Kızım oluyor teyzeleri..

4-5 gündür bende öyle yaptım mersinli..iki kere uyutunca bizim yatmamız 1-2 yi bile bulmaya başlamıştı artık..bende tek uyutuyorum..1 buçuk 2 gibi..şimdi gece 10 da emziriyorum..emerkende uyuyo..gündüz ben emzirmiyorum..

yemek durumlarımızda birkaç gündür fena değil ama öle süperde değil...çok itiraz etmiyo en azından..sanırım farklı tadlar istiyo..bende herşeyden veriyorum..az az da olsa yiyiyo..ama tam ne yediğini anlayamıyorum diye üzülüyorum..kalbim kanaat getirmiyo...ama daha önceye göre iyi çok şükür..kontrole götürücez bi olmadı...bu arada bana kayınvaldem gelicek..perşembe günü kalmaya..ne kadar kalıcak bilmiyorum.:26:.şuan görümcemde sonra bana gelicekmiş..sonrada eltime gidicekmiş..80 yaşında..hizmet istiyo devamlı..napıcam bilmiyorum defneyle...:18:sabah erken kalkıyo ..bense defne gece pek uyutmuyo sık sık kalkıyoruz..sabahları güzel uyuyo..bende uyuyordum..bu sefer ben erken kalkmak zorundayım...sonra annemler ev aldılar taşınıcak yardıma gidicem..ben hamileyken ne kayınvaldem ne görümcemler in faydası oldu..kanamalıydım annem baktı hep..şimdide herşeyime annem koşturuyo..bende ona koşturmak istiyorum..lousalıkta da misafir gibi geldiler gittiler..şimdi içimden gelmiyo onu ağırlamak..bırakın nasılsın diye bile sormazdı hamileyken..öff neyse biraz dedikodu yaptımm..gerçi dedikodu değil gerçekler..inş 1 hafta falan kalıp gider..

benim kız hala meme meme diye ağlıyor valla.ben gündüzleride emziriyorum geceleride hala 1-2 kalkıyor emzirmeden uyumuyor.benimde kolayıma geliyor açıkçası.sen neden gündüzleri vermiyorsun?memeden kesmeyemi alıştırıyorsun?benim kıza hala sabah bulamaç yapıyorum ama hiç sevmiyor.3te 2sini anca yiyor bende zorlamıyorum.zaten artık doyduğu zaman zorlamıyorum kendimi tatmin etmek için.acıkınca kendi saldırıyor zaten.hele sevdiği şeyleri hımmmm yapıp eliyle nefis işareti yapıp yiyor.1 haftadır erken yattığı için muhallebide 2 kere falan yapabildim çünkü akşam yemeğinde bizim yediklerimizden yiyip doymuş oluyor uyutacağım zamanda emziriyorum yetmiş oluyor.mesela dün yayla çorbası yaptım yedi.akşamda biz yerken bir kase yedi 7 gibi artık muhallebi yapmadım.zaten benim kız bulamaç ve muhallebiyi sevmiyor zorlayıncada kusuyor.artık normal kahvaltı yedirmeye başlıcam yarın.kendi menülerini kendileri oluşturuyor artık.ve eskisi gibide değiller bizim gibi acıkıyorlar.bence 3öğün yetiyor onlara.yoğurtta vermiyorum artık her yemeğin yanında ayran yapıp veriyorum.meyveyide özel bir öğün olarak vermiyorum biz yiyince gelip sulanıyor öyle veriyorum.artık bebek değiller galibasen hala bulamaçmı yapıyorsun sabahları?ayyya kayınvaliden geliyormuş.neden tur atıyorki tüm çocuklarını evde kalamıyormu artık?inan bir misafir gelince bile düzenimiz altüst oluyor.ve kızımla ilgilenemiyorum bile gerçekten.yemek saatini bile geçirebiliyorum hele yatılı düşünemiyorum.annem olsa neysede kayınvalide kabus gibi.bide gerçekten insanın içinden gelmiyor sana bugüne kadar faydası olmamışsa.bide hizmet hürmet sonsuzda beklerler.bence senin yerinde olsam canım çokta fazla düzenini bozma,hatta dr işin falan varsa o geldiğinde yap dışarı çık.çokta fazla kendini yıpratıp rahat ettirme yoksa kalması uzar haberin olsun.yanlış anlaşılmasın kötü davran demiyorum ama onlardan görmediğin fedakarlığı yapıp kendini paralama.boşver kızını nasıl tolere ediyosa senide etsin.kolay gelsin şimdiden.sabahlarıda çok erken kalkma.en az 9a kadar uyu.kız geceleri kalkıyo uyutmuyo de canım ne olacak.küçük çocuğun var senin.kızı olsa kalkıp bir çay demler valla.annenede yardıma git bence.annem hep bize yapıyor yardım etmem lazım de.

