Kızım oluyor teyzeleri..

ayyyy defne hanımla tanıştık sonunda.maşallah maşallah çok tatlı gülin yaaa..canım benim o tatlı bal dudağından öp. gece mamaları iyi tok tutuyor benim kzım bayıla bayıla yiyor.tabi 2 gündür yaramazlıklarından yemek işi uzun sürüyor.diyorum ya hergün bişeyler çıkıyor.ağzına meyveyi veya mamayı veriyorum yarısını yutuyor yarısıylada ağzında tüküre tüküre baloncuklar çıkartarak oynuyor.onun ve benim yüzüm gözüm tükürüklü mamalar oluyor.ama o kadar şeker oluyorki.sabah uyanınca bi 20 dakka yatağında keyif yapıyor.bu sabah hanımefendi yine tükürükleriyle oynamış yanına bi gittim yüzü tükürük içinde bir kahkaha attım oda benimle attı.çok ama çok şeker ya..

mersinli aynen canım yaaa...bugün annem bana kızım ne bu halin dedi..hiç bakmamışım üstüme...mamayı püskürtmüştü..benek benek mama olmuş üstüm..eh artık kimse kusurumuza bakmasın..mamalı kusmuklu dolaşıcaz...gece mamasını sevdi gibi..ama ne kadar vereceğimi bilemiyorum..sen ne kadar yapıyosun..ölçüsü yani..ne kadarını yiyiyo..zorlamakta istemiyorum kusarsa diye..

kızlar hoppala aldık bugün..kısa kısa oturtuyorum..hoşuna gitti..hafif hafif zıplama hareketleri yapıyo...valla baya oyalanıcak gibi...

valla canım ilk başladığımda sadece 3 4 çay kaşığı yiyodu.ilk gün zaten çok fena kusmuştu.günden güne bir kaç kaşık arttı.dr 150 cc ver demişti.ama mümkün değil o kadar yemezdi baştan.şimdi yine 150 cc yemiyor.üzerinde yazan miktarın yarısını veriyorum.zaten yavaş yavaş arttırılmalı.şimdi tam ölçüsünü versem siler süpürür ama bu dozda gidecem bi 15 gün daha.yarında yoğurda başlıcam.kendim günlük şişe sütten mayalıcam.ama mayayı ne yapim anlamadım.kendi kullandığımız yoğurttanmı mayalıyım.?

bu arada mamayı değiştirdik nisa bu yeni aldığıma bayılıyor.hero babynin organik pirinçli muhallebisini aldık.bunu daha çok sevdi.

ben bebelacın iyi geceler mamasını veriyorum..130 cc ye 5 çorba kaşığı diyo..bende yarısını yapıyorum..bitiriyo..korkuyorum daha fazla vermeye..yoğurduda ilk mayalarken kendi yediğimizden mayaladım..daha sonrakilerini mayaladığımdan iki çay kaşığı kadar ayırıp yapıyorum..zaten bebelacın meyve püresi kavanozlarına mayalıyorum..iki günlük..yarısını bugün yedi mesela yarısınıda yarın..

ne güzel kaynatmışsınız kızlar..demek siz mayalıyorsunuz bebişlerinizin yoğurdunu bana da kendin mayala diyorlar günlük şişe sütle..gerçi daha önce hiç mayaladım ama bebiş için mayalarım artık öğreniriz:)

gülin demek hoppala aldın hee daha küçük değilmi canım?merak ettim onda nasıl zıpladığını koyarsın artık resmini:)

mersinli senin kızında gece 3 saatde bir uyanıyormu?gülin seni emdiği içinmi kalkıyor acaba..benimki gece uykusunu uyuyor sabah kalkıyor allaha şükür..

gülinnn sonunda koydun kızının resmini demek tatlı şey yerim ben senin o güzelliğini..

