Kızım oluyor teyzeleri..

Selam arkadaslar
Öncelikle rabbim bebeklerimize hayirli uzun ömurler versin inseallah Hilalcim senin mucadeleni skintilarini azda olsa biliyorum canim
Allahu taala saglikli bir sekilde buyutmeyi hepimize nasip etsin.Bende coook buyuk ugraslar sonunda kuzumu kucagima aldim rabbime binlerce sukurler olsun
Rabbim bu ugurda emek veren herkesin yuzunu guldursun ins
Bizde daha yeni basladik ek gidaya ben zar zor 3 ay emzirebildim 4 gun sutum hic gelmedi mama verdik sonra sutum geldi ama yetersizdi surekli pompaladim emzirebilmek icin coook ugrastik ama nasip olmayinca olmuyor.
Bunada sukur diyorum ilk meyve suyuyla basladik bugunde kasik mamasi verdim.Severekten yedi kuzum bizim doktorumuz 4 aydan sonra baslayin demisti.Insallah sizleri rahatsiz etmemisimdir sevgiler.​

ne rahatsızlığı nilcim..benim dr.umda 4 aydan itibaren ek gıdalara başlıycaz dedi ama neyle başlar bilmiyorum.bu arada bende seni hatırlıyorum yazışmıştık..seninde evladın hayırlı olsun allah sizden ayırmasın umutunuzu bizimde kızlarımızı.
kızlar ben kendi evimin ordaki dr.a gittim kızım hastayken 2 ay önce felan o dr.a devam etseydik şuanda kaşık mamaya geçicektik..doğduğu tarihten hesaplıyordu..ama yoğun bakım dr.u doğması gereken tarihten hesaplıyor..
kızımında huyları iyice arttı.çok ağlıyor hele emerken ve mama yerken yırtıyor kendini..kaşıkla nasıl mama yediricem çok merak ediyorum.

hergün bişeylerle uğraşıyoruz.şimdide sütüm yettimi ek gıdaya geçelimmi fasılları başladı.ama çok şanslıyızki bebeklerimiz hemen hemen aynı zamanın çocukları ve birbirimize ışık oluyoruz.demekki tek ben değilmişim diyoruz.ek gıdaya geçince dünyanın sonu olmayacak tabi sütümüz oldukça ben şahsen 2 yaşına kadar emziririm.kısmetinde varsa olur tabi.5.ayın sonunda doğduğu kilonun 2 katı olması gerekiyorsa sorun yok şimdiden o kiloda ama hep dr.lar dahada alabilir diyorlar buda benim sinirimi bozuyor.off ne bilim bakacaz ayın 5inde hem aşısı hemde kontrolu var.ben aşıları sağlık ocağında kontrolunude doğduğumuz hastanenin çocuk druna götürüyorum.uyku düzenleriniz nasıl kızlar?kaçta yatıp kaçta kalkıyor?gündüz kaç defa kaç saat yatıyor?bi düzene sokabildinizmi?

kesinlikle düzensiz gün içinde uyku uyuyor bazen 1 saat uyuyor bazende 10 dakka uyanıp kalkıyor..ama 10 dakkada uyusa çok keyifli uyanıyor.birde gün içinde 1 buçuk saatden fazla uyanık durmak istemiyor huysuzluk yapıyor uyumak istiyor..ama geceleri 3 den aşağı uyumuyor hala..sabah uyanık duramayan kızım gece duruyor bu seferde huysuzluk yapıyor tabii..
ya dr 5 den sonra uyutma dedi ama uyumadan duramazki ağlıyor..gerçi daha eve geçmedim eve geçince soyucam kızmı onu deniycem..3 gün içinde düzene girer dedi dr.inş da girer.

mersinli siz korunuyormusunuız?benim doğum yaptığım dr.um bana korun dedi bebeğin olabilir dedi.1 yıl dikişlerinden dolayı beklemen lazım dedi..ama ben onu dinlemedim:))kısaca kendiliğinden gelecekse şimdi bile hamile kalsam çok mutlu olurum ama hala bir sonuç yok:))