selam kızlar...
benimde kayınvalidem bendeydi pazar günü görümceme gitti.1 haftadır bendeydi fakat ben daha çok kalmasını tercih ederdim.çünkü bana çok fazla yardımı oluyor.ama karşılara gittiği yoktu mecburen karşıya gitti.
Kaynanam tüp bebeği yaparkende 2 ay bana bakmıştı.yani ben zararını değil faydasını gördüm.zaten kızım doğduğundada 2 ay benimleydi.neyse daha fazla uzatmıyım.
Gülincim senin allah yardımcın olsun.yaşlı kadınla ilgilenmek zaten zordur.hele birde faydası yoksa hizmet dahada zor oluyor.dediğin gibi inş 1 hafta kalırda gider.
Mina hala bulamaç yiyor ve kesmeyide düşünmüyorum çünkü diğer türlü versem 2 kaşar yiyor daha bişey yemiyor.ve allaha şükür kahvaltısını yapıyor.tüm herşeyi o şekilde yemiş olıyor.bnde daha rahat oluyorum öle.muhallebide veriyorum seviyor.makarna ve pilavı seviyor veriyorım arada ama hala sulu etli yemekleri yemiyor.iştahsız şey ne olcak:)

bende kahvaltısını bulamaç olareak veriyorum çünkü herşeyi içinde..tek tek hayatta yemez..gündüzleri emzirmiyorum mersinli çünkü dr kes dedi gündüz vermeyi..hani biara 200 gr vermişti ya..sadece memeye düşmüştü..meme emince bişey yemiyo...o yüzden canım..sadece gece 10 dan sonra emziriyorum..üstelik nisanurun yediği kadar yese ben göbek atarım...bazen çok güzel yiyiyo..çok seviniyorum..bugün güzel yedi diyorum tam ertesi gün bişey yemiyo..kendi nazarımmı değiyo nedir..
kayınvaldeme gelince valla eşime dedim ..o bizim düzenimize göre hareket ederse buyursun istediği kadar kalsın ama ben ona göre ayak uyduramam..dedim..eşimde sen düzenini bozma diyo..nasılsa öyle devam eder diyo ama bakalım görücez..

bencede bozma düzenini.sen ona değil o sana uysun.sonucunda geçici olarak kalıcak sizde.başka oğlu felan varmı?hem senin kayınvalidenin evi yokmu?sanki sen evi var yetmiyor ona felan demiştin diye hatırlıyorum.

Kaynanacigim geldiii..sanirim birayligina geldi..hilalcim evi var evet..ama kucuk geliyormus..onun icin ust katina ev yaptiriyoruz 100metrekare..daha bizim evimiz yokken..n
Bizden sonrada kaynima gidecekmis..bu kisi boyle gecirecek.. Bende ya sabir cekeyim bari:))

1 aylığınamı?aman ALLAHIM kolay gelsin şimdiden.valla bu iş böyle kayınpeder ölünce kayınvalideler çocuklarını geziyor.kız için iyide gelin için öyle değil.bence kaynanalarda gelinin evinde çokta rahat değillerdir.ama 1 ay kesintisiz kalmak gerçekten zorlanacaksın.ben hep ALLAH kayınpederime hayırlı uzun ömür versin diye dua ederim.yoksa kaynana başımıza kalır.bide bizimki kızında kalmaz erkek çocukları ailesine bakmak zorundaymış.kız ele karışmış der.kibarca kızlarına kıyamaz yani.maddi manevi herşeyi oğlanları yapar.off zor işler bakalım yıllar bize neleri gösterecek.biz bide aynı şehirdeyiz.bi yemeğe bile çağırsam karı koca gece kalırlar bizde.evide 5 dakkalık mesafe yani.arabamızda var isteseler bırakırız yok illa kalıp bana iş çıkartacak.yatılı misafiri hiç ama hiç sevmiyorum.kolay gelsin.artık strese girmeden bu bir ayı geçir.inşallah her kış bunu adet haline getirmez ona dua et.

Annem tasinmaya kalkarsa bu ara esim soylicek..anneminde tasinmasi subat basi gibi..valla kimse kusura bakmasin..benim anacigim herseyime kosturuyo..o.u yanliz birakamam..anneminde ayagi ameliyatli ama bizden cok obize yardima kosar..suan telefondan yazigorum bunlari...ayagimda defne..karsimda kayinvaldem uyuyo ve horluyo :))

benimde kayınpeder yok kayınvalidem her kış gelir ist.ama burda kızı var, kardeşi var, bu zamana kadar oğlu vardı fakat memlekete gitti ve biz varız.ondan bizde çok kalmıyor.zaten yazında memlekete gidiyor.
Evi varken neden sizde kalıyor anlamadım.kendi evinde aslında daha rahat eder.hem sana eziyet.çocuklarla uğraşmak yeterince zor bide bakıma muhtaç biri grlince daha zor tabi.
Annen taşınınca diğer oğluna gitsin.anneni yalnız bırakıcak değilsin yani.annen senin her işine koşsada koşmasada anneye yardım edilir.
Valla eve biri geldiğinde gerçekten düzen bozuluyor.fakat yapacak da başka bişey yok.eşlerinizin, eşlerimizin anneleri
Mersinli kız nasıl bir kaynana sevgisi var sende öle:)))hemde uzak değil ya ondan şaşırdım.

