Kızım oluyor teyzeleri..

nurcancım bence bir düğün için kızını mamalara alıştırma.seninki maşallah şanslısın sevmemiş hazır şeyleri.biz ne emeklerle kendi yaptığımız şeylere alıştırmaya çalıştık.benim kız hala hazır meyveleri yiyor mesela.çorba dediğin şey çok zor bişey değil.geceden yap bir tencere al saklama kablarına koy buzluğuna at.ben 1 haftalık yapardım küçükken.işim olduğunda bir yere gittiğimde atardım çantama bi tanesini kendiliğinden çözülürdü bi sıcak su kasesinin içine koyar yedirirdim.aylarca sürmeyecek ya düğün dediğin şey.bide seninki daha küçük emzirsende doyar.ben kızım 9 aylıkken 1 haftalık tatile gitmiştim nerdeyse emzirmemle doydu 1 hafta boyunca.dahada kolay emzirmek.hiç boşuna o sağlıksız mamalara alıştırma derim ben.tecrübelerimi yazdım evham yapma seni emerekte gayet güzel doyar.hem emzirmek çok pratik.ben emzirme önlüğü almıştım restorantlarda bile emziriyodum onunla.

alıştıramadım kızlar almıyor mamaların hiç brini artık napiyim bişkilde doyururum kardeşimin düğünü olmasa basit bi gömlk giyer hemen emzirirdim elbise ile biraz zor olacak ama napalım mersinli canım dediğin gibi çorba götürürüm termosu var kızımın evde ısıırım içine koyarım orda yediririm artık mamaların dışında herşeyi yedi ama istemiyor onları artık olsun napim :)))))

alışmaasın boşver alıştırmayada çalışma zaten senin kızın herşeyi yiyor maşallah çok zorluk çekmezsin.hele yiyen çocuk dahada kolay termosunda varmış sıcak durur zamanı geldiğindede yedirirsin güzel güzel.
elbise giyersen emzirmen zor olır dediğin gibi.ama bir gün sonucunda idare edersin...
Şimdiden hayırlı olsun kardeşine mutluluklar dilerim...

evet birgün idare edicem artık olsun allahtan bizküvi kek felanda yiyor termosa çorba yapıcam bide kek yaparım 1-2 dilim koyarım çantama aradada onu veririm
güzel dileklerin için sağol canım amin inşallah haklarında hayırlısı

slm kızlar..defne 1 aydır ilk kez dünle bugün 3 öğün yedi..iki gündür tavuklu çorbada içti..dediğin gibi mersinli uzun süre defnede sabah yedikten sonra teee akşama 2. öğününü yedi..çok sinirlerim bozuldu..görenler kilosu gayet iyi diyolar ama düzgün bişey yemediğin ben biliyorum..4 tane diş sırada..kabarmışlar..köpek dişleri ne fena şeymiş..hala patlayamadılar..iki diş arasında kaldı boşluk ordanda çıkamıyolar sanırım..onları beklerken arkadan iki diş patlamış meğer..daha kaç dişleri çıkıcakki bunların.:44:.öfffff..bide bütün gün koltuk tepesinde defne..sehpalara çıkıyo televizyona ulaşmak için..şimdi onlarıda kaldırıcam..açıp kapasın napayım..sehpaya çıkıp düşeceğine..koltuk minderlerini devirdim çıkmasın diye koltuklara..masamı büfeye ittim kapağını açmasın diye..ayy evimin halini bi görseniz..çamaşır dolabından donlarımızı getiriyo salona mutfağa ..onlarada kilit alıcam..çok yoruldum çoook..

defnecim seni merak etmiştim artık çoktandır görünmüyodun.valla tam en hareketli dönemleri bunların.ama geçen sene daha zordu.bari kucak diye tutturmuyor artık kendi kendine oyalanıyor.her tarafta oyuncakların olmasını saymazsak pekte evimde bişey değişmedi.ayakkabı dolabı,banyo dolabı dahil hepsine çocuk kilidi aldım.bazılarına kalın ipler bağladım.her odada bir dolap veya çekmece ona ayırdım ıvır zıvır koydumki o ihtiyacını gidersin diye.bu aralar yatak odamın çekmecelerine takmış.onlardada kulp falan olmadığı için kilit takamadım ama yatak odamdada pek olmadığımız için karıştırmıyor tek başına gidip.tv sehpasını kaldırdım plazma olduğu için duvara monte ettim ulaşamıyor o nedenle.benim kız biraz düzenlide galiba.oturma odasına oyuncak sepeti koydum oynayınca çıkartıyor işi bittimi hepsini atıyor tekrar içine.başak burcu ondan galiba.zaten bizle oynamaktan keyif alıyor hala oyuncaklara çok bayılmıyor.ama mutfakta işim olunca bütün oyuncaklarını mutfağa getiriyor karman çorman ediyor mutfağı.bende mecbur çözümler buluyorum.onu uyutunca hem kendi yemeğimizi hem onun yemeğini yapıyorum mecburen.bu senede böyle gececek galiba.her sene bi tık daha rahatlıcaz.ama seneyede ilk ergenlik dedikleri 2 yaş sendromu başlıcak.benim kız hafif sinirlide bişey seneye ne yapacam bilmiyorum.

