Kızım oluyor teyzeleri..

nurcancım kayınvaldende pek bi hoşmuş demekten kendimi alamıcam..kusura bakma..2 aylık bebek nasıl emeklesin..üstelik daha sonrada zorlama sakın..emeklicekse emekler zaten..benim kızım emeklemedi hiç..süründü komando gibi..şimdide baya yürümeye başladı..kimi bebekler hiç emeklemez..hele iki aylık bebekler asla emeklemez..

ağlaya ağlaya susar meselesine gelinceee...o vicdanın rahat ediyosa oluyo..kıyamıyoki insan...çünkü bilemiyosun bir derdimi var diye..yoksa mızmızlığındanmı ağlıyo diye...sen
içinden nasıl geliyosa öyle davran canım..kayınvaldeler illa karışır..hehe de geç...sen yine kendi bildiğin gibi yap...

yemeklerden tattırmaya gelincede bence sularından tattır..ama azıcık..yani alışsın başka tatlara...ama yinede sen in içine sinmiyosa verme canım..bu senin bebeğin..kimse karışamaz..karışmaya hakkı yok..fikir verebilirler ama yapıp yapmamak sana kalmış canım...ben tattırdım defneye..faydasınıda gördüm açıkçası...

he he benim kızda sürünür belki babası gibi asker olur :)))))))))))))) he he komando he çok hoş :))))))))) valla Allahtan aynı şehirde yaşamıyoz iyidir hoştur bana bi kötüüğü olmuyo ama işte fazla bilir her daim :))))))))))
içimi rahatlattın sağol korktum bian acaba benim kızmı geri diye

ah şu kayınvalidler.demek şimdiden emekletmeye çalışıyo.benimki yeni emekledi.benimkide aynı komando gibi süründü valla.bişeyler için zorlama.her bebek eninde sonunda emekler,yürür,konuşur acele etmenin faydası yok.ben ilk 4 ay ağzına anne sütünden başka bişey vermedim.ek gıdaya 5.aydan sonra başladım.7.ayında falan yemeklerin suyundan tattırdım valla.bu arada ben kızım doğduğundan beri kıyafetlerini ayrı yıkıyorum.dalin deterjan ve yumuşatıcı kullanıyorum.hatta beyaz ve renklilerini bile ayrı yıkıyorum.normal deterjanla yıkanırmı vucudu tahriş olur bikere.sabunla sakın yıkama kızını gözleri yanar kızın ya.ben sebamed kullanıyorum.gülinin dediği gibi laf söyleyen çok olur ama sen he he de geç kendi bildiğini yap.ve kızını sakın ağlatma heran sev.şuan bugünler geçmicek gibi geliyor.sanki hep ağlıcak,hep saatlerce ayağında sallıcaksın,uykusuz kalacaksın gibi gelsede bir çoğu 6 ay sonra düzeliyor.sen heranın tadını çıkar kızını bol bol sev.ben bu kızı çok bekledim de tadını çıkar.

sağol canım dediğiniz gibi ben bildiğime devam ediyim en iyisi
sevme konusunda pek sevemiyorum sürekli ağlıyor sallanmak istiyor beşik salıncak anakucağı ve ayağımda bazen kuakta hep böle sallanıyoruz komşular aptal olur sallama diyor artık milletin lafından napıcağımı şaşırdım herkez bişi diyo :)))))))))

nurcancım valla bizde her türlü salladık..halada sallıyoruz..yatakodama tavandan salıncak bile kurduk..ama çok işime yaradı..sallansa hala sallanıcak ama ayağa kalkıyo artık..bende yarın kaldırıcam salıncağı artık..aptal falan olmaz merak etme..sallamayınca prof..mu olucak çocuklarımız sanki..veya hepimiz sallanmışız bebekken...gerizekalı varmı aramızda :))))

nurcan kayınvaliden gerçekten hayret edici hee 2 aylık bebek emeklermi ya..benim kızda ilk sürünmeye başladı şimdide emekliyor kendi ayağa kalkıyor merdiven bile çıkıyor minnoşum..
ayrıca bende ayrı deterjanla yıkıyorum kızımın kıyafatetlerini ben hacı şakirinkini kullanıyorum. ben su bile vermedim 6 ay kızıma dr.dun dediği şeyleri verdim pekde tattırmamıştım o zamanlarda yemekleri..ama benim kız mızmız sen ver hepsinin tadına alışsın istersen yani şimdi vermesende 4 aydan sonra..

