valla emzİrmedİğİm İçİnmİdİr bİlİnmez ben hala eskİ kİloma dönemedİm.ama zaten maşallahım da var gayet İyİ yİyorum.
Ama kestİm yemeyİ kİlo vermem lazım kİ 2.çocuğu düşünüyüm dİmİ yanİ.gerçİ en az 1 yıl daha denemem heralde.
Nurcan valla ne zaman yapacağın sana kalmış 2 çocuğa bİrden bakabİleceğİne İnanıyorsan yap.kaldıkİ kalabalıkmışsınızda onların da yardımı olur sana İllakİ.
He bİrde belkİ hemen çocuğun olmıyacak ona göre erkendan bırakabİlİrsİn korunmayı.benİm kendİlİğİnden olsunda hemen olsun İsterdİm hatta mİnnoşum daha küçükken bİle öle dİyordum.
Bu tüp İşİ zor İnsanın psİkolojİsİnİ altüst edİyor.
bu arada ağlamak bendede var özellİkle mİna uyumadığı vakİtlerde.delİrİyorum adete sonrada sİnİrden ağlıyorum.
1 tane daha olduğunda ne olur hİç bİr fİkrİm yok.sİnİrlendİğİm vakİtlerde yeter dİyorum başka yapmıcam çocuk dİyorum.sonra kızıma kardeş olsun dİyorum fİkrİmİ değİştİrİyorum.
Ama çocuk bakmak dünyanın en zor İşİmİş.delİler gİbİ çocuk İsterken bu kadar zor olacağını tahmİn etmemİştİm.
nurcan canım mİna bana düşkün olmadığı İçİn öle bİr sorunum yok:))hala babacı benİm kız.tabİ dede, dayı ve teyzecİyİzde.babasına o kadar düşkün olan mİna bu dörtlüyü görünce babayı tınlamıyor.yanİ o yönden sıkıntı çekmem.ama bİr tane daha çocuk olduğunda mİna ne halde olur bİlemem.gerçİ ne kadar başkalarına düşkün olursa olsun 24 saat her gün İlgİlenen bİzlerİz.sorumluluk bİzde.kardeş gelİr en fazla 1 hafta kalır sende sonra gİder yİne yalnıız kalırsın evlatlarla.
Zor ya 1 tane zor 2 tane çocuk daha zordur.
Gerçİ babam sİz mİnayı bİze bırakırsınız bİz bakarız dİğerİne sİz bakarsınız dİyor ama buda benİm pek düşündüğüm şey değİl sonra mİnacım kendİnİ kötü felan hİsseder, dışlar kendİnİ.
Allahım nelerİde düşünmüşüz yaaaa:)))
nurcan canım eşİmde sperm çok az yanİ bu olasılık pek yok ama her şeyde takdİr İlahİ rabbİm yazdıktan sonra herşey olır hayırlısı.zaten şuana kadar da korunmadım ve olmadı.
Mİnayı bırakmayı düşünmem çünkü 2 çocuğu olan arkadaşıma bİle büyük çocuğunu annene bırakma kendİnİ dışlamasın felan dİyorum.yaparsam bİr daha her şeyİ göze alıp yaparım bakamıcaksam yapmam.ama tabİkİ annemlerİm büyük yardımı olur özellİkle kardeşİmİn.
