defne 9600 gr canım..normal seviyelerde dediler..bilmiyorum eskisi gibi kilo almıyo tabii..felaket hareket var...
defneye sabah 9 gibi muz bisküvi peynir bal (bala yeni başladık)çilek marmelatı süt birde az yulaflı çavdarlı hazır mamadan katıyorum...ilk onu yiyiyo..biraz zaman sonra yumurtasını veriyorum..beyazınında çoğunu yiyiyo...ama illa birazcık kalıyo...sonra ben bazen bisküvi meyveyle karışık bazende sade yoğurdunu veriyorum...tarhana çorbasına alıştı..bu aralar tavuk suyu ve etiyle beraber tarhana çorbası veriyorum..arada yoğurt veya sebze çorbasıda yapıyorum...defneye küçük köfteler yaptım..difrizde hergün değil ama arada onlardanda çıkarıp az yağda kızarttığım oluyo...bir tanesini hemen hemen bitiryo..bazen günde iki ddefa çorba verdiğim de oluyo...yatarkende buğday ve mısır nişastasıyla pirinç unu karışımından muhallebi yapıyorum...gece tok tutup uyanmasın diye ama en fazla 3 saat idare ediyo..sonra bütün gece beni emiyo...bu verdiklerimin saatini ve sırasını sorucak olursan o değişiyor canım..duruma göre veriyorum...tabii bizim yediklerimizdende veriyorum..bazen yiyiyo bazen istemiyo..ama mesela geçen gün bir tane biber dolması içini yedi..o o anki isteğine göre değişiyo...aslında balığıda seviyo ama bir düzene oturtup veremedim onu..çok nadir balık yiyiyoruz..şuan ki gelişimi için aslında balık şart...
kızlar bende hem sizden hemde sağlık ocağından öğrendiklerime göre değiştirdim biraz menüyü.sabah artık kahvaltısına meyve koyuyorum çünkü tek yemiyor.şimdi incir zamanı, 2 tane incir ve tuzsuz peyniri koyup blendırdan iyice geçiriyorum incir bağırsak çalıştırıyo bizim kız kabız diye iyi geliyor.sonra içine bir tatlı kaşığı ceviz unu yani robottan geçmiş ceviz bebe biskuvisi ballı irmikli mama katıyorum.gülinin yaptığı gibide 1 saat sonra rafadan yumurta veriyorum.bayıldı .beyazını bile silip süpürüyo.saat 11 gibide emzirip yatırıyorum.uyanıncada yoğurt veriyorum.bayılmıyo ama zorla veriyorum.evde mayalıyorum.hazır vermiyorum artık.saat 5.30 gibide dolu bir kasede çorba ekmek doğrayıp veriyorum.akşam 7 veya 8 gibide bizimle yiyor.sulu yemek varsa ona ekmek doğrayıp veriyorum eğer acı falansa pilavı seviyor pilav veriyorum.saat 9.30 gibide evde yaptığım pirinç unlu ve buğday,mısır nişastalı mamayı veriyorum.onuda sevdi yiyor.yani sabah bir kaşık kahvaltısına koyduğum mama dışında hazır herşeyi kestim.ama geceleri çok zorlanıyorum.sürekli uyanıp emmek istiyor.artık dayanamadığım için ortamızda yatırıyoruz öyle emziriyorum habire ağlayıp uyanıyor ve meme istiyor arkamı bile dönmemei istemiyor.yanımızda yatmaya alışacak.ay ne yapacam bilmiyorum.şimdi havalar daha tam soğumadı üstüm açık emziriyorumda sabaha kadar kışın ne yapacam bilmiyorum.ve asla örtü örtmüyor gece yatarken.üstünü uzun giydiriyorum şimdi ama kışın ne olacak.uyku tulumu şart galiba.bir saniye bile durmuyor.çok hareketli evde dört dönüyor.dolaplara hep kilitler taktım.özellikle mutfak dolaplarına.banyo takıntısı var.2 saniye bi işim oluyo bi bakıyorumki banyoya uçmuş.karıştırıyor dolapları.ayyy çok yoruldum şimiden.ayaklanmaya başladığından beri 3 kilo verdim.şu anda tam hamileliğimden önceki kilomdayım.yorucu 1 yıl olacak galiba.misafirliğe gidince peşinden koşmaktan oturamıyorum.yatırınca rahat ediyorum.bu zamanları ne kadar zormuş.ama çokta sevimlinurcan maşallahı var kızının.hem boyu hem kilosu iyi.hilalcim sende bana bayağı uzağa geliyomuşsun.niye kurt köy peki?orda eşinin işimi var.sıkıcı oralar biraz sanki.gülincim sanada iyi tatiller.ama zor gecer biraz.çok hareketli zamanları.ben tam zamanında gitmişim.9 aylıktı.ne yürüyodu nede adam akıllı emekliyodu arabasında uslu uslu oturuyodu.arabasıyla 2tur attırıncada hemen uyuyodu.inşallah çok güzel geçmiştir.anlatırsın bize.
