Kısa Bir Soru

demlicaykeyfi

Ve dünya bir çölse durma. Seraba su getir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
8.810
12.560
298
Neden kadınlar, eşlerini sevgililerini ailelerine karşı koruyor da erkekler eşlerini sürekli kendi ailelerine ezdiriyor, buna göz yumuyor arkadaşlar?

Ek olarak da diyorum ki herkesin "kendi" ailesi ile "eşi" arasında denge kurması lazım. bu daha kolay bir yol.

Son düzenleme:
Neden kadınlar, eşlerini sevgililerini ailelerine karşı koruyor da erkekler eşlerini sürekli kendi ailelerine ezdiriyor, buna göz yumuyor arkadaşlar?
Ne erkeklerin 'Ne yaparlarsa yapsınlar, ailem haklıdır.' mantığı doğru; ne de kadınların kocişlerini elde tutmak adına ailelerine yönelik her hakarete göz yuman şu 'Kocişim de kocişim, kocişim her daim haklıdır, ben ona gurban olayım' tavrı doğru. Yani kadınların yaptığı da doğru değil.

Son düzenleme:
bu durumu bende sorguluyorum kadın bi zamandan sonra erkeğini ailesi gibi görse de erkekler böyle düşünmüyor sanırım..

haklısın. denge kurulması lazım iki taraf için de. ama işte neden kurulamıyor bilemiyorum.
bu durumu bende sorguluyorum kadın bi zamandan sonra erkeğini ailesi gibi görse de erkekler böyle düşünmüyor sanırım..
ya mesela ben kırılmasın diye ablamın onu üzecek bir şey söylemesini istemem, onlar da zaten güzel davranırlar. ama eşimin teyzesi beni iğneler iğneler, o da ağzını açmaz, kibarca durumu idare bile edemez. bunu anlayamıyorum. açıklıyorum kibarca susturabilirdin diye ama aynı tas aynı hamam... (bu tek örnek de değil)

Ha bu arada kadınların bir diğer hatası da kendilerini ezdirip ezdirip kendi acizliklerinin faturasını başkalarına kesmeleri... Ezdirmeyin kardeşim madem kendinizi. Güçlü karakterli kadın zaten ezilmemek adına kocasından medet ummaz, kendisi kendini korur, ezdirmez.
Bu arada şu ezdirme lafı da bana çok abartılı geliyor. Dövüyorlar mı, sövüyorlar mı?

Son düzenleme:
Yine genelleme yine genelleme.
Eşim aileme tek bir kelime edemez, aynı şekilde ailem de eşime edemez. Dengeyi kurmak lazım bence.
Eşim de ailesinin bana laf söylemesine asla izin vermez, ben söylersem sesi çıkmaz. Ama ben asla konuşmam ailesi hakkında.
kötü örnekler burda çok yazıldığı, gerçek hayatta çok anlatıldığı için her erkek her kadın böyleymiş gibi geliyor size.

Hah işte bahsettiğim tam da bu. Siz neden kocanızdan medet umuyorsunuz? Sizin ağzınız yok mu? Teyzesine söyleyin açık açık bu hareketlerinden hoşlanmadığınızı. Yapmayın lütfen. Siz kocaman bir kadın, bir yetişkinsiniz. Kendi kendinize yetebilmeniz lazım.:)

O tamamen karşındaki adama bağlı, genelleme yapmak dogru olmaz, benim hayatimdaki erkek gibi ezdirmeyen adamlarda var. Evlenmeden once bu konulara dikkat edip evlenmek lazım yoksa is isten gectikten sonra sorgulamanin hicbirseye faydasi olmaz..

Şunu kastettim, ailenin her şeye müdahale etmesi, karışması, laf sokması... Şimdi ben kendi adıma düşeni söylüyorum yeri gelince ancak eşimin de destek olması lazım ki karşı taraf tavrını değiştirsin. Biz ne kadar kendimizi ifade etsek de eşler aynı doğrultuda hareket etmezse karşı taraf aynen devam ediyor. Ezdirmek derken dövmeleri gerekmez, inan psikolojik baskı da dövülmek gibi oluyor eziyet oluyor insana. Misal, ruh hastası bir görümcem var, kavga etmeye kalksan her gün edersin çok rahatlıkla. Nereye kadar ağız dalaşına girebilirim? Görüşmemek de olmuyor, illa ki gelecek kardeşinin evine. Ayrıca onunla arayı bozunca tüm aile cephe alacak vs vs... Benim istediğim her şey ölçülü şekilde ve tatlı halledilsin benim pençelerimi çıkarmama gerek kalmasın. Yoksa herkes biliyor kendini ezdirmemeyi.

