir beden isteyen insanlarla yola devam etmek istiyorum...

Hatalarını biliyorsun aslında,
Bunu tekrarlamayacağına da eminim artık...

Bundan sonra daha dikkatli olacağını düşünüyorum,
Öyle değil mi ))

vvaavvv çok sert ....hakkaten teşekkür bilgilerin için....ben sizi takipteyim o kadar sıkamıcam kendimi iradem zayıf valla ne yalan deyim...ama sizi takipteym valla merakla bekliyorum sonuçlarınızı...tavsiyelerine uycam ama....

cnm çok geçmiş olsun

Bu şekilde bir yeme düzeni çok kötü kilo aldırır sana farkındasın değil mi?
şu an için sorun yok gibi görünür ama vücudun şu anda kıtlık pozisyonuna geçmiştir,
yediğin herşeyi stoklayıp yağa çevirmeye başlamıştır...
Dikkat et, kaslardan kaybediyorsun..
Ki ilerki yaşlarda o kaslar bize çok lazım olacak
Bir an önce yeme düzeni oluştur,
En kötü ihtimal ara öğünler yap

Bak gelir gelmez fırça yiycen ya
özledin galiba )))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…