nurcancım kayınvaldende pek bi hoşmuş demekten kendimi alamıcam..kusura bakma..2 aylık bebek nasıl emeklesin..üstelik daha sonrada zorlama sakın..emeklicekse emekler zaten..benim kızım emeklemedi hiç..süründü komando gibi..şimdide baya yürümeye başladı..kimi bebekler hiç emeklemez..hele iki aylık bebekler asla emeklemez..
ağlaya ağlaya susar meselesine gelinceee...o vicdanın rahat ediyosa oluyo..kıyamıyoki insan...çünkü bilemiyosun bir derdimi var diye..yoksa mızmızlığındanmı ağlıyo diye...sen
içinden nasıl geliyosa öyle davran canım..kayınvaldeler illa karışır..hehe de geç...sen yine kendi bildiğin gibi yap...
yemeklerden tattırmaya gelincede bence sularından tattır..ama azıcık..yani alışsın başka tatlara...ama yinede sen in içine sinmiyosa verme canım..bu senin bebeğin..kimse karışamaz..karışmaya hakkı yok..fikir verebilirler ama yapıp yapmamak sana kalmış canım...ben tattırdım defneye..faydasınıda gördüm açıkçası...
ah şu kayınvalidler.demek şimdiden emekletmeye çalışıyo.benimki yeni emekledi.benimkide aynı komando gibi süründü valla.bişeyler için zorlama.her bebek eninde sonunda emekler,yürür,konuşur acele etmenin faydası yok.ben ilk 4 ay ağzına anne sütünden başka bişey vermedim.ek gıdaya 5.aydan sonra başladım.7.ayında falan yemeklerin suyundan tattırdım valla.bu arada ben kızım doğduğundan beri kıyafetlerini ayrı yıkıyorum.dalin deterjan ve yumuşatıcı kullanıyorum.hatta beyaz ve renklilerini bile ayrı yıkıyorum.normal deterjanla yıkanırmı vucudu tahriş olur bikere.sabunla sakın yıkama kızını gözleri yanar kızın ya.ben sebamed kullanıyorum.gülinin dediği gibi laf söyleyen çok olur ama sen he he de geç kendi bildiğini yap.ve kızını sakın ağlatma heran sev.şuan bugünler geçmicek gibi geliyor.sanki hep ağlıcak,hep saatlerce ayağında sallıcaksın,uykusuz kalacaksın gibi gelsede bir çoğu 6 ay sonra düzeliyor.sen heranın tadını çıkar kızını bol bol sev.ben bu kızı çok bekledim de tadını çıkar.
ay biz okadar teferruatlıki ev oğluma salınak almıştık veft edince kullanamamıştı o vardı evde kızım oluncada anakucağı aldık bide kocamaaaaaaan bir beşik aldık ızım hiçbirinde durmuyor hepsi sallanıor ama birtek salıncağını seviyor arkadaşımın evindede tacvandan saıncak var birde nu seviyor arkadaşıma gidince kouyrum mışıl mışıl uyur :))))))))))))))) ay ben artık milletin yüzüne kendim alımı ytircem herşeye bir bahane buluyor millet anlamadım nasıl yetişirmişler bana kzını sallma aptal olan diye arkadaşım kızını 10 ay elinde çarşafla salladı misafiriğe giderdik orda bile salardı yere koydummu uyanırı kızı ama bana böle diyo ben hiç ona böle kötü şeler demezdim o neden böle habire bana kötü şeler diyo anlamıyorumdanurcancım valla bizde her türlü salladık..halada sallıyoruz..yatakodama tavandan salıncak bile kurduk..ama çok işime yaradı..sallansa hala sallanıcak ama ayağa kalkıyo artık..bende yarın kaldırıcam salıncağı artık..aptal falan olmaz merak etme..sallamayınca prof..mu olucak çocuklarımız sanki..veya hepimiz sallanmışız bebekken...gerizekalı varmı aramızda :))))
nurcan kayınvaliden gerçekten hayret edici hee 2 aylık bebek emeklermi ya..benim kızda ilk sürünmeye başladı şimdide emekliyor kendi ayağa kalkıyor merdiven bile çıkıyor minnoşum..
