Kızım oluyor teyzeleri..

hadi hayırlısı canımm..inş bu kez olucak nisamm

hilalcım evde kilo takibi yapmayı bıraktım.dr yapma tartma herzaman dedi ve sütünü takma.iyi de geldi takmadığımdan beri sütüm iyi valla.haftaya kilosuna bakacaz bakalım oda iyimi gidiyor.

bende haftaya gidicem şubatın 3 ünde...zaten hepimiz sırayla gidiyoruz heralde:))bencede iyi yapmışsın takip yapmamakla çok kafaya takmamak lazım..

Hilalciğim Arya 3500 gr doğdu hastaneden çıkışımızda 3100 gr dı. ilk ay pek kilo almadı doğduğu kiloyu geçmesi gerekiyor dedi dr.u Arya da 4000 gr olmuştu sonraki 2 ayda maşallah toparlandı. Arya kof kilo almasın diye ve gazından dolayı biz Aptamil pre kullanmaya devam ediyoruz içinde nişasta yokmuş hem kilo yapmıyormuş hemde gaz..... şimdi de dr.umuz bize liste verdi ve çalışın bu ay bu listedekileri evde yapın bir deneyin bakalım bir sonraki ay ek besinlere geçeceğiz bana soracağınız sorularınız olacak mı dedi ama ek gıda işi çoooook zor (
Kızınıda seni de çook öpüyorum kendinize çook iyi bakın.....

bizde aptamil pre ile başladık şimdi aptamil 1 kullanıyoruz...

kızlar bu aralar sizin kontrol zamanınız olması lazım.boylar kilolar ne alemde.yoksa daha gitmedinizmi?

kızlar kızlarınızın uykusu ne alemde.gündüz problem yok.12 de yatıyor 1 de kalkıyor.2.30 gibi yine yatıyor 4 gibi kalkıyor.6 gibi yatıp yarım saat yatıp uyanıyor.geceleri saat 7.30 gibi banyo yaptırıyorum masaj giydirme derken 8 oluyor.iyi geceler mamasını yediriyorum 9 gibi çok rahat uykuya dalıyor.ama tam yarım saat sonra uyanıyor ve yatması çok zor oluyor.odasından hiç çıkarmıyorum emziriyorum sallıyorum zar zor yatıyor ama kırk defa uyanıyor.gece uykusuna dalmak asla istemiyor.uyku gözünden akıyor ama zorla uyandırıyor kendini.saat 9.30 dan 11.30 a kadar onu uyutmakla geçiyor vaktimiz.çok yoruldum.siz ne alemdesiniz?:84:

mersinli ben salıncak kurdum biliyomusun..ama ona bile battaniyeyle sallayıp uyutup öyle yatırıyoruz..gündüzleri bazen uyuyo bazen uyumuyo..geceleri iki saatte bir emzirmeye kalkıyorum.. kontrole gelince...bizim dr iki ayda bir çağarıyo..ama bugün sağlık ocağına gittik..7600 dedi kilosunu..bir ay önceki çölçtüğünden sonra 800 gr almış..ama ben sağlıkocağındakini pek kale almıyorum..7100 civarı olabilir..öyle kabul ediyorum yani..600-700 gr kadar almış oluyo..yani normal standartlarda..diye düşünüyorum..

kızlar ben artık tek başına yatmasını öğretmeye çalışacam.dün bi internetten araştırım dedim tüm drlar kendi başına yatmayı öğrenmelerini söylüyor.sallanarak yatmaya alışan çocuklar bir süre sonra sallamaylada yetinmiyor hemen uyanıyor.benimki öyle oldu.dün gece başladım.yatağına koydum dönencesini kısık sesle açıp yanınada bir iki oyuncak koydum.bayağı mızmızlandı ama yattı.bügün öğlen uykusu için yine yaptım 15 20 dakika mızmızlandı ama uyudu.ağlasa bile yatağından çıkartmayın zor bi süreç ama alışınca çok rahat edecez.onlarda kendi kendilerine rahat rahat yatacaklar.bakalım alışacakmı işe yarayacakmı.öylede yoruluyorum böylede bari alışsa güzel olur.haberdar ederim alışırsa sizde denersinizbizim kontrolde cuma günü bakalım ne kadar olmuş.