valla defnede başak burcu ama evimin altını üstüne getiriyo..o düzenlilik bizde yok..oyuncak sepetimiz var bizimde ama içi boş..çünkü bütün oyuncaklar dışında sepetin defnedede felaket sinir var..ağlayarak işini yaptırmaya çalışıyo..istediği şey olmasın elinde önünde ne varsa sıpıtıp atıyo..mutfak dolabının içine girip oturuyo..bi kilit alamadım şuna..unutuyoruz hep..uyandığından itibaren deli fişek gibi..nereye saldırsamda ne zarar yapsam diye çabalıyo..gözüm onda hep beynim yoruluyo...salonda bi çekmece var..kilit takılmasına imkan yok..kulpları farklı..şimdi o çekmeceye dadandı..önüne sandalyeleri çekiyorum..ya sandalyeyi çekiyo ulaşıyo..yada sandalyenin tepesine çıkıyo bu seferde... yani iki ucu ........ lu değnek

Son düzenleme:
çocuklar için salon mükemmel bir dağıtma yeri.tabi oturma odamında olması rahat olmamı sağlıyo.salonum hep kapalı.gece yattığı zaman eşimle tvsiz bir ortamda kafa dinlemek için salonda oturuyoruz.yoksa girse altını üstüne getiriyor valla.bu sene tvye de tahammülüm pek yok.eskiden dizilerimi asla kaçırmazdım şimdi ise kafam kaldırmıyor galiba akşam nisanuru babası yatırmaya başladığındaçayımızı çerezimizi hazırlayıp salona götürüyorum.galiba rahat sakin kafayla muhabbete ihtiyacımız var ondan.valla sadece benim kızmı öyle diyodum bende.benimkide çok sinirli elinden bişey alınca hemen ısırıyor,bişey hesabına gelmeyince elinde ne varsa fırlatıyor,ağlayıp kendini yere atıyor.bide akşam yemekten sonra hafif uyku bastırıyor babası onunla ilgilenince bende bi yarım saat kestirim diyorum.başka odaya gidince anne anne diye beni arıyor oturma odasında yatınca uyanım diye bana kafa atıyor.yüzümü morarttı inanırmısınız ya.babası yatınca karışmıyor ama.tüm eziyetleri bize valla.kızlar uyku düzeniniz aynımı.hala günde 2 keremi yatırıyorsunuz?ya benimki 8.30 -9 a doğru kalkıyor.kahvaltısını 10da yapıyor.12den önce uykusu gelmiyor.1.30-2 ye kadar yatıyor.ikinci uykusunada 5 -5.30dan önce yatamıyor bu durumda.saat 6.30 gibi uyanıyor.e bu sefer geceleri 11 de yatıyor.10dan sallamaya başlıyoruz ama yatması 11i buluyor.anca uykusu geliyor.acaba günde 1 keremi yatırsam artıkta geceleri 10da uyumuş olsa diyorum.kararsız kaldım yani.

defne sabah 9 buçuk sıraları uyanıyor..bazen değiştiğide oluyo saatlerin..saat 1 sıraları uyuyo sonrada..eğer 2 buçuk saat kadar uyursa birdaha uyumuyo o gün..ama 1 saat uyumuşsa akşamüstü 6 gibi bir posta daha uyuyo..gece uykumuz 11 civarı bizim..bazen 12 yi bile bulduğu oluyo..
bu arada kızlar yarın çok yakın bi arkadaşımın test günü..5. gün transferi oldu..daha öncede bi negatifi olmuştu..çok heyecanlıyım..benim dr uma gitti oda..inşallah iyi haberler alırız..ne olur çok dua edin..yoksa ben onu nasıl teselli ederim :44:

