Kızım oluyor teyzeleri..

kızlar selam..pazartesi günü defneye suçiçeği aşısını vurdurdum..dr da kontrol etti..9800 gr mmış..dartıya oturturken 9 kilo olsa yeterli dedi..9800 e çok iyi dedi..sağlıkocağındakilerle dr unki pek tutmuyor..ayda kaç gr alması gerekir dedim..bundan sonra kilo bile verebilir hiç üzülme dedi..defnenin kilosu çok iyi sınırlarda dedi..sağlıkocağındakiler se 200 gr alması gerekir demişlerdi..neyse takmıcam artık kafama..bu aralar birgünü diğerine tutmuyor..mesela eveli gün balık bile yedirdim..öğünlerini çok güzel yedi..ama bir sonraki günse zorla yedirdim..sanırım diş sorunumuz var..8. dişide çıktı..2 tanede geliyo..o yemeyince sinirden ağlıyorum..uğraşıp didindiğim yemeğemi yanayım..midesinin boş olduğunamı bilemiyorum...birde çok hareketli..tv yi bozdu sanırım..düğmesine kapatıp açmaktan..ekran kendiliğindende gidio..uyduya basıyo..dvd ye basıyo..cd leri dağatıyo...bütün dolap kapakları açılıyo...peşinde zarar yapmasın diye koşmaktan yoruldum..ben 38 bedene düştüm kızlar..ama dahada vermek istemiyorum..gece uykusuzlukları ayrı sorun..ben bittim ben bittim..

valla gerçekten birgünleri diğer güne uymuyor.ama dolap ve çekmecelere çözüm bulun.ben kilitlerden aldım mutfak dolaplarına ve çekmecelere.alttan 2 çekmeceyi nisaya boşalttım onlarada oyuncak tencere tava koydum.artık diğerlerinden ümidini kesti ellemiyo bile ztn kilitli.2 çekmecesiyle mutlu.yatak odasındada ona bir çekmece tahsis ettim.kendi odasında özgür zaten.oturma odamda hiç dolap falan yok zaten.salonum genelde kapalı ama girdiğimde de hemen peşimden geliyor orta sehpamda süsler var çok ince olmadığı için yere düşsede kırılmıyor bende kaldırmıyorum alışsın cocuk süse püse herzaman kaldıramam herşeyi alışsın.bir ara ayakkabılığa çok taktı dolapları bağladım onada gitmiyor artık.prizlere koruyucu taktım.peşinden koşmaktansa tedbir almak biraz rahatlatıyor insanı.ama yinede yorulmadan olmuyor valla.en çok beni yoran uyku.gece 10.30da yatıyor sabaha kadar 3 fasıl kalkıyor ve emmek istiyor.bu durumda hep yanımızda yatmış oluyor.gece yatsa sabaha kadar deliksiz yatsa ne çok sevinecem ya..kiloyu artık tamamen aklımdan çıkardım.sağlıklı olsun yeter ha biraz tombiş ha biraz zayıf farketmez.ama yemeğide çok zorlamıyorum.3 öğün tam veriyorum.kahvaltı.öğlen çorbası ve akşam muhallebisi olmazsa olmazı illaki yiyecek kaçarı yok.ztn meyveyi kahvaltıda ekliyorum bide ara ara bir kaç tane üzüm yediriyorum.bazen yoğurdu aksattığımız oluyo ya çok uyumuş oluyo ya çok emmiş oluyo beni yemek istemiyor.akşam biz yemek yerken ne kadar yese kardır diyorum bir kaç kaşık olsada tatmin ediyor beni.ama şunu farkettim eskiden saatini şaşırmadan öğünleri verirdim çocuk önlük görünce ağlardı ve kilo almazdı.şimdi ise daha rahat davranıyorum 3 öğün aksatmıyorum ama diğerlerini yok diyince bırakıyorum.şimdi daha çok seviniyo yemek yerken ve kilosuda daha iyi.çocuk aç olunca yiyor zaten artık birey oldular kabul etmek lazım

