Kızım oluyor teyzeleri..

gözde ben ilk ek gıdaya başlarken sana verdiğim tariften başlamıştım.ama sonra hazır mamalara dönmüştüm gece muhallebisi diye alıyordum.
Formül sütlerde hazır mamalarla yapılan olabilir.süt yerine aptamil mamalar koyuluyor ondandır heralde.benim kızım aptamille yapılan mamayı sevmemişti.senin kendi sütünü katma konusuna gelince benim kız pek emmediği için bilemicem.
Bide dr.unla konuşsan daha iyi olur.çünkü inek sütünüde pek önermiyorlar ben ondan hazır mama almıştım sütü kendi içinde olıyor bende su katıp yapıyordum.
Tabi su muhallebiside var ama onunda tadı güzel değil mina yememişti onıda.Ama banada dr.un verdiği kağıtda pirinç unlu muhallebi vardı ondan ilk onunla başlamıştım...

Burcu sana cevap vermedim çünkü ben kızımı yürütece dahi koymadım zararlı dediği için dr.doğal olarak hoppalayı da almadım.
Mama sandalyeside evim hem küçük hemde pusetinde yiyor diye almadım.

Canım çok sağol..

mrb kızlar maşallah bebekler büyüyo..bişey sorucam mama sandalyesi vwe hoppalada hangi marka kullanıyosunuz..tekerlekli alıyım dimi sandalyeyi..sağolunn şimdidenn

slm burcu..biz mama sandalyesini ıkea dan almıştık..çok pratik geldi bize..ayakları çıkıyo..bazen anneme veya başka yere yemeğe gittiğimizde bile kendimiz götürüyoruz..plastik olduğu için pratik..diğerieri biraz daha hantal oluyo ama onlardanda memnun olanlar çok..benim kızım hoppalaya bindi çok..ama eşiğe takılanlardan değil..tavandan asmalı..valla 20 milyondu sanırım fiyatı..ama çok işimi gördü oyalandı kızım..hatta googleden azimli bebek yazarsan kızımın hoppaladaki halini görebilirsin..kuleleri yıkıyo..azimli bebek defne...

mrb kızlar maşallah bebekler büyüyo..bişey sorucam mama sandalyesi vwe hoppalada hangi marka kullanıyosunuz..tekerlekli alıyım dimi sandalyeyi..sağolunn şimdidenn

selma burcu ben hoppala kullanmadım açıkçası gerek duymadım nedense.ama mama sandalyesi olarak chicconun sandalyesini aldık.açıkçası hem biraz büyük hemde hantal bişey.benim sürekli mutfağımda başka odalara götürmüyorum mutfağımda büyük müsait.4 buçuk aylıkken almıştım ek minderi vardı 6 aya kadar kullanılması için oyuncakları falan vardı kızım içinde bayağı oyalanıyordu.yatma pozisyonuda vardı hatta bazen uyuyodu bile ben yemek yaparken.ama şimdi asla durmuyor.hatta artık neredeyse oturmuyor bile bizim gibi masa sandalyesinde koltuğunda oturuyor.şehir dışında annelere gittiğimdede gülinin dediği ikedan pratik mama sandalyesini aldım.geçiçi olarak oda iyiydi ama biraz sert minderli falan değil bide pek emniyetli gelmedi bana.konforuda yok.sen bilirsin.

ek gıda konusu ilk geçişte hiç beceremeyecekmişsin gibi gelen çok bilinmeyenli denklem gibidir.ama rahat ol.muhallebi olayını ben hazır alıp veriyodum 1 yaşına kadar süt verilmediğinden dolayı hazır gece muhallebilerinden verdim.1 yaşından sonra 3 tatlı kaşığı pirinç unu,2 tatlı kaşığı şeker,1su bardağı sütle pişirdim.formül süt ne bilmiyorum.aptamilin devam sütleri olabilir ben emzirdiğim için bilgim yok.sebze çorbalarınıda ben anne sütüyle değilde kasaplardan ilikli dana kemiği alıp kemik suyu yapıyordum ve buz kalıplarına,buz poşetlerine koyuyordum.onlarla sulandırıyordum.bir kaç ay öyle yaptım sonra tüm çorbalarını kemik suyu,tavuk suyuyla yaptım.yoğurta pekmez katabilirsin.1 yaşına kadar bal yemediği için pekmez verilir genelde.hem kanda yapar.ben yoğurta bişey katmadan verdim yoğurdun tadını alabilsin alışsın diye.

