Kızım oluyor teyzeleri..

esınle cocogunla mutlu zamanlar dılerım hayırlı olsun
teşekkkür ederim sağol canım :))))))

:)))))))))))) kızım uyudummu top patlasa uyaanmıyo tv nin sesi hiç kapanmıyo bizde bangır bangır :)))))) seleri duyuyo aslında ama nedendir gayet rahat uyuyor testlerimiz evet çok zorladı ama şükür hepsi temiz çıktı artık birtek 2 ay sonraki kalça röntkenimiz kaldı ve aylık aşılarımız bakalım ilk aşımızı ayın 23 ünde olucaz inşallah çok ağlamaz ateşlenme oluyo felan diyo bazıları ilaç ver diyo bazılarıda ilaç verme aşının etkisini azaltır diyor sizler naptınız aşılarda kızlar

nurcan şimdiki aşılar pek ateş falan yapmıyor.ben kızıma aşı olmadan bişey vermedim.sadece 1 kere 3lü aşı vardı biraz ağırdı eve gelince huysuzlanmıştı annem ne olur ne olmaz ver demişti minoset şurup bir kere vermiştim.diğerlerinde hiç vermedim.zaten dr eğer ateşi çıkarsa ver diyor öncesinde verme.bebekler farklı farklı..herbiri farklı tepkiler veriyor.yaşayarak ilaç kullan.öncesinde kullanma.bu dönemler biraz zor dönemler.testler,tahliller,aşılar hep üstüste.şuanda emin ol daha az anlayıp ağlıyorlar.1 yaşından sonra anladıkları için dru görünce başlıyorlar bağırmaya..benim kızda ilk 2 ay falan ses etki etmiyodu.o şimdi daha anne karnındaki modda.anne karnı çok sesli olduğu için alışkın sese.süpürgede,misafirde.tvde mışıl mışıl uyurdu.onları sessiz ortama alıştıran biziz.mesela 1haftada bile kızım tatilde seste yatmaya alıştı.bence çok sessize alıştırma.heryer evdeki konforda olmuyor.şimidi ne kadarlık oldunuz?

mersinli canım biz şuan 25 günlük olduk ben hiç tv yi kapatmıyorum gece hariç bütün ggün son ses açık tv ben kalabalık bi aileden geliyorum 6 kardeşiz yiğenler felan toplndımmı kuzenlerim felanda geliyor en az bir evde 30-40 kişi oluyoruz ve bu çok sık oluyor çünkü biim aile apartmanımız var apartman hep akraba aslında mahalle hep akrabamız ben karşıya ayda en az 2 kez giderim ailemin yanına mecbur sese alışması lazım ailemin yanına gittiğimde sabahlara kadar hiç uyumayız oyun felan oynarız gürültü alır götürür oderece ablalarımın kızları öle büyüdü alışıklar asla uyanmazzlar şimdi benimkide alışır inşallah yoksa ailemin evinde çok huzursuz olur :)))))))
ine konusunda bende olmazsa ineden sonraki suruma göre bakayım peki ateşi çıkar hangi ağrı kesiciyi tavsiye edersiniz birde benim evde 2 çeşit ateş ölçer var ama onlar koltuk altından ölçen tipte eşim bu kulaktan ölçenlerden mi alsak haftasonu diyor siz nasıl ölçe kullandınız kulaktan ölçen daha kolau gibi bbek diğerini koltuk altında tutarmıki :))))))

oo nurcan desene sizde bizim gibi bayağı kalabalık bir ailesiniz maşallahsese alışması farz o zaman benim kız gibibenim dr minoset şurup vermişti onu al istersen.ben normal ateş ölçer almıştım ama biraz hareketlenince koltuk altında tutmuyor ve sağlıklı bir ölçüm olmuyor.bizde netten biraz araştırdık ömürlük bişey olsun güzel olsun dedik.çocukların ateş olayı hiç bitmiyor.biz weewell den non-contact aldık.temas etmeden hem ateş ölçüyor,hem havanın ısısnı hemde suyun ısısını ölçüyor.çok yönlü işimize yaradı.net bir bilgide veriyor.bence netten bak al tavsiye ederim.

