Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Okyanusya sen ahçimiydin??? Sanki başka bisey gibi hatirliyorumda hayvanlarla ilgili

Okyanusya sen ahçimiydin??? Sanki başka bisey gibi hatirliyorumda hayvanlarla ilgili
Ahçı:))) neden olmasın ikinci ögretim gastronomi okunur vallahi keyfine
Hayir tatlim Kırsal Kalkınmada tarim bakanligina bagli destekleyici kurumda uzmanım. Ab projelerini denetleyip kontrol ediyorum

ince memed'i bende mi alsam ya, 20 tane kitabım var okumayı bekleyen kendime söz verdim almayacağım diye
sol ayağım dün bitti. çok sevdim 2.si çıkmış onu da okuyacağım. okumak istediğim 147462293 kitap var hepiniz gibi

dün melekler ve şeytanlar a başladım, lisede okumuştum bu kitabı ama hiç bişey hatırlamıyorum hakkında. 40'lı sayfalardayım. sevgiler hepinize

Mino nun siyah gülünü çok sevdim ama arkadaştan okuduğum için bırakıyorum kendime alıp devam edeceğim . Altını çizmek vs istiyorim.
Akşama ince mehmed lere başlarım inşallah

Kolay kolay kitapların altını çizmem ama bu kitapta benim de altını çizdiğim yerler vardı

Hakan Günday__Az bitti.

Günday'ın kalemini özlemişim. Kitap hakkında yazacak çok şey var ama adı gibi az gelir cümleler, ben çok sevdim.
İçimi acıtmadı mı evet acıttı, bazen hissizleştiğim satırlar da oldu.
Öyle ki bazen ne olduğunu anlamam için bazı cümlelerin üzerinden iki kere geçmem gerekti, bunun sebebi anlaşılamadığı için değil de büyük bir olayı o kadar sıradan ve doğal anlatıyor ki, nasıl ya böyle değildir, yanlış mı okudum diyorsunuz.

İki kahramanımız var; Derda ve Derdâ , biri kız biri erkek, yaşları çok ufak ama yaşadıkları o kadar derin ki, küçük bedenleriyle bu kadar yükü nasıl kaldırıyorlar şaşırıyorsunuz. Okuma yaşlarında, sıralarda oturmaları gerekirken biri evlendiriliyor biri de hayatta yalnız başına yaşama tutunmaya çalışıyor. Farklı şekilde yollarını çizseler de birbirini tanımayan bu insanın bir noktada hayatlarını kesişmesini okuyorsunuz. Kitaptaki her karakter mutlaka birbiriyle bir şekilde kesişiyor ve siz aman bu kadar da olmaz diyemiyorsunuz çünkü göze serilen hayatı yaşayanların olduğunu biliyorsunuz.

Beni kitapta mutlu eden bir nokta da şuydu; "O günden sonra Derda, hücre hücre öldü ve gün gün yaşlandı. Çünkü derdi korku değil, korkuyu beklemekti. Ve korkuyu beklemek, korkudan beterdi. Bir zamanlar, birinin yazdığı gibi.." Bu satırları okuduğumda, aa Oğuz Atay ve korkuyu beklerken hikayesi değil mi bu dedim, hatta yanılıyorum mu acaba diye üzerinde düşündüm ve kitabın ilerleyen sayfalarında Atay'ın ismini açıkça gördüm ve o zaman sayfaları daha da keyifle okudum.

Kitap satırları arasında tanıdık satırlara rastlamak ayrı bir güzellikti, iyi ki @kalinkaselin bu kitabı bana almış ve ben de okumuşum. @minerva1988 bu kitaptan sonra Marquis de Sade'nin kalemini merak ettim.

Son düzenleme:

Hakan Günday'ın ilk okuduğum kitabı Ziyan'dı. Kitabı bitirdiğim anı hala hatırlıyorum, dayak yemiş gibi olmuştum resmen, o nasıl bir sondu öyle. Kalemini de çok sevince tüm seriyi satın almaya başladım. Oğuz Atay'dan bahsettiği ya da alıntıladığı bir iki eseri daha var diye hatırlıyorum. Bir röportajında, "Bazı kitaplarda Hakan adında yan karakterler bulunuyor, o benim." demişti. Hakan Günday okuyup beğenen biri olduğunda sarılasım geliyor.

Skosnob bu da son canım. Köye ulaşım imkansız, ana yola cıktık dönüyoruz. Yoksa istedigin diğer fotolardan da atardim

Buralardan böyle kızlar
Memleketimden hayat şartları manzaraları...

Eklentiler

• FB_IMG_1485422018250-2.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Tunaydın bayanlar
Malum çocuklarla sohbetinize katılamıyorum ama sadece sizi okumak bile iyi hissettiriyor kendimi...İyiki varsınız...
Tesla 28.sayfadayim
Martı -richard Bach bitti.
Martı yı lise başında okumuştum ,yanlış hatırlamıyorsam .Çok etkilenmemistim ,çokta özünü anlayamamıştım.belli yaşta tekrar okumak lazım kitapları ..
Ya sizi okudukça bende kıskanıyorum ,ince memed okuyasım var ama dün baktım hakkaten çok pahalıymıs..
Bir sonraki ortak okumalar hangi kitaplar olacak?Şimdiden almaya çalışayım bari:)

Gizim ya bu yorumları word belgesinde topluyor musun ? Toplamiyorsan topla bayıldım ya lütfen sadece buralarda kalmasın . Alalım sade birlikte okuyalım canım

Yorumlarını okumalara doyamam.

Skosnob bu da son canım. Köye ulaşım imkansız, ana yola cıktık dönüyoruz. Yoksa istedigin diğer fotolardan da atardim

Buralardan böyle kızlar
Memleketimden hayat şartları manzaraları...

Neden gittiniz canım bu havada?
Teşekkür ederim bir de çaban için

Sev onu :)) dene bi kere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…