bende koymak isterim ama eşim face bile koymamı istemiyor..ilk doğduğunda koymuştum aman nazar değer deyip deyip durdu herkes bende kaldırdım..milleti dinliyeceğime kaldırdım hepsini..şimdi hala çok resim koyma diyor..
allahım 2 kilo kızımın resmini koydum nazar değer dediler:))

Son düzenleme:
Justıng canım masallah melegın cok guzel ama bencede nazar deger dıye korkarım kem gozler var masallah valla berakallah ıcımden kac kere dedım ben bıle nazarlarımdıye canımsın
hılalcım olsun canım 2 kıloda olsa degdımı degıyor canımsın
mersınlım nasılsın canım
nurcan gozun aydın canım bebegın hareket etmıs ve duymussun
gozun aydın elındden geldıgı kadar gecmısı unutmaya calıs ve bebegıne odaklan artık
onu uzme annesı streslı sınırlı olmasın bebegımız sonra

defne allaha emanet kızlar..şöyle düşünüyorum değcek olsa dışarıyada hiç çıkarmamak gerekir..o yüzden diyorum ya Allaha emanet..

sağolasın canım Allahıma şükür duydum ama benimki bi oynuyo bi daha yok bi oynuyo bidaha yok tembel olacak heralde:))))))))) yada ben erkek gebelik yaşadım oğlum çok erken başlamıştı ondan dolayı bunuda öle bekliyom heralde :))))))))) Allahım sanada tez zamanda nasip etsin inşallah bian önce gebe kalır sağ sağlim yavruna kavuşursun bu arada ismin nisa mı galiba benim kızımında ismi nisa olacak yağmur nisa koyacak babası :))))))

bu yıl nisa ismi çok moda..herkes nisa koyuyor...
mersinlinin kızının ismide nisa..benim arkadaşım bizimle aynı zamanlarda doğum yaptı oda kızının ismini nisanur koydu....adıyla yaşasınlar inşşş..

gülin sana katılıyorum o zaman bebeği hiç dışarıya çıkarmamak lazım..biz hastaneyede gittiğimizde seviyorlar,bakıyorlar ona..allaha emanet bebişlerimiz dediğin gibi..hem ben burda bebek resmi gördüğümde ne güzel evlat sahibi olmuş diyordum mutlu oluyordum kötü asla düşünmüyorum..ve burda herkesde öle düşünüyordur..yani ben böle düşünmek istiyorum..rabbim herkesi kem gözlerden korusun inşş

rahat bi 7-8 sene önce ileride bi kızım olursa adını nisa koyucam demiştim.. arkadaşımın adıydı ve kimsede yoktu.. 7-8 sene geçti hala bekarım..ben evlneip ,kızım olasıya nisa ismi aldı başını gidiyo .. hayırlı ömürlü olsunlar ya

Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım..analı babalı büyütsün inş. hayırlı evlat olsun..

bilmiyodum bukadar bilinen bi isim olduğunu benim ailemde isim kurandan koyuyolar eşimin aileside öle eşimde internette bunu görmüş beğenmiş :)))))))) bide yağmur koyalım dedi yamur nisa olsun dedi :)))))) ay yaşasında sağ sağlim dünde hastanede sancılandım ilk bebeğimdeki gibi iltehap başladı doktor erken doğum yada düşük yapabilirsin dedi canım çok sıkıldı inşallah abisi gibi bizi bırakmaz tamda hareketleri başlamıştı

amin canım sağol inşallah sanada kısmet olur en kısa zamanda hayırlısı ile

canım sen hiç bişey yapma sitrestende uzak dur..kaç aylık hamileydin sen?kendine iyi bakda erken doğurma ya..neden iltihap oluyomuş oğlunda iltihaptan dolayımı erken doğmuştu?