bizde yazlığa gittik 10 gün kaldık ama kızım burnumdan getirdi diyebilirim..hep ağladı beni istedi kimsede durmadı..ya babasında yada bende teyzeside vardı yanımızada onda bile durmadı..çok seçiyor insan ben varsam bende durucak baba varsa babada durucak.yabancı evlerde bile durmuyor..yazlıkda ne uyudu ne mama yedi kesin ordayken zayıflamıştır..bide bu kızla tatile gidicektim kocamla yalnız aman amannnnn...ama minada denizi çok sevdi zaten suyu seviyor denizide sevdi..

ya kızlar ben hala gece maması ve kahvaltı için hazır mama veriyorum bebelakın mamasını ne zaman bunları bırakıcaz yaaa..
birde benim kızın pazar günü doğum günü...

gülin minada bana iş yaptırmıyor pek peşimden ayrılmıyor bulaşık makinasını açtığımda sev,nçten 4 köşe oluyor hemen gelip kurcalamak istiyor..akşama kadar öle peşimde dolanıyor...

ay biz okadar teferruatlıki ev oğluma salınak almıştık veft edince kullanamamıştı o vardı evde kızım oluncada anakucağı aldık bide kocamaaaaaaan bir beşik aldık ızım hiçbirinde durmuyor hepsi sallanıor ama birtek salıncağını seviyor arkadaşımın evindede tacvandan saıncak var birde nu seviyor arkadaşıma gidince kouyrum mışıl mışıl uyur :))))))))))))))) ay ben artık milletin yüzüne kendim alımı ytircem herşeye bir bahane buluyor millet anlamadım nasıl yetişirmişler bana kzını sallma aptal olan diye arkadaşım kızını 10 ay elinde çarşafla salladı misafiriğe giderdik orda bile salardı yere koydummu uyanırı kızı ama bana böle diyo ben hiç ona böle kötü şeler demezdim o neden böle habire bana kötü şeler diyo anlamıyorumda

canım benim ynana lemdir öle aslında çok iyidir ama çokta garip bir inandır maddi maevi bana ço desteği olmuştur ama işte böle garip bir kadın kendi bildiği doğrudur hep isterse profesör sölesin genede umursama :)))))))
ben deterjan ve yumşatıcı dalin kullanıyorum
şimdi 3. aydan gün almaya başladık öle parmağımla bişileri taddırıyorum su dışında herşeyin tadını seviyor ama su verince ğzını eğior daha çok vermiyorum ama hiç birşeyei sadece taddırıyrum 4. aydan sonra birazdaha çoğaltırım sanırım

bu arada mınacığın doğum günü kutlu olsun Allhım nice doğum günleri kutlamayı asip etsin bende pek hevesliyim kızım doğum güüne çoooooook güzel bir doğum günü pilanlıyorum :))))))) dünde ızımın akik kurbanını kestirdik şükür bir kursa hibe ettik sonra kızıma htimde indirecek kurtakiler ilk hatimini ölece aı sayılır bende seneye ona her sene için hti indidirim artık şimdi pek eime kuran lamıyorum banyo bile zor yapıyorum benim kızda lıyo herade benolmayınca ağlıyor herkezin kucağnda duryor ama ben odada olursam ben çıkınca ağlıyor eşim seni tanıyo bu esin diyor dünden beride artık bize tepi veriyo şükür gülücükler saçıyor :)))))))
burada bizde tatili yapamadık benim eşim gelibolulu hersene orda tatl yapıoruz evimiz denize ürüyere 1-2 dakika ama kızım sıcaktan durmayınca bu sene sadece 6 gün sürdü tatiiiz :)))))))))) senee memleketi değilde bi yazlık otelde fel istiyoruz ama arkadaş bulmıyoruz :)))))))) bakalım seneye kızım uslu olurda durrsa iyi bir tatl ve eşimin ısarı üzerine sonra yeni bir kardeş çalışmaları :))))))))) pilanlıyouz dah sonra korunucaz ben korunnca uurtlıklarım duruyor ara eremicez o yüzden 2 bekar kız kardeşim var 2 sininde yumurtalıkları tamamen durdu bizde ırsi sanırım ((((((((

