- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Yok canım yanlış anlamam tabi.kek olduğundan emin oluncaya kadar benim de aklımdan bir sürü şey geçti. .ama değilmiş sadece kek. Teşekkür ederim. Allah korusun hepimizin evlatlarını. .Yanlış anlama arkadaşım benim kizim yapmış olsa acaba direk mi bunu vücuda aldılar yoksa korktuğu icinmi bize kek dedi aklıma gelirdi.Ben herhal parti falan öyle eğlencelere gitmesini istemem kotu arkadaslari olur bunlar daha çocuk yanlışa uyabilirler..ama güvenmiyo gibide davranmayın kendine dikkat etsin cevresinede..çok büyük geçmiş olsun..Mevlam korumus.
Aksam fenalasinca söylediler bize..kızımda arkadaşı da. Teşekkür ederim.Gecmis olsun.
nasil anladiniz icinde uyusturucu oldugunu.kesin mi.
Teşekkür ederim canım. Yok çok yememiş Allah'tan iki kere ısırdığı söylüyor.iyiki çok yememiş. .içinde sadece ot varmış. Ama vücut alışık olmayınca kizimi mahvetti tabikı. .Geçmiş olsun, bilmeden artık kaç tane yediyse yavrum, oldukça sarsılmış. Ama bir şey söyleyeyim mi bundan sonra daha cesur ol onu bir yere gönderirken çünkü kızın hayatının dersini almış gibi görünüyor. Bazı ortamlarda, kendi isteğiyle olmasa bile insanların zincirleme sorumsuzluklarının onu da vurabileceğini gördü.
Ayrıca canım o partiye o kekleri kim getirdiyse, partiyi veren çocuğun ailesini haberdar edin ve güzelce bi şikayet edin boş bırakmayın. 16 yaştan bahsediyorsun. Ucuz kurtulmuşsunuz. Yalnız kızınızın yaşadığı bad trip esrar değil de sanki halüsinojen mantar gibi tariflerinize göre :/
Çok geçmiş olsunArkadaşlar şu anda o kadar berbat bir haldeyim ki nasıl yazacağımı bile bilmiyorum.Hayatimin en korkunç anlarını yaşadım bu akşam. .
Biraz içimi döküp rahatlamak ve aynı zamanda bir anne olarak çocuklarımıza ne kadar çok dikkat etmemiz konusunda birazcık fikir vermek için yazıyorum. .
Kızım 16 yaşında. .Onu çok iyi yetiştirdiğimize,doğruyu ve yanlışı öğrettiğimize inanıyorum. Ama gençler bir araya geldiğinde sanırım bazı şeyler kafalarından uçup gidiyor.
Bu akşam sinifindan bir arkadaşının evinde parti vardı. Ben aileyi ve çocuğu tanıyorum.
Bıraktım onu partiye saat 8 gibi..eve döndüm.
İki saat kadar sonra kızım aradi.Alo diyorum sesi çıkmıyor. Arkadaşı aldı telefonu. X kendini iyi hissetmiyor gelip alirmisiniz dedi..Bende hemen nasıl yani ne durumda diye sordum.Emin değilim bayılacak gibi dedi.
Kizimi ver dedim.Kızım telefonda anne çok kötüyüm galiba ölüyorum ne olur çabuk gel dedi.ardından dahada panik olup çığlık atmaya başladı. Kulaklarımdan gitmiyor sesi ((
Sadece ağlayıp çığlık atıyor anne çabuk gel diyordu. .
Birşey içip içmediğini yada neler yediğini sordum.konuşamadı. .
Arkadaşının evi bize yarım saat uzaklıkta. Eşimle arabaya nasıl bindik oraya nasıl gittik..kabus gibiydi o yarım saat geçmek bilmedi..
Neyse gittiğimizde arkadaşı ile kapının önünde bekliyordu. Ama ayakta zor duruyordu. Ben arkadaşına ısrar edince arkadaşı mecburen söyledi. Partiye bir çocuk bir kek getirmiş. Bunlarda yemişler.ondan sonra kızım fenalaşmis.
