Kim korkar kilolardan ;)

Günaydın )))

Eli maşalı diyolar bana biraz ))))
Ama dediklerimi yapan herkes zayıfladı bu da yalan değil...
Sadece disiplin ve irade bu kadar...
Yani 10 yılda 15 yılda aldığın kiloyu 3 gün şok diyet yapıp vermeyi düşünenlerden değilim, daha çok 4-5 ay disiplinli bir diyet yapıp vermeyi tercih edenlerdenim ))

Bende takip edeceğim ara sıra seni
Kaçamaklardan uzak dur ))))

özlemezmiyim be :))

sabah kahvaltımı yazıyorum
2 dilim ekmek
2 dilim yağsız peynir
domates
salatalık
bol maydanoz

1 fincan limonlu açık çay

düzene sokmalıyım kendimi farkındayım

geçmiş canım rabbim sana da yardım etsin.

Günaydın kızlar

hayrılı cumalarınız olsunnnn
günaydın canım. sana da hayırlı cumalar

herkese günaydın hemen menümü yazıyorum
tabii ki de dünü yazıyorum ben bütünü görmeyi seviyorum parça parça olunca zorlanıyorum

sabah: 2 bardak limonlu ılık su
bir dilim ekmek, çeri, biber, badem, bir fincan çay
ara: bir türk kahvesi+bir yeşilçay
öğle: 2 kepçe çorba+ 2 yk yoğurt+2 yk ıspanak+bir dilim ekmek
ara: bir tane nar + bir fincan çay + bir fincan yeşilçay
akşam: 2 kepçe çorba+2 parda fırın poşetinde tavuk + bol salata
ara: 2 fincan çay + 10 tane badem

2 lt su+300 yerinde zıplama

aslında ben birşey soracaktım soya akşam aklımdaydı şimdi hatırlamıyorum.
dün öğleden sonra başlayan yağmur bugün şiddetini arttırdı ve şuan dolu yağıyor.
akşam eve gidince küçüğü yatırdım. çamaşırlarım vardı içeriye aldım kurutmalığı astım. ütülenecekler vardı onları ütüledim. eşim o arada muz+çikolata+pestil yedi. ve bana da ye de bitsin diye çok ısrar etmesine rağmen yemedim. sen benim iyiliğimi istiyorsan lütfen ısrar etme yemek istiyorsan yiyebilirsin ben sana neden yiyorsun demiyorum dedim. o da tamam dedi. hatta bana çok acele ettiğimi daha önce zayıfladığımı bu defa yapabileceğimi sadece kendime zaman vermemi söyledi. tamam oldu canım dedim uzatmadım.

Dün akşam aklındaysa ve şimdi unuttuysan sorayacağın şeyi hemen analiz yapalım ))
Akşam ile ilgili yazdıklarına göz atalım bakalım
Çocuklarla ilgili bir şey sormazsın, çocuğum yok...
Çamaşır yada ütüyle ilgili de olamaz, hiç onlarla ilgili yorum yapmadım...
Hah buldum galiba !

eşin muz çikolata pestil yemiş !

"soyacım biz pestil yiyebiliyor muyuz?"

I Ih ))))))

ama istersen kakao al, muzu kakaoya batırıp ye canın tatlı istediğinde ))

Nası çözdüm ama

aaaaaaaaaaaaa evet şimdi geldi aklıma soyacım yordum seni de. ama muzla aram yok. eğer canım isterse de senin dediğini yapacağım söz veriyorum. pestili normalde severim ama evdeki kurumuş ya da ben kendimi böyle teselli ediyorum...

şimdi normalde pilavlarda bulguru tercih ediyoruz hem besin değeri hemde uygunluğu açısından. pirinç değil.
ama kepekli pirinç ile ilgili düşünceni soracaktım ?

Günaydın
akşam makarna
su tamam 350 ip atlama

sabah ılık su ve zıplama
bugün değişiklik yapıp simit yedim
ara tarçınlı yeşil çay

Eğer kepekli pirinci pişirebiliyor ve yiyebiliyorsan, sana afiyet olsun diyorum
başka da bir şey demiyorum ))))))

şaka şaka, normal pirincin işleme tutulmamış hali
daha sağlıklı ok ama içinde barındırdığı şeker, nişasta vs yine az değil ))

bulgur iyidir ))

muz sevmiyorsan 2-3 kuru kayısı ve kakao'da aynı işlemi görür ))
veya kivi + portakal + kakao tozu ))
ama kakao şekerli olanlarından değil ona göre

aslında ben onu kendim için almıştım yani kepekli pirinci. ama kendime hiç pişirmedim hep bebeğin yemeklerine kullandım. evet çok zor pişiyor belki de bu yüzden üşendim

hımmm bak bu alternatifleri çok sevdim özellikle kivi+portakal+kakao tozu tam benlikmiş valla
hemen bu akşam evde bunu deneyeceğim inşallah evdeki kakaolarım şekerli olanlardan değildir. inan ağzımın suları aktı.
neyse ben yeşilçayımı içiyorum üstüne de elmamı yiyeceğim...