evet valla bayağı kalabalığız :)))))))))))
sağul canım dediğini araştırayım bende tutmaz koltuk altında diye düşünüyorum sağol tekrar :)))))))))

nurcan bende bir tek verem aşısından önce ateş düşürücü verdim calpol vermiştim..o zamanda ateşi olmadı ,sonrakilerdede,öncekilerdede..vermesende olur zaten dr.lar pek verme taraftarı değil..aşı yaptırdığın zaman vermen gerekirse sölüyor dr.lar zaten..koltuk altından olan ateş ölçer doğru ölçmüyor diyorlar..benimde kızım çok ateşlenmişti bir ara doğru ölçmediği için kulaktan öleçeninden almıştık..braunun benimki..almakda yarar var bencede..zaten sendekinide koltuk altından ölçmiyeceksin doğru çıkmıyor makattan ölçmen gerekiyormuş bize hemşire öle demişti..

nurcannnnn canım dediğim gibi şimdi öle top patlasa uyanmaz sonradan minik bir sese uyanır..bu arada sese alıştırmakda bencede fayda var..ben aslen çok sessiz biri değilim önceden hep tv açıkken uyuturdum fakat şimdi tv açıkken uyumuyor dalamıyor sessizlik istiyor.. benim kız alışmadı sese o kadar ses olduğu halde..evi bile süpüremiyorum o uyuyorken ben salonu süpürüyorum o kendi odasında uyanıyor..

merhaba arkadaslarrrrrrrrrrr
nurcancım demek bebegın geldı
hadı gozun aydın canım kardesım
allahım evladını saglıklı sıhhatlı ve allahın yolunu bılen ve yasayan kullardan eylesın

hılalcım nasılsın canım kızn nasıl kac aylık oldu

mersınlı kızın ve sende nasılsın canım

aslında ben eşime mersinlinin dediği uzaktan ölçeni al dedim ama eşime ordaki görevli braunun kulaktan ölçen daha iyi demiş eşimde onu almış sen memnunsun sanırım valla inşallah bizde memnun kalırız :))))))))))
ilaç vermeyi bende tercih etmiyorum aslında inşallah ateşlenmez
valla şuan hep özellikle sesli ortamda tutuyorum inşallah alışır ya :))))))))) valla senin kız gibi olursa yanarım :))))))))))
ya bide nezaman kızlarınız sizi anladı size gülmeye felan başladı benimki bugün bir aylık oldu herkez soruyo konuştuğunda sana gülüyomu diye ama benim kızım konuşunca sadece öle dinliyo kendisi etrafa bakıp kendi kendine gülüyo ağlıyo ama bana vermiyo o tepkileri acaba benim kızdamı bişi var 1 aylıkken ben konuşunca onla oynayınca gülmesi fealn mı lazım (((((((((( birde nezaman gazlarını rahat çıkarmaya başlıyolar doktora götürdüm doktor ilaç verme çırıl çıplak gezsin bez bile bağlama dedi sıcaktan sıkılıyo gaz yapıyo dedi kızım çıplakkaende gaz sancısı çekiyo çok bağırıyo ıkınıyo kolik değilmiş geçer diyo herkez ama

çok teşekkürler canım rabbim isteyen tüm kardeşlerimize nasip etsin evlat sahibi olmayı

nisam canım kızım iyi allaha şükür 11. ayında temmuz 31 de yaşını doldurucak..bende iyiyim şükür.sen nasılsın neler yapıyorsun tedavi felan ne alemdesin?

nurcan cnım bizde dr braunu önermişti ondan aldık ve ben dediğin gibi memnunum..daha 1 aylık seni anlamaması normal ya ama ben kesin olarak hatırlamıyorum ne zaman anladığını beni..zaten kızımı kucağıma aldığımdada 1 ayını geçmişti..sen bakma millete daha çok erken..gaz konuusndada kızım çok gazlı bebek değildi.gaz konuusnda hiç şikayetim olmamaıştı.yedikten sonra çıkarıyordu sırtına vurduğumda dahada sıkıntısı olmuyordu..sana yardımcı olamadım bu konularda canım

nisam nerelerdesin çoktandır yoktun.valla ben iyiyimde kızım pek iyi değil bu aralar.yine dişle başımız dertte.geçen seferlerde iştahsızlık ve kusma oluyordu şimdi de ateş ve aşırı huysuzluk.al birini vur ötekine.bu diş ne zaman biter ya.kızımda bende perişan olduk bu diş çıkarmada.onun dışında çok şükür iyiyiz.sen ne alemdesin ne yaptın?son durum nedeir?

