Kızım oluyor teyzeleri..

mersinli ben olalı bir ay oldu canım..ama çok düzensiz oldu...4 gün oldum..sonra bitti..sonra biraz yine oldum..sonra lekeler falan..normal tabi düzene girmesi...sütle alakasının olduğunu sanmıyorum canım...

canım bizim topiği okudun okudun ya ondan seninde kızın olucakk:))şaka bir yana sağlıklı,sıhhatli bir şekilde kızını kucağına alırsın inşş...sende kendine ve bebişine çokk dikkat et..

kızlar siz o gün bugün yenimi regli oldunuz..
ben lohusalık döneminde 35 gün felan oldum 40 dan sonrada yine olmuştum ve halada sık sık oluyorum..sütüm korumuyor beni heralde:))

yok doğumdan sonra kanamam oldu.ama o doğum kanamasıydı regl olmadım daha sonra.sütle alakası yoksa problem yok.hatta rahatlarım biraz.menepozlu kadınlar gibi terler basıyordu beni.

slm mersinli nasılsın karşılaştık konuşalım vaktin varsa.
ben regli olduğum için terleme felan olmuyordu:)ama bazıları senin gibi doğurduktan aylar sonra adet oluyormuş..çok duydum ölesinide..

canım bizim topiği okudun okudun ya ondan seninde kızın olucakk:))şaka bir yana sağlıklı,sıhhatli bir şekilde kızını kucağına alırsın inşş...sende kendine ve bebişine çokk dikkat et..

sağol canım dediğin gibi sizi okuya okuya kız yaptık :)))))))))) inşallah sa sağlim doğarda bu kez kucağıma almak nasip olur

kızlar naber...bugün kontrole gittik..kızım 6400..boyuda 62 cm..normal değerlerin üstünde dedi dr umuz..herşeyi gayet normalmiş..rota virüsü aşısının ikinci dozunu yaptı..ağızdan..perşembede diğer aşılarını yaptırıcaz sağlık ocağında...6. ay dolana kadar anne sütüne devam dedi...ama sadece tattırıp alıştırmak için meyve suyuyla yoğurt ikişer tatlı kaşığı hergün verebilirsin dedi...başka tatlara alıştırmak içinmiş...ama ben kızıma zaten yemek sularından tattırıyordum..çokta güzel şapırdatarak yiyiyordu...dişleri kaşındığındanmıdır nedir göğüsucumu ısırıyor..çok fena canım yanıyo..birde dişi çıktıktan sonra düşünemiyorum..dr umuzda ne kadar geç çıkarırsa o yüzden o kadar iyi dedi..bizden haberler böyle...hiç uğramıyomusunuz kızlar...topiğimiz arka sayfalara gitmiş..arada bişeyler yazın..hadi öptüm hepinizi...

şöyle bir eskiye dönüp baktımda justingcim 1 ayda 200 gr tek almış kızın galiba boyuda aynı.ve dr 200 gr almış olmasına rağmen anne sütüne devam dedi öylemi?neden acaba az almamışmı sence?ısrarla sormamın nedeni 3 aydan sonra bebekler hızlı kilo almıyorlarmı.çünkü ben evde kilo takibi yapıyorum benim kızımda ilk zamanlardaki gibi kilo almıyor.yani bu normal bir süreçmi.bizim aşımız 1 hafta sonra ve tabi kontrolümüzde.çok merak ediyorum ne kadar uzamış ve kilo almış diye.ek gıdaya geçecekmiyiz acaba?sağlık ocağındaki dr başka hastanedeki dr başka diyor aklım karmakarışık oluyor.haftaya çarşambayı iple çekiyorum:18:

mersinli canım bir ay önceki kilosu sağlıkocağındaki kilosu..sağlık ocağındakiler elbiseleriyle dartıyolar...o yüzden ona bakmıyorum ben...fazla çıkıyo yani..ben bu dr uma 2 ay önce gitmiştim..ve kızım 5 kilo 80 gr dı..boyuda 55 cm di..2 aydaki aldığı kiloya bakıyo dr umuz..yani iki ayda 1 kilo 300 gr almış oluyo...o yüzden...boyuda iki ayda 7 cm uzamış..sağlık ocağındakiler pek sağlıklı ölçümler olmuyo canım..sen dr ununkine bak...

geçen ay sağlık ocağına gittiğimizde ayağındaki ayakabıyla ölçtü hemşire..o yüzden geçen ay 62 cm olamaz yani..iki ay öncede 57 cm demişlderdi..aynı gün dr umuza gittiğimizde 55 cm olduğunu söylediler...yani ikisi birbirini tutmuyo...yarın sabahta sağlık ocağına gidicez aşıları için..7 kiloyu geçmiş olara k ölçerler kesin..

