merhaba kızlar inşallah bebişlerinizde sizde iyisinizdir biz 6 ayı bitirdi ek gıdalara başladık kızıma çeşit çeşit sebze çobaları yapıyorum :))))))) çokta seviyor hazır hiç birşeyi beğenmiyor pirinç unu felan yemiyor bir sürü çeşit alık eşimle arkadaşlar dedi diye hiçbirini yemedi biraz kabızlık çekiyoruz yalnız onun içinde kayısı suyu ver diyorlar bu hazır kutulardn ama ben dokunur diye daha vermedim
birde yürütece bindiren varmı kaçıncı ayda biniyorlar
unutmadan benim kızım her hafta başka bir kelime öğreniyor ama 2 gün sürekli söleyip sonra unutuyor sizinkilerde ölemiydi şimdiye kadar anne -baba-hadi atta- dede bunları söledi ama dediğim gibi 2 gün söleyip bidaha sölemiyor şuanda hadi atta diyor ama onuda azalttı sanırım unutcak nedenki acaba
canım benim bebeğimde aynı kiloda dogdu bebeişin kaç kilo şimdi
merhaba kızlar inşallah bebişlerinizde sizde iyisinizdir biz 6 ayı bitirdi ek gıdalara başladık kızıma çeşit çeşit sebze çobaları yapıyorum :))))))) çokta seviyor hazır hiç birşeyi beğenmiyor pirinç unu felan yemiyor bir sürü çeşit alık eşimle arkadaşlar dedi diye hiçbirini yemedi biraz kabızlık çekiyoruz yalnız onun içinde kayısı suyu ver diyorlar bu hazır kutulardn ama ben dokunur diye daha vermedim
birde yürütece bindiren varmı kaçıncı ayda biniyorlar
unutmadan benim kızım her hafta başka bir kelime öğreniyor ama 2 gün sürekli söleyip sonra unutuyor sizinkilerde ölemiydi şimdiye kadar anne -baba-hadi atta- dede bunları söledi ama dediğim gibi 2 gün söleyip bidaha sölemiyor şuanda hadi atta diyor ama onuda azalttı sanırım unutcak nedenki acaba
parmaklara haberin yok ne demek almadım ama sağol canım...
dişini ben farkettim ben alıcam hediyesinide:)))
nurcancım maşallah..6 aylık oldu bile..canım hazır kayısı sularından verme..kuru kayısı yı kaynat..ondan ver...
valla dr lar pek önermiyolar ama ben önceki kızımdada öyle yaptığımdan 6 aylık koydum yürütece...ama uzun süre değil..alıştıra alıştıra..11 aylıkta yürümeye başladı..üstelik çok rahat yürüteç...
valla 6 aylık dediğini sanmıyorum defnenin ..anne ..baba...çabuk unutmuşum..valla kızım anne sözcüğünü şimdi bile tam söylemiyo..baba..abla...dede..anane..bile diyo...ama anne tam demiyo...:44:
canım kndi adıma ben iyiyim sende iyisin belliki...maşallah sebze çorbaları içmeye bile başlamış kızın..minada kabızlık problemi bebekken çok minikken vardı o zamanda dr fitil vermişti onu verince hemen yapıyordu ama yağ felanda sürebilirsin fitil pek iyi olan bişey değil...zaten sebzelere başlamışsın geçer inş...ben yürütece hiç koymadım ama 6.ayında neler sölüyordu hatırlamıyorum hatta sölemiyordu gülininn dediği gibi..ama sölüyorsa unutmasıda çok ormal çünkü daha çok küçük belliki erken konuşucak senin kız...
canım benim kızım 16.ayını doldurucak 8 270 gramdı 15 gün önce felan...hala yaşıtlarına göre küçük toparlayamadı benim kız kendini.böle küçük doğup kendini toparlayanda var...
1 buçuk kilomu doğdu seninkide ve erken doğummuydu?