valla benim kıza nazar değdi.bu zamana kadar 9 dedinmi uyurdu ve sabahda 9da kalkardı.ama şimdi gece saat 1 e kadar uyumak istemiyor.ve sabah 12 ye kadar da yatıyor.bizde 3 gündür saat 9 da zorla uyandırıyoruzki gece erken yatsın diye.saat 8 gibi banyo yaptırıyoruz 9 da uyuyor ama yarım saat sonra kalkıyor ve tekrar yatırına kadar saat 11 falan oluyor.gece 10 ve 2 arası uyursa büyüme hormonları gelişiyor o nedenle zorlada olsa yatırmaya çalışıyoruz odasından çıkarmıyoruz.geceleri emziğe alıştırdım.hoşuna gitmesede emiyor valla.ama ağzından düşünce basıyor çığlığı.gündüz pek problem yok.9 da uyanınca 11 de tekrar yatıyor 2 saat falan sonra 4 gibi yatıyor 1 saat.saat 7.30 gibi felaket uyku basıyor ama uyutmuyorum gece yatsın diye.sana göre yine iyiyiz desene:)

hilalcim valla bizde korunmuyoruz:))dr.um bana korunma demişti zaten bırak kendiliğinden olsun dedi.ama sağlık ocağındaki doktor korun dedi belli olmaz olur belki dedi bebeğin çok küçük 1 sene olmasın dedi.valla ikibuçuk sene uğraştık olmadı heralde şimdi birkaç ayda olacak değil ya.başta bizde acaba korunsakmı dedik ama sonra vazgeçtik.bu zamana kadar bu kadar uğraştık zar zor oldu eğer olursada ne mutlu bize.ikincisinden sonra korunuruz dedik.eğer kendiliğinden olmazsa da 2 sene sonra yine tüp bebek yolu görünecek bize.inş.hiç gerek kalmaz.ama samimi olmak gerekirse bebişimin keyfinide sürmek istiyorum bu sene olmazsa çok iyi olur.bari yaşı dolsun:))

mersinli canım benimde sabah pek sorunum yok.öğlene kadar yatıyor.gece uyumayınca sabah uyuyor..yazmıştım zaten gün içinde 2 saat dahi ayakda durmak istemiyor uyuyor..geceleride düzene sokarız inş..
bende korunma konusunda senin gibi düşünüyorum..çocuğum olması için bu kadar uğraştıktan sonra korunmak istemedim..eşim yine dikişlerin için korunalım dedi ama ben istemedim..kızımında büyümesini
istiyourm ama kendiliğinden olucaksa şimdiyede razıyım:))
benim dondurulmuşlarım var ama ne zmaan deneriz bilmiyorum eşim pek o taraflı değil..korkuyor yine aynı şeyler olur diye..bakalım hayırlısı hakkımızdaa...

kızlar gündüz uykularımız düzensiz ama gece uykularımız iyi..10 a doğru uyuyor...2 aatte bir emzirmeye kalkıyorum..sabahte 8 buçukgibi uyanıyor..sonra bi posta yine uyuyor...öğleden sonra düzensiz...
bu arada biz korunuyoruz..ama eşim iki sene sonra defneye arkadaş yapmak gerekir diyo..diğer kızım defne büyüdüğünde üniversite çağında olacakmış..iyi dedim o zaman bu seferkini de sen doğur..

erkeklere hava hoş valla.benimkine kalsa 5 tane yapalım diyor.ciddi ciddi hemde ailemiz kalabalık olsun diyor.yaşlanana kadar çocuk doğurup duracam desene.hadi canım diyorum benle kavga ediyor.yav dur zaten olmuyor neyin tantanasını yapıyorsun diyorum ama sen böyle diyosun ALLAHIN zoruna gider vermez diyor:))yok canım istiyoorum diyorum 5 tane:))nede olsa olmuyor adamın hevesini kırmıyorum hayalde paraylamı bana 2 tane yeter kızım kardeşsiz kalmasında.olmadı 40ımda tekne kazıntısıda yaparım.o zamana kadar tıp dahada ilerler

allahım masalah masallah berakallah muhabbetler sahaneee
ınsallh seneye buzmanlara bende dogurma donemınde olurum
justıng ve hılalllllll bende ettıgınız duaya amiiiiiiiiiiin dıyorummmmmmm ınsallah mevlam saglıklıca evlatlar nasıp eder banada
mersınlım aman olsunda 3 tane olsun canım benım
dedıgın gıbı kırmamak lazım cocuk ıcın bırbırmzı

