Kızım oluyor teyzeleri..

Benim kızda erkenmi başladım ben acaba biz hiç püre bisküvi felan yemiyoruz sabak peynir zeytin yumurta ve helva koyuyorum küçük küçük parçalar halinde masadan eliyle alıp kendi yiyo arada meyve veriyorum öğlen çorba yada ne yemek varse kuru fasülye felan farketmez ne varsa suyuna ekmek koyup veriyorum yoğurtla arada yine meyve dışarıdaysak bir kek veriyorum misafirliklerde onun dışınfda hamur olan hiç bişiyi vermiyorum akşamda sebze yemeği yapıyorum ona hergün taze yapıyoruz kabızlığı olduğu için ama onuda püre yapmıyoruz doktorumuz püreyi asla tavsiye etmiyor parçalı yesin diyor gecede beni emiyor daha 10 aylık diye süt vermiyorum mamalarda zaten almıyo aalsada kabızlığından dolayı artık onlarda yasak
buarada benim kız pek yürümeye çalışmıyor koltuğa tutunuyo öle duruyo inceği zaman ağlıyo ben indirim diye arkadaşımın oğlu 15 gün küçük tutunarak bütün evi dolaşıyor başka bir arkadaşımda 1.5 yaşında kızı benimki seninki kadarken yürüyordu seninki neden yürüyemiyo diyolar sizce benim kızdamı bi sıkıntı vardır ki

kızlar bu hafta pazartesinden bugüne kadar hergün çıktık.bizim burası heryer park ve cıvıl cıvıl.kızımla markete gidiyoruz,dolaşıyoruz,parka gidiyoruz çok seviyor.valla onu bahane ediyorum birazda bu havalarda evde oturmak istemiyorum.bayılıyor,çıldırıyor.nurcancım sen çok iyi yapıyorsun püre yapma.bende çorbalarını pütürlü yapıyordumki alışsın diye.sonra herşeyi rahat yiyor.en güzelide kahvaltıyı püre yapmaman.bende çok denedim ama benim kız zeytinden,peynirden falan miğdesi bulanıyor.bide millete kulağını tıka.herkes 3 aşağı beş yukarı bir iki ay farkla yürüyor.bende tembel diyordum kızıma.ayağa kalkıp yürümesi arasında 20 gün oldu.hiç emeklemedi benimki mesela.direk kalktı ve yürüdü 11 aylıkken.takma seninkide başkar 1 aya kadar adım atmaya.milettede acelem yok rahatlığın tadını çıkarıyorum de.çünkü yürüyünce bayağı yorulacaksın.benim kız yatana kadar saniye durmuyor hele ilk günlerde düşmesin diye hep ayakta oluyorsun.ben nisa yürümeye başkadığında 1ayda 2 kilo vermiştim.defne ve nisa maşallah saniye durmuyor.bu kız karnımdada böyleydi:18:

nurcan en İyİsİnİ yapıyorsun bencede.pütürlü yesİn dedİğİm gİbİ benİm kİ hala pek pütürlü yemİyor.
Her çocuk farklıdır sorun felan yoktur kızında her çocuk erkenden yürüyecek dİye bİşey yok.1 yaşından sonra başlar yürümeye felan takma kafana.
Mersİnlİ mİna da rahat bırakmaz zaten onun yanında pc asla açmam telden bİle yazılmıyor onun yanında.rahat bırakmaz.hep onunla İlgİlenİceksİn İlgİ başka bİşeyde olmıyacak.
Şİmdİ görümcemdeyİmde rahat rahat yazıyorum pc a gİrİyorum.rahatlık bu yaaaa:)))