selam kızlar ne alemdesiniz?gülin kaynanan gitmedi daha galiba.ALLAH kolaylık versin.bende 2gündür netten oyun grubu olan anaokullarını araştırıyorum.dün bana yakın civarlarda olan 10 taneye yakın eleye eleye buldum.bugünde hepsini aradım.bazıları oyun grubuna anneyi almıyormuş onlarıda eledim.geriye 3tane kaldı.bu haftada onların deneme derslerine gidip karar verecem.aslında ailede kuzenleri bayağı çok.arkadaşlarımında çocukları var ama en yakın yaş farkı bile 2yaş.pek anlaşamıyorlar oyuncaklarını vermiyorlar,onla oynamıyorlar,istemeden canını acıtıyorlar.bende haftada 1 anne çocuk oyun grubuna gidecem hem sosyalleşir hemde yaşıtlarıyla oynar.bakalım nasıl olacak yazarım size.

yok mersinli kayınvaldem bir hafta kaldı gitti..şuan eltimde..bende sıkıldı galiba..ama anneme gittik kahvaltıya durunamıyo gidelim deyip duruyo..abimin eşi çağardı gitmek istemedi..e napayım nasıl mutlu edeyim..eltimin çevresi ona daha yakın..yani aynı çevredenler..orda sıkılmıyo sanırım..ama ben yapacağımı yaptım..daha sonra gelirim yine dedi..sanırım defnede biraz başını ağarttı
mersinli iyi yapmışsın..bencede sosyalleşmesi için güzel bir fikir..kızlar defne artık kahvaltı dışında hiçbirşeyi eski usulde yemiyo..bizimle sofrada yiyiyo..ben o kadar özene bözene tavuklu çorbalar yapıyorum yemiyo geçen annemlerde yemekteyken yediğim şehriye çorbasını bitirdi..sanırım bıktı çocuk..değişik tadlar istiyo sanırım..eşim sodalı ayran yaptı onu istiyo benim normal ayranımdan içmiyo..alem yaa. akşam berinin yediği nuts diye acılı soslu bir fıstık var..onu tutturdu yicem diye..izin vermedik başladı ağlamaya..dedim berine ver verde görsün..ayranı dayıcaktım arkadan ağzı yanmasın diye..bir baktık 5-6 taneyi götürdü..acaba hamileyken çok acı yememin bir etkisimiydiki bu..sonra şalgam suyu içiyo..sütüde bardaktan çok az içiyo..ama buna şükür..yavaş yavaş sütü alıştırıcam..yani benim kız nerde saçma sapan şeyler var onları seviyo..ama napayım yesinde..