Bİde ben bıraksam bİle babası asla mİnayı bırakmaz:)
senİ emdİğİ İçİn sana düşmüş olabİlİr nurcan.benİm sana demek İstedİğİm yalnız çocuk büyütmektense kalabalıkla çocuk büyütmek daha kolay.eşİnİn tarafıda var.büyük onlara gİtmese yenİ doğacak olanla İlgİlenİrler.bİz şanslıyız yalnız değİlİz tek başına çocuk büyütenler var o daha zor.aslında bunuu fırsat bulup hemen 2.yİ yapmalıyız:)helede bekar kardeşler varken heralde senİnde bekar kardeşİn vardı.evlenİnce bu kadar İlgİlenemezler heralde:)
öyle canımburda olsalar yİne 1 gün kalırda uzakda olunca hele başka şehİrde sen olmadan yollanmaz yaa...kaynana öle desİn canım sİz İstemedİkten sonra nasıl alırlar kızını:)
benim kızımı 1 saatliğine bile olsa bırakabileceğim kimsem yok.kayınvalidem yaşlı ve tahammülü yok biz varken bile kızımı zorluyor.yok babaneye sarıl,öp,falan diye bizimkide istemeyince kızıyor.ona bırakmam eşim bile annesine bırakmamı istemez.ama mersine gidince çok rahat oluyor.etraf o kadar kalabalıkki ben rahat oluyorum.tabi kim olursa olsun anne kadar yorulan olmaz.ama çok isterdim annemin yanımda olmasını arada birde olsa eşimle bir sinemaya gidebilmek için 2 saatliğine bırakmak.bir işim olduğunda anne bize gel kızla dur demek.bu bile o kadar rahat oluyorki.insanın bazen 2 saatliğine bile olsa tak başına bir market alışverişi yapmak deşarj ediyor.etrafımda görüyorum ailesi burda olan ve olmayanları çok farkediyor.ne yapalım bizimde kaderimiz gurbetlik çekmek.nurcancım bu aralar tüm bebekler öyle oluyor insan çıldırıyor.hep kucakta olmak istiyor,tüm işlerini anne görsün istiyor.ve bu durum hep böyle devam edecek zannediyorsun.ayaklanınca ve yürüyünce yani özgür olunca bunlar geçiyor.yani geçici bir durum bu korkma.benim eğer kendiliğinden olursa amenna ama eğer olmazsa kızım 3 yaşına girince yapacam tüp bebeği.gerçekten biraz laftan anlasın,tuvalet alışkanlığını kazansın ve 2cisi doğduğunda kreşe başlıcak yaşta olsun.bana yardım eden 2 saatliğine bile olsa kimsem yok o nedenle nisanın beni çok yormaması gerekiyor bari o kreşe gider bende diğeriyle ilgilenebileyim.son kararım budur.zaten kendiliğinden olmazsa 3cü için tüp bebek yapıp kendimi yıpratmam o nedenle çok üstüste olmasına gerek yok.hala bebekler daha deliksiz yattığım birgün bile yok niye acele edip kendimi yorim.vucudumda yeni yeni toparlandı.tabi kendiliğinden olsa diyecek bişeyim yok hatta tedaviye gerek kalmadığı için göbek atarım.ama 1 yıldır tık yok
mersİnlİ gerçekten annen yanında olsa İyİ olurdu.ne bİr saatİ 5 dakka bİle bİrİ İlgİlense İyİ oluyor.
Görümcen kardeşİn felan yokmu mersİnlİ?
3 yaşında mantıklı ayrıca.bİzde seneye düşünüyoruz tüp bebeğİ.bİzİm dondurulmuş olmasa uzun süre düşünmezdİk ama elİmİzİ dondurulmuş bağlıyor...
Ayrıca sİzİn neden çocuğunuz olmuyordu?bu konuları hİç konuşmuşmuyduk hatırlamıyorum.