Bende Nurcan nerelerde diyorum.kızını sebzelere alistir ama kabizlik ciddi bir problem benim kızda ek gıdalardan sonra hep kabizlik çekti.ağlaya ağlaya yapıyordu bundan 10gun oncesine kadar.o kadar sertlesiyoduki kan oluyodu zorlamadan.tamamen menüsünü değiştirdim bol sebze ağırlıklı yediriyorum ve her sabah kahvaltısına duphalac şurup koyuyorum.Dr 6aylikken vermisti.ve kuru kaysı veya inciri minik dograyip hafif suda pisirip kahvaltısına koyuyorum.yurutece erken bindirmissin bence ben 8aylikken koydum.Dr 9 ayı bekle demişti.sende cok uzun koyma bari.benim kızım 6aylikken bisey demiyordu galiba günlüğüne bakmam lazım şimdiden unutmusum.
kızlar defne nazara geldi..geçen gün annemin tavasına dokundu kızgınken..yetişebileceğini düşünmedik..3 parmağı balon oldu..ertesi günü akşamıda koltuktan düştü...koltuğa çıkıyo ama yerçekimi kanunundan sanırım haberi yok atıyo kendini..tutmasak yapışıcak yere..bende koltuğa çıktı diye yanına gideyimde atarsa kendini tutayım dedim..ona doğru gittiğimi görünce oyun yapıyorum sandı..koltuğun kol tarafından ardıldı..kafası ağır geldi..ayaklar havaya kalktı..ve ben yetişemedim..hani rüyada koşamazsın ağırlaşırsın yaa..aynen öyle oldu sanki..alnı dik olarak yere vurdu..sonra ayakları geriye doğru gitti..köprü gibi oldu ayy anlatamıyorum şeklini..boynu kırıldı sandım..çok kötüydü..gözümün önüne geldikçe sinirlerim bozuluyo...ama neyseki bişey olmadı..alnıda sadece kızardı...ben zaten boynunun belinin kırılacağından korkmuştum ama küçük oldukları için çok esnekler..eşimde sonra bana kızdı..daha metanetli olmamı söyledi..ben kendimi kaybetmişim titreyip ağlıyorum..defne çoktaaan sustu bana bakıyo...neyse bunla geçmiş olsun...
gülincim canım çok geçmiş olsun...bende nazara inanırım kızlar göz değebilir karşındakinin niyeti kötü değildir fakat içten içerliyebilir...ayrıca zn bizim nazarımız daha fazla değiyor sonucunda çocuklarımızı en çok biz seviyoruz..
Benim kızda benim yatağımdan arkası dönerek iniyor fakat koltukdan aşağı atlıyor bazende dönerek kendi iniyor koltukdan aşağı ama yinede tek başına bırakmamak lazım..çünkü koltuğun kollarındanda kendini atabilir...
Minada herşeye dalıyor mutfakda elbezi görüyor çekiyor bişey farkettiğinde anında onu almaya çalışıyor.mutfağımın kapısı yok ondan kapatamıyorum ama banyo ve hatta odaların hepsi kapalıdır.çok karışıyor ve dağıtıyor.her an gözlerimizin onlarda olması lazım..
Nurcan canım hazır şeyler yemiyorsa zorlama yemesin meyve kendin püre yaptda yedir yer inş benim kız yemediği için mecburen hazırlara gittik...
nurcan minanın dişi daha yeni çıktı bir kaç gün oluyor.bende patlamasını felan farketmedin zaten alt dişlerini kontrol ediyordum üstden gelmiş.
Yatakda kızımla oynarken beyaz küçücük bişey gördüm dişimiş miniğimin.sonra bakınca gördüm baya çıkmıştı çünkü.elini koyduğunda sertlik varsa çıkıyordur bazı çocukların dişi erken çıkar bence dr.a gitmeyi gerektiren bir durum yok.yani ateş ağrı felan yoksa gerek yok.ama yinede sen bilirsin.
Kızın kivi felan yiyomuş maşallah hazır verme onları yesin.portakal için zaten erken dr vermiyor.ama muz ver yerse çok iyidir.ben genelde muz veriyorum kızım diğer meyveleri pek yemiyor...
kızlar defne çok ükür kaybettiği 200 gr ımı iki haftada geri almış..80 cm de boyu olmuş..çok şükür yemesi eskisi gibi değil ama öle süperde değil ama buna şükür ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?