ay bende bugün aynı soruyu soracaktım size.ben kızıma bu ana kadar süt vermedim.tek anne sütü.hadi artık başlıyım dedim.şişe günlük süt var ya onu tattırdım ayran sandı başta sevinçle ağzını açtı ama sevmedi belki tatsız dedim bal kattım yine içmedi şeker attım yine içmedi.sevmedi galiba.biz süt için geçmi kadık şimdiye kadar vermemiz gerekmiyormuydu?gülincim benim kızımda kahvaltıyı aynı usul yiyor ama diğer öğünler tamamen değişti.mesela artık meyveleri elinde yemek istiyo elma mandalina gibi.çerezi fıstığı çok seviyo her yediğimizde oda yiyor.sodalı ayran neki benim kız sodayı sevdi ya süte burun kıvıran kız soda için kendini paraladı.gazozuda çok sevdi.artık şişeden içemiyoruz gizli saklı bardağa koyup su diye kandırıp içiyoruz asitli şeyleri.geçen gün arabada çikolata yiyodum tatmak istedi verdim sonra bitirdim ayyyy kıyameti kopardı eşim hemen marketten çikolata aldı.akşam yemeğinde mama sandalyesinde değil normal masa sandalyesinde oturup bizim tabağımızdakileri istiyor bizde veriyoruz.ben çok çorba yapmıyorum artık.eğer bizim yemek ona uygunsa ne varsa onu veriyorum uygun değilse yine ona kıymalı veya tavuklu yemekler yapıyorum.ıspanak,fasulye,pırasa,brokoli gibi.ama tadsız tuzsuz değil aynı bize yaptığım gibi az zeytinyağlı ve çok olmasada tuzlu normal yemek yani.çorbada eğer evde varsa öğlen uykusundan sonra haftada 2 defa en fazla veriyorum.yoğurdu sadece ayran olarak içiyor.bence daha rahat oldu bu iş.nereye gitsen yiyebileceği bişey oluyor diğer türlü zorlanıyordum.bu yaz tatildede çok rahat edecem yemek yüzünden.geçen yaz zorlanmıştım.ha bu arada gülin gözün aydın gitmiş kaynanacığın.gelmez artık o.sıkıldı

evet cnm uzun süre gelmez diye düşünüyorum..gelirsede çok kalmaz yine..o zaman sorun yok ..
defnede sade olarak sodayı zaten içiyo..çok sevdi..ama ben baştan verilmesine karşıydım..ama sodada çok faydalıymış..gazozuda tattırdık sevdi ama vermiyorum onu..yoğurdu biz yerken sofrada yiyiyo..zaten kendim mayalıyorum bizede..ne kadar yerse veriyoruz..ayran şeklindede bazen içiyo..sütü şuan bir bardağın çeyreği kadar içiyo..onuda o bardağı tutucak öle..bende aferin benim kızıma kendi içiyo deyip gaza getiriyorum anca o kadar içiyo..sade içiyo sütü..

seyrettim bayıldım defneye maşallah hatta face de beğendim bile:))

buarada sağolun kızlar aldım mama sandalyesi tekerlekli güzel hatta kızım içinde şuan çok sevdi:)

gözün aydın gülincim...

ben zaten kızıma süt vermeye başlamıştım.bu zamana kadar devam sütü veriyordum şimdi şişe süt veriyorum.ama gözü açık pek içmez mina.uyuturken veya gece uyanırsa veriyorum yada sabah üzeri...çok acıkmışsa yemek yememişse süt içiyor oda ayağıma alıp sallıyorum o şekilde içiyor.inş sonradan içer.ben hiç sevmem süt fakat kızımın içmesini isterim...
bu arada artık kızımı ya 1 buçuk saat yada 2 saat salıyorum.huysuzluk ediyor ağlıyor uykusu var belli fakat salladığımda uyumuyor.kızlar sinir oluyorum hem minayı hırpalıyorum hemde kendimi.sinirden ağlıyorum ya.hem öğlen hemde akşam 2 saat salıyorum dayanamıyorum.sinirlerim çok bozuluyor...ne yapsam ben yaa.geç uyutuyum desem öğlen uykusu geçe kalıyor, gece geç yatırsam bu sefer 12 yi buluyor.gerçi 10 buçuk da ayağıma alıyorum 12 de uyuyor...kafayı yemek üzereyim.en sonunda öğlende uyutmuycam akşam kendi düşüp uyuyacak.yoksa ben çıldırıcam

mersinli mina ne ıspanak yiyor ne pırasa nede diğer sebze yemeklerini.hala çorba yapıyorum.oda yoğurt çorbası.bende vitamin alsın diye ya et yada tavuk suyuyla yapıyorum çorbalarını.diğer türlü kesinlikle ağzına almıyor çorbaları...patatesli yemekleri felan da yemiyor önceden kıymalı yemekleri yiyordu şimdi onuda yemiyor.tarhana yerdi onu yemiyor artık.

