- 9 Ağustos 2017
- 8.642
- 34.369
- 548
- Konu Sahibi bikitapkahve
-
Sonunda biri yazmışBen eşimi evlenemden önce, ilk dogumumu yapana kadar hic kiskanmadim. O kadar güveniyodum ki her seye izin verirdim yani kadinlarla konussun kiz arkadaşlarıyla vakit geçirsin basbasa eglensinler.. umrumda olmazdi. Cunku beni sevdigini adim gibi bilirdim.
Su anda aşırı kiskanc oldum neden mi? doğum yaptıktan sonra onda biseyler degisti. Avmde ic camasircilarin flan afisleri oluyo ya onlara mal mal bakmaya basladi. Hiç kaçırmıyor ama sanki bi atlasa ne kaybedicek şoktayim ben.. Sonra telefonunda googleda kadın isimleri yazip resimlerine baktigini gördüm naz mila gibi kadinlarin videolari flan..
Konustum tabii ne yaptigim bana kalsin ama hala ayni iğrenç geliyo ve benim ozguvenim düştüğü icin cok kıskanıyorum herkesten
Kendimi özel hissetmedigim icin sanırım. Yani kesin. Baska seyler de var kendimi degersiz hissetiricek seyler yapıyor. Bence kislanclikta en büyük kaynak özgüven problemi.
Ama onu kisitlamiyorum. ona guveniyorum bisey yapmiycagini biliyorum,yine de kiskanclik duygusu var icimde merak ediyosunuz ya bir kisi bile yazmamis ondan yazdim lütfen beni incitmeyin, bu konu mucadele verdiğim bi problem
Ben cidden anlamak için soruyorum ne anlamda yanlış anlaşılmaya müsaitBence bu derece kiskanan insanlar ya kendilerine ya da karsisindakine güvenmiyorlar. Veya karsisindakine kendini layık görmüyorlar.
Esimin karsi cinsten biri ile basbasakahve icmesini ben de istemem. Cunku yanlis anlasilmaya cok musait bir konu.
Tanıdığım birinin görüp bana esini bi kadinla bilmem nerede gördüm diye gelmesini istemem sahsen. Bu acidan.Ben cidden anlamak için soruyorum ne anlamda yanlış anlaşılmaya müsait
Korkma taşlamıcam. Öyle diyorsak öyleyizdir, anonim ortamda neden olmadığımız biri gibi davranalım, bunun bize getirisi nedir?Çünkü ben buradaki insanların karşı cinsle arkadaş olabilecek kültüre sahip olduğunu düşünmüyorum (taşlamayın beni)
Buradaki insanlardan kastım yaşadığımız yerdi. Ben sonradan Türkiye'ye taşındım bu arada. O yüzden buradaki insanlar dedim sanırımKorkma taşlamıcam. Öyle diyorsak öyleyizdir, anonim ortamda neden olmadığımız biri gibi davranalım, bunun bize getirisi nedir?
İlk evlendiğimiz zaman yeni gelin modu yüklenmiş heralde bana kocama “mini minnoş şortlarımı giymem sorun olur mu, rahatsız olur musun?” diye sormuştumEvlendiğimiz yıl elbise denerken, eşim üzerimdeki mini elbiseye bakarken "Bunun altına tayt giyeceksin değil mi?" dedi. O elbiseyi aldım, bir gün sonra altına ince çorap giyip elbiseyle adamın gözünün içine bakarak dışarı çıktım.Şimdi kendisi bana mini şortlar, etekler alıyor. Yaşasın özgürlük!
Bağzıları da kocişine zerre toz kondurmayıp konuştuğu kadına yükleniyor dikkat etBuradaki insanlardan kastım yaşadığımız yerdi. Ben sonradan Türkiye'ye taşındım bu arada. O yüzden buradaki insanlar dedim sanırımyani.. haklısınız.
Bunu bire bir yaşadım ben. Arkadaşım bi gün geldi kıvranıyor bişey söyleyecek en sonunda baklayı çıkardı cınım sini üzmik istimim ama x’i şurda bi kadınla gördüm diye. Eee dedim, işte yemek yiyorlardı dedi, eeeeee dedim. Seni aldatıyor olabilir dediTanıdığım birinin görüp bana esini bi kadinla bilmem nerede gördüm diye gelmesini istemem sahsen. Bu acidan.