İlk aklıma gelen şey doğruymuş. Kekin içine su malum otlardan koymuşlar. Kızımda bilmeden yemiş!!
Bir kaç arkadaşı daha fena olmuş ama en kötüsü benim kızimdi.zaten geçen hafta grip olmuştu anbiyotik kullanıyordu. Bu keki yiyince eminim daha kötü oldu.
Kizimi aldık. .arabada anne ben ölecekmişim gibi hissediyorum yardım et diye ağlıyordu.
Kucagima yatırdım sürekli teskin etmeye çalıştım. Ama ne kadar korktuğumu anlatacak kelime yok.!
Hemen acile gittik.minik kalbi o kadar hızlı çarpıyordu ki.kalp krizi geçirecek sandim ((
Sanki elektrik çarpmış gibi titriyordu.
Doktorlar hemen müdahele ettiler.iğneler serumlar ilaçlar. ..
Bir ara kusmaya başladı. .sonra uyudu..ve biraz kendine gelir gibi oldu.
Sürekli anne beni suçlamayın.bana kızmayın..özür dilerim..bilmiyordum diye sayıklıyordu..
O an onun iyileşmesinden başka hiçbirşey düşünemiyordum.sürekli Allah'a dua edip kizimi bize bağışlamasi için içimden yalvardim.
Oğlumda yanımızdaydi. Sakın davranmak zorundaydık hepimiz.
Şimdi eve geldik..kızım çok çok binlerce şükür ki iyi..uyuyor..ben başında bekliyorum.
Yarın ilk işimiz partiye gittiği çocuğun ailesi ile konuşmak olacak.Hiç beklemezdim öyle egitimli ve akli basinda bir ailenin evinde böyle bir olay yaşanacağını. .
Bundan sonra bir değil beş kere düşüneceğim bi yere yollarken. Hatta belkide uzunca bir zaman hiçbir arkadaşına yollayamiycam.Bu korkuyu hayatım boyunca unutmam ben..
Cocuklarimin her arkadaşını ve ailelerini tanıdığımız halde bu olduysa kime güvenelim.((
Kizim bunu hiç istemiyor. .olay buyur okul bile diyar vs..Direk polise şikayet etseniz olmaz mı? Kızınız dahil herkes sorgulanır ama sonuç daha etkili olur belki.
Geçmiş olsun böyle durumlarda hemen agzına parmagınızı sokun kusturın tabi hemen acile keki kim yapmış içine ne otu katmış ki
Hemde nasıl korktum.telefonda ağlayarak panik halinde anne ölüyorum diyordu ne olduğunu da anlamadım o an.sonradan kek filan deyince yinede korktum.acaba kekte başka ne vardı yada başka bir madde mi içerdiler diye. Birde kalbi duracak sandım. .offff berbat hislerdi. .Evet panik atak gibi birşeyler mis..neyse ki. .sağol arkadaşım.Çok geçmiş olsunkorkmayın ot bazılarını rahatlatır ,bazılarında da panik atak yapar bazı insanlarda ..kızınız da panik atak geçirmiş ama en azından uzak durur artık.ama anne olarak çok korkmuşsunuzdur tabi evladınız o haldeyken ot deneyimi olan bilen biri ancak panik atak geçirdiğini anlayabilirdi ama siz tabi nerden bilceksiniz evladınız ölüyorum diye ağlarken aklınız gitmiştir çok geçmiş olsun..bunu yazıyorum çünkü kızınızın sağlık problemi var sanmayın
Cok teşekkür ederim canım. Evet çok korktuk.kabus gibiydi resmen.allah kimseye yaşatmasın. .ay canım benim neler olmuş öyle çok geçmiş olsun sen evladını gözünden sakın hiç ummadığın bi yerde olanlara bak hepimiz allaha emanet yaşıyoruz allahım korusun evlatlarımızı konuyu okuyunca şok oldum canım ya kıyamam hem kızın hem de siz çok korkmuşsunuz tekrar geçmiş olsun
Belki bir pedagogdan yardım alınabilir. Bu olayı örterek çocuğunuzu tehlikeye yaklaştırıyor olabilir misiniz. Bilemedim ki. Sonuçta 24 saat kızınızın yanında olamazsınız. Aslında bir uzmandan fikir alabilme imkanınız varsa, danışıp ona göre davranmak daha doğru olabilir. Kızınızın bir hastalığı yok ama malesef tehlikeli bir çevresi var. İşe polis karışırsa; bir daha kızınıza bulaşmazlar belki. Rabbim yardımcınız olsun.Kizim bunu hiç istemiyor. .olay buyur okul bile diyar vs..
