Kızım oluyor teyzeleri..

ozaman be küçük bir kap süte bir y kaşığı yoğurtu oyucam :)))))))))))

kızlar bugün oruç tutmadım..sizi dinledim..korktum..kendimi yoklıcam..ara verip tutucam...
nurcancım bebelacın o kavanozları sanırım 120 gr lık falan..günlük mayalarsan daha iyi...bir çay kaşığı mayalık yoğurt yeter..
kızlar bu arada bizim yemek yemelerimiz işkenceden farksız olmaya başladı..güzel yiyen çocuk artık zorla yemek yiyiyo..ablası tutuyo ben ağzına veriyorum..kaşığa bir patlatıyo heryer çorba..ama inatla bitirtiyorum..ama böyle giderse sonumuz kötü..dr dişlerini birden dökmüş..sıcaklarda var..gayet normal dedi..iki ayda sadece 400 gr almış..ama öncesi sağlam dedi dr..yine kilo seviyesi çok iyi dedi....şuan 9 kilo 300 gr...yürüme ve hareketlilik çoğalıncada eskisi gibi kilo almaz dedi..bilmiyorum işte...dışarıdan bakanlarda maşallah çok iyi diyolar ama..annelik işte...tatilde ben ne yaparım bilmiyorum..yemek yerken number one tv olması gerek..sevdiği müzikler olması gerek..heryerde ben nerden bulucam bunları..birde defne kumanda telefon hastası..kumandayı ters veriyorum eline düz çevirip televizyona tutuyo..bozuncada zevkten dört köşe..telefonumuda kızağı açık vericekmişim eline..kapalı olunca fırlatıyo..sonra başlıyo birilerini aramaya..allahtan ilk sırada abim var listede..arayıp duruyo dayısını..ne çok kızardım küçüklere telefon veriyolar diye..şimdi aynı hatayı kendim yapıyorum..

hilalcım drlar kilo seyrini pek beğenmiyor sağlıkocağındakilerde çok iyi çok iyi diyorlar.ama sağlıkoacağındakilerde fazla iyimser.benim kızım dişten dolayı ciddi bir kilo kaybı yaşadı gözlerinin altı çukura indi artık hala iyi dedi.ama dr balıkyağı falan verdi birkaç mama önerdi biraz kendine geldi.bende tosun olsun istemiyorum ama olması gerektiği gibide olsun yani.sen dra git o sana önerilerde bulunur.kilosu az minanın biraz.ama üzme kendini 1 ay dikkat edince düzeliyo nisadan biliyorum.dişinide problem etme iyiki şimdiden çıkmamaış yoksa dahada zayıflardı valla.
gülincim aynen bende dediğini yapıyorum mama sandalyesi onümde telefon,değişik oyuncaklar,pilleri çıkmış kumanda son seste kral açık hatta elimin altında o an kim varsa anneannesi bile dahil ona şebeklik yapar.böyle yemek fasıllarımız oluyor.müziğe bayılıyor alkışlıyor omuzlarını bir o tarafa bir bu tarafa götürüp oynuyor ve diliyle laylay yapıp oda eşlik ediyor.benim kız tam çingeneler gibi oldu ağlayınca bile laylay diyip müzik mırıldansam hemen ağlamayı kesip alkış çalıp omuzlarını oynatıp eşlik ediyor.tam filim oldu..hele telefonu kulağı yerine ensesine götürüp alo geeeelll diyişi var sormayın.beni sabahlarıda uyandırmak için iki elini alıp gözüme koyuyor açıp ciiiiiii diye bağırıyor uyanmayınca yakamdan tutup anneeeeeeeeeeeee anneeeeeeeee diye bağırıyor.artık saniye boş bırakamıyorum kendini bırakıyor yürümek istiyor.yürüdü yürücek valla..ayy yoruldum ya.çok hareketlendi.canları sağolsun..

valla yesin diye bende kumanda telefon ne olursa neyle yerse veriyorum yeterki yesin ve ağlamasın tabi...

mersinli benim kızım çok yiyen bir kız değil evet ama yine bende tabağını yediriyorum her öğününü çok ağlayınca istemeyince bir kaç kaşık kalır o kadar..ama mina kilo almıyor ve çok hareketli.hiç yerinde durmuyor yüzünü morartmayada başladı düşüyor bile..ilaç balık yağı felan bize vermedi multimix vitamin veriyor daha iyi kilo alır diye ama yok canım almıyor..gerçi kilosu çokda önemli değil sağlıklı olsun yeter benim için..bende ufak tefek büyümüşüm minada bana benziyor öle büyüyecek heralde..

bu arada bende çok yoruluyorum beni yoruyor minada hele ağlaması beni çıldırtıyor çok ağlıyor benim kızım yaaaa...yemek ve uyuması işkence kesinlikle sizler gibi..biri yanmda olsada yedirse uyutsa diyorum yani:))ama benim kızım kimseyle uyumuyor hatta başkasıyla yemek bile yemiyor teyzesi hariç birde anneanneyle yiyor ama onunlada pek uyumaz..

