Kızım oluyor teyzeleri..

ay gercekten sinir bozucu bir durum saatlerce sallamak.ama doğduğundan beri böyle mina alıştı artık.hepsinin ayrı bir derdi.benimkide sabaha kadar 10 defa uyanıyor emiyor beni emzik gibi.ama karar verdim son 2 ay nisan sonunda bende kesiyorum .gülinin salça yöntemini denicem.son umudum o.memeden kesilince bu kadar sık kalkmaz ammek için.gece istersede salça sürüp verecem.artık deliksiz uyumasını istiyorum.gece onu emzirecem diye yatarken girmediğim pozisyon kalmadı belim koptu aylardır.çok yoruldum vesselam.ama uykuya maşallah kolay geçiyor.gündüzleri hiç sallamıyorum emerken uyuyor.gecede ayağımda 5 dakka sallayınca uyuyor.ama saat 12 den sonra uyanmalarımız başlıyor.ben nisayı haftada en az 4 kere yıkıyorum.hergün yıkamıyorum artık.ama sık sık yıkıyorum.eğer gündüz dışarı çıkıyorsam akşam yıkıyorum.küvette oynamaya bayılıyor.

gülincim nisada altını bayıla bayıla açtırmıyor zorla yatırıp açtırıyorum bazen çok ağlıyor.ama bu bişey olduğundan değil her bebek gibi mızmızlığından.ama defne bayağı huysuzluk yapıp altını gösteriyor acaba bezmi kesiyor tenini.küçükmü geliyor bezi acaba.idrarında bişeyde çıkmamış diyorsun.pişik olmasada ben her seferinde ya krem yada pudra döküyorum.bence sen çişe alıştırma kilotları varya onlardan al biraz poposu hava alsın istersen.bu arada memeden kesme olayın ne alemde.alıştımı artık emmemeye.meme istemiyormu.geceleri ne yapıyorsun.normal süt alıyormu.bende nisan sonunda kesecem senin yönteminle bakalım neler yaşıyorsun.yani beni neler bekliyor onu merak ediyorum

Mersinli canim benim korktugum gibi olmadi..ertesi gun bidaha emmek istemedi..yastigida ayagimda sallamam icin getiriyo artik..inanirmisin artik biberonla sutte icmeye basladi..gece yatarken bi iciyor sabah 6ya kadar uyanmiyo..6da tekrar iiciyor..yani gece zirt pirt kalkmalarimiz bitti.ama gunduz biberonu gostermiyorum..bu sefer onada bagimsizlik olmasin diye..goguslerim icin de hap ictim..baya sutlerim gitmeye basladi..yemesi eskiye gore biraz daha iiyi ..su an oksurdugu icin cok ustune gitmiyorum..bez olayina gelince prrima nin 5 numarasini kullaniyoruz.yeterince gevsek yani..bende hep kremliyorum..iki gundurondada pek sorun yok aslinda..bu arada kizlar kayinvaldem yine geldi eveli gun..bu sefer cantasi daha cok..bakalim ne kadar kalicak.. :))

ay benimde canıma tak etti gece kalkma olayı ben nisan sonunda düşünüyodum artık mart sonu kesecem yeter 19 ay emmesi.zaten erkeklere 2 yaş kızlara birbuçuk yaş yeter diyorlar.vitamin aldığı yok keyiften emiyorlar artık.bende küçük pipetli sütlerden aldım eline verdim za cok biraz içti oyun gibi geldi.dr eğer yumurta,peynir,yoğurt yiyorsa seni emdiği için süt içmemesi çokta önemli değil dedi.demek sütten kessem içecek.ama şöyle bir problemimiz var benim kız ağzına biberon sürmüyor onu ne yapacaz.ısıtıpmı veriyosun sütü yoksa oda sıcaklığındamı.bu arada bizim kızın bugün sağlıkocağındaki son aşısı oldu.artık aşı olayımızda bitti.boyu 84 cm kilosuda 11kg.gayet iyi dedi.sütü kesince dahada alır diye düşünüyorum.kayınvaliden yine geldi demek gözün aydın.valla alıştı bavulunu alıp kapı kapı dolaşmak.ekmek elden su gölden ohhh ne güzel.bence yaşlılar elden ayaktan düşmeden çok evlatlarda kalmamalı kontenjanını doldurmamalılar.ama nerdeeeeee....

