Kızım oluyor teyzeleri..

biz de bir haftadır kullanıyoruz uyku tulumu..sorun yok gibi..gece huzursuz olup birde onun için kalkmıyorum bari...

gülincim merak ettim canım kaç kere kalktın?o yediği ne kadar tuttu defneciği?

bu arada benim gece uyanmayan kızım dün 4 kere kalktı...uykumdan bişey anlamadım..zaten geçde yatmıştım sabah 8 dede dikildi ayağa...neyse gülincim seni merak ettim dediğim gibi huysuzluğu geçer sende rahat edersin inş...gerçi diş ne kadar zamanda çıkar bilmiyorum biri çıkıyor düzeliyor diğeri çıkıyor zormuş bee sizden gördüğüm kadarıyla...bakalım bizim ki nasıl geçicek hele bir patlasa dişi...

eşim dün balık yağını almış portakallı daha rahat içsin diye inş faydasını görürüz...

hilalcim normalde geceleri uyanmıyosa geçici bir dönemdir.belki diş çıkartıyordur.benim kızda öyle bazen 4 kere falan kalkıyor bazende sabaha kadar deliksiz yatıyor.normalmiş...2 yaşında düzelir uyku düzeni.şimdi düzen falan pek tutmaz.ben bugün dr.a gittim.hem kontrole hemde su çiçeği aşısı vuruldu.ama kıyameti kopardı çok ağladı.bebekken daha az ağlıyordu.kilosu 10 kg.boyuda 76 cm.olmuş.maşallah dr gayet iyi toparlanmış kilo problemi yok artık dedi.benim kızada balık yağı ve vitamin verdi.sabahları peynir ve yumurta muhakkak ver dedi.bide artık çorbalara yeter dedi.bol bol yemek ver dedi.sebzeli kıymalı veya sebzeli etli yemekler ver dedi.içine baklıyat kat dedi.mesela kıymalı ıspanak yap içine biraz pirinç kat dedi.hem sebze hem et hemde baklıyat birarada olur dedi.2 öğün böyle yemek ver dedi.meyveyide kurulardan ver dedi.mesela kuru üzüm,kaysı,incir dedi.biraz suda haşla hafif parçala yedir dedi.benimkinin kabızlık problemide var ya çok iyi olur dedi.bu arada bugün kızımın kulağınıda deldirdim.ondada ağladı ama çok şirin oldu küpeli hali.ayyy artık hergün evde yemek yaptığım yetmiyormuş gibi kızada artık yemek yapacam ayrı

maşallah nisanura...

ıspanak yermi acaba bende yapıcamda bakalım yicekmi?ne zamandır aklımda yapıcam da uğraşması çok bide minayla olmaz kesinlikle beni rahat bırakmaz..evde birisi olması lazım yapmam için...özel olarak yapma yemek size yaptığınızdan yesin niye özel olarak yapıyorsun ki?benim ki her şeyi yemediği için özel olarak çorba felan yapıyorum minaya...bende dr.a gittim ama ne ver veyada verme diye konuşmadık bende sormadım doğrusu...daha çok dişden dolayı gitmiştim ben...dişi çıksa belki pütürlü şeyleri daha iyi yer...allaha şükür eskisi gibi değil.önceden çorbasına ekmek katınca yemiyordu,kahvaltısına ekmek kattığımda yemiyordu şükür yiyor şimdi...balık yağını neyli aldın sademi yoksa meyvelimi?bende deniyim kuru meyveleri vermeye belki yer.mina bir tek muz yiyor.elma armut felan yemiyor.portakal suyu felanda içmiyor...ama bugün babası mandalina verdi yedi birazcık onu da yemiyordu şaşırdım doğrusu?

he bide benim arkadaşım var oğlu 2 yaşna giricek nerdeyse hala çok kalkıyor geceleri..sütle bebe bisküvisi içiyor biberonda gece 3 kez onu yapıyomuş arkadaşım...bizimkilerin kalkması normal o zaman mersinli sonucunda daha küçükler...

muhallebi vermicen mi artık 2 öğün yemek vericen?birde kulakları için daha erken değilmi ya ben daha uzun süre düşünmüyorum..