bende gün içinde 2 saatde 1 uyutuyorum kızımı.bazen daha ayağımdan indirmeden uyanıyor..uykusu geliyor uyumak istemiyor ağlayıp ağlayıp duruyor çok huysuzluk yapıyor..ama 10 dakkada uyusa keyfi yerine geliyor.geceleri 1 yada 2 den aşağı hala uyumuyoruz...

kendi kendine nadiir uyuyor kızım mersinli..bazen sabah uyanınca yanıma alıyorum binde bir kendi uyuyor.hep sallıyarak uyutuyorum..kendi kendine uyumasını bende istiyorum ama çok ağlıyor dayanamıyorum..mecburen sallıyorum..ama bıraksak belkide alışır..

birde sesden hemen gözünü açıyor..aslında uyuturken tv hep açık oluyor ama yinede sesden uyanıyor..

Annem demişti ağladığında alma..ağlaya ağlaya uyur diye..ama nasıl almam..öyle bir ağlıyorki ...:84:yırtınırken boğazı tahriş oluyo sonrada başlıyo öksürmeye..vicdanım el vermiyo..bu da bir süreç..ömür boyu sallıyacak değiliz yaa..keşke kendi uyusa ama zor gibi görünüyor..

Son düzenleme:
valla kızlar kendi kendine yatma işi zor gidiyor.gündüzleri uykusu gelince nerde olsa yatıyor ama geceleri reddediyor.dün yine 9 da uyudu 9.30 da uyandı.yatağından almıyım uyusun dedim ama bayağı mızmzılandı ağladı.eşim izin vermedi kucağına aldı.bu seferde uykusu tam kaçtı.uyanınca hemen ayağımızda sallayınca yine yatıyordu ama kendi kendine bırakınca tamamen uykusu kaçtı.en son yarımda bizim yatağımızda eşim ayağında sallıyordu ben dayanamadım yattım.saat 1.30 da uyumuş.biz şimdiden pes ettik.başka bişey denemeye karar verdim.bu sabah zar zor 8.30 da uyandırdım.belki erken kalkarsa erken yatar.eğer ellemesem saat 10.30 a kadar yatıyor çünkü.bakalım işe yarayacakmı.ha bire çare arıyoruz.ama kızlar size iyi haber veremeyecem.kızlarımız büyüdükçe hatta ayaklanıp etrafından bizden daha çok anlayınca uyumalar dahada zorlaşıyormuş.hatta bunlar iyi günleriniz diyen bile var.yaşayıp görecez.:18:

:))))))))) haha canım benim yok daha bebek ama arkadaşım doğum yaptı 5 aylık kızı çarşafla ellerindemi sallamadılar eve matkapla çengel takıp köy salıncağımı yapmadılar her yöntem denendi ama yok banamısın demiyo çocuk dün bendelerdi komşumu gördü bebek bi başladı ağlamaya uyucaktıda tam zarzor o moda girmişti 1 den 4 e kadar ağladı arkadaş aldı eve gitti artık hergün böle hiç uyumuyo

benim annemde sallama diyor ben sizi sallamadım diyor ama alıştı bir kere...yırtılmasına dayanamam çok ağlıyor içim gidiyor...bide durmazsa battaniyede sallama işi var inş o duruma gelmeyiz...

kızım çok mızmız bu ara çok ağlıyor..annemdeyim 2 kişi zor bakıyoruz o kadar yanii..uyku uyumak istemiyor ,mamada yemek istemiyor bu sefer hem uyku hemde açlık başına vuruyor o zaman gelin görün bizi:)))

mersinli benim kız her gece 2 de uyuyor:)))ve dediğn gibi sabah kalkamıyor..bende mama veriyorum ona yine uyutuyorum öğlene kadar öle uyuyor..tabi sallayarak uyutuyorum:)))

herkes bu günlerini arıycaksın diye banada diyor yaşayıp göreceğizz...

