Kızım oluyor teyzeleri..

canım kndi adıma ben iyiyim sende iyisin belliki...maşallah sebze çorbaları içmeye bile başlamış kızın..minada kabızlık problemi bebekken çok minikken vardı o zamanda dr fitil vermişti onu verince hemen yapıyordu ama yağ felanda sürebilirsin fitil pek iyi olan bişey değil...zaten sebzelere başlamışsın geçer inş...ben yürütece hiç koymadım ama 6.ayında neler sölüyordu hatırlamıyorum hatta sölemiyordu gülininn dediği gibi..ama sölüyorsa unutmasıda çok ormal çünkü daha çok küçük belliki erken konuşucak senin kız...

canım benim bebeğimde aynı kiloda dogdu bebeişin kaç kilo şimdi

canım benim kızım 16.ayını doldurucak 8 270 gramdı 15 gün önce felan...hala yaşıtlarına göre küçük toparlayamadı benim kız kendini.böle küçük doğup kendini toparlayanda var...
1 buçuk kilomu doğdu seninkide ve erken doğummuydu?

ve kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr minanında dişi çıkmışş ben aşağıyı kontrol ederken yukardan 1 tanecik dişi çıkmış...aşağıdada patlamış ay çok mutlu oldum dişinin çıkmasına:)))

Bende Nurcan nerelerde diyorum.kızını sebzelere alistir ama kabizlik ciddi bir problem benim kızda ek gıdalardan sonra hep kabizlik çekti.ağlaya ağlaya yapıyordu bundan 10gun oncesine kadar.o kadar sertlesiyoduki kan oluyodu zorlamadan.tamamen menüsünü değiştirdim bol sebze ağırlıklı yediriyorum ve her sabah kahvaltısına duphalac şurup koyuyorum.Dr 6aylikken vermisti.ve kuru kaysı veya inciri minik dograyip hafif suda pisirip kahvaltısına koyuyorum.yurutece erken bindirmissin bence ben 8aylikken koydum.Dr 9 ayı bekle demişti.sende cok uzun koyma bari.benim kızım 6aylikken bisey demiyordu galiba günlüğüne bakmam lazım şimdiden unutmusum.

Hilalcim gözün Aydın parmaklara haberin yok.artık bı çıktı ya pespese çıkar hepsi.kızına ilk fırsatta bir dış hediyesi al.ilk kim görse o alirmiş.bende ertesi gün Adidas'tan ayakkabı almıştım bu kızımın dış hediyesi diye ve onu hep saklicam.

parmaklara haberin yok ne demek almadım ama sağol canım...

dişini ben farkettim ben alıcam hediyesinide:)))

hilalcim faceden tebrik etmiştim hadi burdanda edeyim...çook çook gözün aydın..face teki msj larada bakılırsa tek sen değil herkes bekliyormuş minanın dişini

parmaklara haberin yok ne demek almadım ama sağol canım...

dişini ben farkettim ben alıcam hediyesinide:)))

Patlamış haberin yok dicektim ya ben telden nete girip yazıyorum genelde o yüzden bazen yanlış yazıyor oluyorum klavye kadar olmuyor dokunmadık olunca.bazen saçma kelimeler görünce bilinki teldendir

gülincim canım çok sağol tekrardan...mersinli bende ne demek istedi diye düşündüm fakat çıkamadım işin içinden ondan da sana sordum:))ben alt dişlere bakıyordum üstden gelmiş dişi hiçde yukarı bakmamıştım doğrusu:)