kızlar sıze bır sorum var anadolu saglık merkezı hakkında fıkrınız varmı nasıl bır yermıs
bu cumartesı on gorusme ıcın randevu aldımda
ıyı bıryer dıye duydum bana dua edın ocak subat gıbı denemeyı dusunuyorum rabbım nasıp etsın ınsallah benı unutmayın dualarınızda cıcı anneler

nisam o merkez hakkında benim bir bilgim yok.ama araştır bu kulupte muhakkak yaptıran vardır onlardan net yanıt alırsın.hadi sende fazla ara verme biran önce aramıza katılda sana tecrübeli anneler olarak yardımcı olalım:))seninde minik yavrunu burdan konuşalım.bu arada yaşın kaçtı senin?kaç deneme yaptın?ve kaç yıllık evlisin canım?

bu arada kızlar dündendir bayağı bir hırs yaptım ve habire bişeyler içiyorum.gözümü açar açmaz aç karnına 2 bardak su üstüne meyve çayı ,kahvaltıda da 2 bardak açık çay.1 saat geçmeden kayısı suyunu.ve bu böyle devam ediyor.şimdi bile elimde meyve çayı var.ve maşallah göğsüm boşalmadı dündendir.demekki bol bol sıvı tüketmek lazım.ağzım boş kalmıyor ve tabi günün yarısıda tuvalette geçiyor kızım emmek istemiyor almıyor emince ağlıyor diyordum ya 2 gündür oda olmuyor.şöyle düşündüm demekki sütüm gelmiyordu da ondan istemiyordu.en son gece çok ağladı huzursuzluk yaptı eşim artık mama verelim deyince hırs yaptım ve ağzımı boş bırakmadan içiyorum.galiba işe yarıyor

mersinli maşallah sana canım..benim kızım daha kucağıma yatınca ağlamaya başlıyor,hiç ağzına dahi almıyor beni emmek istemiyor..seninki iyimiş:)bir tek uykudan kaltığında emiyor onada yeni başladı onuda yapmıyordu..neyse bunada şükür.
nisam hiç birfikrim yok o merkez hakkında..ama hakkında hayırlısı olsun canım..

mersinli bak yeni bişey öğrendim bugün yaptım..baya süt yaptı..6 kuru inciri ikiye bölüp 1 lt suda kaynatıyosun..gün içindede incirleride yemek şartıyla suyuda içiyosun..bence yap..zor değil...dediğin gibi süt gelmediği için yapıyolar..bende bir göğsümü emzirirken eğer mıkırdanıp istemiyorsa diğerini deniyorum..sesi kesiliyo..demekki süt azalınca yapıyolar...

bendemi yapsam acaba:))

mersınlım masallah canımsın
ben bu nısan ayında 6 yıllık evlı olucam
yasımda 27
2kez tup denedım
2,de kımyasal denmıstı ama hısteroskopıde sorun cıkmıstı demıstım ama hatırlıyormusunuz
oyle ıste 2kezde umutta denemıstım
sımdı hem ısıme yakın hemde farklı yer dusunuyorum
ınsan sıkılıyor yaa
hayırlısı artık kızlar
yuzdesıyle ılac arıcam nasıl bulabılırım fıkrı olan varmı
ıste oyle mersınlım duanızı bu kardesınızden esırgemeyın

merhaba hilalcim daha önce konuşmuştuk seninle topiğinizi takip ettiğimi sölemiştim şuan sizlerin konuştuğu hiçbir konuya yakın bile değilim ama inşallah bende bu dertlerle uğraşırım tez zamanda bebeğimin cinsiyetini öğrendim sana yazarım demiştim bebeğim kızmış ama doktor daha küçük olduğu için yanlış görmüşte olabilirim dedi bir ay sonra tekrar randevum var ozaman daha net belli olur inşallah :)))))))) kendinize ve güzel bebeklerinize iyi bakın

canım benim yaşın çok gençmiş merak etme olur inşallah.çocuk evin neşesi ama bu neşeyi bulmak adına evlilikler mutsuzlaşmasın.ben çok istiyordum eşim olsa çok mutlu olurum ama eğer olmazsa ben seninlede çok mutluyum diyordu inan o kadar motive oluyordumki.sizde birbirinizi motive edin.

kızlaaaaaaarrrrrr bişey soracam.aranızda regl olan varmı?benmi çok erken oldum?sütle bir alakası varmı acaba?tam 13 aydır olmayınca bir tuhaf oldum.sanki ilk olduğum gün gibi panikledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…