ay hilalcim seninde hep uyku problemli oldu doğduğundan beri.hep sallanmak istiyor cimcime.ben yarım saatten fazla sallayamıyorum ayaklarım kopuyor ağrıdan.benimkide bazen öyle yapıyor 1 saat sallıyorum ama çok nadir.gündüzleri değilde geceleride yarım saat sallıyorum öyle yatıyor.gerçekten uzadığı zamanlar çok sinir bozucu oluyor heleki sürekli olsa bende çıldırırdım haklısın.bide agresif davranıyosun bu seferde gerginliğini anlayıp dahada uyumuyor.sonrada üzülüyosun.ben yemeklerde öyle yapıyorum bazen agresif oluyorum ve sonra çok üzülüyorum.bide bir iki defa çok kötü tırmalamıştı beni göz altımı çok canım yanmıştı gözümden yaşlar gelmişti ve eline vurmuştum.ayy sonra yarım saat ağladım çok üzüldüm bidahada yapmadım hemen ortamdan uzaklaşıyorum.kucağımdaysa hemen bırakıyorum.benim kızda vuruyo,ısırıyo,tırmalıyor.çok üzülüyorum acaba geçiçi bir durummu?her bebekte böyle agresif tavırlar olurmu?bide benim kız sağolsun bütün işlerini bana yaptırıyor babasıylada sadece oynuyor.mesela işim oluyor yemek yedir diyorum eşime asla yemiyor kıyameti koparıyor.geceleri bari o sallasın diyorum dün gece inat ettim ben sallamıcam sen uyut eşime dedim.saat 8.30dan 10 a kadar bekledim uyumadı kaçtı durdu ayağından.ben alınca hemen sallanmaya başladı.geceleri uyanıncada eşimi istemiyor illa ben olacam meme verecem.ya kızım baban yapsın ben o sırada başka şeyler yapim yok.akşam yemekten sonra çok kötü uyku basıyor tvnin karşısında tam daalıyorum yüzüme ya tokat atıyor ya kafa atıyor ayy çıldırıyorum işte o zaman.ALLAHTAN banyoyu babasıyla yapıyor bayıla bayıla.e babalarında işine geliyor bak bende uyumuyor bak bende yemiyor diyip kenera çekiliyor.baba olmak ne kolay ya.pazar günü kuzenimin bebek mevlidine gittik aile kadınlarıyla nisayı evde babasına bıraktım hazır pazar o baksın ben rahat edim dedim.ayy 10 kere aradı beni gel hadi gel.lavaboya bile gidemiyorum falan filan.eve geldim yaaa beyfendi biz hem evimizi temizliyoruz,hem yemek yapıyoruz,hem misafir ağırlıyoruz ve daha birçok şey senin öyle bir sorumluluğun yokken bir lavaboya bile gidemedim diyosun öyle kolay değil bu işler dedim.

aynen öle canım kesinlikle katılıyorum sana...diyorum ki en azından gel yarım saat sen salla yarım saatde ben sallıyım tamam diyor fakat çocuğu ayağıma alıyprum ben kendi odamda sallıyorum minayı ne gelen var ne giden...birde bana söleseydin ya baştan gelir sallardım diyor.hem sen dayanamıyorsun ben nasıl dayanıyım o kadar sallamaya diyor...yemek problemli olduğu için zaten benimle yemiyor diyor yedirmiyor nadiren belki yoğurtu yedirir eşim...diğer türlü banyo konusunda benim eşimde yıkıyor minayı en azından onda rahat ediyorum bende...