Gülİnİn kaynana geldİ ya ondan gİremİyor buraya heralde.şu sıralar çok çalışıyır gülİncİm.[/QUOTE
kız kardeşim yok 2 erkek kardeşim var bana faydaları yok haliyle zaten öğrenci.annem yılda 1 geliyor yanıma 2 ay falan kalıyor.en son sonbaharda burdaydı nisada alışıyor haliyle.valla iyi tadını çıkarmıştım.eşimle yemeğe gidiyorduk,sinemaya gittik,arkadaşlarımla buluştum,ev gezmesine bile götürmüyordum.oh ne güzel annem bakıyordu birkaç saat.bide mersine gidince rahat oluyor.evet gerçekten 3 yaş mantıklı.3 yaşına girince yani 2013 eylülde tüp bebek düşünüyorum.doğana kadar 4 yaşına yakın olur.tabi ilk seferde tutarsa.tutmazsa 6 ay ara ondan sonra birdaha.inşallah kendiliğinden olur yinede.valla bizim sorunumuz,sorunumuzun olmaması.benim drum tüp yapma dedi bişeyiniz yok ama olmuyordu.dünya kadar tahlil,tetkik hiçbirşey yok.ne eşimde sperm sayısının azlığı,ne bende miyom olsun tüp tıkanıklığı olsun herneyse işte hiçbirşey yok.zaten bizim olayımız çok tuhaf.evliliğimizden 2 yıl sonra druma gidip biz çocuk düşünüyoruz ama hem akraba evliliğimiz var hemde yine bizi bir gözden geçirin eğer bir problem varsa baştan bilelim boşuna zaman kaybı olmasın demiştim.drda bir kaç tetkik yaptı gayet sağlıklısınız dedi.ve asla 1 yılınız dolmadan gelmeyin dedi.1 yıl doldu tık yok yine gittik.valla pek hatırlamıyorum ama birkaç şey daha istemişti.sonra rahim filmi çektik.hiçbişey yok hatta rahim filmi rahmi temizler hamile kalırsın 6 ay yine gelme dedi.yine tık yok.bu seferde yumurta çatlatma iğnesi yaptık 3 defa.kalçadan olan varya tek seferlik bir iğne yine tık yok.bu sefer 5 ay stres yapma unut dedi bi dinlen dedi bak belki olur dedi ve yine tık yok.en son artık 2 yıl oldu ve birgün günüm bile geçmedi dedim.hiçbirşeyim yoksa neden olmuyor.sebepsiz kısırlık dedi.annemde öyleymiş doğurgan değilmiş.hayatı boyunca korunmamış 3 kardeşiz.aramızda 5 diğeriyle 8 yaş.neyse bende tüp yapalım dedim.bir kaç merkez önerdi.bizde eşimle hepsini gezdik.eurofertile gittik.koray bey vardı orda.gerçi ayrılmış yapsam bir daha onu bulup yapacam.ilk seferde tuttu ama 6 haftalıkken düştü.çok üzüldüm perişan oldum desem yeridir.ikinci seferde yine aynı yerde yaptık 7 ay sonra şükür kızım oldu.ameliyatımı yaparken bile drum gör bak ikincisi kendiliğinden gelecek dedi.15 aydır korunmuyoruz ve yine tık yok.bide stres yok artık hamile kalırmıyım sorusu yok yine olmuyor.benimde imtihanım buymuş.ama şükürki derdi veren ALLAHIM bana dermanınıda verdi.olmayan herkese tattırsın RABBİM.
Canım bizim 2 alt ön diş 2 üst ön diş çıkmıştı böle ağlamamıştı şimdi üst ölerdekinin yanları çıkıyor ama çokk zor ya ölücem vallahi uykusuzluk ağlamalar ooofffff çok zornurcan bana dr perebron vermİştİ öksürük İçİn.
Bencede olacağı kesİn değlse daha önceden bırak korunmayı.
Senİn kızın mİnadan daha çok dİşİ var:)
kızlar mİnanın kızımın 2 üstten 2 alttan dİşİ çıktı.hatta alttan 2.cİ dİş çıkmadan çene dİşİ çıktı.oluyor mu öle ya.daha önelr duruyorken arkadan dİş çıkmış.