bugün kontrolümüz vardı kızım 400 gr almış 5 600 olmuş boyuda 62 cm olmuş...dr bu 1500 doğan çocuk dedi..iyi diyor kilosu için.zaten baştan beri hep az kilo alıyordu...ek gıdalara başlıcaz..
sabah meyve,öğlen yoğurt yatmadan öncede muhallebi dedi..
neyse çıkmam lazım kızım ağlıyoor

hilalcim kızının kilosu gayet iyi..1500 kilo doğdu o..unutma..üstelik resimlerindede gördüm maşallahı var...daha ne istiyorsun...
kızlar bu arada ben birhaftadır çorbada vermeye başladım..valla artık annemi dinlicem...artık çokta dıdılamıcam..tıntıkladıkça kafayı yiyicem aaa...herşeyi dr usulü verince kızım profösörmü olucak..bizide annem dr suz büyütmüş..neyimiz eksik.un çorbası verdim sütle yapıp...gayette sevdi..bişeyde olmadı..sanki daha bile kilo aldı..yazın eşimin aldığı organik domatesleri kaynatıp kavanozlara saklamıştım..çorbalarına ondanda katıyorum..3 gündür yoğurduna çok az muz ve iki tanede bisküvi ufalıyorum..en çokta onu seviyo..valla zaten her öğününden sonra benide emiyo...diğer kızımı çok mızmız büyüttüm..herşeyi yemiyordu..buda öyle olucak diye korkuyorum..artık alıştırıcam herşeye yavaş yavaş...sizde kilolarına falan takmayın çok..sağlıkları iyi olsunda gerisini boşverin...hadi öpüldünüz..

gülin katılıyorum sana hep dr.umu dinlicezz.bende bir kaç kez çorba vermiştim ama sonradan daha vermedim..yoğurtu dün annem bisküvili vermişti ama ben bugün sade verdim ama biraz ekşimsidi tadı ondan şeker kattım..yoğurtu sade yemesini istiyorum onun tadına alışsın diye ama arada bişeyler katıcam içine..muzda kabız yapar diyorlar ondan pek vermek istemiyorum..dün elmayla akrıştırıp öle vermiştim ama çok yemiyor 5 kaşık felan..başladığımızdan beri daha tabağını bitirmiş değil bende zorlamıyorum maksat şimdilik alışsın..
birde meyvelerin suyunumu veriyorsunuz yoksa püre halindemi?ben püre halinde veriyorum alışsın o şekilde yemeye diye..portakal suyu felan veriyormusunuz?daha doğrusu hangi meyveleri veriyorsunuz?

birde dr bana kaşık mama verme dedi katkı maddeli dedi kendin muhallebi yap ver dedi..bende öle yapıyorum pirinç unuyla..
çorba verimmi diye özel olarak sordum bana 1 ay sonra dedi..kağıtda sebze çorbası tarifleri var heralde onları ver dicek..ben evde yaptıklarımdan da vermeyi düşünüyorum..

hilalcim elmanın bazen püresini bazen suyunu veriyorum.muzuda parmağım kalınlığında rendeliyorum i.ine..hergün verme..çorbadanda tarhanayı sevmedi..sebze çorbasıda yaptım sevdi..ama o domates sosunu daha fazla koyuyorum..sebzelerin bayıklığı belli olmasın diye..az az veriyordum şimdi küçük bir kase kadar yiyiyo..ama bazen yemediğide oluyo..bende pirinçunuyla muhallebi yapmayı düşünüyorum..yvaş yavaş hepsini alıştırıcam...

Son düzenleme:
meyve yemiyor pek benim kızım...bugün yoğurt çorbası yapmıştım verdim bende birazz yedii ondan...bide biberon gibi ağzına sık sık gelmesini istiyor..emzik koyuyorum ağzınada öle yiyor diğer türlü ağlıyor yemiyor:)

mersinlii ne alemdesin hiç girdiğin yok bir sorun mu var merak ettim seni?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…