Iste bize gore normal olsa da cevre anormal karsilayip yetiştirme derdinde oluyor. Bu beni daha cok sinirlendiriyor.Bunu bire bir yaşadım ben. Arkadaşım bi gün geldi kıvranıyor bişey söyleyecek en sonunda baklayı çıkardı cınım sini üzmik istimim ama x’i şurda bi kadınla gördüm diye. Eee dedim, işte yemek yiyorlardı dedi, eeeeee dedim. Seni aldatıyor olabilir dediDedim benim kocam sosyal hayatı olan normal bir insan, fanusta suyla beslemiyorum adamı. Kiminle ne zaman nerede ne yaptığını biliyorum. Bilmesem de önemli değil her dakika birbirimizi takip edemeyiz. Tabi ki arkadaşlarıyla yemek de yiyecek, bişeyler de içecek tıpkı benim yaptığım gibi. O yüzden bu tip dedikoduları bana taşıman bizim evliliğimizde herhangi bir soruna yol açmıyor şekerim dedim. İşe yaradı mı? Hayır. Birkaç sene sonra ben şehir dışındayken eve gelen eşimin yeğenini görmüş, onu da yetiştirdi.
Çevreye göre yaşamıyorum ki ben. Çevreye göre yaşasam ohoooo, bütün hayatımı kısıtlamam gerekir. Onlar bana göre yaşasınIste bize gore normal olsa da cevre anormal karsilayip yetiştirme derdinde oluyor. Bu beni daha cok sinirlendiriyor.
Gelse bile sonuçta siz arkadaşı olduğunu biliyorsunuz gizli saklı değil ve haberiniz var yine de rahatsız eder mi sizi ya da şöyle sorayım böyle bir çevrede olmasanız yine kıskanır mısınızTanıdığım birinin görüp bana esini bi kadinla bilmem nerede gördüm diye gelmesini istemem sahsen. Bu acidan.
Yok benimki kiskanmak degil zaten. Haberim olan bir şeyin aldatiliyormusum gibi bana yetistirilme cabasina sinir olurum.Gelse bile sonuçta siz arkadaşı olduğunu biliyorsunuz gizli saklı değil ve haberiniz var yine de rahatsız eder mi sizi ya da şöyle sorayım böyle bir çevrede olmasanız yine kıskanır mısınız
Senden daha iyisi her zaman var. Ondan da daha iyisi her zaman var. Beğenmeyen gider zaten.Ayyyy bende var bu, ama kimse linçlemesin belki bazı sorulara cevap olur. Cidden linçlemeyin terapi alıyorum
Asıl sebep şu: Benden daha iyisini bulacak korkusu beni kıskançlığa yönlendiriyor. Mesela 18 yaşındaydım ilk erkek arkadaşımı aşırı kıskanırdım, annem dışarı çıkmamızı çok sorun ederdi, rahat dışarı çıkabilecek birini bulur da beni istemez diye çok korkardım. O yüzden çok kıskanırdım. Hele erkek arkadaşlarıyla buluştuğu zaman "ya olm o kız senle dışarı bile rahat çıkamıyor bırak" diye aklına girerler diye aşırı korkardım ve tabii kaçınılmaz son, kıskançlık.
Ya da ben bir şeye hayır dersem, evet diyecek birini bulur diye korkuyorum bu yüzden kıskançlık var. O hala var. Keza iş ortamında da çekiyorum sıkıntısını.
Bunun dışında kendimi çirkin buluyorum. Aşırı derecede hem de. Farklı coğrafyalardaki insanlara özenip onlara benzemeye çalışıyorum. Hani kızmayın bana ama mesela birinden ilgi görmeyince yabancılara benzemediğim için göremediğimi düşünüyorum. Hani mesela böyle görünmeyi ben seçmedim, dolayısıyla şanssız olmanın verdiği bir kıskançlık da mevcut.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?