- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
- Konu Sahibi ezgiyilmaz
-
ezgicim sen ya da nişanlın kayınvaldenlere hiç söyledinizmi anne biz burda oturup para biriktirmek istiyoruz bize bu şekilde destek olmuş olacaksınız diye.sen çalışacaksın bütün gün evde yoksun.mesafeyi baştan ayarlarsan sorun olmaz sanıyorum .bence dene derim herşeye rağmen.annen senin sınavın canım .Peygamberimiz s.a.v nin bir hadisi var" anne ve babasının yaşlılığına erişipte cenneti kazanmayanın vay haline "diye.sen elinden geleni yap ve karşılığını Allahtan bekle mutlaka ödülünü alırsın.Allah gecinden versin esirgesin ama nasılsa anneniz vefat edince mal mülk paylaşılır.siz kayınvaldenizin evine oturun ve annenizede elinizden gelen manevi desteği verin.Sadece Allah rızası için ...Allah ev yapanın yardımcısıdır.Masraflarda aşırıya kaçmayın bir an önce para biriktirip ordan kurtulmak olsun amacınız .
Ne anneler-babalar var hayret vallahi. İnsan malı mülkü niye ister? Evlatları için
Boşverin Allah aşkınıza arkadaşım, kendi yağınızla kavrulun, ilerde kimse başınıza kakıcak birşey bulamaz böylece,
Hem Allah büyüktür, şu an iş düzeniniz ihaleyle, ama ilerde daha güzel iş imkanları karşınıza gelecektir,
Kimseye borçlu kalmadan neler sahibi olursunuz inşallah, evlenenle ev alana Allah yardım ediyor gerçekten.
ya kız annesi neyse de erkek annesi o evini oğluna vermesi gerekmiyormu ben hep böle bilirim yani erkeğin anasının babasının evi varsa o boş ev oğulları içindir..nişanlın desin bunları böle olması gerekmezmi desin
cnm bana sormamıssın ama bence ablan haklı.bende coook kıralarda oturdum.evet nekadar uzak o kadar ıyı dıye duaunuyorum ama suanda bende kaynanamla altlı ustlu otoruyorum o da mecburıyetten.sende bıraz zorlansanda bızaman para bırıktırın kıra vermekten ıyıdır emın ol.ha kırada oturdugum halderahat para bırıktırırım dıyorsan bastan ayrı ev tut.ablana su konularda katılmıyorum,nedense annenın evınde oturmanızı ıstemıyor,bırde kaynananlar cocuga yardım ederlermıs pehhh.sadece akıl verır canını sıkarlar.gerı kalan herseye katılıyorum.hakkında hayırlısı olsun.ha ben boyle mutlumuyım hayırrrr.ama cocugum buyuyup krese verene kadar dısımı sıkacagım kı,bırıkım yapayım.
sevgili ezgiyılmaz..
