kızımın aşısı için sağlık ocağına gittim kızımın kilosu hala 7 kilo boyuda 72 cm.kilo almıyor fakat çok hareketli hiç durmuyor yerinde..fakat hala yürüme yok minada kendi kalkıyor fakat adım atmıyor saddece elinden tuttuğumuzda yürüyor o kadar..gerçi kalkmaya başladı yürür diyor herkes ama bakalım..
hala kızımın dişi çıkmadı ama huysuzluk hep var hele yemek problemi uyuma problemi beni delirtiyor..1 saat sallıyorum uykudan gözleri gidiyor fakat dalmıyor birde 15 dakka uyuyup uyanınca gelde delirme..yemek yedirirken ne versem eline diye düşünüyorum oyalanınca yiyor ancak diğer türlü yemiyor..
bende meyveyi artık robotdan geçirip veriyorum yazın başından beri almıyorum meyve püresi..yoğurtu kendim yapıyordum fakat hazır sütle alıp yapmanın bir anlamı yok dedi hazırda alabilirsin dedi..he inekden sağıp yapıyorsan yap dedi fakat diğer türlü ya hazır almışsın ya yapmışsın farketmez dedi..inek sütüylede yaptım fakat güvenemedim temizmi olur diye çünkü süt çok mikrp üretiyor..neyse ilk zamanlar yapıyordum fakat şimdi yapmıyorum...gece muhallebisi tutuyor diye minaya veriyorum fakat dr.a gidip ne zaman bırakacağımı sorucam doğrusu.gerçi kilo almadığı için ne dicek bakalım sırf ondan dr.a gitmek istiyorum..sağlık ocağında 3 ayda 700 gr almış normal dedi fakat dr beğenmiyor kilo alımını minanın..ben fark olarak kızıma geceleri devam sütü veriyorum beni emmediği için..
bu arada çok teşekkür ederim kızlar..kızımın doğum günüyle kuranı bir arada yaptım kuranı yapıcam dediğim hafta yazlığa gidince ikisi birarada oldu mecburen:) zaten çok kişi yoktu herkes tatildeydi..biz masayı kurup yerken kızım uyudu biz yedikden sonra minada uyanınca pastayı kestik minnoşumla..düşündüğüm veya istediğim gibi olmadı tam pasta kesildi millet kalkmaya başladı zaten resimleride kardeşim çekememiş olmadı istediğim gibi yani..
gülin bencede tutmayabilirsin oruç..sonra kısa günlerde kızın emmeyi bıraktıkdan sonra tutarsın..ama yinede sen bilirsin..ben geçen ramazan lohusaydım yarısında fakat 15 gün emzirdiğim için daha doğrusu süt sağıp minaya hastaneye götürdüğüm için tutmamıştım..
nurcan yoğurtu 1 kilodan yaparsan fazla olur küçük bir kaba ne kadar alırsa o kadarlık yapıcaksın..gülin meyve püresi kabına yapıyormuş bir günlük az az..öle olması gerekiyor bende küçük kapaklı kaplara yapıyordum o zaman meyve püresi almıyordum da:))
ozaman be küçük bir kap süte bir y kaşığı yoğurtu oyucam :)))))))))))
kızlar bugün oruç tutmadım..sizi dinledim..korktum..kendimi yoklıcam..ara verip tutucam...
nurcancım bebelacın o kavanozları sanırım 120 gr lık falan..günlük mayalarsan daha iyi...bir çay kaşığı mayalık yoğurt yeter..