çok sağol canım darısı başına istediğin herşeyide yaparsın inş..

bizde akika kurbanı kestirip memlekete camiye yollamıştık..evet çocuk olunca kendine pek vakit ayıramıyorsun..bende şimdi ramazanda mukabeleye başlıcam başka türlü fırsat bulup açamıyorsun malesef ama ramazanda kesin açıyorsun..bende doğmadan önce hamileyken hatim yapmıştım hayırlısıyla kızımı kucağıma almak için onu bitirdim ama mina hanım doğunca pek olmuyor dediğin gibi..
sen başkalarına bakma yaa herkesde çok biliyor onun için kendi çocuklarınada sana söyledikleri şeyleri yapıyorlar..aptal olunsaydı sallanmaktan hepimiz aptal olurduk gerçi ben sallanmamışım annem beni sallamamış ağlatmışda:))))boşver takma ben olsam onların evinede gitmem:))
en iyi kaynana uzakta olan kaynana diyorum ben hiç karışmıcak bişey yapmıcak:))))))

valla 1 yaşında olucak senin kız seneye inş uslu olurda gidersin ben kızımla akrabama yazllığa gittiğim halde ve tüm milletimde orda olduğu halde hiç birinde durmadı hep beni ve babasını istedi ve buna rağmen hep zırladı burnumdan getirdi diyebilirim... kızımın ismi zırlak kız çıktı o kadar yani..bide yalnız bir yere gitseydik ne olurdu bilemedim

biz 2. bebek için heralde biraz daha dururuz önümüzdeki yıl taşınma problemimiz olabilriki bu ramazandan sonrada olabilir ama kesin belli dğeil 2 yılı alır heralde 2.denememiz.gerçi bizim dondurulmuşlar var ama minanında biraz büyümesini istiyoruz minnoşum ezilmesin dimi yani..birde bı mız beni gerçekten zaten çok yoruyor büyüsün belki akıllanır biraz..

bu arada yumurtalar nasıl duruyor?

Son düzenleme:

ben hersene indiriyorum ramazanda ama normalde pek elime almıorum açığım ama aslen imamhatip mezunuyum ve daha sonrada 2 yıl hocalık eğitimi aldım zaten ailemde biraz hoca feln doludur eğitimim çok geniş dini yönden ama yinede ramazandan ramazana anca hatim indiriyorum ((((((((((( Allah bağışlasın
canım benim kız zaten bensiz durmuyor aslında tatil nasıl yaparız seneye bilmiyorum :))))))))) benim kızda pek mızmız onada herkez nazlı dior adını değiştircez nerdeyse :))))))))
inşallah seneye gidersin canım tatile sende senin kız erken doğduya ondan biraz nazlıdır ufacıktı yazık okudum ben sizin topiği hep

canım taşınma işin varsa hiç düşünme zaten önce bir yerleş gerçi bende heran taşına bilirim eşim asker olduğu için hadi deseler nereye derlerse oraya taşınıcaz ama ben daha sonra bebek yapamam diye korkuyorum ondan acele ediyorum :))))))

yumurtalar hiç çalışmıyor canım sıfır adet görüyorsun 2 kız kardeşim var biri 23 biri 17 yaşında 23 yaşındaki kız kardeşimin tamamen durmuş yumurtaları çalışmıyor yani hiç doğal yolla bebeği olmıcak 17 yaşındaki kız kardeşimin ve benimde çoooooook yavaş çalışıyor ileç vermişti bitane doktor onla hızlandırmıştı ilk gebeliğimde 2. zaten tüp bebek oldu ama doktorum korunma dedi zaten tembel yani yavaş tamamen durmasın doğurcaksan birtane daha doğur 1.5 yıl sonra başla çalışmaya doğur öle korun dedi

ay hilalcim minanın doğum günü kutlu olsun.ne cabuk geçti ya.ALLAH nice yaşlar görmemizi nasip etsin.benim kızında doğum gününe tam 1 ay var.mersindeyim çok güzel bir kutlama yapacam.sen ne yaptın nasıl kutladınız.