Ay Mina ispanak yaparken durmazmi.ben mutfakta ona göre tencere tabak falan aldım alttan 2cekmecede ona boşalttım mutfakta saatlerce yemek yapsam rahatsız etmez.tabi arada öpmek istiyo tabagiyla yemek falan yediriyor bana.geceleri muhallebi veriyorum hala Dr gündüzleri 2defa yemek ver dedi.bende öğlen uykudan sonra aksamustude yatmadan önce yemek veriyorum artik

kızlar defne 200 gr zayıflamış...bugün sağlıkocağında baktırdık..çok üzüldüm..hilal dediğim gibi oldu..zayıflamış yavrum..eminim bu son 10 gün içinde verdi bu kiloları..çünkü bayramda iştahı çok iyiydi..hemen gündüz meme vermeyi kes dediler..günlerdir kendimle savaşıyordum versemmi vermesemmi diye..keşke önceden vermeseymişim...sabah sağlık ocağından geldiğimde başladı yakamı paçamı çekiştirmeye..inat ettim vermedim..herzamanki kahvaltısını hazırladım..yine klip açtık..eski yediğinden az yapmışım..bitirdi..hemen gidip bi yarım kase daha yaptım ama bu sefer inatlaştı istemedi..ama yarısını berinle birlikte zorla yedirdik..sonra öğlen sebze çorbası yaptım..ev gezmesine gidecektik yedireyimde tok gitsin dedim..nasıl inatlaştı yine yemedi..hiç ısrar etmedim..çorbasınıda aldım gezmeğe götürdüm..ordada yemedi..eve geldik evde verdim yine yemedi...sabah 10 da yediği kahvaltıyla duruyordu..saat 7 olmuştu..sinirim bozulmaya başladı..tabiii bu arada gündüz kaç kere niyetlendi bana ama yüzvermedim..katı davranmak zorundaydım onun iyiliği için..sonra fırında poşette tavuk patates yapmıştım..defnede eşimin kucağındaydı..pişip pişmediğine baksın diye eşime birçatal tavuk etinden verdim..defne eşimin yediğine öyle bi baktıki..onada verdim ağzına attığı gibi yuttu..sonra bi daha..bidaha..derken baget butların tamamına yakınını yedi..hemde tezgahın önünde eşimle ayakta yedirdik..kımıldamaya korktuk..büyü bozulucak istemicek diye...sonra eşim yoğurt attı ağzına kaşıkla..onada verdim yine geri çevirmedi..sofradada tavuğun patatesinden yedi..şok olduk eşimle...yemekten sonrada bir taneye yakın muz yedi..hemde kendi eliyle tutarak..bugünkü sabrımın karşılığını neyseki gördüm bu akşam..11 buçukta artık benim peşimde dolanmaya başladı..kıyamadım artık uyuyacaktı..emzirdim..göğüslerim nasıl süt dolmuş..hemen emdi uyudu..inşallah verdiği kiloyu tekrar alır...mersinli sakın cnm eğer nisanur sadece memeye düşerse benim yaptığımı yapma..gerçi defnenin dişleri de çıkıyo o yüzden yumuşak davrandım..bazı durumlarda katı davranmak gerekiyo demekki herne kadar kıyamasakta...

gülincim dediğin gibi katı davranmak lazım sonucunda onlar için...seni em,p duruyordu dahada yemeğe yer kalmıyordu ama geceleri bencede ver 2 yaşını doldursun en azından...bu arada maşallah defneçiğe benim kız hala tavuk yemiyor...

mersinli minaya çekmece felan ayarlıyamam kendi eşyalarım ancak sığıyor ama mutfağa zaten kendi oyuncakalrından ziyede mutfak eşyalarıyla ounamayı seviyor..bir dolabı açıyor kapatıyorum sonra diğerine dalıyor..anlıyacağın minayla yemek yapmak pek kolay iş değil...
bu arada merak ettim mersinli ıspanak yaptınmı ve kızın yedimi?

Ay 2gundur kabus gibi geçiyor.benim kız yine dış çıkartıyor sıfır iştah ve yüksek ateş.dün baktım ilaça rağmen 39dan inmedi ateşi dra götürdüm hemen.Dr hem dış cakartiyor hemde boğaz enfeksiyonu dedi.yerde ne görse ağzına atıyor.evi hergün supuruyorum ama yetmiyor hersey hemen ağıza.dundendir çıplak gezdiriyorum.soğuk suyla bezle hertarafini isliyorum,3sAtte bir ateş düşürücü ve antibiyotik başladık ona rağmen daha37.5bile olmadı ateşi.eğer yarında böyle düşmezse ateşi yine hastaneye goturecem.off bu dişler kızımıda benide mahvetti ya.bitsede kurtulsak ya.hastalanmadan önce ispanak yaptım bayıla bayıla yedi.hiç yadirgamadi.hemde2ogun yedi.kurufasulye ve pilavı karıştırdım çatallada ezdim onuda bitirdi.ama kuru meyveleri minik dogradim hafif suda hasladim tek yemedi bende incir marmelati bitince kuru meyveleri böyle yapıp kahvaltısına eklicem artık.

canım geçmiş olsun...

bana sorarsan dişden ziyade boğazı enfeksiyon kaptığı için ateşlenmiştir...çünkü minada boğazını üşüttüğünde günlerce dediğin gibi ateşden kurtulamadı...bizde soyunuk gezdirmiştik 2 saatde bir ateş düşürünün etkisi gittiğinde ateşleniyordu..zor ama geçer inş bir kaç güne kadar...

