Kızım oluyor teyzeleri..

inşallah canım senin kuzunda bekletmeden gelsin.sabır ve morall,inankiönceki tedavilerimde olmayacak hissi vardı olmamıştı.son tedavimde bu kez olacak dedim ve oldu.:)

justing canım agustos 19 da doğum yaptım.bu hafta 4 aylık oluyoruz inşallah.yavaş yavaş düzene giriyoruz.senin bebiş ne durumda..

nasılsın günaycım..burdanda görüşelim..:)..kız bebeklerin hepsi aynı..benimkide oturmaya gör basıyor çığlığı.eviniçinde kucakta dön dön dur..allahtan oyun halısı aldık ,onunla oyalanıyor biraz.ilk başlarda ondada durmamıştı.şimdi alıştı..

meltemcim benim kızımda 26 ağustosta doğdu..hamileliğim problemli olduğu için 3 hafta önce alındı..ismini ne koydunuz???aralarında 1 hafta var....

meltemcim benim kızımda 26 ağustosta doğdu..hamileliğim problemli olduğu için 3 hafta önce alındı..ismini ne koydunuz???aralarında 1 hafta var....

elifsu koyduk canım.senin kuzunun adı nedir?ağustos annesiyiz desene..çok şükür bu günleride gördük.haftaya 2.aşımız var.inşallah ateşlenmeden atlatırız.kontrolümüz de var.
sizin ne zaman?

meltemcim kızımın adı defne..senin kızında ismiyle yaşasın çok güzel...aşımız 28 aralıkta canım...valla içim acıyo benim her gidişimizde..kurbanlık koyun gibi canım kızım...

Son düzenleme:
gunaydın bayanlar
ıyı dıleklerınız cok tesekkur ederımmmmmmmmmmmm
ınsallah oglan olsun kız olsun farketmez dıyorum ama ıcımden kız gecmıyor degıl yanı
banada dua edın canlar
allahım evlatlarınızla esınızle bır omur mutluluk versın sızede bızede ınsallh

nisammm...Allah sana biri kız biri oğlan iki tane birden verir inşallah...gönülden diliyorum canımm...:90:

slm kızlar ne güzel kaynatmışsınız bensiz:))
meltem canım ben iyiyim sen nasılsın?demek seninde kızın oldu ne güzell ..kız anneleri olarak toplandık burda.
ilk ben anne oldum ama en son ben kucağıma aldım kızımı..neyse şükürler olsun o günlerde geçti.
bugün kontroldeydim biz 15 günde bir gidiyoruz kontrole kilosunu tarttırmak için.
4 850 kilosu boyuda 58.2 cm olmuş..kilo alımı çok iyi değil ama fenada değil diyor dr.15 gün önce 4 380 di.ama boy atıyor 4 cm den fazla boy atmış 15 günde..
uykusu için 5 den sonra uyutma gerekirse soyun öle dursun uyumasın dedi..3 gün öle yapın uykusu düzene girer dedi..şimdi annemdeyim eve geçince öle yapıcam..zaten küvez bebeği çok sever öle durmayı dedi ve gerçekten bayılıyor o kadar seviyorki altını değişirken sevinçten dört köşe oluyor..
mina doğalı 5 ay oluyor ama aslında 3 aylık sayılır diyor dr.doğması gereken tarihten hesaplıyor.

kızlar size bişey soracam.yani bebişlerini emzirenlere sorum.kızım doyuyormu doymuyormu bilmiyorum.acaba sütüm yetiyormu.bol bol sıvı almaya çalışıyorum kışın tabi sıvı almak biraz zor oluyor.meyve çayı içiyorum humananın sütü arttırıcı çayını 3 bardak içiyorum.ama bol bol emmiyo biraz emip bırakıyo zorluyorum almıyo.tamam doymuştur diyorum.ama çokta kilo almıyor.doyuyosa niye kilo almıyor.ay bilmiyorum anne hastalığına yakalandım galiba kızım doyuyomu doymuyomu diye dert etmeye başladım.sizce kaç saatte bir acıkır?ben saat başı hemen hemen memeyi dayıyorum ağzına ondanmı biraz emip hemen bırakıyor.yardımcı olun bana kızlar.