uzak yakın kaynana kaynanadır hilalcim erkek anneleri zor memnun etmek bir okadar daha zor.herkesin bir hayat mücadelesi var e onlar unlarını eleyip asmışlar iş güç yok hep ilgi alaka bekliyorlar.oda sürekli olmuyor tabi budurumda da memnun olmuyorlar.zaten insanları memnun edemezsin elinden geleni yap vicdanın rahatsa memnun olup olmayacağı karşındakinin bileceği iş valla kimse kusura bakmasın.

doğru kaynana kaynanadır ona katılıyorum da yabancı olanlarda dert daha fazla gibi geliyor bana.yada benim ki iyi diyelim bana yardımı çok oldu ki gerçekten severim kaynana gözüylede bakmam.
Tabi fazla kaldığında bende rahatsız oluyorum özlüyor insan eşiyle yalnız kalmayı.annenle bile bir evde kaldığında sorun oluyor sonucunda.
birde kaynata olmayınca mecbursun ona bakmaya.kaynata olunca daha rahat oluyordur.bizimkiler gelip çok kalıyor.senin ki ise bir gün gelip gidiyor.
Neyse dediğim gibi ben kaynana yönünden şanslı olanlardanım.bana zararı değil hep faydası olmuştur.hem benim biricik kocamı doğurmuş ya doğurmuş olmasaydı:))

Bu arada kızım günlerdir ateşleniyor.ateşi düşsün diye soyduk kızı şimdide grip oldu.gerçi zaten boğazından kaynaklanıyordu ateşide.
Şimdi birde ben hasta oluyorum galiba çok üşüyorum, boğazım ağrıyor.bide elektrik yokdu hala ısınamadım kombiyi o kadar açtığım halde...bir yandanda mina huysuzluk yapıyor.allahtan eşim onunla ilgileniyor.
Günlerdir gece çok uyanıyor tabi minayı yanımıza alıyorum eşimde ister istemez uyanıyır uyuyamıyor.sabah da namazla gidiyor onada üzülüyorum ama yapacak bişey yok.çocuk büyütmek böle bişey...

Ne mutlu sana hilalcim oyle bir kayinvalden var..insa.lar kendi sayginligini kenndi kazanmali..her gittigimizde surat asan kadin simdi gulucukler dagatiyor..diger kizimaysa yokmus gibi davraniyordu halbukitaaki ust kata evi ona yapacagimizi kabul edene kadar..yuzunu guldurmesi nep menfaati ici.n..ben evlenirke.de hicbir faydalari olmadi..esimin damatligini bile abimin esi utulemisti hic unutmam..esimin kiyafetleri.i bile yari kirli yollamislar.. O zamanlar esimle cok tartismistik..gidip set aldik esim evlendikten sonra taksitle odedi..herseyini..yani oderken bende sıkıntı cektim..bir tane altin bile takmadilar..yami herseyi esim kendi yapti..o yuzden hilalcim kayinvaldeme bakmak icimden gelmio..allahin bildigini kuldan saklayam..ama yagip esiyorim kayinvaldemede hizmette gulucukte kisur etmiyorum..ben oeyim yuze gelince kileyamam yapamam saygisizlik..iki ginumuz gecti ama daha kac gunum var bilemiorum :))

Bu arada bilgisayarli odada yatiyo kayinvaldem..o yuzden cepten yaziyorum..bazi harfleri yanlis yazmisim..ozur :)

Kimse sebepsiz yere böyle olmuyor zaten.gulincim aynen benim kaynanada oyla.hep suratsiz memnuniyetsiz hep şikayet ama maddi anlamda menfaatine bisey olunca melek.aynen bizede düğünde degil bir çeyrek çöp bile almadı herseyi esim aldı bohçaya kadar.e ilk yıllar biz sıkıntı çektik.şimdi ise zorla adama paralar vermeye çalışıyor hemde büyük rakamlar esim asla almıyor kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor.el insaf ihtiyacımız varken yardımı geçtim borç vereydim ya şimdide ihtiyacımız yok zorla vermek istiyor.kızına kiyamaz çay bile doldurtmaz ama gelinler gelip temizlik yapsın yok yaa daha başka.bil beni bilim seni.doğumumda bile el gibi geldi gitti faydası olmadı.hatta lohusa Halim'de beni dahada fazla sinir etti.gelde bu kadına bişeyler yapmak icinden gelsin gelmiyor iste.