bende denicem ıspanağı bakalım yicekmi?

ayy çok şükür iyileşti kızım.zor birkaç gün geçirdik yine.ALLAH şifası olmayan dert vermesin.hilal senin kız bir kere uyuyunca gece nasıl rahat yatıyor ya.ben dün bir yere gittim sadece 1 kere uyudu 1 saat falen ikinci uykuya yatıramadım.9dan bayıldı uykusuzluktan ohh yaa ne güzelmiş bende artık 2 defa yatırmıyım erkenden yatsın dedim ay bunu içimden geçirmemle uyandı tamam hep uyanıyor ama 10 kere değil ve uyumamak için bu kadar huysuzlanmıyordu.galiba ikinci uykuya yatmadı diye çok huysuz oldu.beni çok zorladı.ben ikinci uykuya devam en iyisi yoksa kafayı yerim.kızlar çok şükür bağırsak problemide çözüldü artık ağlayarak yapmıyor rahatça yapıyor büyüğünü.sebze yemeye başlaması çok iyi oldu.benim eşim sebze yemediği için kızıma özel yemek yapıyorum artık hergün bir fasıl.bu arada resim yükledim.hep ben resim soruyorum yüklemiyordum bi fırsatını bulup yükledim.bakın kızım büyümüşmü biraz.

geçmiş olsun mersinli...bu zamandan sonra hastalanma mevsimi geldi maalesef...
defneninde uyusu biraz düzeldi sanırım..gece 2 kere kalkıyo artık..çünkü tok yatıyo artık..gecede meme veriyorum..yanlız defne yeme konusunda hala mızmızlanıyo..1 haftadır çorba yemiyo..daha çok lokma lokma yemek istiyo..sanırım çorbadan bıktı...tavuğu tercih ediyo...güzel yiyiyo..bir tanede muz yiyiyo..yoğurdu bazen yer bazen yemez..dr üstüne gitme dedi..sabır işi ama geçicek bu durumlar dedi..bende öyle yapıyorum..iki dişi patlamak üzere..hala patlamadı....

mersinli canım benim kızım alıştı artık akşmları huysuzluk felan yapmıyor..geceleri kalkıyor fakat yanıma alıyorum dönüp dönüp duruyor sonra kendi uyuyor allaha şükür...

ıspanak yaptım yemedi kızımın severek içtiği tek yoğurt çorbası sebze felan yemiyor ama allahtan tuvalet problemimiz yok...

merhaba kızlar inşallah bebişlerinizde sizde iyisinizdir biz 6 ayı bitirdi ek gıdalara başladık kızıma çeşit çeşit sebze çobaları yapıyorum :))))))) çokta seviyor hazır hiç birşeyi beğenmiyor pirinç unu felan yemiyor bir sürü çeşit alık eşimle arkadaşlar dedi diye hiçbirini yemedi biraz kabızlık çekiyoruz yalnız onun içinde kayısı suyu ver diyorlar bu hazır kutulardn ama ben dokunur diye daha vermedim

birde yürütece bindiren varmı kaçıncı ayda biniyorlar
unutmadan benim kızım her hafta başka bir kelime öğreniyor ama 2 gün sürekli söleyip sonra unutuyor sizinkilerde ölemiydi şimdiye kadar anne -baba-hadi atta- dede bunları söledi ama dediğim gibi 2 gün söleyip bidaha sölemiyor şuanda hadi atta diyor ama onuda azalttı sanırım unutcak nedenki acaba

canım benim bebeğimde aynı kiloda dogdu bebeişin kaç kilo şimdi

nurcancım maşallah..6 aylık oldu bile..canım hazır kayısı sularından verme..kuru kayısı yı kaynat..ondan ver...
valla dr lar pek önermiyolar ama ben önceki kızımdada öyle yaptığımdan 6 aylık koydum yürütece...ama uzun süre değil..alıştıra alıştıra..11 aylıkta yürümeye başladı..üstelik çok rahat yürüteç...
valla 6 aylık dediğini sanmıyorum defnenin ..anne ..baba...çabuk unutmuşum..valla kızım anne sözcüğünü şimdi bile tam söylemiyo..baba..abla...dede..anane..bile diyo...ama anne tam demiyo...:44:

Canım Dr bana artık çorbaları bırak çorba zamanı gecti dedi.bende 10gundur yemek veriyorum.çok sikistigimda disarda yemekte olduğumuzda çorba veriyorum.defnenin üstüne cok gitme istahsizsa biraz yedir yeter cocuk 2tane dış çıkartıyor biz 1dis için hastanelik olduk.ben 1hafta boyunca onceden ne kadar verdiysem onun yarısını hazırladım onu bile tam bitiremiyordu coksukurki bizi emıyor yoksa daha cok üzülürdük.

allah analı babalı büyütsün canım benim maşallah :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…