1 ayda ne kadar kilo alıyor mersinli?kilo alımı iyi değilse dr söler zaten.. bana kilo alımının çok iyi olmadığını söledi dr ama fenada değil demişti.
ayrıca kızın doymasa ağlar gecede uyumaz bildiğim kadarıyla.

birde benim kızım artık beni emmek istemiyor ne yapıcam bilmiyorum vermeye çalışıyorum o ağlıyor yırtıyor kendini.zaten erken doğdu hasta kolay olur birde benide emmeyi bırakırsa ne olcak..çok üzülüyorum.her uykudan uyandığında beni emiyordu uykusu gelincede mama yapıyordum ona şimdi beni emmek istemiyor emsede birazcık emiyor uyuyor..ne yapmam gerek bilen varmı?dr.a gittiğimde öle yapmıyordu ondan dr.a bişey sormadım..dr.ada ocağın 3 ünde gidicem daha..galiba memeyi hepten bırakmak istiyor..aç bırak alır diyenlerde var ama zaten kilo alımı iyi değil nasıl aç bırakıyım onu.hem zaten daha çok küçük benim minik kızım.

bizde ayın 5inde gidecez dr.galibaa gelişimine bakacak ona göre bişey dicek.en son tartılmanın üstünden 10 gün geçti sadece 200 gr.tek almış.evde kilo takibi yapıyorum.eskiden löpür löpür içiyordu şimdi çok emmiyor.ağlayınca hemen ağzına veriyorum biraz emip bırakıyor.off bence bir dahaki kontrolden sonra ek gıdalara geçecez gibi.ilk 6 ay hiç istemiyorum başka bişey vermek.herkes bişey olmaz yavaştan başla bişeyler vermeye diyor sonra çok zorlanırsın diyor ama bende bilmiyorum.şaşkınım yani.

banada aynı şeyleri sölüyorlar canım ama bende vermek istemiyorum.hatta benim kızım mamada emdiği için su verin diyorlar fakat dr.um hayır kesinlikle vermeyin diyor..valla dr.a uyuyoruz.
dr benim kızımı 3 aylık sayıyor 1 ay sonra 4 aylıkken ek gıdalara başlıyacağız dedi.tabiki en azından 6. aya kadar emseler iyi olur ama bakalım ne olcak.en azından benim kızım beni emmeyi bırakmaza 6.aya kadar onada razıyım.azda olsa emmesi lazım sağlığı açısından.

bu arada eğer 10 günde 200 gram aldıysa gerçekten az almış canım..1 ayda 600 gr eder benim kızım 950 gr felan aldığı halde iyi değil diyor dr.

kızlar bu hep bendede soruişareti bırakıyor..:26:acaba kızım doyuyormu diye..:97:geçen aylarda kilo alımı gayet iyiydi..ay sonu dr umuza gidicez ..bu ayki kilo alımını öğrenicez..inşallah almıştır...sanırım 5. ayın sonunda doğduğu kilonun iki katı olması gerekiyormuş..şimdiden zaten o kiloya çok yakın...ben geceleri verilen sütün çok önemli olmasından dolayı gece bol sütüm olsun diye 90 lık bir kere mama veriyorum..sütümde geceye güzel birikiyor...ama mersinli dediğin gibi kızımda bu aralar sık ama az emiyor..emerken bir alıyo memeyi bi bırakıyor..yüzüme bakıp gülüyo..oyunmu istiyo nedir..bende doydu herhalde deyip bırakıyorum bazen..ama yarım saat geçmiyoki başlıyo ağlamaya..yine emmek istiyo..bir göğsümü emerken diğer göğsüm sızlıyo..yani sütün gelnemesine işaretmiş bu...valla bende 6. ay bitene kadar ek gıdalara başlamak istemiyorum..çünkü başladığında sütten tam faydalanılmıyormuş..ama annem tutturuyo çorbalara başla diye..bizim zamanımızda dr laramı soruluyormuş efendim..benim ek besin vermeye niyetim yok ama kilo alımı iyi değilse başlarız tabii..ama sütümüde verebildiğim kadar veericem..sütüm bol olsun diye hiç sevmediğim şeyleri bile yiyiyorum..hurma...kayısı...tahin helvası..dere otu...bulgurpilavı..birde bugün bişey daha öğrendim süper süt yapıyormuş..1 lt. suya 6 tane kuruinciri ikiye bölüp kaynatıyormuşsun...sonra hergün bunların hepsini tüketiyormuşsun..birde alkolsüz bira süt yapıyormuş ama içemem ben...bu arada ismim gülin..bana ismimle hitabedebilirsiniz...:90:

ya canım ben 1 ay sonra başlıycam ek gıdalara..ama kızım beni artık emmek istemiyor kendini kasıyor ağlıyor..çok üzülüyorum..

hilalcim eğer o emmek istemezse ben çok üzülmem..ama benimki çok emmek istiyo..öyle bir çekiyoki..eğer o emmek isteyipte benim sütüm gelmezse ben ona daha çok üzülürüm...

senin o zman kendine çok iyi bakman gerek..ama benim kızım zaten erken doğdu kolay hasta olur birde sütten kesilirse kötü olur ya..
bu arada ekledim seni inş doğrudur bebek resmi vardı bende senin olacağını tahmin ederek ekledim seni:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…