- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 103
- 35
Bu yoruma şaşırdım bakin .Yarın öbürgün aynı evde yaşadı diye evlen baskısı yapmayacaksanız yaşasın evin içinde daha iyi tanıyıp vazgeçme ihtimali var ve aynı evde yaşamakla evlenmek çok farklı iki şey bunu yaşamayan bilemez aynı adamla hem yaşayıp hem evlenmiş biri olarak diyorum aynı değil
Bu sorunun cevabı hayat görüşüne ,fikirlere hayata bakış açısına gore çok degisir...Kime yasasinlar daha iyi birbirlerini tanırlar derken diğeri bu ne genisliktir evlenmeden ayni evde yasamak yanlıştır der ..benim kardeşim de nisanlanmadan önce ve nisanlandiktan sonra evlenene dek ayni evde yaşadı eşiyle...Destekledikmi diye sorarsanız tabiki hayır ailemiz bunu destekleyecek kafada insanlar değil çünkü kimse bilmedi o yüzden ben bildim sadece bende onaylamazdim belki de bana soran olmadı tabikafalarına gore takildilar ...İnsanlar ayni evde yaşayabilir belki ama etrafa biz birlikte yaşıyoruz diye duyurunca her yer kaldıramayabiliyor iste kardeşim hala der pişman değil herkes evlenmeden ayni evde yasamali bence diye :) ben aynı fikirde değilim ama
bende hayretler içinde okudum ha aynı eve izin vermeselerde yapacaklarını her şekilde yaparlar aynı eve gerek yok sonuçta her şey çocukluktan aileden geliyor bu fikri ailelerıne sunacak kadar ailecek geniş düşünüyorlar demek kiNişanlı olmak kişilerin birbirini tanıma sürecidir sadece artık dizilerde göre gore normal görülüyor kim bilebilir o kisiyle evleneceğini?Sonuçlarını da keşke izin vermeseydik deseniz de iş işten geçecek belki de .. İslami olarak zaten uygun değil de çoğu yorumlari hayretle okudum ne ara bu kadar geniş dusunur olduk
Bende evlenmeden once beraber yasadim esimleBu yoruma şaşırdım bakin .
Benim evlenmeden önce 2 şartımdan biri aynı evde bir süre yaşamak ama evlenince değişmez diye düşünüyordum .
Aynı olmayan ne oldu ?
Evlenince hersey degismiyor hanimefendi sadece olaya aile faktoru giriyorBirde birbirlerini tanırlar diyorlar evlenmekle bir yuva kurup beraber yasamak farklı iki öğrenci olarak beraber yasamak farklı evlendiği zaman hersey değişir bugünkü yaşantısı gibi olmaz
Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?
Bende öyle düşünmüştüm iyi bari :)Bende evlenmeden once beraber yasadim esimle
Kesinlikle cok farkli seyler ama bu farkliligi saglayan aile ve cevre
Yoksa adamlar evlenince degismiyor:)
Bende evlenmeden once beraber yasadim esimle
Kesinlikle cok farkli seyler ama bu farkliligi saglayan aile ve cevre
Yoksa adamlar evlenince degismiyor:)
Bende onu diyorum canım şimdiki yasantınızla evlendiğinizde ki hayat aynı olmaz şuan hiçbir sorumluluk yok evlendiği zaman böyle olmayacak sorumluluklar değişir şuan sadece okullarına sorumlular aile yok işin içindeEvlenince hersey degismiyor hanimefendi sadece olaya aile faktoru giriyor
Keske sizin gibi dusunmeyen ve yasamayan insanlara karsi birazcik bile olsa saygi duyabilseniz
Benim icin tek farkli sey aile konusu oldu , onun disinda adamlarda en ufak bir degisiklik yoktu :)Kesinlikle
Aileler darlamasa her şey aynı aslında
Ayrıca saygısızca bir yorumda bulunmadım herkesin kendi görüşü bende fikrimi söyledim önceki yorumumdada yazdığım gibi ayrı evde yaşasada yaşamasada yapacağını bir şekilde gene yapar bu da beni alakadar etmez herkes kendinden sorumluBende onu diyorum canım şimdiki yasantınızla evlendiğinizde ki hayat aynı olmaz şuan hiçbir sorumluluk yok evlendiği zaman böyle olmayacak sorumluluklar değişir şuan sadece okullarına sorumlular aile yok işin içinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?