Kızım oluyor teyzeleri..

neler neler paylaştık gerçekten yaa..daha kimlere moral olsun diye neler yazmışızdır.tabi burası banada moral oldu hemde çok fazla...
diş zaten 16. aya kadar çıkabilirmiş ama minanınki dahada geç çıkabilir demişti dr.benimde eşim daha kışa yeni başladık 2 kez hastalandı ve hala grip..ben allahtan olmadım hasta tek iyi benim evde şuan..
ben geçen yılda aşı olmuştum bir tek ilk aşı olduğumda grip olmuştum başkada olmamaıştım.zaten vücuda ilk verildiği zaman aşı grip olunuyormuş..ben çok grip olan biri olduğum için kızım doğduğundan beri aşı oluyorum ve faydasınıda gördüm doğrusu..

gülin bende peditus veriyordum baktım geçmedi 3 gündürde aferin veriyorum peditus yerine..önceki hastalandığında dr vermişti aferinide...valla halada burnu akıyor kızımın geçmedi bir türlü yaa...

Kızlar bende peditus verdim.Hılal bence kızı dra götür vuran önce gribi gecmediyse ilerlemeden daha fazla.kızlar bu arada hala gece muhallebisi veriyomusunuz?Gülin hala emziriyosun dimi normal süte gectinmi.bide meyveyi hangi islden geçirip veriyosunuz benimkisi yemiyorsa meyveyi.bardağa gectinizmi içeceklerden neler veriyorsunuz?

evet hala emziriyorum mersinli..dr um 2 yaşına kadar emzir dedi..arkadaşlarda bence bıraktır sonrası çok zor oluyo dediler..ama ben kıyamıyorum..dr antibiyotiktir anne sütü dedi..bu kışıda atlatalımda ...bakalım sonra ne olur.. gerçi geceleri çok zorlanıyorum..çok sık emmek istiyo..ağız alışkanlığı oldu bizimkisinde..bazen gündüzde ağlıyo mızmızlanıyo..meme verdiğimde resmen pisikolojisi düzeliyo..hani sigara kolikler içince sakinleşirler ya...aynen öyle..bağımlı oldu benim kız da...çok zorlanıcam bıraktırmakta...normal süte geçmedim..beni emdiği için..biz hiç bir zaman sıvıları buna su da dahil biberonla almadık..defne ilk bardaktan alıştı zaten..tupper ın bi su matarası var..bir yere giderkende ondan içiyo suyunu..ayranı çok seviyo onuda bardaktan içiyo..ay babam maden suyu tattırdı..bayıldı..versek içicek ama ben izin vermedim..meyve olayına gelincede..muzu yoğurduna ve kahvaltısına katıyorum..çok seviyo..kabızda olmuyo şükür..muzu normal bizim gibi de yiyiyo..üzümü çok seviyo..onuda normal yiyiyo..ben kendisi de yediği için meyve suyu bayadır vermiyorum..yazın yoğurduna şeftali incir falanda katıyordum..valla artık doğaçlama besliyorum kızımı..yani bizim beslenmemizede biraz uysun istiyorum...

günlerdir internete girdiğim yok tabi girmediğim için burayada göz atamadım..kızımın gribi şükür geçti..dr.a gittik kızım 8 270 gr olmuş boyuda 73 cm..biraz kilo almış fakat dr. hala az diyor...onun verdiği hazır mamalara devam etseydim eminim bu kadarda olmazdı.çünkü hazır mamaları bıraktıkdan sonra kızım kilo almaya başladı..ve bir daha çocuğum olursa hazır mamaları vermeyi düşünmüyorum..en iyisi muhallebi pirinç unuyla...
ben devam sütü veriyorum kızıma yemek yemediği vakitlerde ve geceleri..sabah kahvaltısınıda devam sütüyle veriyorum.bazı dr.lar 2 bazılarıda 3 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyor...

bu arada kzıım bugün doğru dürüst bişey yemedi yemiyor yaa sinirimden dört köşe oluyorum.ne kahvaltı ne çorba kuru fasulye yapmıştım ondan veriyim dedim onada yok...bir tek muhallebisini yedi oda zorla..sevdiği için yada karnı aç olduğu için yedi sanırsam..hiç bişey vermesem akşama kadar yemek yemek istemez...muhallebi tutuyor diye ben veriyorum minaya ne zaman bırakmak gerekirki..

