Kızım oluyor teyzeleri..

10 gündür hem biz hem kız perişan oldu dün kontrole götürdük adam antibiyotik verdi.ya kardeşim en başından verseydinde bu kadar ilerlemeseydi çocuk kaşık kadar kaldı ya.bu kadar uzamaya değermiydi.offf hala geçmemiş antibiyotiksiz geçmez demiştim en başından zaten.1 haftada antibiyotik kullanacaz inşallah geçer iyileşir artık.dün aşırı huysuzdu deli etti beni.herşeye ağladı durmadı.dün sadece yarım kase kahvaltı yedi tüm gün abartmıyorum 1 kaşık bile bişey yemedi.mutfağa uğramadı bile.çok denedim ama olmadı.tüm gün ve gece yapışık ikiz gibi gezdik sadece meme emdi.2 3 güne kadar antibiyotik onu kendine getirir umarım.

o kadar yazı yazdım da neden sadece bu kadar küçücük yerde yazdığım şey yazıldı... Offfff offf

kızlar selam..bizim bilgisayar çökmüştü..bir süre giremedeim..telefpndanda zor oluyordu..neyse bugün oldu bilgisayarımız...

mersinli çok geçmiş olsun canım..annem derdi çocuğun hastalandığına değil huyunun değiştiğine yanarım diye..hastalanınca pek huysuz oluyolar..birde o kadar çabayla aldırdığın kilolarda gidince insan sinir oluyor..dr da keşke baştan verseymiş antibiyotiği..ama sağlık olsun ..inşallah bundan sonraçabuk iyileşir..

nisa çok sinirli diye yazmışsın..aynı sinir bizdede bol miktarda var..başta kendini yere atıyo..ama nedense hep halıya atıyo kendini uyanık...vurmalar tırmalamalar..dediği olmasın elinde ne varsa fırlatıyor..bu dönemleri böyle oluyo sanırım..birde istediğini ağlayarak elde etmesi var...
kızlar bu arada tahtaya vurayım defnenin iştahı çok iyi..boşuna üzmüşüm kendimi..demekki dişlerden iştahsızmış..şimdi bizle birlikte çok güzel yemek yiyiyor..balığı çok seviyor..bende her gün olmasada haftada 5 gün palamut pişiriyorum ona..balık pişireyim mi defne diyorum hemen mutfağa koşuyor..benim kız etçi sanırım..geçen günde biftek yemişti..tavuğuda seviyo..karnıbahara bayılıyo..bol kıymalı yapıyorum maşallah güzel yiyiyor..yoğurduda sade yada ayran olara tüketiyo..ıspanağı sanırım sevmedi..patlıcan ve patates yemeklerinide çok seviyo...özel çorba yapmıyorum..bize pişirdiklerimden oda yiyiyor...yaşpasta ve kurabiyeyi de çok seviyo..aralarda veriyorum...patlamış mısır hastası...ağzına dolduruyo hepsini...ama süt yine içmiyor...sevmiyor sanırım..geceleride ben emziriyorum...inşallah geçici bir dönem değildir bu..yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çünkü...

selam kızlar cok sukur benım kız duzeldi.anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.ama uykusu beni perişan ediyor.hala geceleri 3 4 posta kalkıyor.dra sordum her çocuk farklıdır diyor kimi kolay çocuktur kimide zor çocuktur sizinkide zor demekki diyor.şu uykusu düzene girsin artık ya ben çok yoruldum valla.hırçınlığıda tam gaz devam.çocukların saçını çekiyor istediği olmayınca ısırıyor insan mahçup oluyor.geçicidir umarım.dr aptamil süte gerek yok şişe günlük süt ver dedi ama benimki sütü sevmedi ayran zannedip bir fırt alıyor sonra asla ağzına sürmüyor.bakalım ona ne zaman alışacak.

defne de zor bebek demekki..kaç kere kalkıyorum geceleri..bu da geçicek diyorum napayım..defne başka çocuklara zarar vermiyor..yaparsa babasına bana ablasına yapıyor yapıcaanı..oyuncak kavgaları oluyo bazen tabiii...defnede aynen sütü sevmiyo..ayran sanıyo oda..sonra istemiyo...