Son düzenleme:
hilalcim bu arada kızının maşallahı var..hiç prematüre doğmuş gibi değil..kilosu boyu gayet iyi görünüyo...

bu arada dr umuz ayda 500-600 gr alması gerekir dedi..halbuki ben ayda 1 kilo alması gerekiyo sanıyordum dedim..hayır öyle birşey yok dedi..üstelik 5. ayın sonunda doğduğu kiloyu ikiye katlaması gerekir dedi..defne zaten 400 gr daha alırsa katlamış olucak...

ben sağlık ocağındada üzerindeki fazlalığı ve ayakkabılarını çıkartıyorum genelde.ne bilim bizim dr geçen ay 600 gr aldı diye pek hoşuna gitmedi.benide onun bu hareketi telaşlandırdı.sağlık ocağındakide gayet iyi demişti.o zaman sütüm yetiyor.o kadar takmıştımki çocuğa saat başı zorla memeyi dayıyordum kızım artık isyan ediyordu.sonra yapmadım kilolu olması değil sağlıklı olması önemliydi.1 hafta sonra kontrolumuz var.bak yine iki drun dediği birbirini tutmayacak.

mersinli bak eğer 600 gr almışsa birde bebek kilo tabloları var nette...kızın o değerlerdeyse herşey normaldir canım..bak bugün sağlık ocağında kızımın boyunu 64 cm ölçtüler...kilosunuda 6 kilo 900 olarak..ama ben sadece dr umun dediğine bakıyorum...birde dediğin gibi çok kilo alması değil sağlıklı bebek olması önemli...her bebek bir değil...

mehaba kızlar
eğer 600 gr normalse benim kızımında kilo alması normal..ama dr.umuz o kadar iyi değil dedi kilo alımı..bu arada bende bir kez gittim sağlık ocağına kıyafetle tartıyorlar ondan doğru tartmıyor,boyunu bile doğru ölçemiyorlar ya..

gülin canım sen bide eve ilk aldığımız zaman görücektin kızımı:)))küçücük bişeydi..biliyormusun hala küçük diyenler var bide o minik halini görseler ne olurdu bilemiyorum yani:)hatta minik olduğu için dokunamıyorlardı bila kızıma..

bizde p.tasi günü dr.umuza gidicez bakalım kaç kilo olmuş..bende sabırsızlıkla o günü bekliyorum.

kızlar merhaba
bende gecen hafta cumartesı asm ıle gorusrum
ve recetemı aldım
sımdıden ılac arayısına basladım
ınsallah bırılerınden yuzdeyle yada uygun fıyata ılacları arıyorumm
bana dua edın denk gelırse alırsam ocak sonu baslıcam :26:

valla aynen benim drumda 600 gr almış diye iyi değil dedi.ondan benimde sinirlerim bozuldu.önümüzdeki aya kadar bakarız olmazsa ek gıdaya başlarız demişti.neden birinin dediğini diğeriyle tutmuyor anlamıyorum.sonuçta gerçek bir tanedir göreceli değildirki.neyse çarşamba günü büyük gün bakacaz.
nisam inş.herşey yolunda gider canım önümüzdeki ay aramıza hamiş olarak katılırsın.buna canı gönülden inanıyorum çok tatlı bir kızın olacak gör bak.

kızlaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrr,kader arkadaşlarım,bu sene sizinle beraber bir yola koyulduk.her sıkıntımızı,her güzel gelişmeleri beraber paylaştık.2010 un ilk günlerinde bebeğimizin bizimle olduğunu öğrendik.2010 bize çok uğur getirdi tatlı tatlı prensesler getirdi.umarım 2011 yine bize çok mutlu günler getirir.ve isteyen herkesede RABBİM evlat nasip eder.hepinizin yeni yılı kutlu ve mutlu olsun arkadaşlaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…