valla aynı şekilde ..bu gün defne tv ye bakarken geldim gizlice bir baktım pc den..ödüm koptu beni yakalıcak diye..bakıp hemen çıktım :))
mersinli canım defnede bana kilo almıyomuş gibi geliyo..annem kafayı yiceksin delirme diyo.. insana yvrusu hep zayıf görünüyo demekki..defne kıymalı patatesi çok seviyo..valla sırf yesin diye bir patatesten bol kıymalı hemen ona kadar küçük tavada pişirdim..neyseki yedi..ama bazen bir gün önce yediği şeyi ertesi gün yemeyebiliyo..mesela eskiden yumurtayı seviyordu şimdi ağzına sürmüyo..ben hala kahvaltısını bulamaç şeklinde veriyorum..o kadar muzu peyniri balı yumurtayı hayatta ayrı ayrı yemez..
bu arada bizde afaroz edilmiş gibi günlerdir dışarıdayız..biraz defneyi de bahane edip bende çııkmış oluyorum çünkü bu kış çok bunaldım..yanlız defnenin tutturma huyu var..bişey görsün bağırmaya başlıyo..bende yolda giderken marketlerin oyuncakçıların önünden geçmemeye çalışıyorum..evimizin altında market var..her eve girişimizde tutturuyo giriyoruz..birde marketteki kızlarda alıştırdılar ona topitop falan veriyolar..bide onu yerken eller bandi bandi...

nurcan cım Allah ne zaman izin verirse o zaman yürüyecek canım..kendini hiç sıkma..o söyleyenlerede kulaklarını tıka..her çocuk bir mi canım..benim yeğen 8 aylık yürümüştü..ama bir arkadaşımınki 14 aylık..kimseninki bir değil..

sağolun kızlar ya benim ilk çocuk onların hep 2. felanya söledikleri zaman ozuluyorum onlara belli etmiyorum okula gidene kadar yolu var acelemiz yok 1 çocuğum var her şeyiyle ilgilenirim nasılsa şimdi yürümese yazın elbet yürür hergün parka çıkarırım tutarım kollarında adım attırırım diyorum n diyim :))))))) yanlarında üzülsem arkamdan konuşacaklar biliyom :)))))))
mersinli valla ben şimdiden doğumdan önceki kiloma indim bukız aaklanınca ozaman bayağı veririm iyiyi ya spora gitmeme gerek kalmaz :)))))))) he he kend,iliğinden gider kilolar

valla hamİlelİk kİlolarınıı verdİğİnİzİ söledİğİnİzde çok kıskanıyorum heee:)
benİmkİler gİtmİyor yanİ.mİnada çok hareketlİ sabahda erkenden kalkıyoruz ama yok yanİ dİyet yapmadan veremİyorum.
Mİna çok bucakcı herşeyİ karıştırıyor bİr yerden alıyorum dİğer tarafa geçİyor.bu karıştırmalar ne zaman bİtİcek acaba.
Etrafımdakİler bu kızla bİr tane daha düşünüyormusun dİyorlar.kaynanam bİle böle dİyor düşünün.
Uzaktan görenler bu kuduruk değİlkİ dİyor ama 1 gün geçİrİnce kızımla anlıyorlar benİ.
Hafta sonu görümcemdeydİm bu böle kudurukmuydu ya dedİ.
Neyse elbet bu zamanlarıda geçİcek ama herkes gün geçtİkçe dahada zorlaşıcak dİyorlar.bakalım neler olacak...

canım doğum kilolarını verdim ama ben zaten bayağı iri bi bayanımsen faceimde yoksum burdan bayağı arkadaş ekli bende görüyolar resinmlerimi kilo vermiş halimle 70 -71 kilo gibiyim arada gidip geliyom düşün yani hamile kalmadan önce 73-75 arası gidip geliyodum 87 kilo gibi doğum yaptım bu kiloya düştüm ama hala kiloluyum yani :))))) birde benim kızda emekleye tutuna heryere yetişiyor fakat beni yoran sadece kızım değil eşimde tambir çocuktur hiç bir işimni kendi beceremediği gibi üstüne birde dağınıktır o gelenekadar tolu olan ev o gelince yarım saate savaş alanına döner bir yıyğında bulaşık çıkarır bi bardakla su içer birdaha onla su içmez sofrada çay içer her seferde bardağı değiştirir çatalla yemek yediyse o çatalla başka şey yemez tam bir gıcık bende dahil hiç kimseyle aynı tabaktan salata bile yemez titizmi değil aslında çok pis döker saçar kendi aama arkadan biri yapcak o sadece pisletip dağıtacak kaynanam fena alıştırmış şükür bayağı bi huyunu değiştirdim ama işte kalanlarda bana yetiyo :))))))) kızda üstüne eklenince öle verdim kiloyu yoksa sadece kız bana bukadar kilo verdiremez ben fıtness yaptım zarzor kilo verdim doğumdan önce normalde kilo vermem çok zor :))))9
buarada benim kızada herkez pek yavaş diyo görünce dışarıda çok uslu ama eve gelince millet şaşırıyo bu ne naptın bu kıza bugün diyolar :)))))

nurcan canım allah yardımcın olsun.öle bİrİyle yaşamak zor olsa gerek:)
benİm eşİmde tİtİzdİr hemde haddİnden fazla ama öle salatamızı bİrlİkte yerİz, her yemeğe ayrı kaşıkla felan yemez yanİ.