kızlar defne nazara geldi..geçen gün annemin tavasına dokundu kızgınken..yetişebileceğini düşünmedik..3 parmağı balon oldu..ertesi günü akşamıda koltuktan düştü...koltuğa çıkıyo ama yerçekimi kanunundan sanırım haberi yok atıyo kendini..tutmasak yapışıcak yere..bende koltuğa çıktı diye yanına gideyimde atarsa kendini tutayım dedim..ona doğru gittiğimi görünce oyun yapıyorum sandı..koltuğun kol tarafından ardıldı..kafası ağır geldi..ayaklar havaya kalktı..ve ben yetişemedim..hani rüyada koşamazsın ağırlaşırsın yaa..aynen öyle oldu sanki..alnı dik olarak yere vurdu..sonra ayakları geriye doğru gitti..köprü gibi oldu ayy anlatamıyorum şeklini..boynu kırıldı sandım..çok kötüydü..gözümün önüne geldikçe sinirlerim bozuluyo...ama neyseki bişey olmadı..alnıda sadece kızardı...ben zaten boynunun belinin kırılacağından korkmuştum ama küçük oldukları için çok esnekler..eşimde sonra bana kızdı..daha metanetli olmamı söyledi..ben kendimi kaybetmişim titreyip ağlıyorum..defne çoktaaan sustu bana bakıyo...neyse bunla geçmiş olsun...

slm kızlar sağolun bilg,ler için kızımı 2-gün peş peşe doktora götürdüm kontrolü vardı ilk gün doktorumuza ane baba atta felan diyor dedim doktorumuz saçmalama o daha anca agu der dedi sen öle duymak istiyorsun dedi bende sanırım öle oluyor dedim kendimce ertesi gün g,tt,ğ,mde doktorda atta demeye başladı doktor bana ben ona baktım ama ne anlama geldiğini bilmiyor çünkü sokaktayken bile atta atta diyip duruyor sanırım ben sürekli başında atta anne baba dediğim için sölüyor kendide ne dediğinin farkında değil kabızlığımız geçti şükür kendiliğinden düzene girdi kızım çorbaları çok seviyor sade yoğrt felan yiyor ama pirinç unu ve hazır hiç bir kavanoz mamasını yemiyor ve çok tembel daha yeni dönmeye başladı bir kere dönüyor sonra ağlıyo doktor çoktan dönmeliydi kucağına alma bırak yerededi dişde çıkarmadık tabi aaaaaaa birde doktor oturtmamıda söledi desteksiz oturtmayı öğret dedi ama ben destekli ıturtmaya bile yeni başladım daha

kaynanam eşimin 8 aylıkken konuştuğunu sölüyor kendi annemde 6 çocuğum varbitaneniz 11. aydan önce doğru dürüst bişi sölemediniz diyor erken yürümüşüz ama konuşmada tembelmişiz sanırım kızım konuşmadada tembell,ktede babasına çekmiş eşim 8 aylık konuşmuş ama 1.5 yaşını ptirinceanca yürümüş bbenim kızdada yürümeyi bırak kafasını tutma azmi bile yok :)))))))) hemen ağlıyo yere koyunca

Son düzenleme:

ay canım çok geçmiş olsun.valla bebeklere hemen nazar değiyor.benim kendi kızıma bile değiyor.bi hareket yapıyor ayy ne güzel yaptı diyorum dememle düşüyor.hep maşallah demek lazım.ucuz atlatmışsınız canım.benim kızda koltuğa çıkıyordu aynen yer çekiminden haberi yok dümdüz devam ediyor yürümeye.bir gün boyunca inmeyi öğrettim.arkasını döndürüp yavaşca inmesini öğrettim ve öyle inince aşırı sevinç gösterisi yaptımki çok süper bişey yaptığını hissetsinde yapsın diye.bugün mutfaga gittim döndüğümde tam kapıdaydım bi baktım koltuktan arkasını cevirerek indi.öğrendi şükür ama yinede güven olmuyor.uzanmalarda başladı.bigün bi baktım tezgahtaki ucu hafif dışarı çıkmış kaşığa uzanıp aldı artık tamam uzanmalar başladı dedim yemekleri hep arka gözlere koydum ve mutfağın kapısını hep kapalı tutmaya başladım.geçenlerde de telimi klozete atacakken yakaladım banyonunda kapısı artık kapalı dolabı açıp deterjanlarıda alıyor.valla çok tehlikeli zamanları.çok dikkat etmek lazım.