nurcan ALLAHTAN yürümedimi diye sormadılar?ee onuda sorabilirlerdi.ne gülmesi ne anlaması ya.ilk 2 ay adam akıllı tepki bile vermiyor hatta gülmüyor bile.o hafif tebessümlerde refleksten oluyor.ne anlaması ya.ne konuşmadan anlar ne bişeyden 1 aylık bebek.benim kızın da orta halli haz problemi vardı.gazdan çok uykusuz gecelerimiz oldu.ben sabah akşam 10 çay kaşığı rezene veriyodum.bide bitkisel gaz ilacı vardı dr demişti ay adını unuttum ondan veriyodum.ama saatlerce eşim ovuyordu sırtını.6 ayından sonra her türlü rahatlıyorsun.ilk 6 ay biraz zor.çünkü gaz sancısı olur,uyku düzeni pek oturmaz,senden pek anlamaz,oyuncakla oyalanmaz,kucak ister,sürekli ağlar.ama o günlerinde keyfi ayrı emin ol.

sağol canım olsun her soruma cevap veriyorsunuz sağolun
cevaların için sağol
:)))))))) he he onuda eşim soruyo bu nezaman yüricek diyor :))))
mersinli canım rezene fayda etmiyo ilk baş çok uyuttu bıraktık sonra bidaha başladık ama hiç işe yaramadı ilaç ziko önedi arkadaşlar ama doktorrezeneyide ilacıda kesin kes hayır kullanma dedi ben 6 ay dayanırım benlik bişi olmuyorda kızımın canı çok yanıyo bağırıyo resmen butun gün çok üzülüyorum yoksa kızımın bana hiç bir zorluğu yok çok uslu bir bebek aslındA gazı olmadığı zman ben nuşuyorum o öle bakıyo bana çok huzurlu oluyo :)))))) ay inşallah 6 aydan sonra rahat eder yavrum :)))) :))))))))

nurcan cım..ilk iki ay bebeğinde çok büyük tepkiler olmaz..iki aylıktan sonra sanırım başlıyo tebessümler...valla daha yeni geçirdik o dönemleri ama unutmuşum...defne çok gazlıydı..dr sabsimplex diye bir damla verdi..bizim gaz sancılarını bıçak gibi kesti..ama her bebekte aynı etkiyi göstermeyebiliyormuş..4 buçuk aylık oluncaya kadar vardı gaz şikayetleri..sonra geçti canım..

mersinli canım o iştahsızlık bizdede var artık..defne mama önlüğünü taktığım an başlıyo geriye atmaya kendini..zorla yedirmeye çalışıyorum oda anca tabağın yarısını..bende çoğunlkla emziriyorum aç kalmasın diye..sana demiştim dimi dişimiz en sonunda patladı şükür..ama üst dişi..ikiside çıktı..görünüyo artık..ateş yok bizde ama..gece uykuları bölünüyo çok..ağlayarak uyanıyo..sanırım diş etleri ağrıyo...caljel aldık ama sevmiyo onuda..ağzını açmıyoki dişetlerine masaj yapabileyim..sanırım alttanda gelmeye çalışıyo bir diş..sanırım bütün dişleri çıkıncaya kadar bu eziyetler olucak çok...yaa sabır diyelim...