hilalcim mina nın doğum günü kutlu olsun..nice yaşlara canım..defnenin doğum günü kadir gecesine denk geliyo..bende bir sonraki gece parkta yapmayı düşünüyorum..koca bir yıl ne çabuk geçti...

kızlar bebişlerinizi kontrole götürdünüzmü boy kilo ne alemde?bende bu hafta götürecem sizinkileri merak ettim.bu arada menüleriniz ne alemde.ek başka şeyler veriyomusunuz?bende hilal gibi bu mamalardan sıkıldım ya.gerçi artık hazır bişey vermemeye çalışıyorum.zaten meyve püresini kaç aydır evde yapıyorum.meyveleri biraz pişirip blendırdan geçirince aynı hazır meyveler gibi oluyor.yoğurduda ben yapıyodum zaten.artık kahvaltıda da mama koymuyorum.yumurta,peynir,pekmez ve bol cicicbebe katı kıvama geliyor.bazende tek tek peyniri ayrı yumurtayı ayrı veriyorum.öyle daha çok seviyor.ama kızım tadsız tuzsuz şeyleri yemiyor.yumurtaya hafif tuz atıyorum öyle yiyor.hele bizim yediğimiz yemeklere bayılıyor bende ne yiyosak veriyorum tabi bir kaç lokma sonra kafa çevirmeler başlıyor.ben hala kahvaltı,yoğurt,çorba,meyve ve gece maması sıralamasıyla gidiyorum.her öğünden 1 saat sonrada emziriyorum.bide bizimle sofrada oturunca birkaç lokmada bizim yemeklerden yiyor tadımlık.

mersinli canım bizdede aynı durum..defnenin dişleri biraz geç çıktı ama arka arkaya patır patır çıktılar..6. dişte göründü..o yüzden eski iştahıda yok..yediklerimizden bende veriyorum ama senin dediğin gibi birkaç lokmadan sonra yemek istemiyo....kahvaltısını bende senin gibi veriyorum..yoğurdunu meyve püresini..sebze püresi veya çorba..bazen çorba günde iki öğünde olduğu oluyo..gece maması vermiyorum artık..çünkü beni istiyo..memeye çok düştü..kendi önüme kuruluyo sonrada yakamı çekiştiriyo mememi açayım diye..şimdi oruçta tutuyorum..sütüm gidicek diye çok korkuyorum...çünkü en severek istediği şey o...

dr a da yarın gidicez bakalım..yürümeye başladığından beri eskisi gibi kilo alması yok...farkediyorum..bu aralarda biraz öksürüyo..bakalım yarın dr ne diyecek...

Kızlar yoğurdu hazırmı alıyorsunuz ben kızıma kendim ypmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum internette hep farklı tarifler oluyor herkez başka türlü anlatıyor siz nasıl yapıyorsunuz yapan arkadaşlar :)))))))))))

nurcancım kendin mayala kesinlikle..valla ben bebelac meyve püresi kavanozlarına mayalıyorum..sütü ısıtıyorum..parmağımın dayanacağı kadar sıcaklıkta..bir çay kaşığı yoğurdu katıyorum..bir güzel sarıyorum...gece yapıp sabaha açıyorum..tutuyoişte...mayaladığın yoğurttta ev yoğurdundan olsun..yoksa sümüksü olabilir yoğurdun...