minada artık bardakla su içiyor biberonla hiç içmiyor..meyve suyuda yapıyorum içmiyor,bugün ayran verdim onuda beğenmedi...zaten ne gerek var vitamin almaya:))o kadar uğraşıyoruz ama nerdeeee hanfendi yemiyor, içmiyor...

mersini bende özel olarak meyve vermiyorum...muzu yoğurta katınca yiyor fakat tek başına yemiyor...mandalina verdim eline bana verdi birde elini bana sürüp elini temizliyor benim temiz kızım..elma zaten bebekliğinden beri hiç sevmedi hala yemiyor..aslında yese ne kadar vitaminli...

gülin zaten bünye alıştığında daha kabız yemiyor muz..minayıda yapmıyor..bende sık sık vermeye çalışıyorum muzu...

kızlar kızlarınızı günde 2 kez mi uyutuyorsunuz?minayı belki 1 aydan fazladır belki daha da fazladır bir kez uyutuyorum..çünkü 2 kez uyuttuğumda akşam 12 buçuklarda yatıyor bende erken yatsın diye 1 kez uyutuyorum..millet daha küçük uyut diyor ama uyutmuyorum akşam erken yatsın bu şekilde büyüsün..erken yatmak iyidir...

kızımın hepatit A aşısını yaptırdım...kızımın kilosu az diye dr mama verdi.bundan öncede vermşti ve kızım yemedi ondan dolayı şimdi verdiği mamayıda alıp vermedim..sağlık ocağından balık yağı verin dediler bunu benim dr.da dedi..fakat eczacı daha küçük verme dedi hem alerji riskide varmış..diğer bir eczacı sipraktin ver dedi..benim yiğene verdik biraz toparladı kendini dedi..fakat araştırdık çocuğu uyuşturup çok uyutuyormuş zaten bunu eczacıda demişti ama iştah da açıyormuş güya tabiki öle kızımı uyşturmak felan istemem ondan almadım..böle iyi kalsın...
birde kendi arkadaşım vitamin ismi verdi onun kızıda mina gibi minik o sölediği vitamin iştahını açmış..belki multimix yerine polivit veririm..sonucunda vitamin ve belki iştahını açar denemekde yarar vardır..

hilalcim o iştah işi benim kızdada çok iyi diyemem..mesela defnede bugün kahvaltısını bile yemek istemedi..ablası tuttu kolundan ama ne çare..ağzından püskürttürerek dışarı attı hepsini..saçımız başımız mama oldu..sinirlendim bıraktım..yemesin dedim..acıkınca yer nasıl olsa..sonra bursaya gittik..yolda emzirdim..uyudu...ordada avm lere girdik..uyudu pusette..kaç saat geçti aradan..dönüştede biraz emzirdim..dedim artık acıkmıştır..eve döndük..muhallebi yaptım..ne mümkün...sabahki anı yine yaşadık..vermedim..baktım yastığı getiriyo..ben emzirirken yastığın üstüne yatırıyoum kucağımda..artık emmek isteyince yastığı getiriyo bana...bende emzirdim..ve uyudu..yani bugün emzirme dışında bişey girmedi midesine..haa pardon ...bursada dolaşırken yediği bir kaç çubuk krakeri unuttum..yani bilmiyorum artık..neden yemiyo bazen..yarın nolur bilmem..ama ben çok üzülüyorum..aslında bu yemesine göre kilosu çok iyi görünüyo..ama inannın hep zorla yediriyorum..uyku olayına gelince o da gün gün değişiyo hilal...bazen bir kere bazen de iki kere uyuyo..gece açılıyo diye uyku tulumu aldım..çünkü devamlı ayaklarını attırıyordu yorganı atmak için..birde salıncağı kurduğumuz yere plastik salıncak aldık..kurduk bu akşam.. çok sevdi..bir süre beni rahat ettirir diye umut ediyorum..defneye ben artık günlük yoğurt mayalamıyorum..dışarıdan inek sütü alıyorum..bildiğimiz tanıdık temiz birinden..kendimizede mayalıyorum..defneyede artık o yoğurttan veriyorum..birde minadex veriyordum daha önce..şimdi yine o vitaminden veriyorum hergün bir tatlı kaşığı...içinde balık yağı var...sende bir dene istersen hilalcim...