gülin sen şanslısın büyük kızın var ne kadar faydası vardr sana..benimde kuzenimin kızı var diyorum ben onu alıyım benimle kalsın çok büyük rahatlık minada onu çok seviyor..evim onlara yakın olsa büyük faydasını görürüm ama arada 2 yokuş var yaa:)))

kızlar nisa sil baştan en başa döndü.sanki 1 aylık bebek saat başı uyanıyor ve sürekli emmek istiyor.çıldıracam deliksiz uyku uyuyamaz oldum.daha küçükken bile gece yatar deliksiz 5e kadar uyurdu.şimdi yatırıyorum en az 3 kere yarım saat aralıklarla uyanıyor daha sonra saat başı uyanıyor.artık yanıma yatırıyorum ağladıkça veriyorum ama o kadar uzun sürüyoki emmesi belim kırılıyor aynı yöne uzanmaktan.hergün yeni bir icat çıkarıyor.önceden yürüteç tehlikeli bişeydi boş olduğum zaman koyar ve onu takip ederdim şimdi ise örümcek güvenli bişey haline geldi desteksiz yürümeye çabaladıkça düşüyor ve çok fena ağlıyor.bu arada kızım geceleri asla sallanmak istemiyor hanımefendinin yanına uzanacam ya emzirecem yada öylece uzanacam öyle yatacak.kızlar gün geçtikçe kolaylaşacağını sanıyordum galiba bu yeni sezonuda bayağı hareketli geçirecez.uzun,uykusuz ve yorucu günler bizleri bekliyor

kızlar demekki dönem dönem bebeklerimizin huyları değişiyor..aynı şeyleri yaşıyoruz..eskiden uykusuzluk çekmezdim..bende uykusuz kalıyorum mersinli..daha doğrusu zırt pırt uyanmaktan manyağa dönüyorum..kesintisiz uykuya ihtiyacım var..
hilalcim çok doğru söylüyorsun..diğer kızım bana büyük yardımcı..ayağında sallayıp uyutuyor..yemek yedirirken şaklabana döndü zavallım...ama ben çok zorlanıyorum..gerçekten birkaç aylıkken daha rahatmışım...ama olsun..onların canları saolsun..onlar sağlıklı olsun yeterki..Allah gayretini veriyor yinede...şimdi tamamen yanında olmadan yürüsün istiyorum ama bu seferde heryerlere giricek..hangisi daha iyi çözemedim..ama bu evreleri geçirmeden büyüyen bebek te yok sanırım..

sağol öle yapayım bende çok teşekkür ederim :)))))))))))))

sağol öle yapayım bende çok teşekkür ederim :)))))))))))))

evet bende sizler gibi düşünüyorum önceden yedir yatır ama şimdi ölemi çocuk bakmak çok zormuş derlerdide inanmazdım..gülin dediğin gibi her dönemleri ayrı zor heralde..minanında uyku düzeni bozuldu dün gece 1 buçukda uyuttum zaten düzene sokana kadar canım çıkmıştı şimdi ramazandan dolayı yine bozuldu..bir yere git gel saat oluyor 11 zaten..

mersinli seni emdiği için uyumuyor demekki..gece maması veriyorsun heralde niye tutmuyorki..gerçi minada bazen öle ağlayıp uyanıyor zaten uyku bölündümü daha uyuyamıyorsun yani ben uyuyamıyorum en azından..

bugün çorba yedirdim ardından güzel çıkardı şehriye çorbası verdim şehriyeleri mideyi fena yaptı sanırsam..kaç gündür kıymalı sebze yapıyordum değişiklik olsun şehriye yapim dedim ama nerde hanfendi yediğini çıkardı..tavuklu çorbaları yemiyor mina yaa sevmiyor azcık yiyor sonra istemiyor.birde zorlada yediremiyorsun onu yırtıyor kendini..muzur şeyler ne olcak:))
ama dediğiniz gibi onlar olsunda biz uğraşalım..

kızlar nerelerdesiniz..topiğimiz arka sayfalara kaymış...
ben defneden her zaman fırsat bulamıyorum nete girmeye...çok yoruyor beni çoook...durdurak bilmiyor..bu ne enerji..onu gördükçe ben yoruluyorum...ramazandan dolayıda sahur sebebiyle uyku düzenim hepten altüst oldu..ondandamıdır nedir hepten güçsüz kalıyorum...