tüm çocuklar aynı gerçekten minada çok sinirli dediği olmadığında öle ağlıyorki gözünden yaş geliyor.sinirden yüzüne tokat atıyor.bide eh eh diye bize vurup duruyor.bebeklikleri daha iyidi gibi geliyor bana artık.o zaman yedir uyusun bide altını değiş.şimdi ise hep peşinde dolaş.yatak odasındaki herşeyi salona getiriyor iç çamaşırlarıda dahil.bende ip koydum genelde dolaplarıma yoksa kesinlikle uğraşamam.
Geçen gün mutfağa gidip geldim bir baktım tv kapalı uydunun ışığı yok.düğmaya basıp duruyorum açılmıyor
Bide baktım arkadan fişi çekmiş.bide korkuyorum elektrik çarpıcak diye.zor bu dönemleri yemek problemi ayrı dert zaten hepimiz muzdaribiz.
Mersini benimde dizilerim vardı mina doğmadan önce hayatta kaçırmıyodum şimdi ise pek umrumda olmuyor.hem çok dizi olması hem benim artık dizilerden sıkılıyor olmam hemde dizi saatinde minanın yemek yeme ve uyuma saati olduğu için zaten dizilerin çoğunu kaçırıyorum.
Minanında düzeni bir yere gittlğimde bozuluyor bazen evde bile bozulabilyor ama genelde erkenden akşamları yatırmaya çalışıyorum.zatende 1 kez uyutuyorum günde.sizin yerinizde olsam 12 de yatmasındansa 1 kez uyutup 9 da yatmasını sağlarım.bizim rahat etmemizden ziyade onların öle alışması çok daha önemli.zaten bünyeleri alışıyor bir müddetten sonra huysuzlukda yapmıyorlar eğer gündüz çok az uyumadıysa tabi.az uyduysa 1 saat felan sabahda erken kalktıysa bende bir daha uyutuyorum ama bu sefer 12 de zor uyuyor.

HİLALCİM BURDANDA KUTLAYAYIM CANIM..NİCE MUTLU YAŞLARA..EŞİNLE KIZINLA VE TÜM SEVDİKLERİNLE..İNŞALLAH BU SENE TEKRAR HAMİLE KALIRSIN DİYECEĞİM ..GERÇİ İSTİYORMUSUN BİLMEM AMA..UYKUSUZLUĞA HAZIR ALIŞMIŞKEN BİR TANE DAHA ÇIKIVERSİN ARADAN OLMAZMI

gülincim canım çok sağol.face telden girdim ama senin mesajını görmedim.minnoşum uyusın pc ı açıcam:)
Arkadaşın için üzüldüm rabbim diğer denemede nasip etsin inş.
Ya bu yıl yada ondan sonraki yıl dondurulmuşlarla nasip olursa denicez.duana amin diyorum yani.olursa üzülmem ama minanın biraz daha büyümesini istiyoruz.hem taşınma işi felanda hallolsun istiyoruz.
Kendiliğinden gelicekse tabi hemende olsun isterim:)

2012 yılı bizim yılımız olsun inşallah kızlar..RABBİM herkesin dileklerini haklarında hayırlıya cevirip kabul etsin insallah..ailemizle birlikte sağlıklı ,mutlu yıllar hepimize..

selam kızlar nerelerdesiniz ne zamandır.kızlarınız ne alemde değişik bişeyler varmı?biz uyku düzenimizi 1 haftadır değiştirdik.önceleri 2 defa uyutuyordum.saat 11.30 civarı ama demiştim yarım saatten fazla sallıyordum erken yatınca saat 5.30 gibi yine uyumak istiyordu e bu seferde 6,30 a kadar yatıyordu bu seferde gece yatmaları saat 11 i bile geçiyordu.1 haftadır 11.30 uykusunu 1.30a aldım.uykusu bayağı gelmiş oluyor sallamam gerek kalmadan emerken uyuyor.en az 2 saat yatıyor.3.30 veya 4 e doğru uyanınca artık akşamüstü uykusuna gerek kalmıyor.akşamlarıda iyice uykusu gelmiş oluyor.saat 9-9.30 arası uyumuş oluyor.normalden 2 saat önce uyumuş oluyor artık.ve gerçekten gece rahat ediyoruz.bizede zaman kalmış oluyor.mina zaten çoktandır böylede defne geceleri geç yatıyor.bence gülincim sende öyle yap.sabah uykusunu öğlene çek iyice uykusu geliyor güzel yatıyor.geceleride erken yatar rahat edersiniz.dün misafirliğe gittim ordada tam 1.30da uyuttum sabahta uyumadığı için bayağı uyudu rahat ettim valla.işte bizde değişiklik bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…