Kızım oluyor teyzeleri..

şimdiden bunları kafana takma hilalcim..onun öyle olucağı varmış olmuş..benimde tüp bebekle arkadaşımın ikizleri oldu..hemde 17 sene sonra..bir kız bir oğlan..7. Aylarında doğdular..ama maşallahları var..çok iyiler...artık bebekler çocuklarla ilgili kötü haberleri seyretmicem..zaten hemen takıyorum herşeye...

gülin ben yatırarak yediriyorum biraz dik bir şekilde yedirmeyi denicem belki o zaman yer...
pütürlü şey ağzına geldiğinde daha yemek istemiyor ağzını bile açmıyor o kadarcık şeyy..

hilalcim sütü sevdi diyosun ama bebeklere 1 yaşına kadar süt verilmez.kendi sütünü sağıpmı verdin bisküviyle.evet şimdiye kadar bende yatırarak yediriyordum ama artık mama sandalyemiz var onda yedirecemhanımefendi bugün pazar kahvaltısı yaptı bizimle bende ekmekle peynir ve birazda çayla yumuşatıp verdim.ya verdim dediğim en fazla 2 çay kaşığı falan anca.

bu arada gülinin dediği doğru çok pütürsüz şeylere alıştırma yoksa hep mızmız olur her yemeği muhallebi gibi yer.çocukların suçu yok aile nasıl alıştırırsa o.ben mesela yayla çorbasını sütlacı bile blandırdan geçirip yiyorum annem herşeyi süzgeçten geçirip verirmiş bana.ben aynı şeyi yapmıcam demiştim.

canım ben biberon maması veriyorum kahvaltıda sütle 1 kez verdim ama sevdi onu demek istemiştim..

bugün biraz dik yediriyim dedim yoğurtu öle yemek istemedi yine yatırdım öle yedi..pütürlü yemesini bende istiyorum ama yemiyorr ağzını açmıyor yediğinide çıkartıyor..bugün meyvenin suyunuda içmedi..çok iştahsız bişey yemiyor yaa.ne yapcam bu kızla ben bilmem..bende ölemişim yemezmişim..birde öğürüyorr yemiyor kii..ne biliyim bende ne yapacağımı şaşırdım..muhallebisini bile yarım bardak sütden yapıyorum onuda yemiyor bile bazen..
evde yaptığım çorbalardan veriyorum onlarda değişik geliyor ondan 5 kaşık felan yiyor..her gün versem onuda istemez heralde:))
mina yedi aylık ama sonucunda 5 600 kilosu bununla alakası varmıdır acaba dr da geçen ay 4.aydan sayıyordu zaten..

hilalcim her bebek bir değildir..biz büyükler de de bu böyle değilmi..herkesin yapısı farklı..ama anlıyorum seni o yemeyince insanın içine sinmiyo..benim ilk kızım öyleydi..birbuçuk yaşındayken köfte verirdim ağzına bir saat sonra posasını ağzından alırdım...yemiyordu..sinirden ağlıyordum..ama ne oldu şimdi 12 yaşında ve benden çok yiyiyo...ve halada incecik..sen kafana takma bunları..yavaş yavaş yemeye alışır..üstelik sen doğduğu tarihten değil doğması gereken tarihten hesapla ayını..benim arkadaşımında ikizleri 7 aylık oldu ama doğması gerekenden hesaplıyo dr ayını...

kızlar sizin kızlarınız ne kadarda bir büyük tuvaletini yapıyor.benim kızım 3 günde bir zor yapıyor.oda kayısı suyu içiyorum süte geçsin diye,masaj yapıyorum,kuvete sıcak su doldurup oturtuyorum falanda öyle.sizlerde durum ne?normalmi yoksa benmi takıyorum.ne yapmam gerekiyor.dra soruyorum ihtiyaç oldukça fitil diyor.hiç kullanmadım korkuyorum kullanmayıda bilmiyorum.ne kadar yapmazsa kullanmak gerekiyor?yardımcı olun kızlar.

benim kızm daha küçükken yapmıyordu dr fitil vermişti o fitili koyar koymaz yapıyordu kakasını..fakat başka dr.a gittiğimizde o verme fitil demişti..fitil iyi değil diyen dr.larda var...
ama şimdi öle bir sorunumuz yok şükürler olsun..kızını kaka yapmaması rahatsız ediyrmu sancı felan oluyormu?valla normal mi 3 günde bir bilmiyorum canım...