:))))))))))))))))) he he kaynana kaynanadır hiç değişmiyor arada istisnalar çıksada :)))))))) benimde kaynana burdaydı bugün gittiler kayınpederle benimki maddi yönden bize hep destek ama çene bitmiyo hap laf sokuyo biz bişi milmiyoz ona göre :))))))))) Allah için ama düğüümdede takıyı fazlasıyla yaptı birde ev aldı memleketten halada msaddi destek veriyo arada bende kırmıyom napim lafını çölüyo ben dimliyo gibi yapıyorum :))))))))))

valla benim kaınvalidemlerde bana pek bişey yapmadı.eşim çalışıp para biriktiripde öle evlendik.2 kayınımında evi var ailenden kalma.fakat benim kendi babam şimdi oturduğun evimin peşinatını verdi ve taksitleride biz ödüyoruz...ama setimi bileziklerimi felan aldı kaynanam eksik bırakmadı onu para olmadığı halde borçla alıp sonradan ödedi.gerçi evime gitti altınlarında parası ama olsun elinden geleni yaptı.yapmadı dersem allah var yukarda yanarım...benim babamın eli hala benim üzerimdedir.hamileyken bile dr paramı verirdi.kaynanamında maaşı vardı o vermezdi.eşime sorardı varmı paran verim diye eşimde istermi hayatta istemez.şimdide memlekettekilerin durumu yok maaşını oraya bırakmış gelmiş kaynanam.hep dua ederim rabbim ne onları bana düşürsün nede beni onlara.tabi rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

sizler gibi olsam bende istemezdim büyük ihtimal.haklısınız ne diyim.gülin ve mersinli sizi gelin almak istemiyormuydu kaynanalarınız?mersinli seninkine dahada şaşırsım doğrusu.

yok hilalcim ya kayınvalidem ve ailesi beni istiyordu.hatta ben küçükken bile beni istiyorlarmış olay isteyip istememe değil olay fedakarlık olayı.oğlum herşeyi maddi manevi yapsın gelinde mecburdur mantığı bu yüzyılda kalmadı artık.evlatta anne babası bile olsa anlayıp yapmıyor sonrada gelin bozdu diyorlar.pintiliğinden yapmadı bizimki yani.aman artık idare ediyoruz açıkçası ALLAH bizi onlara,onlarıda bize muhtaç etmesin inşallah.

mrb kızlar maşallah bebekler büyüyo..bişey sorucam mama sandalyesi vwe hoppalada hangi marka kullanıyosunuz..tekerlekli alıyım dimi sandalyeyi..sağolunn şimdidenn

Hanımlar bende fikir almak istiyorum..Gerçi benim oğluşum var ama sizleri uzun zamandır tanıyorum...Şu ek gıda konusunda beni aydınlatır mısınız?? Örneğin muhallebi nasıl yapılır??? Ölçüleriyle lütfen:)) Elmde doktorumun vermiş olduğu kağıtta formül süt dio,o ne?? Sadece anne sütü verdim hep,sebze çorbasını sebzeleri püre yaptıktan sonra,anne sütüyle sulandırsam olur mu? Yoğurda pekmez kattınız mı??? Ay ne çok sordum...Okulda ders anlatmaya benzemiyomuş valla....Rica etsem bi anlatsanız ayrıntılarla...

ne biliyim öle anlattın ki mersinli aklıma sadece o geldi.ne o öle fedakarlık beklenlyor gelinlerden hangi çağdayız.artık gençler zaten anlaşamıyor bide işe kaynana girince dahada bozuluyor.geri planda kalmaları gerekiyor bencede...
Benim kaynanam ben seni gelin olarak görmüyorum der bende senin kaynana değilim der.zaten annede demiyorum.ilk başta istediler ama nişanlanıp ben söleyemeyince zorlamadı.
Ama 3 tane geliniz zannetmiyorum ki diğerleride şikayet etsin kaynanamdan.

Yoğurta pekmez katabilirsin.
Pirinç unlu muhallebiyide şişe sütden yapıyorum.yarım litrelik sütün yarısını koyuyorum.3 tatlı kaşığı rinç unu 2 tatlı kaşığıda şeker koyuyorum.biraz da tereyağı.bilmiyorum oğlın kaç aylık daha fazla yerse bunu çoğaltırsın benim kızım pek iştahlı değilde hala bu mamanın hepsini yemeyebiliyor.

Bu arada kızlar minanın altdan da dişi çıktı.artık kızım 3 dişli oldu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…