kız kardeşim nişanlısıyla ayrı eve çıkmak istiyor

Bu sorunun cevabı hayat görüşüne ,fikirlere hayata bakış açısına gore çok degisir...Kime yasasinlar daha iyi birbirlerini tanırlar derken diğeri bu ne genisliktir evlenmeden ayni evde yasamak yanlıştır der ..benim kardeşim de nisanlanmadan önce ve nisanlandiktan sonra evlenene dek ayni evde yaşadı eşiyle...Destekledikmi diye sorarsanız tabiki hayır ailemiz bunu destekleyecek kafada insanlar değil çünkü kimse bilmedi o yüzden ben bildim sadece bende onaylamazdim belki de bana soran olmadı tabi kafalarına gore takildilar ...İnsanlar ayni evde yaşayabilir belki ama etrafa biz birlikte yaşıyoruz diye duyurunca her yerleşim yeri bunu kaldiramayabiliyor iste.

Bu yoruma şaşırdım bakin .
Benim evlenmeden önce 2 şartımdan biri aynı evde bir süre yaşamak ama evlenince değişmez diye düşünüyordum .
Aynı olmayan ne oldu ?

2 sene önce nısanlansa nolur olmasa nolur nişan bir yuzukte
bende hayretler içinde okudum ha aynı eve izin vermeselerde yapacaklarını her şekilde yaparlar aynı eve gerek yok sonuçta her şey çocukluktan aileden geliyor bu fikri ailelerıne sunacak kadar ailecek geniş düşünüyorlar demek ki

Bu yoruma şaşırdım bakin .
Benim evlenmeden önce 2 şartımdan biri aynı evde bir süre yaşamak ama evlenince değişmez diye düşünüyordum .
Aynı olmayan ne oldu ?
Bende evlenmeden once beraber yasadim esimle
Kesinlikle cok farkli seyler ama bu farkliligi saglayan aile ve cevre
Yoksa adamlar evlenince degismiyor:)

Birde birbirlerini tanırlar diyorlar evlenmekle bir yuva kurup beraber yasamak farklı iki öğrenci olarak beraber yasamak farklı evlendiği zaman hersey değişir bugünkü yaşantısı gibi olmaz

Birde birbirlerini tanırlar diyorlar evlenmekle bir yuva kurup beraber yasamak farklı iki öğrenci olarak beraber yasamak farklı evlendiği zaman hersey değişir bugünkü yaşantısı gibi olmaz
Evlenince hersey degismiyor hanimefendi sadece olaya aile faktoru giriyor
Keske sizin gibi dusunmeyen ve yasamayan insanlara karsi birazcik bile olsa saygi duyabilseniz

Evlenmeden önce beraber yaşayıp deneyimlemenin gerektiğine inanıyorum
Bunu ailelere bildirerek de yapmaları güzel olmuş bence öğrenci evi gibi yaşayabilirler

Evlenince hersey degismiyor hanimefendi sadece olaya aile faktoru giriyor
Keske sizin gibi dusunmeyen ve yasamayan insanlara karsi birazcik bile olsa saygi duyabilseniz
Bende onu diyorum canım şimdiki yasantınızla evlendiğinizde ki hayat aynı olmaz şuan hiçbir sorumluluk yok evlendiği zaman böyle olmayacak sorumluluklar değişir şuan sadece okullarına sorumlular aile yok işin içinde

Ayrıca saygısızca bir yorumda bulunmadım herkesin kendi görüşü bende fikrimi söyledim önceki yorumumdada yazdığım gibi ayrı evde yaşasada yaşamasada yapacağını bir şekilde gene yapar bu da beni alakadar etmez herkes kendinden sorumlu

Fikrimi önemseyen bir kardeşim olsa karşı çıkardım. Bu kardeş kız-erkek fark etmez.

Bir gün ayrılmak isterlerse aileniz evlenmeye zorlayıp kızın hayatını kaydırmayacaklarsa beraber yaşasınlar. Zaten öyle bir aileniz olsa kız kardeşiniz cesaret edip söylemezdi diye düşünüyorum.
Eğer ilişkileri uzun süreli değilse ilk sene ayrı evlerde kalıp 2. sene beraber yaşayabilirler. Ayrı evlere sahip olup birbirinde kalmakla aynı evde yaşamak aynı şey değil çünkü. Ama uzun süreliyse ilişkileri zaten bu zamana kadar çok kalmışlardır aynı evde. Direkt aynı eve çıkabilirler.
Bana asıl garip gelen 22 yaşında nişanlanmaları oldu.

Ayrıca şu kendi yaşadığı hayatı en normali görüp diğerlerini ya çok geniş ya çok tutucu bulan insanları da anlamıyorum. Tek doğru sizinki mi? En normal hayat sizinki mi? Keşke o kafalar birazcık olsun yaşanılan mahallenin dışına çıkarılabilse.

İleride "nişanlım öküzün biri çıktı ama ben çok pişman olacağım bir şey yaptım. Tövbeler ettim acaba evlenebilir miyim bir daha" demeyecekse birlikte yaşayıp tanısın. Çünkü aynı evde cinsellik yaşanacak başka ihtimal yok. Ve yine başka ihtimalin olmadığı diğer mevzu, aynı eve girince kişiler ve hisler değişecek.

Bence eve falan çıkmasınlar ne işleri var ev temizliği çamaşır ütü, ne gerek var onlar öğrenci ve yurtta kalsınlar, para sıkıntısı yoksa net bilmiyorum ama tek kişilik odası olan yurtlarda vardır yemeği temizliği hiç uğraşmazlar hayatlarını yaşarlar

Herhangi bir yargidan dolayi degil ama kalmasalar daha iyi olurdu. Sonucta orasi ogrenci evi. Kendi evlerinin, evliligin heyecanini yasasalardi keske ama aileniz sikinti etmiyorsa sikinti yoktur. Yasayip gorecekler belki iyi ki derler belki keske...

Ben de eşimle nişanlandıktan sonra aynı evde yaşadım. Kardeşinize ev işi ya da sorumlulukları neden yük olsun ki bu arada? Bizde ev işlerini o zamanlar hep eşim yapardı daha çok,şimdi de öyle.
Ayrı evlerde olsalar emin olun daha düzensiz bir hayatları olur,masrafların artması da cabası. Ne güzel dürüst davranıp,söylemişler.
Bu arada bize annem kendisi önermişti aynı eve çıkmamızı(ben yanlız kalmayayım,eşim beni korusun diye:)

Bana ters...
Ama ileride sorun olmayacaksa yasasinlar kime ne...
O da bir tecrube. Hem nisanlilik birbirinintanima evresidir ayni evde yasamak evliligin resmiyetsiz hali. Ayni evde yasayacak kadar taniyorlarsa birbirlerini ve kendilerine guveniyorlarsa yasasinlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…