Cunku kadin erkekle artik cekirdek aile yani ayri bi aile oldugunu biliyor erkekse kadini sadece kendi ailesine eklenmis olarak goruyor cozumu var mi bilemiyorum.

Çünkü biz el kızıyız.
Biz onlara gitmiyoruz onlar bizi alıyor.
Yani benimsemiyorlar o aileden görmüyorlar
Bu mantıkla olduğu için zannımca.

Ben söylemiyorum veya söyleyemiyorum demiyorum ki. sadece eşimin de desteklemesi lazım çünkü kadın susmuyor. eşlerin aynı doğrultuda hareket etmesi lazım yoksa karşı tarafın tavrı değişmiyor. ben eşimden kat kat fazla savunurum kendimi. siz de bir konu açtık diye süt dökmüş kedi zannetmişsiniz ve o şekilde devam ediyorsunuz.

Tamam anket yapalım Türkiye genelinde. Genellememi haklı çıkaracak kadar fazla örneğini buluruz bu durumun. İstisnaları var diye bu genellemeyi yanlış hale getirmez ki. Ne mutlu size, sizin adınıza sevindim. Ama kendiniz bu şekildesiniz diye siz de bütün aileleri kendiniz gibi sanmamalısınız

Çoğu bu şekilde maalesef.
Evlenmeden önce o kadar çok şeye dikkat ediyoruz ki artık evlenecek adam hiç kalmayacak çünkü Türk erkeklerinin çoğu böyle.
Sorgulamanın elbette faydası var. Her şey olduğu gibi kalmaz hayatta, konuşulur, tartışılır, değişir... İnsanlar okur, fikir alır vs.

Valla bence siz dimdik durusanız bir şey olmaz. Öyle laf sokmalardan, göz süzmelerden, iğnelemelerden bahsetmiyoru. Görümcenize açık açık deyin: ''Şu tavrın hoşuma gitmiyor, bir daha benim evimde yapma'' diye. Eşini de karşına al konuş ciddi ciddi:
''Burası benim de evim. Ben benim evimde bana saygısızlık yapan biri istemiyorum. Ya kardeşine söyle kendine çeki düzen versin ya da bu evlilik yürümez. Yoksa sana ne yemek yapıyorum, ne çamaşırını yıkıyorum, ne de bulaşığını de'' 1 ay yemek yapma bak nasıl yola geliyor. Senin dişli olman lazım.:) Kocanın hatalarını, sorumsuzluklarını, bencilliklerini tüm erkek milletine genelleyerek durumu normalize ederek kendini kandırıp, dertleşip rahatlaman çok yanlış. Bütün erkekler böyle değil seninki böyle. Senin görevin karşısında dik durmak.:)

Ilk zamanlar ara bulmaya calistim
Baktim benden kotusu yok. Ciktim aradan. Esim babamin dedigi biseye mi takildi ne bileyim ac telefon sor dedim. Babam bisey mi sordu bilmiyorum ona sor haberim yok dedimciktim ison icinden 4 yillik evliyim3.5 yildir bu konuda cok rahatim. Tam tersi durumda da ilk zamanlar esimin ailesinden manevi beklentim fazlaymis bu nedenle her seye kiriliyordum. Sonra aklimi basima alip ben onlar icin el kiziysam onlar da benim icin el diyip beklenti icinde olmadim. Hatta susmak yerine onlara hic bosey soylemeyip iyi zamanlarda esime bahsettim ufak ufak az bucuk anladi. onda da oyle rahat ettim. Herkese tavsiyem cikin aradan

Yazdıklarınız bana çok ütopik geldi. Ben de eğik durmuyorum zaten :)
Burası bir derdim var bölümü burada istediğim gibi dertleşirim. engel olabilecek misin?
şimdi aynı dertten muzdarip olanlarla dertleşeceğim, bakalım sadece benim kocam mı böyle kötü bir adammış tüh tüh tüh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…