nurcancım diş çıkarma olayı çok sancılı bir dönem.mıhakkak jel al kaşıntıyı kesiyor rahatlıyor biraz.normalde ilaç vermem ama baktım çok sancısı var fitil değilde ağrı kesici veririm.mesela geçen hafta çok ağrsısı vardı geceleri yatamıyordu bile yarım saatte bir çığlık çığlığa uyandı hemen ağrı kesici verdim ve hemen jelini sürdüm sabaha kadar deliksiz uyudu.ertesi günde öyle yaptım.rahat etti.öksürük şurubu kullanmıyorum.sadece eğer burnu akıyor,hapşırıyorsa peditus veriyorum soğuk algınlığı tedavisi için.benim kızda hep bogaz enfeksiyonı geçirdi.hep agızdan mikrop kapıyor.benim kızın 1 ayın 10 günü burnu kapalı gezer.ama geçen seneden daha rahat hiç değilse ilacı ağlamadan içiyor kusmuyor.
demek sebepsİz İnfertİlİte sİzlnkİ.bİlmİyordum daha önce konuşmamıştık.belkİde gelİr kendİlİğİnden nİsaya kardeş yüksek olasılık ama nasİp tabİ.rabbİm ol dedİkten sonra olır.
Çatlatma İğnesİ felan onları bİlmİyorum.ben dİrek tüp bebeğe geçtmİştİm.
İlla bİr tane daha İstİyorsun demek o tutmazsa 6 ay sonra tekrar.belkİ o zaman fİkrİnİ değİştİrİrsİn kolaymı tüp yapmak.ne bİlİyİm bana çok zor gelİyor şİmdİlİk.
Allah gönlüne göre, gönlümüze göre versİn İnş.
He bİrde neden d0ndurulmuşların yok senİn.sİzde sorun yoksa yumurta ve spermİn İyİ dönlenmesİ gerekİyor.fazla embrİyonuzmu olmadı?
kızlar selam...kayınvaldem 10 gün kaldı gitti..ama buraya girmeye bi fırsat bulamadım..defne aşırı hareketli..masa koltuk tepelerinde..bide kendini boşluğa salıveriyo..çünkü tutacağımı biliyo..ama ya tutmasam..bedenimden çok kafam yoruluyo..iki hafta önce son aşımızı bizde vurulduk..11 kilo..85 cm...gayet normalmiş..yemesi daha iyi artık.. nohut..kuru fasulye..ıspanak..çoğundan yiyiyo...yanlız aşırı süte düştük bu sefer...günde yarım kiloyu geçmesin dedi dr..ama defne 250 lik 3 biberonu gece içiyodu...sonra içine 10 tane bebe bisküvisi koyayımda tok tutsun dedim ama o yine 3 biberonu bitiriyodu..sonra sütüne su kattmayı denedim çünkü aşırı süt kansızlık yapabilir dediler..şimdi de yatarken nişastalı muhallebiyi biberonla veriyorum ..sabah 5 e 6 ya kadar uyuyo..o saattede bisküvili sütünü veriyorum...iki biberon içmiş oluyo yanii..sanırım onu da düzene oturttum..çiş olayınıda yaza bi denicem..çünkü defne çişin nereye yapıldığını biliyo..klozeti gösteriyo..akşam biraz oturttum..altını açıp..yavaş yavaş alışsın diye..ama sonra kaldırdım..arada yapıcam bunu..tuvalet korkusu olmasın diye..
bu arada defnenin şekilli oyuncakları var...tahtanın üstünde hayvan ..araç..meyveler..hepsinin yerini buluyo..aynı olanları gösteriyo..dediğiniz gibi defnede herşeyi anlıyo..kendi daha işaretlerle kısa kelimelerle derdini bişekilde anlatıyo..geçen defne yukarı bak diyorum yukarı aşağıya bak diyorum aşağıya bakıyo..bu nasıl bir allah yapısıdır..aşağı yukarıyı bizler öğretmedik..ama küçücük beyniyle harşeyi hafızaya yerleştiriyolar..çok hızlı öğreniyolar...bir çocuık en hızlı 5 yaşına kadar öğrenirmiş..şimdi bu dönemlerde ne öğretirsek kar kızlar..ablası şimdi renkleri öğretmeye çalışıyo. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?