- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
çocuk istiyorsan eşini ikna et şuan erkkler daha çok sorunlu bence kocanda sorun çıkacak gibi erteleme erkeğin tedavisi çok uzun zahmetli kendimden biliyorum 1,5 yıl oldu düzeltemedik hala artık tüp bebek için bizde para biriktirıyoruz.para meselesine gelince eltin niye öyle birşey desinki eviniz ayrı gelirleriniz ayrı .lafta bile olsa kimsenın desteğine ihtiyacınız olmamalı siz bu hayatta teksiniz yeri geliyor eşiniz bile sizi tek bırakabiliyor .minnet eylemem ben kimseye sağlıgınız oldugu sürece herşey olur hemen olmaz yavaş yavaş olur
Kusura bakma hayatında dert edeceğin tek sorun kıskançlık .
Siz açık açık oğlunuza telefon alın demiyorsunuz da korkularım var vs diyorsunuz. Yapmayın kendinizi acındırmayın alamam ya işten çıkarsam gibi cümleler kullanmayın. Kimseden beklenti içine girmeyin. Görümceniz 1500 tl ye gözlük alıyorsa var ki alıyor kime ne ? Var diye size mi versin sürekli. Herkesin evi ayrı yolu ayrı kesesi ayrı. Allah size bukadar rızk vermiş. Payınıza düşene razı gelin. 6 yaşındaki oğluma bunları anlatıyorum , anlatıyorum ki 30 yaşına geldiğinde bu düşüncelere kapılmasın...sanırım bir yerde cümle hatası, anlatım bozukluğu yapmışım. ben zaten neden yardım etmediler illa edecekler demedim konuyu açarken. bana para konusunda örnekler sıraladı kv bende karşılığında x e telefon almak istiyorum korkularım var dedim.. ben işsiz kalsam bile işsizlik maaşı var yani karşı tarafa gidip paramız yok demeyiz. evlendiğimiz dönem daha az maaş alıyordu eşim ben çalışmıyordum ve düğün borcu ödüyorduk yine de kimseden tek kuruş almadık. konu da anlatmak istediğimi anlamaya çalışın, bir çok sorun yazmışım herkes kimse destek olmak zorunda değil demiş. bende salak değilim ki ödeyemeyeceğim borcun altına gireyim :)
Siz ilk mesajınızı okuyun anlamazsanız yine yazarım .mesela neyi kıskanmışım?
Ya bu nasil bi durum peki ? Esin kimi hakli goruyo gorusmeme konusunda.ben görümcelerimle görüşmüyorum ama eşim doğal olarak bütün organizasyonlara katılıyor asla onun gibi trip atmıyorum. bende o gün anneme gidiyorum onlarla zaman geçiriyorum
Siz açık açık oğlunuza telefon alın demiyorsunuz da korkularım var vs diyorsunuz. Yapmayın kendinizi acındırmayın alamam ya işten çıkarsam gibi cümleler kullanmayın. Kimseden beklenti içine girmeyin. Görümceniz 1500 tl ye gözlük alıyorsa var ki alıyor kime ne ? Var diye size mi versin sürekli. Herkesin evi ayrı yolu ayrı kesesi ayrı. Allah size bukadar rızk vermiş. Payınıza düşene razı gelin. 6 yaşındaki oğluma bunları anlatıyorum , anlatıyorum ki 30 yaşına geldiğinde bu düşüncelere kapılmasın...
Ya bu nasil bi durum peki ? Esin kimi hakli goruyo gorusmeme konusunda.
Ben hepsini anladım oruç oruç yormayın kendinizi. Kayınvaliden anlatmış patavatsız o kısım ayrı. Fakat görümcenin 300 tl ye pijama almasını nerden duyduğunun hiçbir önemi yok ki önemli olan sizin buna kafa yormanız. Onlar da var biz bir telefon alamıyoruz demediniz mi ? Dediniz. Siz okuduğunuzu anlamaktan ziyade yazdığınızın arkasında durun. Çocuğuma da laf edemezsin hadsiz.Bence de var ki alıyor banane gelip neden kv bana anlatıyor? banane anneler günün de kızı ne almış kaça almış? banane beğendiği pijama takımı kaç tl? beni ilgilendiren ne bu durumda bana neden anlatıyor? hayır ne sanıyorsunuz anlamıyorum fiyatları ben sormuyorum kaç tl verdiniz diye kendisi bana şu kadar para verdik diyor.
herkesin evi ayrı yolu ayrı dediğiniz gibi kimin evine neyi kaç tl ye aldığı beni ilgilendirmiyor bende evime o kadar şey alıyorum kimseye gidip şu kadar para verdim demiyorum.
konuyu okumadığınız ne kadar belli İŞSİZ KALIRSAM ARABAYI SATARIM BÜTÜN BORÇLARI ÖDERİM belli ki bu kısmı da okumamışsınız.
bence çocuğunuza her şeyden önce okuduğunu anlamayı öğretin..