selam kızlar gorunmuyosunuz kızlarınız pek bırakmıyor galibabiz dün oyun grubuna gittik kızımla.gerçekten çok temiz çok güzel bir yerdi.bekleme salonunda küçük küçük masalar sandalyeler üzerinde her yaş grubuna hitab eden oyuncaklar puzzıllar.oyun salonu desen her yer yumuşak minderli çok farklı oyuncaklar jımnastık aletleri ama miniklere göre.kızım bayıldı.kızımla beraber 2 kız 4 erkek çocuk vardı.en küçüğü 17 aylık en büyüğü 21 aylıktı.öğretmenleri geldi farklı farklı oyunlar oynattı.basket oynatı,tırmanma yarışı yaptı,balonlu oyun yaptı yani 1 saat boyunca hiç durmadan etkinlik yaptılar tabi onlarla bizde yapmış oldukama çok eğlendiler ve çok yoruldular.kızım arabada uyudu eve çıkardım üstünü soydum banamsın demedi uykuya devam etti.uyandı mama mama diye beni çekiştirdi zorla yiyen çocuk bayıla bayıla yemeğini bitirdi.biraz uzak olması problem ama kızım için haftada 1 gün arabamıza atlar gideriz ana kız napalım.eğer sizin yakınlarınızdada varsa bence gidin çok eğlenceli.gymbore adı araştırın isterseniz.ama pek ucuz bişey değil oda ayrı.

geçenlerde gymbore bebek giysileri için aramıştım netten..çıkmıştı...sanırım gittiğinde orası..ama bizim buralarda yok.. büyük şehirlerde var...
bu arada kızlar hasta olma sırası defnedeymiş...dün gece ne kadar iyiydi..uyuyunca tam yerine yatırdım öyle bir kustuki..anlatamam..kusması devam etti aralıklarla..sonra baktık olmıcak acile götürdük..iğne yaptılar bacağından..aslında serum takabiliriz dedi dr ama çocuğu şimdi hırpalamayalım elinden damar bulucaz diye dedi..eve gidin sabahta devam ederse gelin ama büyük olasılıkla geceyi geçirirse atlatır dedi..ama sabah 5 e kadar 20 dk da bir kustu..çıkardığıda safra...ay sabaha kadar bizde uykusuz kaldık..neyse deydi..sabah 6 dan sonra 10 buçuğa kadar uyuduk onunla..eşimde işe gitmedi..aramızda yatırdık..sabahleyin gülerek uyandı...çok şükür şimdi iyi...annemler taşındı bu arada..sanırım o ara üşüttük çocuğu..gerçi ortalıktada varmış ama...

geçmiş olsun gülincim...neyseki 1 gecede atlatmışsınız zor olmuş ama şimdi iyi şükür.

minanın başkasına zararı olmuyor şükür.öle saç çekiyim yada ısırıyım felan durumu yok.zaten çocularıda çok seviyor.minada süt felan içmiyor.bırakın sütü ayranda içmiyor.meyveli sütde denedim vermeyi ama onu bile içmiyor.zaten vitaminli olan hiç bişeyi benim kız sevmiyor ve yemiyor ne yazıkki...

geçmiş olsun gülincim.valla hastalanacak diye ödüm kopuyor.ve bugün hapşırıp duruyor sümükleride akıyor.ya daha 1 hafta bile tam dolmadı bu kız iyileşeli bidahamı hastalanıyor.yeni yeni toparlanıyordu.kafayı yicem.çok yorucu bir süreç ya sil baştanmı yaşcaz bunları.inş bugünlük bişeydir.umarım...yaz gelse bir türlü kış gelse bir türlü.yazında bizimki klımadan hastalanıyor.Allah derdi olmayan hastalık vermesin bunlarda bir süreç geçicek inşallah.kızlar siz başka çocuk düşünüyormusunuz.ben istiyorum.aralarnda çok yaş olmasın istiyorum.birbuçuk yıldır tık yok bir gün günüm bile sekmedi.ama 1 sene daha denicez eger yine olmazsa seneye yine tüp bebek maceramız başlıcak sanırım.ayyy inşallah kendi kendine olurda hiç tedaviye gerek kalmaz.çok zor bir süreç.maksat kızım kardeşsiz kalmasın.yoksa bana nisa yeter.aslında bekarken yeni evliykende hep 4 çocuk diyordum.kalabalık olsun ailem isterdim.nasip değilmiş.

merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun bizde 1 haftadır aynı dertten muzdaribiz 1 hafta antibiotik ve öksürük şurubu içtik bugün doktorumuz bronşit bailangıcı dedi 3 iğne verdi birini bugün olduk 2 de eksttradan şurup tabi ay ne zormuş bu çocukların hastalığı benimki ilkdefa böle hasta oldu hep doğumdan sonraki ufak sıkıntılardı birde diş sıkıntısı amahiç biri bu hastalık gibi değil çocuk öksür öksür ciğerleri çıkacak yavrumun

saolun kızlar..sizlerede geçmiş olsun..çok şükür defne şimdi iyi..ama iştahı yine gitti..pek bişey yemiyo..ama napsın..o kadar safra çıkardıki..bir de onu çıkarmaya çalışırkenki halleri..içim parçalandı..neyse nasılsa yine düzelir iştahı..üstüne pek gitmiyorum..
mersinli canım biz eşimle korunuyoruz..belki boşuna ama doğal yolla kaldım diye olurya yine denk gelir diye ...başka çocuk istemiyoruz..yaşım 30 un aşağısında olsaydı 3. yü muhakkak isterdim..hep 3 çocuk istemişimdir..ama nasip işte..iki kızım bize yetiyo çok şükür...ama siz muhakkak düşünün..yine tüp heyecanı yaşamak kolay değil belki ama kızlarınız teselli olmuş olucak size..tutmasada o kadar üzülmezsiniz...

Son düzenleme:
kızlar arka sayfalara bırakmayalım şu topiği..arada yazın bişeyler... bu birkaç gündür defne çok fena mızmız oldu..çok inat..herşeyi çığlıkla ağlayarak halletmeye çalışıyo..ister istemez dediğini yapıyoruz çünkü kafamız götürmüyo...bir şeyi yapma deyince inadına yapıyo..ya da bişeyi yapmasına izin vermeyince sinirden başka yerlere saldırıyo..zarar vermeye çalışıyo..sırf beni sinir etmek için..hiç bişey yapamazsa gidip televizyonu kapıyo izin vermedim diye..yani gıcıklık olsun diye..bu ileriki karakterlerinin bi göstergesimi acaba..eğer öyleyse işim zor benim

Aynı seyler nisada da mevcut gulincim.ne isterse aynı anda olsun istiyor.hele bu aralar evi düzgün gormek mümkün degil bir taraftan ben topluyorum öbür taraftan hemen o dağıtıyor cildiracam.bu kız buyudukce bir yere gitmekte kabus oldu haftasonları.özellikle yemeğe giderken İnan 3 kere düşünüyoruz ama sadece uyursa disarda rahat edebiliyoruz.cok fırlama bisey oldu tam.evde ise bazen uslu oluyor bazen çıldırıyor.bunlar normalmiş ikibucuk yasından sonra bu agresif tavırlar kalmıyormuş.2yas sendromuna giriyorlar galiba.

kızlarrr sonunda defneyi memeden kestim..bugün 3. günümüz..bunu bayadır düşünüyordum ama kıyamıyordum..ama bu sefer kıymak zorunda kaldım..çünkü yine birşey yemiyor hep meme istiyordu..ben doğduğundan beri yastığı kucağıma koyup onun üzerine defneyi yatırıp emziriyorum..bu sefer de nerede yastık görse bana getiriyor du emzireyim diye..zaten bikaç aydırda gündüz vermiyordum..3 gün önce resmen krize girdi...hep ağladı..karnı aç ama yemeyi reddediyo..kaç tane şey yaptım yesin diye..sergi gibi masanın üstünde ama o illede meme diyo..bende krize girdim..dedim zaten ayın 26 sında tam 18 aylık oldu..emeceği kadar emdi..diğer yemekleri yemesinde sorun olmasa 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum ama olmadı işte...internetten bıraktırmak için yolları okudum forum sitelerinden..kimi limon diyo..kimi acıbiber diyo..ağzını yakmaya kıyabilirmiyim..ee limonu ekşiyide zaten seviyo..sonra gittim göğsüme salça sürdüm..dedim gel defne meme vericem..canım yaaa nasılda heveslendi..zor tuttum kendimi..gitti yastığı getirdi..yattı..yüzünü bi görseydiniz şok oldu yavrum..birden ağlamaya başladı..sonra bidaha saldırdı ama yine aynı..sonra gel meme vereyim dedim kaçıyo..baya zaman istemedi..bir kaç saat sonra tekrar istedi aynısını yaptım..bir dahada o oldu..o günden beri meme istemiyo..gecede istemedi..ayağımda sallıyorum su veriyorum hemen uyuyo..korktuğum kadar olmadı..yemeside düzelmeye başladı..fakat emmediği için şuan göğüslerim patlıcak gibi ve çok sancıyo..eğer sütüm geri gitmezse hapı varmış..olmazsa onu içicem..

