Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın asla ama asla baskıcı değilim
Bana heyecan, macera tutkusu gibi geliyor bilmiyorum

Haklısınız
Konuyu tam da bu tartışma yapılırken açmıştım detaysız sonrasında üye cevaplarında detaylarını verdim okumak istediği şehir İzmir ama o bölüm Ankara'da da var ve Ankara üniversitesi'nde var fakat orada matematik dersi olduğu için kendi de matematik konusunda çok başarılı olmadığı için İzmir istiyor

Anladım.. Bilemiyorum annem babam çalıştığı için sanırım üzerim hep sorumluluk vardı. Bu saydıklarınız benim için lisede bile geçerliydi o sebeple gayet olağan gibi geliyor bana.
Benimkiler de çalışıyor
Ama hasta olsam yemeğimi yine kalkıp zorla yapmak zorunda olmazdım yani
En kötü annem akşamdan yemek bırakmış olurdu gibi
Veya ay sonunu getirmek derdim olmazdı

Aynı durum bizde de vardı, tatlıya bağlandı.
Yorumları okumadan yazıyorum ama asıl önemli olan burada okuyacağı bölüm ile şehir dışında ki bölümün farkı.
Evet sayılı bir kaç devlet üniversitesi var mezun olduğunda ona öncelik tanıyacak.
Ama onlardan biri olmayacaksa burada iyi bir özel üniversite de okuması daha mantıklı.
Yani şöyle diyeyim küçük bir şehirde bir devlet üniversitesi olacağı yerde, İstanbul'da isim yapmış bir özel üniversite de okuması çok daha iyi olur geleceği için.

Ben ailemden uzakta okudum, çalıştım, şu anda yaşıyorum çok şükür. 18 yaşında küçük şehirden başkente gelip yurtta kalmaya çok şey borçluyum. İnsanları üniversitede okurken tanıdım, hayat tecrübem oldu. Macera yaşamak istiyordum, yaşadım da, ama o yaşa kadar gerekli eğitimi ailemden aldığım için sınırlarımı hep korudum, dikkati ve tedbiri elden bırakmadım, yanıma doğru insanları seçmeyi öğrendim. Maddiyat sorun olmayacaksa gönderin sakıncası yok bence. Evden okula okuyarak hayatı tanıyamaz

Maddi olanaklariniz ziyadesiyle yerinde saniyorum yorumlarinizdan anladigim ve su zamana kadar maddi kaygı hic yasamamis.Belirli bir butceyle kendini idame ettirecegi konusunda karsilikli anlasirsaniz kabul edin.Yoksa her telefonda anne para baba para dendiginde sinirsiz bir para akisi olacaksa o "ayaklarinin ustunde durma"yi gecer. Ama yine diyorum ilk surec yurt ortami olsa cok daha iyi olur.Yurt ortami da o yaslarda insana cok sey katiyor.

sen yapamazsın, narinsin dışarda okuyamazsın diye bana aynı şehri yazdırdı ailem. yıllar geçti, okul biteli çok oldu hala üzülüyorum gitmediğime. aynen dedikleri gibi sessiz, narin sürekli hasta olan biriydim ama hep içimde kaldı dışarda okusam nasıl olurdu diye. belki de yapamazdm ama denemeye değerdi diye düşünürüm.

İnşallah çocuğuna benden gördüğünü yapar çünkü ben size bir anlatayım ona neler yaptığımı 5 yaşında Kendi isteğiyle keman çalmaya başladı şu an 18 yaşında her zaman destekçisi oldum bir basketbol kulübünde altyapı oyuncusu lisanslı sporcu aynı şekilde resim konusunda madalyaları var edebi yönü benden almış kitap okumaktan çok hoşlanıyor şiir yazıyor bu sene arkadaşlarıyla tek başına tatile gitmesine izin verdim Ankara'da yaşıyoruz Ankara'nın her yerini avucunun içi gibi biliyor inşallah o da benim ona verdiğim sevgiyi saygıyi değeri özgüveni evladına verir Ben daha ne isterim
siz de verirsiniz İnşallah bayan önyargı

Bölüm istediği bölüm mü yoksa sadece sehir dısında okumak icin mi istiyor bnce önemli ayrım o?

