Kıskanç olanlar.. neyi neden kimden niçin kıskanıyorsunuz?

bikitapkahve

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2022
25
124
8
31
Kıskançlık sebebiyle çok ilişkim bitti. Kıskançlığın beraberinde gelen o kısıtlama beni çileden çıkarıyor. O sorgulamalar o kadar boşuna ki yapacak olsam zaten ruhu duymayacak adamın, o soruyor kısıtlıyor diye mi yapmayacağım. Uyuyorum derim, iş uzadı derim, arkadaşımlayım derim ama olmam. Elimde telefon var, istesem açarım sahte hesaplar yerim haltları. Nereden bilecek? Kısacası karakterim buna müsaitse yada bariz karaktersizsem her türlü yaparım zaten.

En basitinden abimin kız arkadaşı abimi benden dahi kıskanıyor. Abimde ayrı bir problem, buna neden izin veriyor anlamış değilim.
Abimle dışarı kahve içmeye gittiğimizde kız hep bir sıkıntı çıkarıyor. Nedense o gün tüm felaketler başına geliyor acilen abimi çağırıyor.

Mesela neden karşı cinsten bir normal arkadaşımız olunca bu sıkıntı oluyor? Neden ben iş yerinden erkek arkadaşımla çay kahve içemiyorum. Son ilişkim bu yüzden bitti mesela. Bizimde aklımız fikrimiz var, iyi kötü insanı ayırt edebiliriz değil mi? Ona göre arkadaş oluruz veya olmayız. Bende mi sorun, bu da fazla bir rahatlık mı? Kime fikrimi söylesem mezhebin ne kadar geniş diyorlar.

Gerçekten sorgular hale geldim. Düşüncelerini merak ediyorum. Burada da böyle konular okuyorum kıskanç olanların ruh halini merak ediyorum neler düşündüklerini gerçekten öğrenmek istiyorum. Bu kadar kıskanç olan insanlara bir şans verilmeli mi yoksa komple hayatımızdan çıkarmalı mıyız?
 
Ben asla anlamıyorum ya, kıskanç insanlari da buna izin verip hayatının her aşamasını didiklenmesine göz yuman insanları da.
Benim annem babam da asla kıskanç degildir, hep şey derler ,bir insana yakistiriyorsan o şeyi (mesela işteyim diyip / pazara diye çıkıp vs başkasıyla bulusmasi) zaten olay bitmiştir..bunu yakistirdigin insanla aynı yatağa girilmez.
İkisinin de bakış açısı bu, bize de bunu asiladilar. Ne kardeş kıskançlığı yaşadım, ne de bir sevgilimi kıskandım.
Eski sevgilinin düğününe bile davet edilmisligim olmuştu, o derece ...
 
Abiniz koşarak uzaklaşsın. Evlenirse sonu boşanmak, kaçış yok. Bi de çocuk olursa tamam, ailecek hayatınız söner.
 
Bize bi manyak çatmıştı vaktinde, halamı evlendirme gafletinde bulunmuşlar, herif dedemin evine göndermezmiş, benden bile kıskanırmış, düşün. Onu elinden alacağız diye düşünürmüş. Sonra elinden almışız işte.
 
Kendisi rahat durmuyordur veya ozguvensizdir baskasi kapar diye dusunuyordur. Bir tane boyle her haltta baskasiyla konustugumu dusunen biri vardi hic yakalamadim ama didiklesem eminim kendi konusup duruyordur.

Ben tamamen kiskanc degilim diyemem ama oyle didiklemem, asiri kisitlmam, boş boş sorgulamam.
Bilmem.
 
özgüvensizlikten oluyor bu naneler. gözü açılırsa bırakır gider diye sıkı sıkıya tutuyorlar.

Gerçekten sorgular hale geldim. Düşüncelerini merak ediyorum. Burada da böyle konular okuyorum kıskanç olanların ruh halini merak ediyorum neler düşündüklerini gerçekten öğrenmek istiyorum.
 
insan sevdiği kişiyi kıskanabilir bu içten gelen birşey, fakat dozu ve bu kıskançlığın karşı tarafın özgürlüğünü kısıtlayıp kısıtlamaması hususu çok önemli, karşı tarafın hareketlerini kısıtlamaya çalışmak kontrol etmek çok çirkin davranışlar, fakat şöyle de bir durum var ki, tamamen hiç kıskanmamak da nasıl bir şey bana da o tuhaf geliyor
 