Defne de biberonu agzina surmuyordu..ben de ona sasirdim ya..mecbur kalinca aliyolar iste..az ilitip veriyorum sutu..o uykusuzluk benide mahvetti..sabahlari belim tutulup kalkiyordum..simdi bikac saat deliksiz uyuyorum ya...cok sukur..kayinvaldeminde pek zarari yok ama arada defne ile ilgili konulardafazla karismasi beni uzuyo..

O dert herkeste var sanırım.bizimkide ne zaman görse nisa hakkında bisey söylüyor.yok simartmissiniz,yok böyle yedir,yok böyle yap tek oda degil herkes bişeyler söylüyor.hiç sallamıyorum ben takma sende.

sağol canım teşekkürler
bu arada müziği kızınada inlet canım ayağında sallarken hafif bir mizik aç aynı şarkı tekrar tekrar çalsın değişirse kafası dağılır aynı şarkıda 3 veya 4 den sonra UYUYORLAR BEBEKLER GENELDE

justingcim benim ilk çocuğum daha deneyimim yok ama ablamın kızları 1 yaşından sonra yapardı öle istemezler kaçarlardı ağlarlardı bezi çıkardı 2 yiğenimde 1.5 yaşına vardığında çişini söylüyodu bence bez canını yakıyodur

Ben de bu yaz alistirma bezleriyle dusunuyorum denemeyi..ama ustune gitmemek gerekiyormus.insallah kolayca bezi birakiriz..

Ben de bu yaz alistirma bezleriyle dusunuyorum denemeyi..ama ustune gitmemek gerekiyormus.insallah kolayca bezi birakiriz..

çiş alıştırmak için daha küçük değilmi yaa?ben bu yaz pek düşünmüyorumda.

kızlar cepten giremiyorum bu siteye pc ı da açtığım yok ondan pek uğradığım yok buraya:))
gülin bende emziğinemi salça sürsem ama ben şimdi düşünmüyorum bu yaz düşünüyorum bakalım nasıl kesicem...kayınvalidenin karışması konusundada mersinliye katılıyorum takma kafana büyükler hep söler.aslında kendi annelerimiz daha fazla konuşur ama kaynana söleyen olunca gelin biraz daha fazla uyuz oluyor...zaten her gören laf sölüyor bende sinir oluyorum.yok efendim daha küçük neden 2 kez uyutmuyorsun.sanki benim kızımı benden daha iyi bilirlermiş gibi.herkesin evladı farklı sonucunda...

biz aşımızı yaptırdık 2 hafta oluyor.minada 9 kilo boyuda 79 cm olmuş...hala ufak tefek ilerliyoruz:)

nurcan kulaklığı onun kulağına verirsem oyun oynamak ister.zaten mp3 çok seviyor.masalardan alıyor ellerini uzatıp:)ama 3 kere dinlemeylede uyuyacağını düşünmüyorum ben.zaten şimdi salıncağında sallamaya başladım en azından ayakalrım ağırmıyor artık.bakalım ne kadar sürücek benim sıkılgan kızımla bu süreç...
mersinli nisa çok uyanıyor diyorsun tamam zor hak veriyorum ama minada kalktığında 2 saat boyunca uyumuyor.bu 3 saate bile çıkıyor.en azından seni emip uyuyor.hatta geçen gece 1 de uyandı sabah 6 ya kadar uyumadı.ama kesince rahat uyursun sende inş.

