Kıramıyorum ama çok sıkıldım bu durumdan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben benzer bi sıkıntıdan vücudumda egzama gibi şeyler oluşunca kurtuldum. Herkese hassas bi tenim var kimseyle kıyafet makyaj malzemesi paylaşamıyorum diye de uygun bi dille söyledim. Benim için değil sizin sağlığınız için size bulaşır vs dedim. Bulaşıcı değil ama yine de dikkat etmek gerekli.

Kırmak istemiyorum çünkü çok samimiyiz bi kıyafeti mi esirgiyosun diye düşünüp kırılır diye korkuyorum
Beraber alışverişe çıkmayı teklif edin.
‘Sen benim zevkimi çok beğeniyorsun herhalde ama bu böyle olmaz sürekli, gel beraber nir şeyler alalım ki hem sen rahat et, hem ben huylanmayayım’ deseniz, anlar herhalde.

Annesine açıkça söyle o uyarsın güzellikle.

Bir kıyafet için Aaa yırtılmış falan deseniz. Çok seviyordum çok üzüldüm. Bir daha istediğinde ama birşey olursa falan dersiniz.. Böyle böyle istemez herhalde.

Aynı durum başıma geldi çok sevdiğim kuzenimle aynı evi paylaşmaya başlamıştık. Ben de 1-2 bir şey diyemedim ama sonrasında söyledim. Elimde değil çok huylanıyorum falan. Biraz bozuldu ama anladı sonrasında. Ben her zaman açık olunmasından yanayım. Bir de bu huy bence birçok kişi kıyafeti olmadığından istemiyor ki ortak giyinmeyi sevende çok arkadaşım var. Olabilir ama siz öyle değilseniz vermek zorunda değilsiniz.

Bir kıyafet için Aaa yırtılmış falan deseniz. Çok seviyordum çok üzüldüm. Bir daha istediğinde ama birşey olursa falan dersiniz.. Böyle böyle istemez herhalde.
Bu çok doğru olmaz yapmadığı bir şeyle suçlamak incitici olur bence açıkça doğruyu söylemek en güzeli ilk verdiğimde tekrarı olacağını düşünmediğim için verdim sonra da kırıcı olmak istemedim ama artık bu durumun devam etmesinden hoşnut değilim diyebilir konu sahibi G glmzyz

Aslinda soylemissiniz hatta tiksiniyorum baskasinin kullanmasindan demissiniz daha ne diycektiniz ki annesi anlamis ama O anlamamis benden tiksinmez demiş, pes.

Kiyafetler ozel esyalarimiz baskasina vermek zorunda degiliz ki ve zaten muhtac durumda falan da degilmis, calismaya baslamis ya artik kendine istedigi kiyafeti alir.

Acikca soyleyin niye bahane uretmeye calisiyorsunuz ki, kusura bakma ama ben kiyafetlerimi paylasmaktan rahatsiz oluyorum deyin cunku normal olani da bu, sonra kirilmasin diye ona da hediye kiyafet alin, konuyu kapatin.

Kırmayın lütfen.
Maaşını almaya başladığın da gel sana da benim ki gibi güzel bir dolap düzenleyelim, beğendiğin tarz kıyafetler alalım diyin.

Hala sizden kıyafet almaya devam ederse vücudunuzda kaşıntı başladığını ona da geçmesini istemediğini söyleyin. Mutlaka vazgeçecektir bu huyundan.

Çok çirkin bir alışkanlık bence.direk söylemeden kesemezsiniz

Bir cilt hastalığı uydurun o yüzden kıyafetlerimi giyme bulaşıcı diyin

Bir gün sizden istediği kiyafetin aynısını bulup ya da kendinize alırken aynısını ona da alsaniz hediye olarak.verirken de anlatsaniz durumu ben başkasının kıyafetlerini giyemem normalde kendiminkini de kimseye vermem o yüzden ikimize De aynisindan aldım deseniz ya da bu tarz bir konuşma işte.

İşte bu yüzden mesafe, mesafe, mesafe. Ben de ev arkadaşımda yaşamıştım bu olayı bana sormadan almaya kadar uzamıştı onun boyu patladım en sonunda artık birbirimizin eşyalarını kullanmayalım lütfen dedim ki ben zaten kullanmıyodum da lafı yumuşatiyim dedim sonra küstü falan hasbam, üzüldüm ben de bi kazak aldım hediye ettim gönül aldım ama bu işi de çözmüş oldum. Bu yüzden kimseyle o boyuta gelmemek lazım ayıp ya insan utanır milletteki yüze bak

Ilk birkac cumleyi okuyarak yorum yapayim. Ne kimseyi evime temizlige cagiririm,ne hastayken cagiririm ne de kiyafet odunc veririm. Siz de bu kadar yuz verirseniz ayaginizdaki corabi da paylasmak zorunda kalirsiniz. Ne munasebet elin kizi gelip evinizi temizlesin ki bu ne laubalilik?

Bunu ilk anda söylemeliydiniz bence. Kıyafet konusundaki hassasiyetinizi anlatmalıydınız. Kıyafetleri getirdiğinde düzgün bir şekilde açıklayın durumunuzu.

Haklısınız.Küçük bir dikiş yırtığı sıkıntı olmaz diye düşündüm. Haksız yere suçlamakta doğru değil tabii. O zaman açıkça söyleyecek herşeyi göze alarak.

Bence birdaha isterse oturun çok kibar bir şekilde anlatmaya çalışın. Kırılacakmış diye düşünmeyin bence kimseye yapmaz belki oda birdaha. Sonra siz biryerlerde çağırın mesela oturmaya alışverişe. Öyle öyle düzelir aranız.
Ben kimseyle paylaşamam bende hiç sevmem bu durumu. Sıkıntı yapılacak birşey değil bence.

Haklısınız.Küçük bir dikiş yırtığı sıkıntı olmaz diye düşündüm. Haksız yere suçlamakta doğru değil tabii. O zaman açıkça söyleyecek herşeyi göze alarak.
Evet açıkça konuşmazsanız bunu huy edinir sizin dışınızda birilerinden de isteyebilir ilerde ve karşısındaki sizin kadar nazik olmaz kalbini kırar, birçok insan kıyafet konusunda hassastır bunu anlamasını sağlarsanız onun için de iyi olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…