Bugün kilo verme serüvenleri üzerine yazayım bakalım...
Aslında neden blog açmıyorum merak ediyorum
En azından okumak isteyenler gelir okur, burda sanki zorla okutuyor muşum herkese gibi hissediyorum ))

Genellikle kilo vermek isteyen insanlar her zaman bir çıkış noktası ararlar, tutunacak bir bahaneye ihtiyaç duyarlar...
Örneğin, eski sevgiliye zayıflayıp ders vermek...
Eltiye, görümceye, kayınvalideye zayıflayıp nispet yapmak...
Kendisine şişman diyen aile bireylerinden birine "kapak" yapmak...
Ve daha bir sürü neden...

Eğer tutunduğunuz bahane ve çıkış noktanız bu ise hiç bir zaman o yolu tamamlayamazsınız..
Bu noktalardan yola çıkan insanların sadece %2-3 gibi bir kısmı amacına ulaşmıştır, kalanları her seferinde aynı bahaneye sığınırlar "irademi kaybettim, amacımı kaybettim, eski heyecanım kalmadı..."

Eğer zayıflamak istiyorsanız ama gerçekten; bunu sadece kendiniz için istemelisiniz...

26 yıl şişman dolaştım...
Ailem "topik" diye dalga geçerdi benimle...
Kötü niyetle değil, sevgi ifadesiydi ama kırılırdım...
Etrafımdaki herkes çıtı pıtıydı, onlarla mağazaya gitmekten ölesiye nefret ederdim ))
Düğünlerde, eğlencelerde kıyafet sorunu yaşardım hep..
Ama kendi tarzım vardı hep, tarzım olmayan hiç bir şeyi giymedim hala da giymem ))

Hiç kimse için zayıflamaya çalışmadım...
Sevgililerim oldu, hiç kimsenin beni kilom için terkettiğini düşünmedim...

Ben düşüncelerimin sahibiyim, kölesi değil !

Evleneceğim zaman da tombiktim...
Zayıflamak için uğraşmadım
Beni seven böyle sevdi

Sonra bir gün sağlık problemleri yaşayınca (artık bilmeyen kalmadı diye tekrar anlatmıyorum) sadece Sağlığım için zayıflamaya karar verdim ve diyet yaptım, bu kadar...

Benim çıkış noktam, sağlığımdı..
Kimse için değil, sadece kendim için...
Kendimden vazgeçmediğim sürece diyeti bırakmam değil mi))

Ama eski sevgililer unutulur, ailenin sana söylediği sözler silinir gider, bugün eltine, görümcene vs nispet yaparsın, yarın onlar olmaz hayatında bitti gitti....

Sadece kendiniz için sağlıklı bir beden isteyin kızlar...

Mükafatını zaten bu saydığınız kişiler hasetinden çatlarken alacaksınız ))

Sevgiler

Günaydin soya_sosu ben senin yazdiklarini merakla okuyorum eski günlügünüzde 99 cu sayfadayim
yasemin 8085 cok iyiymis
benim size bir sorum var ben 21 günlük yarismadayim ordaki arkadslarimida cok seviyorum surda bir iki haftadir günlük yaziyoruz mecburi degil kabul edersen sizin sayfadan devam etmek istiyorum ama yedigim seyleri öbür yarismayada yazmak istiyorum 24 aralikta sonlandiriyoruz yarismayi arkadslara haksizlik yapmak istemem
kurallarinizi biliyorum beni kabul edersen hersey kabulum 2ci sorum ben ocagin 5 ne kadar burdayim ocagin altisinda karin ameliyati olmak icin türkiyeye gidicem ordan yazabilicegimi sanmiyorum eyer kabul ederseniz bende varim birde ben bu kilolari tutmak icin türkiyeden gelince devam etmeye hazirim

Selam Kosmetik,

Diğer günlüğünüzü takip ediyorum zaten )) Ordaki bazı şeyler benim sayfamda tamamen yasak, bunu biliyorsundur günlüğümü okuyorsan ))

İki günlükte de yazabilirsin problem yok... Ordaki dostluğunuz çok güzel zaten...
Burda verdiğin kiloları nasıl koruyacağın konusunda daha fazla kural öğrenebilirsin...

Bu arada bana soya de yeter, her seferinde soya sosu demene gerek yok ))

Kapımız açık,
Sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…