beterin beteri var diyorsun yani hilal.yok çok şükür benim kız saat 1 gibi uyanıyor ve artık ortamıza alıyorum emip yatıyor.her uyandığında emiyor tekrar dalıyor.diğer türlü olsa kafayı yerdim sanırım.bu arada dün kızım kucağıma uzanmıştı bende onu gıdıklıyordum kocaman gülünce bişeyler farkettim ay bi baktım üstte 2 altta 2 diş olmak üzere 4 tane dişi çıkmış benden habersizkızımın toplamda 12 dişi oldu.ay pek bir sevindim.büyüyorlar..bide artık tüm komutlarımı anlıyor.bilerek göstermeden bişeyler getir,götür diyorum ismini vererek bakıyorum ne diyorsam onu yapıyor.o gün bebeğini soymuştu.bende hiç göstermeden hadi nisa bebeğinin kıyafetini getir giydirim dedim hemen hem bebeğini hemde kıyafetini getirdi.ve bunun gibi birçok şey.istedği herşeyi anlatabiliyor artık.ama benim kızım uyumadığı müddetçe 1 saniye bile oturmuyor ya.felaket bişey.insan yorulmazmı.zaten görenler neden kilo almadığını anlıyor.ya etrafımda bir çok cocuk gördüm.cizgifilm izliyorlardı,koltukta biraz oturuyorlardı ,kendi kendine oyalanıyorlardı yok benim kızda hiç birşey yok.oturursa günah olur.çocuk gelince pek mutlu oluyor.o gün kuzenim gelmişti 2 aylık bir bebeği vardı ay kızım sevinçten çıldırdı.karar verdim ramazan bayramından sonra eğer olmazsa tüp bebek yapacam.hem araları çok olmasın hemde zaten bu kızla uğraşıyorum çok ara vermeden rahata alışmadan bir tane daha olsun.kesin karar verdim.yani 7 ay sonrabakalım hayırlısı olsun...

Hadi hayırlısı olsun mersinli.
Dediğin her şey minadada var.her şeyi anlıyor getiriyor bana bir cümle kurup konuşamıyor.
Hatta kakanı yaptınmı diyorum altını gösteriyor bana.
Minada asla oturmaz hep benim peşimde tv seyretmez.miletin çocuarı seyrediyor bende kıskanıyorum minada seyretse diyorum.oyuncaklarıylada pek oynamaz oynasa daha iyi olur:)
Rabbime şükür büyüdüler herşeyi anlıyorlar artık maşallah.
Ben şimdi tüp yaparsam kafayı yerim onın için biraz daha büyüsün diyorum belki seneye.ama inş seninki tutar hayırlısıyla.
Nerde denemeyi düşünüyorsun?aynı yerde yaptırmıcam diyordun ya ondan sordum.

Kızlar yazdığım herseyi geri alıyorum bu kız enaz 3yasina gelmeyene kadar tüp falan yapmam.artık 2yas sendromumu yoksa dismi bilmiyorum kafayı yemek uzereyim.huyu tamamen değişti cok yaramaz huysuz uykusuz bisey oldu.cildirmama az kaldi

çocuklar öle canım ya.çocuğu olupda rahat rahat oturan anne yoktur zaten.
İkİsİ bİrden büyüyünce İyİ olur dİyorlar ama anne ve baba ne olur bİlemİyorum.bİrde İkİz olduğunu düşün ayyyyy derİm sadece ben:)))

ya bİrde zayıflamadan tüp denemek İstemİyorum.benİm İçİn şu an yapmamamın nedenlerİnden bİrİde bu.yenİden dİyete başladım.İstedİğİm kİloya İnİyİm bİr tanede daha bebİş İstİyorum yanİ düşünüyorum rabbİmİn İznİyle.