maşallah defneye çok iyi kilosu..benim kız çok küçük hala ama mersinlinin dediği gibi artık kiloya kafamı takmıyorum..sağlıklı olsun hasta çok fazla olmasın yeter.bende hergün kahvaltısını, çorbasını, yoğurdunu, meyveyi yoğurduna ve bazende kahvaltısına koyuyorum akşamda muhallebisini mutlaka veriyırum ama az ama çok..karnı aç olsada oyalanmadan yemek yemiyor.pc dan hanfendiye reklam indirdik 118 80 reklamlarını, molfix ve şimdi garanti reklamını onlarla zorla yediriyorum..ama dediğiniz gibi bir gün iyi yiyor diğer günü severek yediği şeyi yemiyor belli olmuyor halleri..
zaten 1 haftadır nerdeyse annmedeydim rahattım kardeşimle birlikte yediriyorduk en azından o kucağında tutuyordu ben yediriyordum şimdi eve geldik yine yalnız başıma sinir krizleri geçiricem..çok zor yemek yedirmek çok zor..ve kızım kimseyle yemiyor ve uyumuyor bu beni dahada yoruyor..önceden babaya çok daha düşkündü şimdi beni istiyor ve bide babamı çok seviyor sesini bile duyunca deliriyor çünkü dede her istediğini yapıyor..dededen babaya gitmiyor yaa..ama uykusu gelince sadece beni istiyor..heralde taşınınca hepten bana düşkünleşecek..

bende prizlere koruma aldım dokunuyordu mecburen ama dolaplara almadım ayakkabılığa ip koyuyorum..mutfağa lazım aslındada almadım..mersinli iyi fazla yerin varmış boşatmısşın benim fazla yerim yok hele mutfakta hiç:)

ateşi oldumu su çiçeği aşısında defnenin gülin? minada olmadı sanki hiç aşı olmamış gibiydi..
bu arada havalar çok soğudu ben sıcağı seviyorum soğuğu sevmiyorum çok üşüyorum istediğim gibi dışarıda çıkamıcam minayla bide taşınma faslı var hayırlısıyla bir atlatsam minnoşumu hasta felan etmeden..
mersinli kııznın yeni resimlerine baktımda çok tatlı çıkmış ama eskisi gibi resim koymuyorsun genelde resinleirn çoğu eski:))pembe mini eteği waikikiden almışsın heralde minadada aynısından var ama nisanurda daha güzel durmuş bedenini küçük aldığım halde hala bol oluyor minaya:))

Son düzenleme:
hilalcim defne dede ateş olmadı hiç..dediğin gibi sanki aşı olmamış gibiydi...kilosuna bende takmıyorum artık..geçenlerde yemiyo diye oturdum ağladım sinirimden..eşimde bana kızdı..aç olsa yer diye..sonra annemde dedi diğer kızın bu kadarda yemiyordu..öldümü sanki..allah korusun..evet doğru söylüyo..berin ağzındaki köfteyi 1 saat tutardıda sonra posasını çıkarırdı..şimdi ise benden güzel yiyiyo..3 tabak mantı..2 tane dürüm yer..hele sevdiği şeyleri..o yüzden bende takmıyorum artık..ama defne yumurtanın beyzını yiyiyordu..şimdi sadece sarısını yiyiyo..bitince yine istiyo..aman napayım yaa..bir dr televizyonda demişti yıllar önce..çocuklarınız sevdikleri şeylerden kilo alır demişti..mide zorla yedirilince bir asit salgılarmış..o da yediklerinin vitaminini öldürürmüş..o yüzden severek yediklerinde böyle bir durum olmazmış..yıllarca berin de o dr un dedikleriyle teselli bulmuştum..bana mantıklı da geldi aslında...

gülin benim kızım her yediğini zorla yiyor ondan kilo almıyor zannımca...yumurtanın beyazını minada yemiyor sevmedi hiç bende vermiyorum en azından sarısını yiyor zaten vitaminde sarısında.

çocukların maması çok büyük problem.hem senki kafaya takıyorsun ben ölüyüm bari..maşallahı var kızının zorlama.birde mina balık hiç sevmedi yemiyor inş büyüdükçe yer tavukda sevmiyor bir tek kıymalı yemekleri seviyor şükür tabi bunada..