Nurcan facenİ versene bende eklİm merak ettİm senİ.

nurcancım allah kolaylık versin sana..senin hem kızın hem oğlun varmış meğer..benim eşimde dağınıktır ama söyleyince yardımcı olur..aynı bardak tabak çatal hiç farketmez...birde benim kızım bana yardımcı..ee artık 13 yaşında..ama zilli defne yinede hepimize yetiyo...
ben 56 yla kalmıştım hamile..ama boyum 1.70 olduğu için çok zayıf görünüyordum..şimdi 60-61 arasında gidip geliyorum..herkez kilomun iyi olduğunu söylüyo..onun için bundan fazlada vermek istemiyorum..ne demişler bir dirhem et bin ayıbı örter diye :)))

şİmdİ sİz bana havamı atıyorsunuz yanİ:))))
çok küstüm sİze:))

gülİn zaten az kİloyla hamİle kalmışsın boyda var 62 kİlo senİ tığ gİbİ gösterİr tabİ.bende 60 olsam yeter bana yanİ şİmdİkİ hedefİm o.

2 gün havanın tadını çıkartıp dışarı çıktık ya burnumuzdan fititl fitil geldi.pazar günü akşama doğru nisada hafif bir öksürük başladı ve gece boyunca uyumadı desem yeridir tabi kendi çabalarımla ilaç falan verdim ama banamısın demedi.dün daha kötü oldu dra götürdük dr iltihaptan boğazını ve kulağını göremiyorum dedi şurupla geçmez 10 tane iğne verdi.offf offff...iltihap yüksek ateş yapar günde 3 defa fitil verecen dedi.ve günde 4 defada ateş ve ağrı kesici şurup verdi.durum bayağı kötü yani.gece boyunca deliksiz yarım saat uyumadı.o kadar ilaca rağmen ağrısı vardı kızımın hep ağladı.öksürükte ayrı zaten.offf takati yok kızımın çok üzülüyorum ya.inşallah çabucak iyileşir.cuma yine kontrole götürecem.iltihabı kurur inşallah.iğne çabuk iyileştirir diye düşünüyorum.dışarı çıkınca kalında giydiriyorum anlamadımki nerden kaptı virüsü.birinden almış dedi dr.gelen gidenede sağlık taramasımı yapalım artık.benimkide hasta olmaya bahane arıyor.kışın derdi ayrı,baharın derdi ayrı,yazın derdi ayrı.hangi mevsimi isteyeceğimi şaşırdım.hertürlü hastalıktan kaçış yok gibi.dikkat edin kızlar havalara güvenmeyin.

mersİnlİ geçmİş olsun canım.
Bİzde 1 haftadır dışardayız mİnada grİp oldu öksürük başladı seslerİ gİttİ fakat öle ateş felan olmadı şükür.bende korktum kötü olıcak dİye ama hep İlaç verdİm.öksürükden dolayı da yağ verdİm.hala seslerİ düzelmedİ.
Nİsa da çok hasta oluyor ama.zaten sıcaklarda bİr türlü gelmedİ.dün dışarı çıktık ama yİnede çok soğuktu esİntİ vardı.tam dİkkat edİlİcek günler.güneşe aldanmamak lazım dedİğİn gİbİ.
İnş İğneye felan gerek kalmadan İyİleşİr.

geçmiş olsun mersinli..bizde çıktık dışarı defnedede hemen burun tıkanması başladı..hemen peditusu dayadım..şimdilik artmadı..ama bunlara alışmamız gerekiyo be tatlım..bu çocuklar böyle büyüyecek..Allah devasız dertler vermesin..bi grip nedirki..millet nelerle uğraşıyo..ama haklısın insan üzülüyo..tam yemeleri düzeliyo bu sefer hastalık çıkıyo..yeme içmede kesiliyo..zaten zar zor yiyenler..biri düzeliyo sonra dişler balıyo..hep bişeyler çıkıyo..