ah canım inşallah veririm gerçi veremesemde yapcak bişi yok zaten ben hayatım boyunca kiloluydum ilk bebeğim ölünce eşimde afganistana görevi çıkınca tek kalmıştım fıtness salonuna gittim aklımı dağıtmak için orda 16 kilo felan vermiştim öle 73 olmuştum yani büyük kıyafetimde çok eskiden kalmnalma 2-3 yıl öncesine dönmüş gibi bişi oldum :))))))))))nurcancım kilo için acele etme.1yılın dolduğunda bakacaksınkı kilolar gitmiş.daha çok yenisin.bende doğumdan 2 ay sonra alışveriş yapmıştım hep 44 beden aldım giysilerimi.bir kaç ay sonra hepsini daralttım 42 bedene.şimdi ise yeni aldıklarım 40 beden.ama hiçbişey yapmadım.ayaklanınca kendiliğinden gidiyor.yemekte onunla uğraşmaktan yemek yiyemiyorum.inan gün içinde yemek yemeği unutuyorum.rejim falan yapma.sütün kaliteli olsun onun süte ihtiyacı var.baktın 1 yaşında kiloların hala duruyor öyle rejim yap.eminim gerek kalmayacak senin kız şimdiden cadılık yapıyor baksana demekki ayaklanınca ne olacak.bi bakmışsınki eski kıyafetlerine girivermişsin.bende ilk aylar takıyordum.aynaya bakmak istemiyordum.başta kıyafet bile almak istemedim eskilere girmeye karar vermiştim.sonra düşündüm bu bir süreç tadını çıkar dedim ve gittim bir sürü ciciler aldım kendimi güzel hissettim ve bi baktım kilo fikri aklımdan çıkmış.zamanla baktımki aldığım kıyafetler bollaşmaya başladı.sonra hadi bi eski kıyafetleri deniyim dedim bi baktım hepsine girdim.yani püf noktası takmamak.ama dikkatte etmek gerekiyor.ben yazın verdim fazlalıklarımı.ağır yemekler ve hamur işleri sıcakta yenmiyor diye gitmiş kilolar.takma canım...
kızlar selam..çok şükür dün akşam döndük..evim evim güzel evim...tatilimiz güzel geçti... ama son günün akşamı defne kusmaya başladı..hemen acile götürdük..midesinde bişey kalmadı..safra kusuyo ama çıkarmayı bilmeyip tekrar yutuyordu..hastaneye gidinceye kadar kaç kere durup kustu yavrum...son gün biraz daha serindi hava..sanırım o gün üşüttük çocuğu..sonra arkadaşlarımın çocuklarıda kusmaya başladılar gece..ertesi gün de berin kustu..yani dönüşümüz muhteşem oldu..neyse dr şurup verdi..dün dönerken iyiydiler..ama ben çok yoruldum kızlar..inanırmısınız giderken giydiğim pantolonum dönüşte bol geldi..6 günde zayıflamışım..defne denizi havuzu çok sevdi..ama hep koşturduk peşinden..kahvaltı sorun olmadı..yumurta peynir süt bal reçel muz bisküvi birde götürdüğüm tahıllı karışımdan katıp kahvaltısını güzel yedi..babymix yoğurdada ordaki meyvelerden ve bisküvi katıp verdim..ama ondan sonrakiler sorun oldu..oteldeki yemeklerden hiç tatmadı..sadece birkaç patates kızartması yedi o kadar...bende mecbur hazır kaşık maması verdim..ve bolcada emzirdim... ama oradaki çocuk kulübünde çok eğlendi...oda el şaklatıp oynadı sahnede..bir de giderken berin adet oldu..ona çok üzüldüm..kızım hep ayaklarını soktu..allahtan 4 gün sürdü..son iki gün girdi denize...o girmeyince benim de içime sinmedi tabii... sadece defneyi sokarken girdim..hava çok güzeldi..37 derecelere bile çıktı..dün dönerken afyonda bir soğudu hava..burada resmen kış varmış meğer...
mersinli canım defnede kızın gibi..gece o kadar sık kalkıyorki..sanırım onlarınki alışkanlık oldu memeye...bizde sabaha karşı yanımıza alıyoruz..mıkır mıkır bütün gece...aynı şekilde defnede hiç üstünü örttürmüyor...özellikle ayaklarını..sırtını örteyim diyorum yatağın içinde firdöndü gibi..çok deli yatıyo..bende uyku tulumu almayı düşünüyorum başka çare yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?