kızlar bende reklamla yemek yedirebiliyorum.ALLAHTAN mutfakta tv var mama sandalyesine koyuyorum kanal kanal reklam arayıp yediriyorum.raklamlarda hipnotize oluyor.benimki yoğurt dışında verdiğim herşeyi severek yiyor.hele çorbalara bayılıyor.yumurtayıda tam pişirip kahvaltısına koyup blendırdan geçirince beyazı olduğunu anlamıyor.az pişirince sarısıyla karıştırıp yediriyorum.hilalcim benim kızda bana çok düştü.önceden babadan başka bişey istemezdi şimdi ise anne anne diyo başka bişey demiyor.keşke yine babaya düşse ya akşam gelince rahat oluyordu.bu aralarda ne uyku ne düzen fazlada mızmız.7.dişi çıkıyo ondan galiba.hilalcim resimlere gelince eskisi gibi resim çekmiyorum valla zamanım pek olmuyor.eklediklerimde 2 aydan fazladır pcdeydi o gece canım sıkıldı hadi yüklim dedim.haksızlı etme o etek minayada çok yakışmıştır.ayyyy yeni kışlık ciciler aldık çok şıklar yaaaa...hele babası bir kokoş mont almışki sormayın.buyuklere göre olsa kesin alırdım.ama tam bir sektör olmuş çocuk kıyafetleri çok pahalı ya.resmen büyüklerle aynı para.şu reklamlarda çıkan ucuza çocuk kıyafetlerine falanda bakıyosun hiçbirşey yok adam akıllı güzelde alınca dünya para.canları sağolsun yinede alıyoruz.

benim kızım her reklamı sevmiyor sadece 118 80 reklamını bide şimdi garanti reklamını seviyor bizde ondan mecburen indirdik..bide 118 80 reklamındaki ayııcığın o kadar çok reklamı varki ben bile bayılarak izliyorum..
bizde kızıma kışlıkları aldık dediğin gibi bizim kıyafetlerimizden daha pahalı paramız yettiği kadar herşeyi alıyoruz işte...

bende o pembe etekli resmini koydum minanın msn ye mersinli bak bakalım yakışmışmı minnoşuma:))))

şimdi baktım hilalcim çok yakışmış gayette güzel durmuş üzerinde büyük durmamıış.pozda vermiş hanımefendi.bir su damlasıydılar ne kadarda büyüdüler ya maşallah..ne çok korkuttular bizi.RABBİME binlerce şükür ALLAH acılarını bize göstermesin.yüzleri hep böyle gülsün inşallah..

sormayın kızlar yaa..maması hazırlanıyo..önlüğü ıslak mendili tv kanalından reklam yada numberone tv den sevdiği bir klip açılıyo...herşey hazır olunca hemen önlük takılıyo o tv ye bakarken..başlanıyo ağzına tıkmaya...valla stres içinde yediriyoruz...
bizde geçen pazar bayramlıklarını aldık..paltosunuda aldık..dediğin gibi mersinli kıyafetleri çok pahalı..ama çok kokoş olucak kızım bu bayram... aman sağlıkları iyi olsunda...

amin kızlar...

gülin benim kız reklam izlesede yinede o önlüğü zorla takıyor.onu kafaya geçirdiğin an ağlamaya başlıyor..ama evlat büyütmek böle bişey olsa gerek:))
rabbim can sağlığı versin tüm herkesin evladına inş...

kızlar ne zaman kızların eline kaşığını vermemiz gerekir acaba.ben birkaç kere denedim vermeyi ama hertarafı batırdığı için vazgeçtim.yavaş yavaş alıştırma yapmak gerekiyormu yoksa daha erkenmi acaba?peki kızlarınızın yürümesi ne alemde benimki çok düşüyor hala ya.ne zaman düşmeden tam anlamıyla yürüyecekler.3 aya yakındır yürüyor ama hala çok düşüyor ha bire kafasını vuruyor.

canım aslında vermek gerekiyor kaşığı ama bende vermiyorum..çünkü etrafı batırıyor..ama ben önüne boş plastik kaseyle kaşığı veriyorum..en azından alıştırma oluyor..
yürümeye gelince defne koşmaya bile başladı..ama üzülme o düşmeler oluyor yine..hele uykusu geldiğinde sarhoş gibi oluyo..eskiden ilk düştüğünde ağlardı..ama şimdi alıştı..düştüğü gibi kalkıyo..

gülincim bende boş tabak ve kaşık veriyorum hem kendine hem bana yediriyorama dolu olunca batırıyor birbuçuk yaşında falan veririm diyorum.benim kızda koşuyor hatta benle kovalamaca oynuyor ama düşmeler oluyor oda alıştı defne gibi artık düşünce kendi kendine alkış çalıyor.ben korkmasın diye hoppala yapıp alkış yapıyodum artık oda kendine yapıyor.çocuklarla arası nasıl?benim kız çocuklara bayılıyor cici cici yapıp öpüyor çok tatlı oynuyor onlarla.hele bugün bir misafirlikteydim 6 7 çocuk vardı onlarla o kadar güzel oynadıkı hiç beni yormadı bile onlarla oynamaktan.çok güzel oyalandı.büyüyorlar galiba

aynen mersinli defnede çok düşüyo..bizde sizin gibi alkış koparıyoruz..bozuntuya vermiyoruz..oda alıştı valla..defne de hep akranlarını arıyo..görünce o da güzel oyalanıyo..inşallah sonradanda hep iyi geçinir...