ah ah bu çocukların yemek meselesi daha çok sürer.benim kızda ne şebekliklerle ne mücadelelerle yemek yiyor.bütün gün bişey yemesin sadece meme emsin gıkı çıkmıyor.ama zorla veriyorum valla.hemde evimdeki en büyük çorba kasesinde yemeklerini tam dolduruyorum tamamen bitirene kadarda bırakmıyorum.keyfine bıraksam hiç yemicek.önceden yine reklamlarda uyuşuyodu rahat yediriyodum.şimdi hanımefendi her reklamıda beğenmediği için yarım saat boyunca o kanaldan bu kanala geçip beğendiği reklamda ağzına tıkıştırıyorum.ama benim kızda öyle drların dedği gibi 5 6 öğün yemiyor.sabah kahvaltısı koca bir kase bitiriyor.öğlen uykudan uyanınca hazır meyvelerden veriyorum başka türlü ne yaptımsa yemedi hep kustu ve üzerine emiyor.akşamüstü yine koca bir kase ekmekli çorba veya ne yemek yaptıysam onu ezip veriyorum gecede koca bir kase muhallebi.3 ana öğün,1 küçük kavanoz meyveyide araya sıkıştırıyorum.canı istedikçede emiyor.valla daha fazla kendimide yırtsam yemiyor.yapacak bişey yok artık.ben balık yağını 7aylıktan 1 yaşına kadar verdim.kahvaltısına 1 tatlı kaşığı koyuyordum.dr vermişti hatta.2 ayda drun verdiği kilo yapan mamalardan kullanmıştım.tad vermiyor zaten takviye amaçlıydı.sipraktin iştah açıyor ama yan etkisi uyku yapıyor doğru.hatta bir arkadaşım çok sıkıştığında yani misafirliğe gittiğinde veya kalabalık birileri geldiğinde çocukları kuduruduğunda verir uyusunlar diye.arada bir verilir ama sürekli çocuk uyuşur.bende herzaman vermezdim yerinde olsam.minada demekki minyon bir kız olacak boşver kafana takma.benimkide çıtı pıtı.biraz daha toplu olsun isterdim ama tek sorunları bu olsun.uyku olayına gelince ben hala 2 kere uyutuyorum.ama uyku saatlerini değiştirdim.artık eskisi gibide kolay uyumuyor.bayağı sallıyorum ayağımda ama uyutmadan kalkmıyorum.kaçta kalkarsa kalksın kalkış saatinden 2 saat sonra uyutmaya başlıyorum.farzet 8.30 da kalktı zaten kalkış saatleri o saat oluyor.9da kahvaltısını yapıyor biraz oynuyorum onunla ortalığı falan toplayıp kendime kahvaltı hazırlıyorum.en geç 11 gibi yatırıyorum.1e doğru uyanıyor.1.30 gibi meyvesini veriyorum.artık banyolarınıda gündüz öğlen uykusundan önce yapıyorum.suda oynayınca uykusuda geliyor.emzirip 4 gibide yatırıyorum.5te uyanıyor.uyanmasa bile 5.30 gibi odasına girip hafif sesler çıkartıyorum uyansın diye.gecede 10.30ta uyutuyorum.son uykusu eğer bir yerdeysem geç saate kalmışsa ya uyutmuyorum yada dayanamıyosa en fazla yarım saat uyutuyorum.gecede karı koca olarak 1 2 saat başbaşa kalıp bir rahat çay içmek bile insanı rahatlatıyor.çayımızı onun yatmasına yarım saat kala demliyorum düşün.bence minayı 2 kere uyut.ilk uykusunu biraz erkene çek ikinci uykusunuda erkene çekmiş olursun.bide ikinci uykusunuda biraz azalt gece erken uyur.uykusuz olunca bebekler çok huysuzlanıyor gece dalmalarıda zorlaşıyor.ay ne uzun yazdım yoruldum valla

mersinli verdiğin mamanın ismi neydi?önceki mamanın ismi pediasürdü fakat ne yemeğe nede süte katınca yemedi mina..sipraktin felanda vermeyi düşünmüyorum ama vitamini değiştirmeyi düşünüyorum...balık yağı konusundada kararsızım yaaa...