Nurcan geçmiş olsun ..... lütfen geriye dönüp bakma artık ileriye bak..... ben geçen yıl erken doğumla 23. haftada ikiz bebeklerimi kaybettim kızımı veee oğlumuu ( 1 yıl yas tuttum yemedim içmedim eğlenmedim saçlarım bembeyaz oldu boyatmadım ama tekrar tüp bebek için kolları sıvadım ve 2 transfer yapıldı kesenin biri büyümedi diğeri de canım kızım tutundu 16. haftada kanamam oldu 1 hafta hastanede yattım bebeği kaybede bilriz dediler yinemi Allahım dedim günlerce ağladım .... hastaneden çıktım evde hiiç kalmadan yatağa bağlı kaldım veee 21.haftada bir gece apandist ortaya çıktı risk çook yüksek bebeği kaybedebiliriz dedi dr.um ve ben yine çook büyük bir umutsuzlukla ağlaya ağlaya ameliyata girdim 10 gün daha hastanede yattım ve eve geldim yatmaya devam ettim vee Allahıma binlerce şükürler olsun ki benim kıymetlim canım kızım bana sıkı sıksı tutundu vee 39. haftada epudural sezeryanla dünyay geldi şimdi 3. ayımızı bitirmek üzereyiz........ eminimki Allahımın izniyle sende burdan kızını kucağına aldığın günü bizlere yazacaksın sağlıkla zamanında dünyaya gelsin kuzucuğun dualarım seninle kendine ve bebişine çok iyibak bol bol dinlen......

nasılsın canım kızın nasıl?demek 3 aylık oldu büyümüş senin kızda..geçen yıl düşme korkusu yaşıyordun şimdi seninle kızın..inş nuırcan seninlede bunları konuşuruz..
bebişinin ismini ne koydunuz?

canım sen hiç bişey yapma sitrestende uzak dur..kaç aylık hamileydin sen?kendine iyi bakda erken doğurma ya..neden iltihap oluyomuş oğlunda iltihaptan dolayımı erken doğmuştu?

canım şuan 20 haftalık gebeyim oğlumdada 9 ay iltehabım vardıama ondaki iltehap daha ileri dereceydi akıntım asit gibiydi bütün heryerimi yakıyodu yara ediyordu kıyafet giyemiyodum onda 8.5 aylıkken sncılandım ve bebeğin hareketleri azaldım meğersem doğum gelmiş doktor daha çok varr dedi anlamadı doğumun geldiğini eve yolladı 2 hafta sonraya randevu verdi 2 hafta sonra gittiğimde bebek doğamayınca doğum stresine girmiş beyindeki damar çatlamış ve kanı boşalmıştı çok az kalmıştı vücutta kan kalmayıncada ciğerleri ve böbrekleri iflas etmişti kalbi ve beynide hasr görmüştü yani yaşaması imkansız dı acilen doğuma aldılar tabiki ancak makineye bağlı olarak 2 gün yaşadı bunda iltehabım diğeri gibi değil ama diğerindeki gibi doğum sancısı gibi sancı giriyor benim bebekler üretiyo doğum yaptığım an hiç bişiyim kalmıyo ama zaten önemli olanda bebeğimin sağ salim doğması yoksa ben ağrıyıda acıyıda çekerim o yüzden bunuda aynı olursa diye korkuyorum daha doğum içinde çok küçük olum doktor anlasa 8.5 aylıkken 3.600 kilodaydı son 2 haftada hastalanmasına rağmen kilo vermemiş bu kilodada doğmuştu ama kızım daha şuan 270 gram çok küçük yaşaması imkansız Allahım yardımcım olsun hani yapabilecek bişeyimde yok şöle yapsam bişi olmaz diyemiyorum

ah canım çok çekmşin sende Allahım inşallah banada senin gibi sonunda kızıma kavuşmayı nasip eder inşallah benim bebişimde seninki gibi inatçı çıkarda beni erkenden bırakmak istemez bizim işimiz birazda doktorlara bağlı doğum geldiğinde anlamyolar gerçi şşimdi tekbir doktora gitmiyorum 2 doktora gidiyorum 3. doktorada çok sıkıştımmı gidiyorum napim hiç işte yapmıyorum
duaların için sağol Allahım sizlerin yavrularınada benim yavrumada uzun ve hayırlı bir ömür versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…