valla benim kızım tam olarak yürümeye daha yeni başladı demekki 3 ay daha böleyiz:)))

benim kızda düşüyor ama tabiki daha koşmuyor dediğim gibi yeni başladık yürümeye..gülin minanında uykusu geldiğinde çok düşüyor uyku başlarına geçiyor heralde..bu günlerde kızım grip hiç yemek istemiyor beni çıldırtacak bu kız..bir lokma yiyor oda ellerini tutuyorum zorla yediriyorum onuda çıkartıyor..ne olcak minanın hali bilmiyorum.hadi yemesin diyemiyorsun ama çok ağlıyor yedirirkende bide yese gam yemicem tükürüyor her tarafı mahvediyor..yemek yiyen bir bebek istiyorum:)))birde dişi çıksa ne olur offf offff...

mina başka evlerde pek durmuyor kimseye zaten gitmiyor fakat çocukları oda çok seviyor onlarla güzel duruyor ağlamıyor en azından benim mızmız kızım...

defnenin daha ilk kaşıkta hemen ağzını açtığını hiç görmedim zaten..ön yargılı...ilk kaşığı zorla veriyorum hoşuna gittiyse devam..gitmediyse o püskürtmeler bizdede var....

hilal daha minanın dişi çıkmadımı?valla aynı gülinin dediği gibi ön yargılı benimkide ilk kaşığı zorla ağzına veriyorum sevdiyse tamam biraz daha yiyor.tabi 5 kaşıkta doyuyor sonrasını reklamlarla oyunlarla zorla yediriyorum.etrafımda iştahla yiyen hiçbir bebek görmedim bende.benim kızın haftada 4 gün burnu kapanıyor zor nefes alıyor.anlamadım neden.galiba petekler yanınca nem oranı kayboluyor ondan.kış geldi yine hastalanmazlar inşallah.yazın ayrı sorun kışın ayrı sorun.en güzeli ilk bahar.

yok ya daha çıkmadı dişi.mina zaten daha kış yeni gelmişken ilk griibiini oldu ama öle normalde burnu tıkanmıyor...zordur nisa için benim bile burnum tıkansa ne kadar rahatsız oluyorum..o zaman kızının alerjisi vardır tıkanıyorsa...
mersinli nisanura grip aşısı yaptırdınmı?bana eşim yaptı ama mina için dr.a sormadım doğrusu..

mina daha yakalığı takdığında başlıyor ilk kaşığı alsa yiyecek beğenicek ama nerde..minada ilk kaşığı alıp beğeniyorsa yiyor ama beğenmiyorsa ağlaya ağlaya yiyor...ama şimdi biraz daha düzeldi şükür hiç bişey yemiyordu..gribide biraz daha iyi demekki gripden dolayı yemiyordu.kışdanda yaz daha iyi yaa en azından soyun dursunlar rahat rahat.dışarıda her gün çık parkı var kış zor çocuklar için...

minanın dişi çıkmadı demek daha.dra sordunmu geç olmadımı çıkması için?nisanın 7 dişi var.daha fazla olanda vardır.neden acaba normalmi bu kadar geç çıkması?valla diş çıkarmak çok zor bir durum.hele ilk 4 diş perişan etti beni.grip aşısı bizimkiler için olmuyormuş.yaşları küçükmüş.eşimede biz olalım dedim sıcak bakmadı.eşim daha adam akıllı kış gelmeden 2 defa hastalandı.benim kızında baktım burnu tıkalı ağlayınca sesininde düştüğünü görünce hemen evdeki şurubunu verdim ilerlemeden.şimdi biraz daha iyi.2 gün boyunca hiçbirşey yememişti.çok şükür bugün daha iyi.

defneninde burnu akıp duruyo..peditus veriyorum birkaç gündür..sanki bugün daha iyi..
hilalcim bu arada geçen gece eskiden açtığım topiklere bakıyordum..tüp sonrası negatif sonucumu aldığımda topik açmıştım..meğer sen de beni teselli etmişsin..ne tuhaf geldi bana ..şimdi ise bebeklerimizi konuşuyoruz ne güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…