2 kez uyuttuğum vakit kesinlikle 12 den aşağı yatmıyor...uyandıkdan 2 saat sonrada uyumuyor mina ayağımda 1 saat sallasam dahi uyumuyor...öğlen 1 kez uyutuyorum eğer 2 saat uyursa huysuzluk etmiyor fakat 1 saat felan uyuduysa akşam olduğunda çok fazla huysuzluk yapıyor...mesela bugün kaldırımı kazyıorladı sesden uyandı bakalım akşamı nasıl edicez...

bu arada 2 kez uyutupda 10 buçukda yatması çok güzel nisanın maşallah..ben 1 kez uyuttuğum halde bazen o saati alıyor uyutmam..ama senin gibide çok uzun sallamıyorum çünkü uykusu gelince uyutuyorum ve 15 olmasa 20 dakkikaya uyuyor...

ve ben her gün yıkamıyorum heralde yıkasam zatüreden kurtulmaz:))

mersinli verdiğin mamanın ismi neydi?önceki mamanın ismi pediasürdü fakat ne yemeğe nede süte katınca yemedi mina..sipraktin felanda vermeyi düşünmüyorum ama vitamini değiştirmeyi düşünüyorum...balık yağı konusundada kararsızım yaaa...

2 kez uyuttuğum vakit kesinlikle 12 den aşağı yatmıyor...uyandıkdan 2 saat sonrada uyumuyor mina ayağımda 1 saat sallasam dahi uyumuyor...öğlen 1 kez uyutuyorum eğer 2 saat uyursa huysuzluk etmiyor fakat 1 saat felan uyuduysa akşam olduğunda çok fazla huysuzluk yapıyor...mesela bugün kaldırımı kazyıorladı sesden uyandı bakalım akşamı nasıl edicez...

bu arada 2 kez uyutupda 10 buçukda yatması çok güzel nisanın maşallah..ben 1 kez uyuttuğum halde bazen o saati alıyor uyutmam..ama senin gibide çok uzun sallamıyorum çünkü uykusu gelince uyutuyorum ve 15 olmasa 20 dakkikaya uyuyor...

ve ben her gün yıkamıyorum heralde yıkasam zatüreden kurtulmaz:))

ben nisayı doğduğu ilk günden bu yana yaz kış hergün yıkıyorum.bazen aksattığım oluyor ama çok nadir.o yüzden alıştı.hadi baş baş diyorum koşa koşa banyoya koşuyor.bazen kendi kendine banyoya girip kafasına vurup baş baş yapıyor.kızım suyu çok seviyor maşallah.uyku olayına gelince uzun sallıyorum dediğim benimde 15 20 dakka sürüyo en fazla.önceden 5 dakka salladığımda yetiyordu gündüz uykularında o nedenle bana 20 dakka bile fazla geliyorgeceleri 10.30da uyutuyorum ama gece 1 e kadar 2 defa falan uyanıyor gidip emziriyorum bazende 5 dakka falan sallıyorum.daha deliksiz uykulara geçemedik.herkes şaşırıyor.1 yaşından sonra geceleri kalkmaması lazım hadi kalsada 1 defa kalkar emer yatar.benimki sabaha kadar en az 3 kere kalkıyor.sizinkiler deliksiz yatıyormu?ne zaman başlar bu deliksiz uykular ya çok merak ediyorum.

kızlar defnenin iştahının neden gittiği belli oldu..köpek dişleri kabarmıştı meğerse onların yanındaki azı dişleri çıkmış..2 tane..bakarken elimi ısırdığı için tam bakamamışım..baya baya dişleri geldi elime..alt azılarda geliyo sanırım..üstüste..yani bizdeki bu iştahsızlık uzun süreceğe benziyo..

ben defneyi kışın 3 günde bir yıkıyorum.yazın zaten hergün hatta sabah akşam yıkadığımda oluyordu.. defnede suya bayılıyo..bıcıbıcı yapalımmı diyorum hemen banyoya koşuyo..sonra üstündekileri çekeliyo çıkartayım diye...