Valla ben ergenken kıskançtım. Çünkü değer görmeyi kıskanmak ve kıskanılmakla eslestirmistim, bana göre bu bir sevgi gösterisiydi. Kıskanmayan sevgili yeterince yoğun duygular taşımıyor sanırdım. İzlenilen aşk dizilerinin, kitapların etkisi olsa gerek, ilk aşklarımı yaşarken tam bir drama Queen dim eh pek ozguvenli olduğum da söylenemezdi. Aynı adamla onca yıllık iliski-evlilikten sonra kıskançlığın k sinir kalmadı başka aile bireylerimi hiç kıskanmadım ama,arkadaşlarımı da öyle. Benim için kiskanclik=tutkuydu ama lise ve 20lerimin başında yani. Koca koca insanların kıskançlık yüzünden ilişkiyi zehir etmeleri, abinin sevgilisinin örneği vs bana çok absürt geliyor mesela
 
Kıskançlıkta dozunda olmalı. Size katılıyorum bende hiç sevmem hatta soğuma sebebi direk. Ama çoğu kızın hoşuna gidiyor bu “beni çok seviyor” diyor. Kii toyken bende böyle sanırdım. Ama aşırı kıskanç olanların durumu bence patolojik, normal değil.
 
Esimi kiskanmiyorum. Yani gerekli gereksiz. Instasinda okuldan is yerinden kadinlar var diye oturup basinda beklemiyorum. Bazilarini bende taniyorum evimize gelenler oldu ailecek görüşüyoruz. Telefon saklanmaz hep ortada olur ikimizinde, banka hesaplarımız, şifrelerimiz biliriz genelde ve durduk yere didikleyip kurcalamayız. Fazla sıkılan adamlar daha cok disariya bagimli oluyor bu kesin.
 
Sevildiğim, değer görüldüğüm bir ilişkide kıskanmam asla. Hatta kadın arkadaşıyla yalnız kahve içmeye bile gidebilir. Eski eşimi ailesinden çok kıskanırdım hiç kendime yakıştıramazdım aslında ama elimde değildi. Sonrasında anladım ki o kıskançlık değilmiş, değersizlikmiş. Yani bana vermediği değeri, sevgiyi bağıra bağıra ailesine gösterdiği için o duygularım oluşmuş… ama konu sahibi bende sizin gibi düşünüyorum.
 

Tiksindirici şeyler Allah yazdıysa bozsun
 
Kıskançlık ergenlik işi gibi geliyor bana kıskanç değilim eşim bence kıskanç ama asla belli etmez ederse egosu sarsılır çünkü burnu düşer ama ben zaten asla katlanamiyorum kısıtlamalara o yüzden ben yemem kıskançmış seviyormuş muş bi bikini sorunumuz var her sene tartışmasını yaşiyoruz ama bana ne yapma derse yaparım kendi bilir
 
Klasik koç burcu kadını, kendimden biliyorum.

Kıskançlığın gözlemlediğim kadarıyla birkaç sebebi var. Birincisi, kişi kendinden bilir işi misali, kendisi bir haltlar karıştıran insanlar herkesi kendisi gibi sanıyor.

İkincisi ise KudrAlobar 'ın da dediği gibi karşısındakine güvenmiyordur. Ya da özgüveni düşüktür, aşağılık kompleksi vardır.
 
Özgürlük kırmızı çizgimizdir ki benim herifin hiç öyle sıkma huylari yok bazen gene de bunaliyorum evli olmasaydım ne olurdum kim bilir Allah korumuş
 
Kıskançlık kişisel bi ruh hali çok farklı şeylere yorup kıskanabiliyorlar bazen işgiyi bazen sevgiyi bazen karşısındaki insanın zamanını başkasına harcamasını kıskanıyorlar ama burada sorun bence sizde
Bende karşımdakini kıskanmam kısıtlamam diyorsanız kız arkadaşı da olabilir erkek etkeğe tatile gidebilir vs kendinize göre birisini bulmuyorsunuz demekki düşünce kafa yapısı farklılıklarından birisinde bu bence ve kafa yapıları uyuşmayan insanların ilişkileri genellikle sorunlu oluyor çünkü aynı hareketlerden aynı sonuçları çıkaramıyorlar
 
Özgürlük kırmızı çizgimizdir ki benim herifin hiç öyle sıkma huylari yok bazen gene de bunaliyorum evli olmasaydım ne olurdum kim bilir Allah korumuş
Evlendiğimiz yıl elbise denerken, eşim üzerimdeki mini elbiseye bakarken "Bunun altına tayt giyeceksin değil mi?" dedi. O elbiseyi aldım, bir gün sonra altına ince çorap giyip elbiseyle adamın gözünün içine bakarak dışarı çıktım. Şimdi kendisi bana mini şortlar, etekler alıyor. Yaşasın özgürlük!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…