bir kaç ay önce düğüne gittim kızımı bırakıp babasına benide kaç kere aradı gittiğimede pişman etti beni...yok yok yalnız felan bırakılmaz babaya çocuk.daha fazla sinir oluyor insan...minadada var vurmak eh diyor vuruyor.babasına yumruğuyla vuruyor geçer heralde diye düşünüyorum...

babaları biz rahata alıştırıyoruz.milletin babaları nasıl yapıyor.biz dayanamayıp tez canlılık yapıyoruz.bence çok maharetli,elin çabuk olması hiç güzel bişey değil kocan bişey yapmıyor veya off o yapana kadar ben 2 dakkada hallederim diyosun.

ya beceriden ziyade onlar baba işte...yapacakları sınırlı...valla etrafımda gördüğüm babaların içindeki en iyi baba yine eşim.

Akşam gelince çocukla ilgileniyor yeri gelince yemek yedirir.zaten evde olduğunda ben minayı yedirirken o oyalar.o bile büyük nimet benim için.uyutmayada uyutur ama mina daha küçükken benden başkasıyla uyumuyordu ondan rahata vermişti.şimdide tabi baştan alışmadığı için pek yanaşmıyor uyutmaya.ama çok yüklensem yine uyutmaya kalkarda büyük ihtimal mina uyumaz sonradan yine ben uyuturum gerek yok yani

Hamile kalmadan önce herşeyiyle ben ilgilenicem kimseye bırakmam evladımı derdim ama şimdi annem veya kaynanam veyada teyzesi gelse dört köşe oluyorum.
Ben çok fazla rahatmışım mina doğmadan önce.bide 4 yıl üstüne geldi evde hiç durmazdım bile.mina doğunca her şey değişti.başta çok minik doğduğu halde zorlanmadım ama büyüdükçe zorlaşıyor herşey.inanırmısın evde tv karşısına geçip rahat rahat tv seyretmeyi bile özledim.

Neyse rabbim onlara sağlık versin inş onsuz bir hayatda asla düşünemem.1 gün anneme bırakıyorumda burnumda tütüyor.canım kızım benim...

selam kızlar.biz perişanları oynuyoruz nisa 1haftadır hasta.o karda kışta fenalaştı dra götürdük bronşit olmuş.dr antibiyotik vermedi farklı ilaçlar verdi kullan 1 hafta geçmezse antibiyotik veririz dedi.ama geçmedi ateşi ara ara çıkıyor.burnu kaç gündür tıkalıydı beni bile ememiyordu 2 gündürde sürekli sümük atıyor burnunun ucu silmekten yara oldu.öksürük hayat kalitesini bozdu.bi krize giriyor yarım saat durmuyor boğazı tahriş oldu.öksürükten yatamıyorda .uyku ne onda ne bizde yok.sabah tam kahvaltısını hazırlıyodum 40 dakka öksürük krizine girdi öksürmekten su içinde kaldı üzerini değiştirirken uyudu o kadarki yoruldu yavrum.kaşık kadar kaldı.dra gittiğimizde kilosuna baktı 10.300 kg dedi.kilosu olması gerektiği gibi dedi ama 300ü kesin vermiştir 1 haftada.bişey yemiyorki.off hasta olunca çok üzülüyorum.ALLAH şifası olmayan hastalık vermesin ama tükendik ailece bu seferki ağır geçti.tüm huyu değişti ya.çok yaygınmış.

çok geçmişler olsun canım rabim acil şifalarversin

mersinli canım çok geçmiş olsun.minada 2 hafta olıyor hastalıkdan kurtulalı.boğazını üşüntmüştü ateşlenip duruyordu.dediğin gibi çocukların hastalığı çok zor oluyor.neyseki nisanur şimdi daha iyi.bronşitde zordur tabi öksürük hele bide uyuma zamanalrındadaha çok olur.

Ama dr.un ilk antibiyotiği verseydi çok iyi olurdu bence o kadar ilerlemiyebilirdi.çocuklar üşüttüğünde antibiyotiksiz geçmiyor genelde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…