Defne bayağı bayağı dişli bir cocuk oldu desene.nisanin bile 7disi var bir dişide patladı batlicak benimkide 3gundur falan iştahsız.

baya sallıyourm dediğin 15-20 dakkamı güzelim yaa:)))
ben kızımı 1 saatden fazla salladığımı bilirim 15 dakika neymiş:))tabi minanında çok uykusu geldiğinde 5 dakikada uyuyor ama çok olmayan bişeydir bu...

ben oruçlarımı tutuyorum gece yemeğimi hazırlarken uyanıyor küçücük sese uyanıyor zaten..sonra sallıyorum uyumuyor ama yanıma yatırıyorum öle kendi uyuyor..uyur uyumazda hemen yatağına yatırıyorum..mina yanımızda olduğunda ben uyuyamıyorum illa yatırıcam yatağına:)dahada pek uyanmaz ama uyandığında 2 saat dolmadann uyumaz...ölede bir özelliğimiz var..az da uyusa uyandığında istersen 1 saat salla uyumuyor..ondan sabah yatırdığımda ses seda yapmıyorum ki uykusunu alsında huysuzluk yapmasın.mersinli seni emdiği için kalkıyordur 3 kez...

Son düzenleme:
buna hazır olsan iyi olur hilalcim..geç çıkarıcağı için dişlerin hepsi birden gelebilir..defnenin şuan öyle.. 10 tane oldu dişleri..ama 4 taneside patlamak üzere..mayın tarlasına döndü yavrumun ağzı..bugün arkadaşa gittim uyucak ama mememi bırakmıyor.bıraktığım an uyanıp ağlıyo..bugün 20 şer dakika kadar 2 kere mememde uyudu.. o kadar....sadece beni emiyo 3 gündür..ben de kıyamıyorum zaten midesinde bişey yok..bari emsin diyorum ama göğüslerim haşat oldu..dişleyip duruyo..dün gece 10 kere rahat kalkmışımdır emzirmeye..zaten 12 de uyumuştu...pestile döndüm...

Son düzenleme:
Ay kiyamam karışma emsin doya doya gulin.dış olayı bitmeden memeden kesemeyecez galiba.gulinin dediği gibi hilalcim sizin dişler bir patlicak pir patlicak.zaten nisanin hareketleri degisince huysuzluk,iştahsızlık,uyumama gibi hemen anlıyoruz dış olduğunu.6.aydan buyana ayın 1haftasini böyle geçiriyoruz.bende bu donemde yemek için zorlamıyorum hazırladığımın yarısını bile yese kardir diyorum.geçici dönemler çünkü.

ama kızlar benim kız diş çıkarmadan böle yapıyor bir gün yese diğer gün yemiyor...dün kızım uyanmıyor dedim yaa daha pc ı kapatmadan uyandı 10 dakika ayağımda salladım da öle uyudu..bide 1 de uyandı o zamanda yanımıza aldık öle uyudu...ama buna da şükür tabi..mersinli sende pek takma 3 kez seni emip uyuyorsa iyi...

gülincim allah yardımcın olsun...ama seni emiyor ya yine rahat olmalısın bende öle durum olmadığı için gerçekten yemediği vakit çok üzülüyorum..gerçi bende devam sütü veriyorum yemek yemediği vakit ama yinede rahat olmuyor insan..

neyse ben kızıma şimdi çorba yediriyim tarhana yaptım kıymalı bakalım yicekmi?inş yerrrrr...

kızlar uyku tulumu kullanıyormusunuz.eşim bugün almış bi tane.geceleri hep üstünü açıyor çünkü.normal tulum önden fermuarlı pufidik bişey.uyku tulumu böylemi oluyor?bide benim kız hiç sevmedi giydirdiğimde.1 saat önce uyuttum 2 dir kalkıyor acaba rahatmı edemedi,fazla sıcakmı geldi anlamadım.sizinkiler nasıl?

bende aldım karşıya taşınıcam diye ama daha kendi evimde giydirmeye başlamadım..annemde kalmıştım 1 hafta o zman giydirmiştim mina giymişti sorun çıkmamıştı..minada üstüne çok açıyor her baktığımda üstü açık bende giydirmeye başlıcam kendi evimdede...

normalde uyanmıyorsa ve tulumu giydirince uyanmışsa belkide sıcaklıyordur...istersen yarın giydirme aynı tepkiyi vericekmi bak?bide çocuk sıcaktan uyuyamazsa oda kötü..

ya kızım dünde öle oldu bugünde..10 da yatırdım 12 ye kadar 2 kez uyandı ve onun için yatağada yattım yatakdada uyumadı salladım 15 er dakika öle uyudu...ben bu uyku düzenini sokana kadar o kadar uğraştım şimdi uyanıyor evde ses olmadığı halde...sinirlerim bozuluyor böle uyandığında..zatene uyuyana kadar akla karayı seçiyorum...inş düzelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…