Hilal daha hamilelikten önceki kilona gelmedinmi?bence takıntı yapmanda kilo verememene etken.ama bende aynı şeyi düşünüyorum tüp yapmadan 3ay önce rejime başlıcam.emaz 4 kilo verecemki sonradan eski kiloma düşmek zor olmasın.gerçi nisa 1 yasına girdiğinde ben eski kiloma düşmüştüm ama belki ilk cocuk diye kilo vermem kolay oldu.ben hiç rejim yapmadım ama bence en önemli etkisi emzirmemdi.emzirince ciddi bir kalori kaybın oluyor.hele geceleri kaybettiğim kalorilerin haddi hesabı yoktur

canım zorlama kızını zaten doktrlar dediğin gibi zorlamayı tavsiye etmiyor sen bezi çıkart o zaten rahatlığı görünce alışır sen aada götür millet dövüyo altına yapınca bağırıyor doktorlar o yüzden kızıyor sen çocuğu zorlamıcan kendi alışırsa alışır geceleri yine bağlarsın ama gündüz rahatlasın yaz oluncada işesede hasta olmaz ince bişi giydirirsin işesede hemen yıkarsın temizlersin kızını havalar sıcakken o mutlaka bezden rahatsızdır

:))))))) hilalcim kulaklıkla olmaz zaten ben benim kıza kulaklık taksam onuda yer korkuyom bizide yicek bigün diye :))))))))))
müzik çalarlar var dışarıya ses veren onlardan ama tabiki her çocuk farklı kesin uyur diye bişi yok bende işe yarıyor bir iki arkadaşım ve kuzenim yapıyordu onlardan öğrendim denedim bende tabi gece boyu çalmıyor müzik uyuyana kadar hafif bir müzik çalıyor uyuyunca kapatıyorum kuklıkla olmaz :))))))))))

bu arada kızlar ben tüp olarak değilde kendiliğinden kalmak istiyorum normalde benim yumurta yavaşlığı var birtek oda bir hapla geçiyor ilk bebeğime 15 günde gebe kaldım kızımın tüp olma nedeni eşimin çok yüksek siperm sayısı varken afganistana göreve gidip gelince orda kullandığı ilaçlardan dolayı siperm sayısı çok aşırı düşmüştü ondan tüp yapmak zorunda kalmıştık ilk seferdede tututu şükür sanırım 2. kolay kalır eşimin ilaçların etkisi gitmiştir ama çok kararsızım kızım kaç yaşındayken yapsam bilemiyorumherkez 1.5 oldumu hamile kal diyor yada 2 oldumu 3 yaşındaykende doğurursun diyorlar ama ben bu kızı 5.5 yıl sonra bulmuşken bile bazen sınırlara geliyorum çıldırtıyor beni bi ağlama krizi oluyor bazen aman yarabbim sanki dövüyorlar birde bu ay yakama yapışmalar başladı artık tutunup koltuğa dikilebiliyor hemen gelip paçama yapışıyor beni al diyemiyor ıııııııh yapıyor alıncada yakamdan bir tutuyor birdaha gitmiyor aslında bu ayakadar sokaktan geçene versem beni aramıcak bi çocuktu ailem kalabalık olduğu için bi kardeşlerim alıyodu ki 5 kardeşim var bi gelin bi enişteler annem derken beni hiç aramazdı neden birden böle oldu şaştım o yüzden kararsızım çocuk konusundda sizler kaç yaşında kalmaya karar verdiniz

mersinli hamile kilolarını bende çabuk verdim kızım daha yaşına girmedi ama ben de verdim emziriyozdiyemi hakkaten acaba normalde çokzor kilo veririm

valla emzİrmedİğİm İçİnmİdİr bİlİnmez ben hala eskİ kİloma dönemedİm.ama zaten maşallahım da var gayet İyİ yİyorum.
Ama kestİm yemeyİ kİlo vermem lazım kİ 2.çocuğu düşünüyüm dİmİ yanİ.gerçİ en az 1 yıl daha denemem heralde.
Nurcan valla ne zaman yapacağın sana kalmış 2 çocuğa bİrden bakabİleceğİne İnanıyorsan yap.kaldıkİ kalabalıkmışsınızda onların da yardımı olur sana İllakİ.
He bİrde belkİ hemen çocuğun olmıyacak ona göre erkendan bırakabİlİrsİn korunmayı.benİm kendİlİğİnden olsunda hemen olsun İsterdİm hatta mİnnoşum daha küçükken bİle öle dİyordum.
Bu tüp İşİ zor İnsanın psİkolojİsİnİ altüst edİyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…