gülincim canım çok geçmiş olsun...bende nazara inanırım kızlar göz değebilir karşındakinin niyeti kötü değildir fakat içten içerliyebilir...ayrıca zaten bizim nazarımız daha fazla değiyor sonucunda çocuklarımızı en çok biz seviyoruz..
Benim kızda benim yatağımdan arkası dönerek iniyor fakat koltukdan aşağı atlıyor bazende dönerek kendi iniyor koltukdan aşağı ama yinede tek başına bırakmamak lazım..çünkü koltuğun kollarındanda kendini atabilir...
Minada herşeye dalıyor mutfakda elbezi görüyor çekiyor bişey farkettiğinde anında onu almaya çalışıyor.mutfağımın kapısı yok ondan kapatamıyorum ama banyo ve hatta odaların hepsi kapalıdır.çok karışıyor ve dağıtıyor.her an gözlerimizin onlarda olması lazım..
Nurcan canım hazır şeyler yemiyorsa zorlama yemesin meyve kendin püre yaptda yedir yer inş benim kız yemediği için mecburen hazırlara gittik...

sağol canım kendi yaptığım meyveyi yiyor her gün 1 tane kivi yediriyorum meyve olarak yada çeyrek armut diğer meyveler şuan ekşi geliyor mandaina portakal felan daha vermiyorum yaz olsa ne güzel çeşit çeşit verirdim :)))))))) 1 öğünde ya çorba yada sade yoğurt veriyorum napşm artık yaparım kızıma çeşt çeşit :))))))))) birde dişi çıkınca nasıl anlaşılıyor bugün kızım elşmş soktu ağzına parmağımı tutuyordu alt damağın iç kısmında bişi attı ama ben bakım bişi göremedim tekrar elimi sürdüm sizri taş gibi bişi batıyor hafiften ama görünmüyor acaba dişmi çıkaracak acaba ya erken değilmi ben okumuştum nekadar geç çıkarsa okadar iyiymiş doktorda hiç bakmadı daha küçük diye yarın bidaha götürsemmi sence

nurcan minanın dişi daha yeni çıktı bir kaç gün oluyor.bende patlamasını felan farketmedin zaten alt dişlerini kontrol ediyordum üstden gelmiş.
Yatakda kızımla oynarken beyaz küçücük bişey gördüm dişimiş miniğimin.sonra bakınca gördüm baya çıkmıştı çünkü.elini koyduğunda sertlik varsa çıkıyordur bazı çocukların dişi erken çıkar bence dr.a gitmeyi gerektiren bir durum yok.yani ateş ağrı felan yoksa gerek yok.ama yinede sen bilirsin.
Kızın kivi felan yiyomuş maşallah hazır verme onları yesin.portakal için zaten erken dr vermiyor.ama muz ver yerse çok iyidir.ben genelde muz veriyorum kızım diğer meyveleri pek yemiyor...

kızlar defne çok ükür kaybettiği 200 gr ımı iki haftada geri almış..80 cm de boyu olmuş..çok şükür yemesi eskisi gibi değil ama öle süperde değil ama buna şükür ...

canım komşum geldi bugün 2 çocuğu var o baktı dişi patlamış dedi ama ateşi yok götürme doktora dedi alttan 1 tane çıkmış
canım kivi yiyor ama muz pek vermiyodum kabız yapar diye vereyim ozaman kivi nerdeyse hergün veriyordum yarın muz verim ben sağol bu arada kızım 2 gündür sanki yeni bebek gibi sadece aaaaaaaaa aaaaa diye bağırıyor gene unuttu sanırım konuşmayı :))))))) bakalım tamamen nezaman öğrencek :)))))
komşu arkadaş ilk baş unutur sonra hepsini hatırlar tek tek diyor :)))))) birde benim kız biz yemek yerken direk bize bakıp onada vermezsek yıkıyor ortalığı hiç doymuyor ilerde düzene girer diymi daha 6 ayı bitti 7,750 gramdı boyuda 65 cm normal mi senceherşeyi yiyo mıhlama bile yiyor kahvaltıda

Son düzenleme:
nurcan demekki kızın erken diş çıkartıcak ama ateş felan olmaması çok iyi...kilo gelişimide ilerde ondan dişide erken çıkmış:)
Kilosu çok iyi bence ver herşeyden yesin hepsinin vitaminini alsın...hadi çok fazla kilosu olsa her şeyi verme o kadar kilo almasın derim ama o kadarda fazla değil ver...
Bu arada maşallahh kızına...nazar değmesin inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…