canım doktor amlayarezeneye herşeye hayır dedi birkaç ay idare eyt geçer gaz sancısı dedinurcan cım..ilk iki ay bebeğinde çok büyük tepkiler olmaz..iki aylıktan sonra sanırım başlıyo tebessümler...valla daha yeni geçirdik o dönemleri ama unutmuşum...defne çok gazlıydı..dr sabsimplex diye bir damla verdi..bizim gaz sancılarını bıçak gibi kesti..ama her bebekte aynı etkiyi göstermeyebiliyormuş..4 buçuk aylık oluncaya kadar vardı gaz şikayetleri..sonra geçti canım..
mersinli canım o iştahsızlık bizdede var artık..defne mama önlüğünü taktığım an başlıyo geriye atmaya kendini..zorla yedirmeye çalışıyorum oda anca tabağın yarısını..bende çoğunlkla emziriyorum aç kalmasın diye..sana demiştim dimi dişimiz en sonunda patladı şükür..ama üst dişi..ikiside çıktı..görünüyo artık..ateş yok bizde ama..gece uykuları bölünüyo çok..ağlayarak uyanıyo..sanırım diş etleri ağrıyo...caljel aldık ama sevmiyo onuda..ağzını açmıyoki dişetlerine masaj yapabileyim..sanırım alttanda gelmeye çalışıyo bir diş..sanırım bütün dişleri çıkıncaya kadar bu eziyetler olucak çok...yaa sabır diyelim...
nazar değdirdim valla kızım 1 haftadır hiç durmuyor misafirdende nefret ediyor hele bide misafirin çocuğu varsa ortalık çığırtıdan geçilmiyor hiç susmuyo r:))))))gülin demek senin kızda diş çıkardı benim kızda hala tık yok..ama diş etleri beyazlamış heralde çıkıcak bizimkide..minada yemek istemiyor zaten biraz fazla yiyincede çıkartıyor.
nurcan uslu deyip durma kız nazar değecek maşallah subhanallah..benim kızda çok usluydu hiç sesi soluğu çıkmıyordu çünkü çok minikdi biraz büyüdü başladı huysuzluk..
ya kızımı 9 buçuk 10 larda uyutmaya tam alıştırdım yine bozuldu uyutuyorum yarım saat içinde uyanıyor sonra yine 12 lerde yatıyor..heralde kızıma nazar değdirdim erken yatıyor deyip durdumda..bilemiyorum belki diş çıkarıcaktır ondandır belkide sinek yiyıor kızımı ondandır..
5 yıllık evliyim evimde 1 tane bile sinek olmazdı bu yıl kızımın şansına sinek var ve kızımı yiyor..sinir oluyorum kaşınıyordur da bebeğim benim..
bu arada tatile gitmekten vazgeçtim ben dayımın yazlığına gidicez inş.mina biraz daha büyüsün ondan sonra tatile gideriz diye düşündük..zaten şimdi bişey anlamıycak kızımda bide mızmız onunla uğraşmaktan bende bişey anlamıcam.verdiğim parayada yazık olucak en iyisi gitmemek..işte böle şimdilk arkadaşlarrrr:))
ay benim kızda önlüğü görür görmez bağırıyor zorla takıyorum kafasını arkaya atıyor sinirleniyor.dr bide ara öğün ver artık dedi kendi yediğiniz yemeklerden.daha normal öğünleri adam akıllı yemiyoki neyapacam bilmiyorum.2 kaşık zorlayınca başlıyor öğürüp kendini kusturmaya.hemen hemen hergün kusmaya başladı.3 gündür burnuda tıkalı geceleri ememiyor burnundan nefessiz kalıyor.burun aspıratörüyle çekmeye çalışıyoruz bu sefer bir başlıyor ağlamaya 1 saat susturamıyoruz.ama çok enteresan gündüzleri gayet iyi geceleri burnu tıkanıyor 3 gündür.kızlar bide benim kız babasını görünce benim kucağıma gelmiyor ağlayınca bile kucağımdan ona zıplıyor ve onda susuyor.onun kucağındayken almaya çalışıyorum gelmiyor bana kafasını hemen öbür tarafa döndürüyor.o odadan çıkınca ağlıyor beni sallamıyor.sizinde öylemi.açıkçası ben kıskanıyor ve üzülüyorum.babası yanında olunca başka bir boyuta geçiyor.herkes diyor bu babasıylayken ne kadar mutlu diyor.sizinkide öylemi?
valla ben değdirmedim sen değdirdi,n deme demiştim sana:))))))
bende aspiratör kullandım çok rahat burun temizlemek için dediğinide bilmiyorum zaten:)))şimdide bırakmıyor benim kız aspiratörle temizlemeye büyüdüler yaaaa kocaman oldu benim minnoşum:))
her zamanları ayrı güzel bebişlerin canım..dediğin gibi anne olmakda ayrı bişey..rabbim tüm isteyen herkese nasip etsin inş.
içime doğmuştu kızım olacağını.çok heyecanlıyım çok mutluyum.kendini gösterdi bu sefer kuşum,minik kızım.içimde kıpır kıpır.RABBİM hepimizin evlatlarını korusun inş.hatta 5 günde öndeymiş günüm.doğum tarihim ramazan bayramında.bayram çocuğu olacak kızım.
kızın hayırlı olsn gue gule buyut kızını adıyla yasıyla buyusun . benımd ebı kızım olcak teyzesı ısmı zeynep ıns allah bebıslerımızı hayırlısıyla kucagımızz almak nasıp etsın.bızde bayram bebısı olcak galıba 10 kasımda :İ:)
at nurcancım at...en fazla 1 ay tutabiliyosun..senin baya olmuş..üstündede 3 hafta diyorsa hemen at zaten...
naber kızlar ne alemdesiniz.ben bayağıdır görünmüyodum şehir dışındaydım annemlere geldim.tabi gelen giden fırsat bulamadım bir türlü.kızçeleriniz ne yapıyor.benimki tam bir cadı olmuş durumda.babamız yanımızda değil diye bana çok düştü odadan çıkınca bile ağlıyor.uyku düzenide bi değişik oldu.erkenden kalkmaya başladı huysuz oluyor geceleri.babasıyla aşk yaşama saatleri olunca geceleri başlıyor kudurmaya.neyse bu hafta sonu gelecek biraz hasret giderir.bana tam anne diyor artık.çıkınca anne anne gel diyor.ayy bayılıyorum okadar şirin çağırışı varki.alkış yapıp şarkı söylemeye çalışıyor.geç emeklemeye başladı ama resmen emeklerken koşuyor artık.tutunarak ayağa kalkmaya çalışıyor.bir kuduruyor hele sinirlenince felaket bişey oluyor.yaşına da az kaldı be kızlar aylar ne çabuk geçti.geçen sene bu zamanlar karnımız burnumuzda sıcaklarla savaşıyor bir an önce kızlarımıza kavuşmak için gün sayıyorduk.vay be....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?