eskişehir yazmışın memleketine doğru sanırım çünkü benim kayınvalidemler de eskişehirli ve yaşadıklarının birebir aynınını ben de yaşadım 3 evi var benim kayınbabamın da o kadar pinti ki ve o kadar sözler verdilerrki bize çocuk gibi kandırılmışız tayinci olduğumuzdandır sanırım alt kattaki evlerine sizin gelin oturun diyip durdu kaynanam gelemeyeceğimizi bilidği için
ev almamıza yardım edeceklerdi sözde düğünde de bu bahaneyle 5 kuruş harcamamışlardı tayin olayı yakınlaşmaya başladıkca buraya gelinde kiraya çıkarsınız biz kiranıza yardım ederiz de ev parası biriktirirsiniz falan diye gevelemeye başladılar eminim ki öye bi hata yapsaydım her zamanki ggibi ortada kalırdım
çook şükürki bizim maaaşımız yeterli geliyor kredi çekip ev aldık benim annemlerin ordan:)
benim tavsiyem git otur canım evde sıkılma paranı biriktir 5 yıla kalmaz çıkar kendi evinde oturursun
bu işte annene değil kayınbabanlara düşer oğullarına ev vermek evlenince ayrı bi kıymetleniyor oğulları sen de git rahatına bak boşver dediklerine de kulak asma
ooo hem de nasıl kıymete binecek oğulları ama sadece telefonda öyleler kaynanam tel açıp bana oğluma iyi bak demişti hesap sorar gibi eşim hastaydı ben niye hasta etmişim falan saçma sapan cahilce laflar yani yanlarında oğularına hiç bi eleştiride bulunamazsın mükemmelldir çünkü ONLARIN oğullarıdır...neyse ama bence kiraya bel bağlama vereceklerini zannetmiyorum bi borç çıkaracaklardır vermemek için
ben 6 yıldır yaşadıklarımdan çıkartıyorum bunları bi kaç tanıdığım eskişehirli daha oldu aynı şekilde anlattılar genelde kız çocuklarına daha çok yardım ediyorlarmış
şimdi eşim dedi kredimize yardım edin tayin yılımız doluca evi satıp eskişehirden alalım diye kayınbabam küstü konuşmuyor 2 aydır neymiş ordan alınacakmış baştan iyide bişey değişmedi biz hala tayin bekliyoruz yani annemelrin yanında oturmaz şansımız yok 2 yıl daha adam anlamıyor anlamazlıktan geliyor eşim her para lafını açınca borçlarını sıralıyor uhtemelen yalan söylüyor bize para yok dedikten sonra kızına laptop almış napalım Allah herkesi yerinde sağ etsin benim onlardan bu saat sonra 5 kuruş beklentim yok vermezler de zaten adım gibi eminim
sizin de ayrı eve çıktıktan sonra en fazla 1 sene yardım ederler sonra çift maaşlısınız niye vermezler
kayınbabam hala 2 bin lira maaş alıyosunuz diyor ikna edemedim bi öğretmen maaşı 2bin olur mu utanmasa maaşı da isteyecek
"şimdi ikiniz de gençsiniz ve gururlu davranıyorsunuz ama anne olunca çocuğuna bir gelecek sağlayamadığında o gururundan eser kalmayacak... inan bana sorun yaşayacak kadar bile vaktiniz olmayacak"
ablan o kadar güzel konuşmuş ki başka söze gerek yok bence
borçla harçla yaşayıp para derdine düşeceğime keşke kayınvalidemle ay sen şunu dedin bunu yaptın gelmedin gitmedin aramadın etmedin diye muhabbetlere girsem bunlar konuşularak aşılıyo bi zaman sonra da unutuluyo ama para derdi para ile çözülüyo maalesef
hem ev konusunda kendinizi kötü hissederseniz yok işte kayınvalidemlerin gelirinden ettik gibi eşinin kardeşi varmış zamanı gelince siz de ona yardım edebilirsiniz elinden tutabilirsiniz ki zaten haydi haydi yapar insan kardeşlere kıyılamıyo nedense
valla ezgicim gidip kayınvalidenin evinde oturmazsan kendi başınızın çaresine bakacaksınız eminim kiraya yardım edecekleri hikaye
param yok diye en son ağladığında kayınbabamın 50bini çıkmıştı 2 ay sonra
sensen ol ayrı eve çık ama asla kaynana yanına gitme benden tavsiye alt lü üstlüyüz habire 10tl kenara at ev alın diyo 10tlyle ev alınıyo ya çivi çakamıyoz duvar boyayamıyoz 3sened,ir çektigimi bi ben bi allah biliyo mutfagımda dolap yok tabagım çanagım yerlerde mutfak dolabı yaptıramıyoz diger kardeşlere ev kalcak masrafımız boşa gidicek die
sevgili musyas,
çk üzüldüm. peki evlenirken tavırları nasıldı ev konusunda?
sevgilirimle.
cnm evlenirken hiç böyle degillerdi derlerdiki babama öyle bi gelin istiyomki o dizime otursun bn ona su getiriyim dedikleri lafta kaldı malesef babamdan ev kızınızındır die aldılar beni hiç bişi yaptırmadık hiç hemde evi var die yeter dedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?