ayrıca bende ayrı deterjanla yıkıyorum kızımın kıyafatetlerini ben hacı şakirinkini kullanıyorum. ben su bile vermedim 6 ay kızıma dr.dun dediği şeyleri verdim pekde tattırmamıştım o zamanlarda yemekleri..ama benim kız mızmız sen ver hepsinin tadına alışsın istersen yani şimdi vermesende 4 aydan sonra..
bizde yazlığa gittik 10 gün kaldık ama kızım burnumdan getirdi diyebilirim..hep ağladı beni istedi kimsede durmadı..ya babasında yada bende teyzeside vardı yanımızada onda bile durmadı..çok seçiyor insan ben varsam bende durucak baba varsa babada durucak.yabancı evlerde bile durmuyor..yazlıkda ne uyudu ne mama yedi kesin ordayken zayıflamıştır..bide bu kızla tatile gidicektim kocamla yalnız aman amannnnn...ama minada denizi çok sevdi zaten suyu seviyor denizide sevdi..
ya kızlar ben hala gece maması ve kahvaltı için hazır mama veriyorum bebelakın mamasını ne zaman bunları bırakıcaz yaaa..
birde benim kızın pazar günü doğum günü...
çok sağol canım darısı başına istediğin herşeyide yaparsın inş..
bizde akika kurbanı kestirip memlekete camiye yollamıştık..evet çocuk olunca kendine pek vakit ayıramıyorsun..bende şimdi ramazanda mukabeleye başlıcam başka türlü fırsat bulup açamıyorsun malesef ama ramazanda kesin açıyorsun..bende doğmadan önce hamileyken hatim yapmıştım hayırlısıyla kızımı kucağıma almak için onu bitirdim ama mina hanım doğunca pek olmuyor dediğin gibi..
sen başkalarına bakma yaa herkesde çok biliyor onun için kendi çocuklarınada sana söyledikleri şeyleri yapıyorlar..aptal olunsaydı sallanmaktan hepimiz aptal olurduk gerçi ben sallanmamışım annem beni sallamamış ağlatmışda:))))boşver takma ben olsam onların evinede gitmem:))
en iyi kaynana uzakta olan kaynana diyorum ben hiç karışmıcak bişey yapmıcak:))))))
valla 1 yaşında olucak senin kız seneye inş uslu olurda gidersin ben kızımla akrabama yazllığa gittiğim halde ve tüm milletimde orda olduğu halde hiç birinde durmadı hep beni ve babasını istedi ve buna rağmen hep zırladı burnumdan getirdi diyebilirim... kızımın ismi zırlak kız çıktı o kadar yani..bide yalnız bir yere gitseydik ne olurdu bilemedim
biz 2. bebek için heralde biraz daha dururuz önümüzdeki yıl taşınma problemimiz olabilriki bu ramazandan sonrada olabilir ama kesin belli dğeil 2 yılı alır heralde 2.denememiz.gerçi bizim dondurulmuşlar var ama minanında biraz büyümesini istiyoruz minnoşum ezilmesin dimi yani..birde bı mız beni gerçekten zaten çok yoruyor büyüsün belki akıllanır biraz..
bu arada yumurtalar nasıl duruyor?
nurcancım kendin mayala kesinlikle..valla ben bebelac meyve püresi kavanozlarına mayalıyorum..sütü ısıtıyorum..parmağımın dayanacağı kadar sıcaklıkta..bir çay kaşığı yoğurdu katıyorum..bir güzel sarıyorum...gece yapıp sabaha açıyorum..tutuyoişte...mayaladığın yoğurttta ev yoğurdundan olsun..yoksa sümüksü olabilir yoğurdun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?