gülincim doğması gereken tarihtende 5 aylık çokda küçük sayılmaz..ama dediğin gibi tüm çocuklar bir olmuyor..bugün meyve püresi yaptım yine yemedi..ağzını açmıyorr yaa,ağzına gelenide çıkartıyor zaten..meyveyi sevmedi bu kesin bişey..yoğurtuna muz katınca yemiyor..muzu yoğurtuyla birlikte mayalayınca yiyor:))olmazsa tüm meyveleri o şekilde yapıp vericem vitamini alsın diye tabi yerse..

mersinli kızım günde iki kere çıkıyor..eğer bisküvi veriyorsan eti burçaklardan ufalasana yoğurduna..yeğenim kabız oluyordu o iyi gelmiişti..fitili çok sık verme..verirsende yarım ver..

kızlar bu arada size birşey sorucam..biz iki aydır kan damlası kullanıyoruz..bu ayın sonunda kan sayımına bakıcaklar..sizede vermişmiydi dr unuz..

kan hapı ferro sanolmu kullanıyorsun?biz hastaneden çıktığımızdan beri kullanıyoruz...eğer ondan bahsediyorsan..

benim kızımın hormonunda sorun vardı 15 günde bir kan alınıyordu düzeldi şükür şimdi 2 ayda bir alınıyor tedbir amaçlı...ama bunun haricinde başka bişey için kan alınmadı...

gülin benim kızımda günde bir kaç kez yapıyor yoğurttan veya bisküviden dolayı heralde çünkü ek gıdalara başlamadan önce bu kadar çok yapmıyordu..
bu arada gülinin dediği gibi fitil yarım veriliyor bebeklere.zaten yarımıda koyar koymaz yaptırıyor...ama öle olduğunda hep fitille yapıyor bu sefer tuvaletini benim kız 5 gün felan yapmazdı fitille çıkardı sadece daha küçük zamanlarında..birde yağ koyan var şırıngayla bilmem yaparmısın bana ölede yap diyenler vardı..fakat ben mamasını değişmiştim o mamada tuvalete çıkartıyordu haddinden fazla..dr.un tavsiyesiyle tabii.

kızlar ben biskuvi vermiyorum.maşallah sizin kızlarınız iyi çıkıyormuş benim kız 3 günde zor çıkıyor valla.içinde kaldığı için katılaşıyor zorlanıyor.mamasından dicem ama mamaya geçmeden öncede hep öyleydi.zeytin yağı içirin dediler birkaç gün içirdim ama kızım çok fena oluyordu.miğdesi çok bulanıyordu bende kestim.bende kulak çöpünü zeytin yağına bulayıp fitil gibi yapıyorum çok zorlanınca ama hiç istemiyorum öyle şeyler hoşuma gitmiyor.o gün tvde dr çıktı krem bile sürerken minik dokunuşlarla çok fazla uyarmadan sürün dedi o nedenle artık öylede yapmıyorum.off tuvalete çıkmaması bile insanı sinir ediyor.
gülün bizde 2 aydır 7 damla kan ilacı veriyoruz.galiba 1 yaşına kadar verilecek.
bu arada kızlar emme durumları nasıl.benim kızım geceleri beni doya doya emiyor sadece gündüzleri çok emmiyor.ek gıdalar çokmu doyuruyor onu.bu nedenle geceleri mamasını kessemmi diyorum acaba.yoksa normalmi.mesela sabah uyanınca emiyor 2 saat sonra 1 kavanoz meyve yiyor yatıyor.2 saat sonra yine emziriyorum ama biraz çekip hemen bırakıyor.acıkmadanmı dayıyorum acaba.siz nasılsınız?

benim kız beni bırakalı 1 ay oluyor canım....gecede olsa seni emmesi çok güzell..
valla önceden hep öle yapıyorlarmışş..dediğim gibi şırıngayla yağ fışkırtanda var ama sen bilirsin..ne kadar sağlıklıdır bilemem ama yapan çok kişi var..bende bir kaç kez senin yaptığın gibi yapmıştım ama benim kızda pek faydalı olmamıştı..fitil koymaktansa yağ daha iyi gibi geliyor bana...

evet mersinli benim kızımda beni gece güzel emiyor fakat gündüz iki fırt çekip bırakıyor..ek gıdalar etkiliyor bence..sabah tahıllı sabah kahvaltısı yedi..birde öğleden sonra meyveli bisküvili yoğurdunu yedi..bugün çorba yapmadım beni emsin diye..içime sinmiyor hiç..sanki sütümü ondan kısıtlıyormuşum gibi hissediyorum..çünkü en severek istediği anne sütü..