Hemde nasıl korktum.telefonda ağlayarak panik halinde anne ölüyorum diyordu ne olduğunu da anlamadım o an.sonradan kek filan deyince yinede korktum.acaba kekte başka ne vardı yada başka bir madde mi içerdiler diye. Birde kalbi duracak sandım. .offff berbat hislerdi. .Evet panik atak gibi birşeyler mis..neyse ki. .sağol arkadaşım.
Teşekkür ederim..evet öyle fanusta büyütemiyiz ki..yalnız ben şunu anladım. .arkadaslarını tanıyorum yok aileyi tanıyorum demekle bitmiyor iş. Çocuklarımıza böyle konularda çok ama çok ciddi olarak bir eğitim vermeliyiz.hep anlatırdım ben kızıma zararlarını ama kek olayı hiç aklıma gelmemişti..oda kek sadece çok zarar veremez diye düşünmüş hani içilmiyor ya..masum gelmiş ona..Gözümüzü dört değil sekiz açsak az artık. Çok tehlikeli oldu dünya. .Öncelikle çok çok geçmiş olsun, Allah herkesin evladını kötülüklerden korusun.
Çocuk yetiştirmenin en zor yanı da bu işte. Onlar hayatı öğrenirken bir şey yapamamak. Sürekli korunarak yetiştirmekte doğru değil, başı boş bırakmakta. Benim kızım henüz çok küçük, ama gelecek günler beni hep korkutuyor ne yalan söyliyim. Şuan ki düşüncem "onu kötülüklerden koruyarak ona iyilik yapamam çünkü ben onun başında sonsuza kadar olmayacağım.Evladım için yapabileceğim en güzel şey onun kendisini korumasının yollarını öğrenmesini sağlamak"....Ama nasıl? Fanusta gibi yaşamasını da bekleyemeyiz ki!!! Allah herkesin evladını korusun.
Kizimla konuştuk birdaha bunu denemez bile bundan eminim.Belki bir pedagogdan yardım alınabilir. Bu olayı örterek çocuğunuzu tehlikeye yaklaştırıyor olabilir misiniz. Bilemedim ki. Sonuçta 24 saat kızınızın yanında olamazsınız. Aslında bir uzmandan fikir alabilme imkanınız varsa, danışıp ona göre davranmak daha doğru olabilir. Kızınızın bir hastalığı yok ama malesef tehlikeli bir çevresi var. İşe polis karışırsa; bir daha kızınıza bulaşmazlar belki. Rabbim yardımcınız olsun.
