- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi demlicaykeyfi
-
Ne erkeklerin 'Ne yaparlarsa yapsınlar, ailem haklıdır.' mantığı doğru; ne de kadınların kocişlerini elde tutmak adına ailelerine yönelik her hakarete göz yuman şu 'Kocişim de kocişim, kocişim her daim haklıdır, ben ona gurban olayım' tavrı doğru. Yani kadınların yaptığı da doğru değil.Neden kadınlar, eşlerini sevgililerini ailelerine karşı koruyor da erkekler eşlerini sürekli kendi ailelerine ezdiriyor, buna göz yumuyor arkadaşlar?
haklısın. denge kurulması lazım iki taraf için de. ama işte neden kurulamıyor bilemiyorum.Ne erkeklerin 'Ne yaparlarsa yapsınlar, ailem haklıdır.' mantığı doğru; ne de kadınların kocişlerini elde tutmak adına ailelerine yönelik her hakarete göz yuman şu 'Kocişim de kocişim, kocişim her daim haklıdır, ben ona gurban olayım' tavrı doğru değil. Yani kadınların yaptığı da doğru değil.
ya mesela ben kırılmasın diye ablamın onu üzecek bir şey söylemesini istemem, onlar da zaten güzel davranırlar. ama eşimin teyzesi beni iğneler iğneler, o da ağzını açmaz, kibarca durumu idare bile edemez. bunu anlayamıyorum. açıklıyorum kibarca susturabilirdin diye ama aynı tas aynı hamam... (bu tek örnek de değil)bu durumu bende sorguluyorum kadın bi zamandan sonra erkeğini ailesi gibi görse de erkekler böyle düşünmüyor sanırım..
Hah işte bahsettiğim tam da bu. Siz neden kocanızdan medet umuyorsunuz? Sizin ağzınız yok mu? Teyzesine söyleyin açık açık bu hareketlerinden hoşlanmadığınızı. Yapmayın lütfen. Siz kocaman bir kadın, bir yetişkinsiniz. Kendi kendinize yetebilmeniz lazım.:)haklısın. denge kurulması lazım iki taraf için de. ama işte neden kurulamıyor bilemiyorum.
ya mesela ben kırılmasın diye ablamın onu üzecek bir şey söylemesini istemem, onlar da zaten güzel davranırlar. ama eşimin teyzesi beni iğneler iğneler, o da ağzını açmaz, kibarca durumu idare bile edemez. bunu anlayamıyorum. açıklıyorum kibarca susturabilirdin diye ama aynı tas aynı hamam... (bu tek örnek de değil)
Şunu kastettim, ailenin her şeye müdahale etmesi, karışması, laf sokması... Şimdi ben kendi adıma düşeni söylüyorum yeri gelince ancak eşimin de destek olması lazım ki karşı taraf tavrını değiştirsin. Biz ne kadar kendimizi ifade etsek de eşler aynı doğrultuda hareket etmezse karşı taraf aynen devam ediyor. Ezdirmek derken dövmeleri gerekmez, inan psikolojik baskı da dövülmek gibi oluyor eziyet oluyor insana. Misal, ruh hastası bir görümcem var, kavga etmeye kalksan her gün edersin çok rahatlıkla. Nereye kadar ağız dalaşına girebilirim? Görüşmemek de olmuyor, illa ki gelecek kardeşinin evine. Ayrıca onunla arayı bozunca tüm aile cephe alacak vs vs... Benim istediğim her şey ölçülü şekilde ve tatlı halledilsin benim pençelerimi çıkarmama gerek kalmasın. Yoksa herkes biliyor kendini ezdirmemeyi.Ha bu arada kadınların bir diğer hatası da kendilerini ezdirip ezdirip suçu kendi acizliklerinin faturayı başkalarına kesmeleri... Ezdirmeyin kardeşim madem kendinizi. Güçlü karakterli kadın zaten ezilmemek adına kocasından medet ummaz, kendisi kendini korur, ezdirmez.
Bu arada şu ezdirme lafı da bana çok abartılı geliyor. Dövüyorlar mı, sövüyorlar mı?