Hayırlı olsun canımmmmmmmmmmmmmmmm oğlanlar paşaa emekler boşaaa Allah hayırlı evlat versin inşallahh sağlıklı mutlu olun..

kızlar gecen haftamız kabuslu geçti.nisada bende çok fena üşüttük.hep bu klimalardan.mersin çok sıcak açmasak yanıyoruz açsak hasta oluyoruz.yazı hiç sevmiyorum.benim tüm vucudum iltihaplanmış iğne tedavisi gördüm,boğazlarım o kadar şişmiştiki su bile içemiyordum.bide bu fenalağın üzerine aynı anda nisayla hastalandık.zaten ondan bana bulaştı.çok fena öksürüyodu,kulakları iltihaplanmıştı,boğazları şişmişti bir sürü ilaçta ona verdiler.ayyy geceleri 20 dakka uyuyup 1 saat ağlıyordu.3 gece bu kabusu yaşadık ve bende hastayım başımı kaldırmaya takatim yoktu ama kendimi unuttum.neyse çok şükür iyileştık.bide yürüme sevdası çıktı başımıza ha bire düşüyor.tam anlamıyla düşmeden yürüsede kurtulsak.kızımın doğum gününede az kaldı.10 gün var.valla şimdiden hazırlıklara başladım ben.ilk doğum günü aileminde yanındayım kalabalık burası çok özeniyorum.umarım herşey çok güzel olur.planladığım gibi.daha sonra hazırlıklarımın ayrıntılarını yazarım.

çok geçmişler olsun rabbim şifanızı versin inşallah
doğum gününüz şiimdiden kutlu olsun inşallah dilediğin gibi güzel olur

geçmiş olsun mersinli iyileşmenize sevindim..kendinize dikkat edin klimanın karşısında felan durmayın..bu klimalar iyide böle insanı üşütüyorlar..
gülin canım bende vakit bulamıyorum bu bebişlerin yorulmak gibi bir durumu yok senden benden güçlüler maşallahhh...

mersinli ne zaman dönecen kız evinee iyi durdun maşallh:)))))))))tabi annenin yanında olunca böle uzun kalırsın:))))))

mersinli çok geçmiş olsun canım..defnede kışın maşallah hasta olmadı ama yazın daha çok öksürdü..dediğin gibi klimalar mahvediyor herşeyi..

defnenin de doğumgünü cuma..ama kadir gecesi olduğu için perşembe akşamı yapıcaz..bizim evin karşısında kültürpark var..orada çay bahçesi var..oyuncaklar salıncaklar falan..orada yapıcaz doğumgününü..bende çok özeniyorum...40 kişi gibi olucaz doğumgününde..bakalım inşallah herşey planladığım gibi gider...

merhaba arkadaşlar biz yine tatil için memlekete gidiyoruz tabi ben denize yine giremem eminim benm kız yaz izninde 1 hafta durmadı biiyorsunuz bakalım bayram izninde napıcaz dönüş biletinide aldık durmazsada dönemeyiz bütün turlar dolu :))))))))))) hepinize şimdiden iyi bayramlar biz yarın sabahçıkıyoruz yola

mersinli ve justencim kızlarınızın doğum günlerini şimdiden kutlarım rabbim kocaman kızlar olduklarınıda göstersin

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar.gerçekten zor günlerdi.hilalcim bayram sonrası hafta sonu gidecem eve.eşimde bizimle olduğu için bayağı uzun kaldık bu sefer.nurcancım senin annelik nasıl gidiyor.bizim topiği baştan okursan eminim sana çok faydalı olacaktır.gülin defnenin doğum günü nasıl geçti.umarım çok güzel geçmiştir.resimlerini msne yükle hem defnenin son halınıde görmüş olurum.hilal ben minayıda merak ediyorum.son bir resmini yükle görim.bizde bayramın 3.günü yapmaya karar verdik.normalde cuma günü doğum günü biz 1 gün erken yapacaz.bütün herkes bayramlaşmaya gelecek ertesi günde tüm kafile doğum gününe gelecek saçma olacak.zaten davetiye aldım.bayram günü doğum günü davetiyelerini verecem herkese bayramlaşmaya geleceksiniz iki iş olmasın diye doğum gününüde 1gün öne aldık 2.günü hazırlık yaparız 3.günü beraber oluruz dicem.davetiyeleride çok şirin.doğum gününe gelenlere nisanın 2 tane resmi olan doğum günü magnetleri yaptırdım.ilk doğum gününden hatıra herkese.dolaplarına assınlar.harıka bir pastada sipariş ettim şimdiden.babası ayrı ben ayrı hediyelerimizide aldık.netten 1 yaş günü özel süslerinide sipariş ettik.kızımın özel doğum günü kıyafetinide dün aldık.B&G stordan çok güzeldi.yani herşey hazır.2.günüde pasta böreklerini annemle hazırlıcam.ama en az 50 kişi oluruz.gerçi annemin evi büyük ama.özel müzik cdleride doldurdum oynamak için.ilk olduğu için pek özendim ama tüm doğum günlerini böyle özenle yapmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…