kızlar bu arada bizim yemek yemelerimiz işkenceden farksız olmaya başladı..güzel yiyen çocuk artık zorla yemek yiyiyo..ablası tutuyo ben ağzına veriyorum..kaşığa bir patlatıyo heryer çorba..ama inatla bitirtiyorum..ama böyle giderse sonumuz kötü..dr dişlerini birden dökmüş..sıcaklarda var..gayet normal dedi..iki ayda sadece 400 gr almış..ama öncesi sağlam dedi dr..yine kilo seviyesi çok iyi dedi....şuan 9 kilo 300 gr...yürüme ve hareketlilik çoğalıncada eskisi gibi kilo almaz dedi..bilmiyorum işte...dışarıdan bakanlarda maşallah çok iyi diyolar ama..annelik işte...tatilde ben ne yaparım bilmiyorum..yemek yerken number one tv olması gerek..sevdiği müzikler olması gerek..heryerde ben nerden bulucam bunları..birde defne kumanda telefon hastası..kumandayı ters veriyorum eline düz çevirip televizyona tutuyo..bozuncada zevkten dört köşe..telefonumuda kızağı açık vericekmişim eline..kapalı olunca fırlatıyo..sonra başlıyo birilerini aramaya..allahtan ilk sırada abim var listede..arayıp duruyo dayısını..ne çok kızardım küçüklere telefon veriyolar diye..şimdi aynı hatayı kendim yapıyorum..
kızlar bugün oruç tutmadım..sizi dinledim..korktum..kendimi yoklıcam..ara verip tutucam...
nurcancım bebelacın o kavanozları sanırım 120 gr lık falan..günlük mayalarsan daha iyi...bir çay kaşığı mayalık yoğurt yeter..
kızlar bu arada bizim yemek yemelerimiz işkenceden farksız olmaya başladı..güzel yiyen çocuk artık zorla yemek yiyiyo..ablası tutuyo ben ağzına veriyorum..kaşığa bir patlatıyo heryer çorba..ama inatla bitirtiyorum..ama böyle giderse sonumuz kötü..dr dişlerini birden dökmüş..sıcaklarda var..gayet normal dedi..iki ayda sadece 400 gr almış..ama öncesi sağlam dedi dr..yine kilo seviyesi çok iyi dedi....şuan 9 kilo 300 gr...yürüme ve hareketlilik çoğalıncada eskisi gibi kilo almaz dedi..bilmiyorum işte...dışarıdan bakanlarda maşallah çok iyi diyolar ama..annelik işte...tatilde ben ne yaparım bilmiyorum..yemek yerken number one tv olması gerek..sevdiği müzikler olması gerek..heryerde ben nerden bulucam bunları..birde defne kumanda telefon hastası..kumandayı ters veriyorum eline düz çevirip televizyona tutuyo..bozuncada zevkten dört köşe..telefonumuda kızağı açık vericekmişim eline..kapalı olunca fırlatıyo..sonra başlıyo birilerini aramaya..allahtan ilk sırada abim var listede..arayıp duruyo dayısını..ne çok kızardım küçüklere telefon veriyolar diye..şimdi aynı hatayı kendim yapıyorum..
Hayırlı olsun canımmmmmmmmmmmmmmmm oğlanlar paşaa emekler boşaaa Allah hayırlı evlat versin inşallahh sağlıklı mutlu olun..
kızlar gecen haftamız kabuslu geçti.nisada bende çok fena üşüttük.hep bu klimalardan.mersin çok sıcak açmasak yanıyoruz açsak hasta oluyoruz.yazı hiç sevmiyorum.benim tüm vucudum iltihaplanmış iğne tedavisi gördüm,boğazlarım o kadar şişmiştiki su bile içemiyordum.bide bu fenalağın üzerine aynı anda nisayla hastalandık.zaten ondan bana bulaştı.çok fena öksürüyodu,kulakları iltihaplanmıştı,boğazları şişmişti bir sürü ilaçta ona verdiler.ayyy geceleri 20 dakka uyuyup 1 saat ağlıyordu.3 gece bu kabusu yaşadık ve bende hastayım başımı kaldırmaya takatim yoktu ama kendimi unuttum.neyse çok şükür iyileştık.bide yürüme sevdası çıktı başımıza ha bire düşüyor.tam anlamıyla düşmeden yürüsede kurtulsak.kızımın doğum gününede az kaldı.10 gün var.valla şimdiden hazırlıklara başladım ben.ilk doğum günü aileminde yanındayım kalabalık burası çok özeniyorum.umarım herşey çok güzel olur.planladığım gibi.daha sonra hazırlıklarımın ayrıntılarını yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?