Ben söylemiyorum veya söyleyemiyorum demiyorum ki. sadece eşimin de desteklemesi lazım çünkü kadın susmuyor. eşlerin aynı doğrultuda hareket etmesi lazım yoksa karşı tarafın tavrı değişmiyor. ben eşimden kat kat fazla savunurum kendimi. siz de bir konu açtık diye süt dökmüş kedi zannetmişsiniz ve o şekilde devam ediyorsunuz.Hah işte bahsettiğim tam da bu. Siz neden kocanızdan medet umuyorsunuz? Sizin ağzınız yok mu? Teyzesine söyleyin açık açık bu hareketlerinden hoşlanmadığınızı. Yapmayın lütfen. Siz kocaman bir kadın, bir yetişkinsiniz. Kendi kendinize yetebilmeniz lazım.:)
Tamam anket yapalım Türkiye genelinde. Genellememi haklı çıkaracak kadar fazla örneğini buluruz bu durumun. İstisnaları var diye bu genellemeyi yanlış hale getirmez ki. Ne mutlu size, sizin adınıza sevindim. Ama kendiniz bu şekildesiniz diye siz de bütün aileleri kendiniz gibi sanmamalısınızYine genelleme yine genelleme.
Eşim aileme tek bir kelime edemez, aynı şekilde ailem de eşime edemez. Dengeyi kurmak lazım bence.
Eşim de ailesinin bana laf söylemesine asla izin vermez, ben söylersem sesi çıkmaz. Ama ben asla konuşmam ailesi hakkında.
kötü örnekler burda çok yazıldığı, gerçek hayatta çok anlatıldığı için her erkek her kadın böyleymiş gibi geliyor size.
Çoğu bu şekilde maalesef.O tamamen karşındaki adama bağlı, genelleme yapmak dogru olmaz, benim hayatimdaki erkek gibi ezdirmeyen adamlarda var. Evlenmeden once bu konulara dikkat edip evlenmek lazım yoksa is isten gectikten sonra sorgulamanin hicbirseye faydasi olmaz..
Valla bence siz dimdik durusanız bir şey olmaz. Öyle laf sokmalardan, göz süzmelerden, iğnelemelerden bahsetmiyoru. Görümcenize açık açık deyin: ''Şu tavrın hoşuma gitmiyor, bir daha benim evimde yapma'' diye. Eşini de karşına al konuş ciddi ciddi:Şunu kastettim, ailenin her şeye müdahale etmesi, karışması, laf sokması... Şimdi ben kendi adıma düşeni söylüyorum yeri gelince ancak eşimin de destek olması lazım ki karşı taraf tavrını değiştirsin. Biz ne kadar kendimizi ifade etsek de eşler aynı doğrultuda hareket etmezse karşı taraf aynen devam ediyor. Ezdirmek derken dövmeleri gerekmez, inan psikolojik baskı da dövülmek gibi oluyor eziyet oluyor insana. Misal, ruh hastası bir görümcem var, kavga etmeye kalksan her gün edersin çok rahatlıkla. Nereye kadar ağız dalaşına girebilirim? Görüşmemek de olmuyor, illa ki gelecek kardeşinin evine. Ayrıca onunla arayı bozunca tüm aile cephe alacak vs vs... Benim istediğim her şey ölçülü şekilde ve tatlı halledilsin benim pençelerimi çıkarmama gerek kalmasın. Yoksa herkes biliyor kendini ezdirmemeyi.
Ilk zamanlar ara bulmaya calistimNeden kadınlar, eşlerini sevgililerini ailelerine karşı koruyor da erkekler eşlerini sürekli kendi ailelerine ezdiriyor, buna göz yumuyor arkadaşlar?
Yazdıklarınız bana çok ütopik geldi. Ben de eğik durmuyorum zaten :)Valla bence siz dimdik durusanız bir şey olmaz. Öyle laf sokmalardan, göz süzmelerden, iğnelemelerden bahsetmiyoru. Görümcenize açık açık deyin: ''Şu tavrın hoşuma gitmiyor, bir daha benim evimde yapma'' diye. Eşini de karşına al konuş ciddi ciddi:
''Burası benim de evim. Ben benim evimde bana saygısızlık yapan biri istemiyorum. Ya kardeşine söyle kendine çeki düzen versin ya da bu evlilik yürümez. Yoksa sana ne yemek yapıyorum, ne çamaşırını yıkıyorum, ne de bulaşığını de'' 1 ay yemek yapma bak nasıl yola geliyor. Senin dişli olman lazım.:) Kocanın hatalarını, sorumsuzluklarını, bencilliklerini tüm erkek milletine genelleyerek durumu normalize ederek kendini kandırıp, dertleşip rahatlaman çok yanlış. Bütün erkekler böyle değil seninki böyle. Senin görevin karşısında dik durmak.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?