bu arada pazartesi kontrole gidicez..o gün kan sayımınada bakılıcak..iyi çıkarsa kandamlasını kesicez düşük çıkarsa devam edicez demişti dr umuz..peki kanı neresinden alıcaklarki..:26:kıyamam ben ona yaa..

ben sizin yerinizde olsam daha çok sizi emmesi için uğraşırdım..boşver çorbayı gülin yaa...anne sütünden daha sağlıklısımı var..

benim kızın elinden alıyorlardıı..bir ara çok sık sık alınıyordu hemde..birde hemşire damarını bulamadı çevir çevirdi iğneyi yine bulamadı sonra diğer eline batırdı allahtan orda hemen buldu çok ağladı çoooooooooooooooooookk....annesinin biriciğii...

ya ben dayanamam kan alınırken...zaten martın 4 ündede aşıları var sağlık ocağında..sanki 3 tane yapılıcak demişti hemşire..canım kızım benim..hayatın acı taraflarına şimdiden alışıyo...

gülincim sabah tahıllı mama ve öğlen biskuvili yoğurt veriyosun bide çorba kesin gecede yatmadan bişey veriyosun ee süte yer kalmadı ben sadece sabah meyve öğleden sonrada mama kavanozunun 3te 1i kadar boş yoğurt veriyorum yatmadan öncede 150 cclik mamayı sadece 100 cc veriyorum.çünkü miğdesi kuş kadar bu kadar ek gıdaya boğarsam nasıl süt içecek?zaten annemde demişti mamayıda kes diye dolu dolu kaşığa alışan az akan sütü içmez diye.çatlak dr süt ver meyve bile verme demiştim ama haklıymış.bu ay bitince zaten dr bir sürü ek gıdaya geçirecek.acele etmememiz gerekiyor.
galiba topuktan kan alırlar.zaten eldense topuk daha rahat oluyor.bizimde ayın 8inde aşı günümüz.aşı yaptığınız gün hastane drunuzada gidecekmisiniz.?
ya bu arada sanki kızım zayıfladı gibi geliyor bana.yada psikolojikmen beni çok emmiyor diye öylemi geliyor bana.dr ısrarla kiloyu takıntı yapma sağlık önemli diyor.ama insan istiyor biraz tontiş tontiş olmasını.ay ne bilim kontrol gününe kadar merakla bekliyorum.

canım artık ben yatarken vermiyorum mama..çünkü emdiği zamanda aynı uzunlukta uyuyor..dediğin gibi sütede zaman kalmıyo..gerçi her yediğinden sonra benide emiyo ama eskisi gibi uzun uzun emmiyo..
6. aydan sonra eskisi gibi kilo almayabilir..hareketleri çoğaldı çünkü..bencede önemli olan sağlıklı oolması..takma bunları kafana..
pazartesi drumuza gidicez..bursaya..ben inegölde oturuyorum..ayın 4 ündede sağlıkocağına aşıya..
dün gece şöyle eski yazdıklarımıza dönüp okudumm..ne güzel mutluluklar yaşamışız..

Son düzenleme:
ben zaten sağlık ocağına gitmiyorum kendi dr.umuzda oluyoruz aşıları...ayın 3 ünde bizimde kontrolümüz ve aşımız...

kızlarr kızıma gece pirinç unuyla mama yapıyorum 1 saat sonrada yatırıyorum o zamanda biberon maması yapıyorum onuda yiyor..bu pirinç unlu mama bebeği tutmazmı yaaa her gün öle oluyor..1 saat sonra mama yaptığımda yine emiyor..normalde pirinç unu yerine mama versem 1 saat sonra asla yine mama yemezz...

ben aşıları sağlık ocağında yapıyorum ve açıkçası aile hekimimizi pek seviyorum.çok ilgili bir kadın hastane drunda kalmadığımız kadar kalıp konuşuyoruz.hemşireside çok sıcak bir kadın.oraya kontrole gitmek hoşuma gidiyor.ama aylık kontrollerini hastane drumuzda oluyoruz.pek soğuk bulsamda drumuzu yinede devam ediyoruz.
gülin inanırmısın bugün bende ilk defa eski yazılarımızı okudum ve senin yazını okuyunca çok şaşırdım aynı gün eski yazılara baktık şaşılacak bişey
ya bu arada ben sizleri çok merak ediyorum kızlarınızı çok merak ediyorum.sizlerle tanışmayı çok isterdim.bilmem sizde merak ediyormusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…