Ben hepsini anladım oruç oruç yormayın kendinizi. Kayınvaliden anlatmış patavatsız o kısım ayrı. Fakat görümcenin 300 tl ye pijama almasını nerden duyduğunun hiçbir önemi yok ki önemli olan sizin buna kafa yormanız. Onlar da var biz bir telefon alamıyoruz demediniz mi ? Dediniz. Siz okuduğunuzu anlamaktan ziyade yazdığınızın arkasında durun. Çocuğuma da laf edemezsin hadsiz.
Siz ilk mesajınızı okuyun anlamazsanız yine yazarım .
damdan benim için makul olan yetecek olan onların desteğini varlığını hissetmekti, bu sadece maddi açıdan değil o sadece bir örnek ve ben o örneği verdiğim için doğal olarak ona yoğunlaşıldı.
bütün yorumlarda dediğim gibi bir "maddi" destek beklemiyorum. çalışıyorum çok şükür. kimseye muhtaç değilim veya maddi durumum kötü değil.
niye anlatamadım bazen destek olmak yeterlidir ama bu destek maddiyat değildir. ne olacak sanılıyor ben işsiz kalsam gidip kapılarına mı dayanacağım siz söz verdiniz tutun diye?
ama beklentin hatalı yani ortada olmayan bri durum için kuru kuru destek oluruz vaadi devri geçti
cidden kimseye böyle bir destek beyanında bulunmam
gerekli ise o zaman da dillendirmeden yaparım
kimseyi deneme sen hayatına bak
Keyfinden 30000 borca girip araba yükseltip bir de insanlardan sana telefon yardımı yapmasını söylüyorsun olayı anlamadım, 6ay tedaviyi bekletmişsin eşin gitmiyor diye laf söylüyorsun, çözemiyorum.
şimdi hiiiiç kimseden bir beklentimiz yok bizim ama yine de zoruma giden konular var. geçen kv yemeğe davet ettim görümcem gitmiş anneler günü hediyesi olarak 200 tl ye gözlük almış, kedisine 300 tl ye pijama beğenmiş, geçen sene 1500 tl ye gözlük almış bunlardan bahsediyor.. bende (sadece denemek için) bende x e telefon almak istiyorum ama korkuyorum işten çıkarım da ödemelerini yapmakta zorlanırız diye dedim görümcen de bana almak istiyor dedi :) hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
yani bir tarafta bebeğimiz olmuyor diye bize destek olmaya çalışan bir aile var bir tarafta oğluna telefon almak istediğimi ama korkularım olduğunu söylediğimde laf olsun diye bile olumlu bir şey söylemeyen bir aile var.. hemen kızmayın denemek için denilmez böyle bir şey diye Allah korusun işsiz kalsam zaten yukarıda belirttiğim 30.000 ödemek için arabayı satacağız onunla telefonda ödenir.
başka bir konuda; ablam aradı x annesine gitsin bugün bizde kız kıza çıkalım iftar yapalım dedi tamam dedim
[QUOTE="Gelinlerce, post: 59949022, member: 86
şimdi hiiiiç kimseden bir beklentimiz yok bizim ama yine de zoruma giden konular var. geçen kv yemeğe davet ettim görümcem gitmiş anneler günü hediyesi olarak 200 tl ye gözlük almış, kedisine 300 tl ye pijama beğenmiş, geçen sene 1500 tl ye gözlük almış bunlardan bahsediyor.. bende (sadece denemek için) bende x e telefon almak istiyorum ama korkuyorum işten çıkarım da ödemelerini yapmakta zorlanırız diye dedim görümcen de bana almak istiyor dedi :) hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
yani bir tarafta bebeğimiz olmuyor diye bize destek olmaya çalışan bir aile var bir tarafta oğluna telefon almak istediğimi ama korkularım olduğunu söylediğimde laf olsun diye bile olumlu bir şey söylemeyen bir aile var.. hemen kızmayın denemek için denilmez böyle bir şey diye Allah korusun işsiz kalsam zaten yukarıda belirttiğim 30.000 ödemek için arabayı satacağız onunla telefonda ödenir.
başka bir konuda; ablam aradı x annesine gitsin bugün bizde kız kıza çıkalım iftar yapalım dedi tamam dedim
iyi de baya baya hikaye yazdınız :) yok ablama dert yanmışım yok paramız yok demişim yok doktor demişim :)) bunları nereden çıkardınız? ablalarımla çocuk konusunda dertleştiğim doğru ama kimseye param yok demedim çünkü var param :) biri de maddi konuda sızlandığımı yazmıştı :))) oysa ki maddi durumumuz gayet iyi :))
Valla bisey diyim mi yarin birgun gelip basiniza kakacaklarina hic yapmasinlar daha iyi. Kayinvalidem yapmasin beklemem bile cunku hic bi kurus koymadigi halde yaptik ettik diyen bi insan. Fikirsiz....hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?