Bence gitmek istemesinin sebebi tam olarak bu olabilir. Siz kızınıza galiba baskı yapıyorsunuz. O da doğal olarak bu baskıdan kaçmak istiyor. Neden izin vermediğinizi bilmiyorum ama BENCE kızınıza seçme hakkı verin. Yanlışı seçerse kendi ağzı yanacak. Sonra bazı sınavlara girerek sizin şehrinize geri dönecek. Bir de şehir dışında okumak maliyetli.

Aynen dediğiniz gibi macera duygusu ve dillerinde kalıplaşmış özgürlük sözleri ile şehir dışına gitmek istiyorlar.
Ben kızımı karşıma alıp konuştum,
"Şehir dışına gidersen ilk sene ev açmam, yurtta kalırsın
sonra ki sene arkadaşlarını ve çevreyi tanıdığın zaman eve çıkabilirsin dedim.
Sen zaten özgür bir kızsın, arkadaşlarınla dışarı çıkabiliyorsun, erkek arkadaşın var baban ve ben biliyor ses etmiyoruz, giyimin konusunda kısıtlama içinde değilsin, kararlarına saygı duyuyoruz. O özgürlük sözleri ailesi tarafından her hali kısıtlanan, kararlarına saygı duyulmayan kızlar için geçerli. Bizimle yaşadığından daha fazla ne yapabileceksin mesela başka şehirde" diye sordum.
Tek bir örnek bile veremedi.
Burada bir kaç üniversiteyi gezdik birini çok beğendi. Hatta mimarlık fakültesine girip çalışma ortamlarını görünce "anne şu anda olmam gereken yer derler ya, oradayım" dedi.
Ben baskı yapmadım zaten baskı yapsam inatlaşacak bu defa belki yanlış karar verecekti. Fikir vermeye, yönlendirmeye çalıştım. Çünkü gerçekten mantıklı olan oydu.

Alacağı matematik dersinden korkuyorsa geçer not alması yeterli, AA almak zorunda değil sonuçta. Üniversiteye kadar gelmiş bir öğrenci en azından bunu yapabilir. Bu bahanesini böyle çürütebilirsiniz.

Bir yurt ile görüştüm dün internetten buldum beğendim 1 kişilik oda fiyatı aylık 4500 lira inanın Şok oldum merak edene özelden ismini verebilirim

Siz bana yardımcı olabilir misiniz yurt konusunda

Kızım diyor ki benim müzik aleti ile gürültü yapacağım olasılığına istinaden devlet yurdu beni almayacaktır böyle bir şey var mı

Bahanesi tam olarak şu kendisi matematiği hiçbir zaman yapamadı

Ankara üniversitesinin bu bölümünde mesleki matematik dersi varmış bunu yapamam düşüncesiyle eliyor Ankara'yı

Karışmanız işe yaramayacaktır aksine asiliğe yol açabilir. Kendi kararlarını aşırı şeyler olmadığı sürece verebilir. 18 yaşında bir genç üniversite tercihlerini kendi yapabilir. Aile olarak tabi ki söz hakkınız var ne istediğinizi belirtebilirsiniz ama istemiyorsa eğer zorla yaptırma hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Evlatlarımız bizim her şeyimiz, canımız ciğerimiz, ama bizim malımız değiller. Kendi söz hakları olmalı. Özgürlük istediği her şeyi yapabilmek değil, istemediği şeyleri yapmak zorunda olmamak bana göre. Onun bu seçim özgürlüğünü elinden almamalısınız. Ben de ailemden uzakta okumak istedim. Okudum da. Tek yazmadığım yer ailemin olduğu şehirdi. Çünkü baskı altında, kendi kararlarımı alamadan büyüdüm zaten. Kendi başıma bir şeyleri başarabileceğimi görmek ve göstermek istedim. Ne içki, sigara kullandım ne bar bar gezdim. İstediğim sadece uzak olmaktı. Uzak olunca kötü şeyler olacak diye düşünmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…