Aynen dediğiniz gibi kekin ıcindeki weed di..fazla koyulmuş kesin.kızım biliyormuş merak etmiş herkes yiyince iki kez ısırmış sadece nasıl etkiler bilmediği için. .Hayır kekteki weed dir (esrar yani) miktarını fazla koymuşlardır ve dediğim gibi bazı insanlarda anksiyeteye sebep oluyor birde kızın eğer haberi olmadan yemişse bana ne oluyor diye ondanda korkmuştur iyice.korktukca panik olup panik atak geçirmiş.yalnız şeye dikkat edin panik atak geçiren insanlar sonra sürekli kalplerini dinlemeye başlayıp tekrar korkudan nabızlarını hızlandırıp atak geçiriyorlar o zaman işte panik atak hastası oluyorlar.kızınıza bunun içindeki ot yüzünden olduğunu fiziksel hiçbir rahatsızlığı olmadığını ve olmayacağını mutlaka belirtin.eğer anne kalbim hızlı atıyor falan demeye başlarsa, panik ataktan etkilendiğin için kalbini dinliyosun birşeyin yok sadece aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorsun ancak ot yüzündendi diye belirtin.ve asla o panikken sizde panik olmayın işte o zaman nabzını hızlandırırsınız.panik ataklıydım bir ara o yüzden biliyorum.
Valla kekmis..eminim kızım doğruyu söyler. Zaten arkadaşları da itiraf ettiler.yapıyorlar ah bir bilseniz yeni nesil neler biliyor. .Rabbim iyilerle karşılaştırsın. .Çok geçmiş olsun Allah hiçbir aileye yasatmasin.
Bence bu işi iyi araştırın. Kek olduğunu sanmıyorum ben.
Kim yapacak keki. Çocuk kek hamuru hazırlayıp içine ot doldurup fırın atari yapıp pisirecek mi?
Kek işi değil bu iş.
Sizede geçmiş olsun. Teşekkür ederim.Ewet yaaa. Halaa düşünüyorum hastane polisi olaya neden dahil olmadı.
Geçen yaz ramazan da kuzenim beni iftara davet etmişti. Eşim yurt dışında görevdeydi. Tekim diye sıra sıra davet ediyorlardı. Neyse iftara yarım saat kala 2 yaşındaki oğlum koşarken halıya takıldı, bodoslama kirişe alnını vurdu. Alnı 2 santim delindi. Sanırsınız bıçak saplandı.
Bir bağırıyorum ki sormayın bi yandan ağlıyorum bi yandan çırpınıyorum. Deliye döndüm. Oğlumun yüzü kan revan. Bacaklarım titremeye başladı. Ömrümden ömür gitti. Kuzenimin arabasına atladığımız gibi acile gittik. Kuzenimin eşi oğlumun başındaydı. Hemen hastane polisi geldi. Bir yandan dikiş atılıyor, bir yandan ağlıyor bir yandan da polise ifade veriyordum.
Haklılar ne anneler var!!!! Benim bacaklar iyice gitti. Açlık ve korku artık derman bırakmadı. Polis ifadeden sonra çok geçmiş olsun dedi bıraktı. Ama görseniz ne zaman oldu nasıl oldu vs vs. Dedim ya sanki bıçak saplanmış gibi derindi yarası.
Velhasıl böyle bi durumda bile polis ifadeye gelirken size nasıl gelmediler. Hayrett!
Aynen dediğiniz gibi kekin ıcindeki weed di..fazla koyulmuş kesin.kızım biliyormuş merak etmiş herkes yiyince iki kez ısırmış sadece nasıl etkiler bilmediği için. .
Ama yarım saat içinde fenalasinca çok korkmuştum öleceğini sanmış yavrum..bugün kalp atışları filan normal. Sadece başı dönüyor ve yorgun.ama şükür ki iyi..ama dediğiniz gibi konuşayım ki panik atak hastası olmasın birde..iyiki söylediniz teşekkür ederim..
Hayır tabiki haklısınız. .ben bazı arkadaşlar durumu iyi degerlendirsin diye yazdım. Yani sanmasın kimse öyle ortada aylak aylak gezen çocukları ile hiç ilgilenmeyen ailelerin çocukları değil bunlar.çocuklarda serseri değil aslında hepsi çok hanımefendi çok beyefendi. .Eğitimli olmakla bunun alakası yok ki esrar kullanan çok fazla insan var
Birçok ülkede de yasal bişey esrar.Bu yüzden eğitimle alakası yok dedim.
Çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. .sağolunGözlerim doldu okurken çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?