gülin demek senin kızda diş çıkardı benim kızda hala tık yok..ama diş etleri beyazlamış heralde çıkıcak bizimkide..minada yemek istemiyor zaten biraz fazla yiyincede çıkartıyor.
nurcan uslu deyip durma kız nazar değecek maşallah subhanallah..benim kızda çok usluydu hiç sesi soluğu çıkmıyordu çünkü çok minikdi biraz büyüdü başladı huysuzluk..
ya kızımı 9 buçuk 10 larda uyutmaya tam alıştırdım yine bozuldu uyutuyorum yarım saat içinde uyanıyor sonra yine 12 lerde yatıyor..heralde kızıma nazar değdirdim erken yatıyor deyip durdumda..bilemiyorum belki diş çıkarıcaktır ondandır belkide sinek yiyıor kızımı ondandır..
5 yıllık evliyim evimde 1 tane bile sinek olmazdı bu yıl kızımın şansına sinek var ve kızımı yiyor..sinir oluyorum kaşınıyordur da bebeğim benim..
bu arada tatile gitmekten vazgeçtim ben dayımın yazlığına gidicez inş.mina biraz daha büyüsün ondan sonra tatile gideriz diye düşündük..zaten şimdi bişey anlamıycak kızımda bide mızmız onunla uğraşmaktan bende bişey anlamıcam.verdiğim parayada yazık olucak en iyisi gitmemek..işte böle şimdilk arkadaşlarrrr:))

ay benim kızda önlüğü görür görmez bağırıyor zorla takıyorum kafasını arkaya atıyor sinirleniyor.dr bide ara öğün ver artık dedi kendi yediğiniz yemeklerden.daha normal öğünleri adam akıllı yemiyoki neyapacam bilmiyorum.2 kaşık zorlayınca başlıyor öğürüp kendini kusturmaya.hemen hemen hergün kusmaya başladı.3 gündür burnuda tıkalı geceleri ememiyor burnundan nefessiz kalıyor.burun aspıratörüyle çekmeye çalışıyoruz bu sefer bir başlıyor ağlamaya 1 saat susturamıyoruz.ama çok enteresan gündüzleri gayet iyi geceleri burnu tıkanıyor 3 gündür.kızlar bide benim kız babasını görünce benim kucağıma gelmiyor ağlayınca bile kucağımdan ona zıplıyor ve onda susuyor.onun kucağındayken almaya çalışıyorum gelmiyor bana kafasını hemen öbür tarafa döndürüyor.o odadan çıkınca ağlıyor beni sallamıyor.sizinde öylemi.açıkçası ben kıskanıyor ve üzülüyorum.babası yanında olunca başka bir boyuta geçiyor.herkes diyor bu babasıylayken ne kadar mutlu diyor.sizinkide öylemi?

hilal ne kuranı?doğum için olanımı?ben onu kızım 15 günlükken yapmıştım.hatta ben diş hediği bile yaptım.sen bayağı beklemişsinçok güzel geçmişti özel şeyler hazırlamıştım.bebek şekerleri şerbet tepsisi,bardaklar için tüller falan.hele hedikte öyle güzel pasta yaptırdım ki popusu havada yatan bir bebek etrafında biberon beşik süsleri pembe tüllü bir pastaydı.bide özel pembe bebekli çukulatalar hazırlatmıştım hedikte dağıtmak için.tatlı telaşlar bunlar.salonu balonlarla süslerle süslemiştim.bol bol video ve foto çek.güzel anı oluyor.

mersinli canım defne en çok bana düştü bu aralar..tamam babası ilk geldiğinde bi heves gidiyor babasına..ama 10 dakika geçmeden yine bana bakıyor..gözlerimiz kesiştiği anda beni istemeye başlıyor..ablasınada düşkün tamam ama bu ara hepten bana düştü..bu da benim işime hiç gelmiyor..bütün işlerim kalıyor..hoppalada çok eğleniyordu eskiden..ama şimdi yine beni yanında istiyor..geçen babası yanındaydı..kule yapıp ayağıyla bozuyordu..babası yanında ama ben odadan çıkınca basıyo yaygarayı..kuleyi yıktığında ben en çok tepkiyi verip alkışlıyorum diyemi nedir beni isstiyo illa..bir de babası çok fazla oyun yapmayı beceremiyo...ben çok fazla oynuyorum defneyle..belki onunda etkisi olabilir ama bende bu durumdan çok hoşnut değilim...kollarım kopuyor onu kucağımda taşımaktan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…