Ay darısı basıma.bende 3 4 aydır istiyorum ama hem kiyamiyorum hem esim tantana yapıyor kesme diye.bizimki gündüzleri aciktigi zmn meme diyor defne gibi yastığı koynuma koyup üstüne atlıyor bende hemen yemek verip sonra emziriyorum.benim sorunum gece sabaha kadar 10kere uyanıyor ve saatlerce beni emzik niyetine emıyor.sırf geceleri uyandığında ne yaparım korkusuyla kesemiyorum.yoksa geceler resmen kabusa dönüşüyor bende cok zorlaniyorum

ya arkadaşlar vakit bılup pc dan giremiyorum telden de değişmiş site.ne olmuş anlamadım yani.Nurcan canım sanada geçmiş olsun.Gülin gözün aydın kolayca emmeyi bıraktırmışsın.bende emziği bıraktırmak istiyorum ama bu huysuzla başka türlü uğraşılmaz diyerekten biraz daha emsin diyorum.mersinli seni emmek istwdiği için kızın gece çok kalkıyordur senden kesilince alışıcaktır ve o kadarda uyanmıyacaktır diye düşünüyorum.Minadada huysuzluk var bir kaç gün önce öksürük vardı.ilaç verdim sızma yağ verdim şükür geçti ama mızmızlık var.bide iştah kesildi galiba 4.dişimiz çıkıcak gibi geliyor.2 gündür kayınvallidem bende olduğu halde minayla uğraşmak zor huysuz şey ne olcak.valla her yaşın zorluğu var.şimdide dün kardeşim minayı oynatırken beşikde bırakmış yanına gittiğinde beşiğe asılımış.şimdide ordan düşer diye koorkuyorum.Çocuk konusunda aslen minanın biraz daha büyümesini istiyoruz.ama dondurulmuşlar 5 sene içinde denenmeli ondan bizde seneye düşünüyoruz.Ayrıca hala kızımı sallamakdan muzdaribim.1 saatden az s alladığım yok.bu 2 saate bile çıkıuor.huysuzluk yapıyor uykusu var fakat uyumuyor.bende 2 gündür müzik dinliyorum kulakllıkla sinirlenmiyim diye:)gerçi yine sinirleniyoruz hatta sinirden ağlıyorum fakat müzik biraz daha rahatlatıyor.Mersinli hala kızını her gün yıkıyormusun çok hasta oluyorda ondan merak ettim.

mersinli ben de çok korkuyordum gece naparım diye..çünkü biberon almıyordu..ama umduğum gibi olmadı..tam tersi uzun aralıklarla kalkıyo..mesela dün gece sanırım bir kere kalktı..o kıyamama durumu hala bende var..şimdi göğüslerim patlıcak gibi..diyorum yavrumun nafakasına engel mi oluyorum diye..ama şimdi olmasa birkaç ay sonra yine bıraktırıcam..ömür boyu emziricek değilim yaaa...deyip kendimi teselli ediyorum ..

kızlar selam..size bişey sorucam..defne altını açarken çok huzursuz oluyor..bezini bağladıktan sonrada devam ediyo huzursuzluğu..altını gösterip duruyor..pişikmi var diyorum..zerresi bile yok..sizin kızlardada oluyormu???dün annem dedi acaba idrar yolu enfeksiyonu falanmı var diye...kızlarda özellikle çok sık olurmuş..endişelendim..dün eczaneden tahlil için poşet aldık..diğer kızımdan da hatırlıyorum onu takması çok zor..dün öğlenden akşam 10 a kadar idrar almaya çalıştık..ya kayıyo..ya ben beceremedim..en sonunda gece 10 da çişini poşetin içine yaptı..hemen eşim yakındaki tıp merkezine götürdü..çok şükür bişey yokmuş..ama neden bu kadar altını gösteriyo..altını açtığımda bacaklarını kapıyo..anlıyamadım...:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…