gülin defnenin 6.dişimi çıktı maşallah nerdeyse çoğu çıkmış.benim kızın hala 2 dişi var.daha 2 ay öncesinde bişey yoktu ne çabuk çıktı.ayy valla beni anlamışsındır diş olayı çok zor dimi.iştahsızlık,ateş,kusma off offf..bakalım 3.süne zaman çıkacak bizde.bu arada defne yürümeyemi başladı?maşallah ne güzel.benim kız sadece tutunarak kalkıyo ve tutunarak bir kaç adım atıyor.ama pek hevesli 1 aya kalmaz yürür.destek bile kabul etmiyo kendi kendime yürücem diyo bu seferde düşüyo.çok tehlikeli olmaya başladılar.ben bile nerdeyse hamile kaldığım kiloya düştüm .peşinde koşturmaktan zayıfladım.ben gece maması veriyorum hala ve geceleride bol bol emziriyorum.benimkide memeye çok düştü.önceden deliksiz yatan kızım son zamanlarda sık uyanır oldu ve yarım saat emmesi sürmeye başladı.artık yatarak emziriyorum ben uyuyorum o emiyor bol bol.uyanınca bakıyor önünde yine emmeye başlıyorama gülincim oruç tutmaman lazım canım sen emziriyosun.benim kayınvalidem çok iyi bir hoca ve normal bir hocayada sordum.sütün kesilir günler çok uzun tutmamalısın dediler.gerçi ailemde tutmamam gerektiğini söylemişti ama ben tutacaktım ilk günde tuttum.ama sütün kesilirse çocuğun günahına girersin ALLAH sana yani emziren annelere müsade veriyor dediler.sütün daha çok azalmadan tutma derim canım ALLAH korusun kesilir defneyi sütsüz bırakma.için rahatlasın diye bir hocayada sor istersen.

sağol canım bu işlemi 1 lt sütemi yapıyorsun ben hiç bilmiyorum kAçgün dayanıyor dediğin kavanozlarda

kızımın aşısı için sağlık ocağına gittim kızımın kilosu hala 7 kilo boyuda 72 cm.kilo almıyor fakat çok hareketli hiç durmuyor yerinde..fakat hala yürüme yok minada kendi kalkıyor fakat adım atmıyor saddece elinden tuttuğumuzda yürüyor o kadar..gerçi kalkmaya başladı yürür diyor herkes ama bakalım..

hala kızımın dişi çıkmadı ama huysuzluk hep var hele yemek problemi uyuma problemi beni delirtiyor..1 saat sallıyorum uykudan gözleri gidiyor fakat dalmıyor birde 15 dakka uyuyup uyanınca gelde delirme..yemek yedirirken ne versem eline diye düşünüyorum oyalanınca yiyor ancak diğer türlü yemiyor..

bende meyveyi artık robotdan geçirip veriyorum yazın başından beri almıyorum meyve püresi..yoğurtu kendim yapıyordum fakat hazır sütle alıp yapmanın bir anlamı yok dedi hazırda alabilirsin dedi..he inekden sağıp yapıyorsan yap dedi fakat diğer türlü ya hazır almışsın ya yapmışsın farketmez dedi..inek sütüylede yaptım fakat güvenemedim temizmi olur diye çünkü süt çok mikrp üretiyor..neyse ilk zamanlar yapıyordum fakat şimdi yapmıyorum...gece muhallebisi tutuyor diye minaya veriyorum fakat dr.a gidip ne zaman bırakacağımı sorucam doğrusu.gerçi kilo almadığı için ne dicek bakalım sırf ondan dr.a gitmek istiyorum..sağlık ocağında 3 ayda 700 gr almış normal dedi fakat dr beğenmiyor kilo alımını minanın..ben fark olarak kızıma geceleri devam sütü veriyorum beni emmediği için..

bu arada çok teşekkür ederim kızlar..kızımın doğum günüyle kuranı bir arada yaptım kuranı yapıcam dediğim hafta yazlığa gidince ikisi birarada oldu mecburen:) zaten çok kişi yoktu herkes tatildeydi..biz masayı kurup yerken kızım uyudu biz yedikden sonra minada uyanınca pastayı kestik minnoşumla..düşündüğüm veya istediğim gibi olmadı tam pasta kesildi millet kalkmaya başladı zaten resimleride kardeşim çekememiş olmadı istediğim gibi yani..

gülin bencede tutmayabilirsin oruç..sonra kısa günlerde kızın emmeyi bıraktıkdan sonra tutarsın..ama yinede sen bilirsin..ben geçen ramazan lohusaydım yarısında fakat 15 gün emzirdiğim için daha doğrusu süt sağıp minaya hastaneye götürdüğüm için tutmamıştım..

nurcan yoğurtu 1 kilodan yaparsan fazla olur küçük bir kaba ne kadar alırsa o kadarlık yapıcaksın..gülin meyve püresi kabına yapıyormuş bir günlük az az..öle olması gerekiyor bende küçük kapaklı kaplara yapıyordum o zaman meyve püresi almıyordum da:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…