SAĞOL CANIM VALLA ÖLE EŞİM ÇOK ACAYİP KAYNANAM ÇOK YÜZ VERMİŞ :))))))) HE HE
EKLEDİM CANIM KABUL EDERSİN
SAĞOL CANIM VALLA EDİĞİN GİBİ BİDE OĞLUM VAR KIZIMDAN ÇOK HASTA OLUOR BİDE EŞİM :))))))))) VALLA 10 ÇOCUĞUM OLSA ONUN KADAR YORAMAZ BENİ :)))))
SENİN KİLON ÇOK İYİYMİŞ CANIM YA BOYUNDA UZUN BENEDE VERME ÇOK ZAYIFDA İYİ OLMUYO

ARKADAŞIM ÇOOOOOK GEÇMİŞLER OLSUN aLLAHIM YAVRUNA ACİL ŞİFA VERSİN BİZDE YENİ ATLATTIK İLAÇLARIMIZA HALA DEVAM EDİYORUZZ BİZ HERRGÜN DİŞARI ÇIKIYORUZ KIŞINDA ÇIKTIK HERGÜN ŞÜKÜR FAZLA HASTA OLMADI 2 KERE OLDU SADECE AMA ÇOK KÖTÜÜ GEÇTİ VALLA ZOR OLUYO HASTA OLDULARMI İNSANIN İİÇİ ACIYO

valla ben kışın çok dışarı çıkmadım ondan mİna hasta olucak dİye korkuyordum şu dönemde ve grİp olduda.ama ağır geçİrmedİk şükür.ama dedİğİnİz gİbİ alışmamız lazım.çocuklar hasta ola ola büyüyecek.ne kadar dİkkat edersek edelİm oluyorlar ne yazıkkİ...

saolun kızlar.sonuçta eve hapsolamıyosun illaki gezmeye,alışverişe,yemeğe falan filan gidiyosun.ben 3 gün üstüste evde kalınca psikolojik olarak sıkılıyorum.ya bir arkadaşa,ya bir akrabaya,bir alışveriş merkezine,çarşıya falan gitmem gerekiyor.aslında kızımı çok narinde büyütmüyorum.evi çok sıcak tutmuyorum ve sürekli yattığı zaman havalandırıyorum.yaz kış dışarı çıkartıyorum çok evcil olmasın diye.sonuçta kaçış yok.dr çocuklar 3 yaşına kadar evdede olsa çok sık hastalanırlar bu iyiye işarettir.çünkü hastalanmasalar bunu depolayıp sonra büyüyünce bünyeleri daha hassas olup daha çok hastalanıyorlar diyor.tabi en büyük dert bu olsun.zaten hastalanmasın demiyorum ama o minicik burnundan nefes alamaması ve öksürük krizindeki çaresizliği insanı üzüyor.bizde hasta ola ola büyüdük.neyse yolu yarıladık.3 yaşına ne kaldıki.bu seferde kreşlerden hastalık kapıp kapıp gelecekler.galiba daha uzun bir maraton var.

maraton doğduklarında başlıyor ve hayatımızın sonuna kadar da o maraton sürüyor.
Okul devrelerİ daha da zor dİyorlar.bende bİraz daha büyüsünde rahat ederİm dİye sevİnİyorum:)
hele bİde kardeşde gelİrse kızlara bİlemİyorum halİmİz ne olur...
Neyse olsunlarda bİzde uğraşalım.rabbİm sağlık versİn onlara.dermansız dert, hastalık vermesİn İnş.

merhaba,diger topikte bana cok destek verdigin icin oncelikle tesekkur ederim
kafama bisey takildi da
pazar gunu benim dusuk oldu,yani 3 gunluk bi hamilelik aslinda dusukmu,kimyasal gebelikmi artik
ben az once evdeki idrar testinden yaptim,ve hemen koyu bi sekilde cift cizgi cikti,vucut hscg hormonunu kac gunde atarki:44: bi bilgin varmi canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…