kız kardeşim nişanlısıyla ayrı eve çıkmak istiyor

Ne güzel çocuk yetiştirmişsiniz ki gelmiş söylemiş.
Ben olsam iki ayrı ev bile olsa haftanın 6 günü nişanlımda olurdum.
Şimdi engel olup iki ev de actirsaniz durum bu olur gerçi, boşu boşuna fazla kira ödersiniz...

Üniversitedeki evimde bir boş oda vardı. Ev arkadasi için internete ilan açtık.
Bir kız geldi. Dedi ki, ben sevgilimle aynı evde yaşıyorum. Ama ailem bu şehre çok yakın , 3-4 saatlik mesafede. Aniden gelicez derler, baskın yaparlar vs vs ben rahat uyuyamıyorum. O yüzden bu odaya eşyalarımi doldurayim,eğer ailem gelirse ev arkadaşı gibi dururuz. Ben de sadece kiradan payima düşeni vereyim, faturalara karismayayim.
Biz de kabul ettik :)
Sonuç olarak kızın ailesi hiç gelmedi ve kız 6 ay kadar boşu boşuna bize kira ödedi.
Dünya böyle bir yer.
Kaldı ki bence aynı evde yaşamalarının hiçbir sıkıntısı yok. 22 yaşında okurken nişanlanmak daha büyük bir sorun. İnsan dünyayı görmeden ,bilmeden ve kendini iyice tanımadan evlenmemeli.

Şimdi gerçekçi olalım siz aynı ev açmasanız bile onlar haftanın 4-5 günü aynı evde kalacak. Bunu yaşamayı düşünen çift cafelerde oturup akşam olunca hadi sen evime ben evime yapmaz.

O yüzden tek ev açsınlar en temizi.

Birbirlerini aynı okulu okuyarakta tanımış ve de tanıyacaktır zaten bir evde ateş işe barut durmaz canım evlenmeden torun beklesin o zaman kız tarafı

20 yaşında nişanlanmalarına izin verdiyseniz ayrı evde yaşamalarına da izin verin.

Valla izin vermeseniz 2 ayrı eve çıksalar bile birbirlerinde kalırlar, boşuna masraf olur
Aynı evde daha iyi tanırlar birbirlerini.

Katılıyorum sana benim içinde böyle dini açıdan da uygun değil . pişman olacak işler yapmayalım derim

Aynen en azından kardeşinizi güvence altına almış olursunuz

Gerçekçi düşününce iki ayrı evleri de olsa zaten birbirlerinde gidip kalacaklar o yüzden isterseniz olmaz deyip yalan söylemesine göz yumarsınız isterseniz evet der en azından nerde kimle bilirsiniz. Sonuç olarak aynı evde yaşama fikrini katı şekilde olumsuz karşılayacağınızı düşünse sormazdı o da biliyor ki izin verilecek o yüzden sorma cesaretidir bu Sorumluluk alabilecek yaşta ve reşit ek olarak :)

Birbirlerini aynı okulu okuyarakta tanımış ve de tanıyacaktır zaten bir evde ateş işe barut durmaz canım evlenmeden torun beklesin o zaman kız tarafı
Ne alaka. Çocuk yapmak için illa aynı evde yaşamak mı gerekiyor. Ayrı evde yaşayınca bunlar sevişemez mi sanılıyor anlamadım.

Evli değilim uzun zamandır sevgilimle yaşıyorum ve annemlere daha bi torun vermiş değilim Çünkü korunma yöntemlerinden iki yetişkin olarak haberdarız ve böyle bi durumla karşılaşmamak üzere önlem alıyoruz :) konu sahibinin kardeşi de üni okurken bebek yapmak gibi bi düşüncesi yoksa ona göre önlem alır bi zahmet korunur diye düşünüyorum yoksa böyle bi işe zaten hiç kalkışmasın olan bebeklere oluyor.

Çıksınlar yahu aynı eve? Aynı evde yaşamak için illa evli mi olmak şart? Aynı evde yaşayıp şu an evlenecek olan evlenmiş arkadaşlarım var.
Birbirlerini tanıma açısından çok iyi bence. Sizden de saklamamış. Ki izin vermeseniz bile birbirlerine gidip kalacaklardır. Boş yere kira sıkıntısı, masraf yapılmasın. Sorumlulukları da erken yaşta öğrenmek çok iyidir. Ayaklarının üstünde dururlar.

Son düzenleme:
Kaç yaşına gelmiş insanlar bırakın kimle aynı eve çıkacaklarına kendileri karar versinler. Yoksa sizden gizli yaparlar.
Bir ton arkadaşım var erkek arkadaşıyla aynı evde yaşayan. Bir ton.
Hatta ben de yaşadım, normal erkek arkadaşlarımla da yaşadım.
Belki de büyük bir hatadan dönecekler.

erkek tarafı sorun etmez gibi duruyor olabilir, ancak sonradan da başına kalkma gibi durumları olur mu? Bunu da düşünsün kızkardeşiniz bi yandan

Nişanlı olmak kişilerin birbirini tanıma sürecidir sadece artık dizilerde göre gore normal görülüyor kim bilebilir o kisiyle evleneceğini?Sonuçlarını da keşke izin vermeseydik deseniz de iş işten geçecek belki de .. İslami olarak zaten uygun değil de çoğu yorumlari hayretle okudum ne ara bu kadar geniş dusunur olduk

Hem spiral hem prezervatifle korunup hamile kalan üye de öyle diyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…