kızımı babasına mı vermeliyim bende mi kalmalı

ya nasıl bir annesin sen yorumlarını okudumda inanamıyorum ya böyle annelerde varmış gerçekten

Konu sahibine fazla yuklenilmis bence.

Kadin sormus hayir birakma onun sana ihtiyaci var demek en guzeli. Ama ne vicdansizligi kalmis ne merhametsizligi. Hemen bir sen nasil annesin modunda taslama baslamis.

Kadin sokta. Belliki psikolojisi bozulmus. Kolay degil yasadiklari. Yanlis dusunmus evet demek kendininde aklina yatmamis ki konu acmak istemis.

Kadinin dusuncesinin yanlis oldugunu yanina almasi gerektigini soyleyin tamam ama kadinin anneligine kisiligine saldirilmis resmen.

Insanoglunun psikooojisi bozulunca herzaman dogru dusunemiyor.

Evli olduğunu bilmiyodum mağdurum der kadın. :)

Bu evlilik hep sorunluymuş ki. Yeni bir şey değil. Ben olsam bi prezervatifle bu saatten sonra boşanmazdım. Bir kere kürtaj yaptırmış evliliği kötü gidiyor diye e ne güzel o zaman boşasaydı işte. üstüne çocuk yapmış. Anlamıyorum benim zekam durdu.

annem babamdan boşandığında 18 aylıkmışım. babam sürekli tehdit etmiş beni almak konusunda. üç ay içinde evlilik yapmış sırf aile hayatı olsun ve velayeti alabilsin diye. üstelik de annemle aynı lojmandalarmış. düşünsene lojman dediğin şey bir apartman sadece. kocan üç ay sonra başka kadını koluna takıp geliyor.

ama annem hiç yılmamış. 25 sene tek başına büyüttü beni. aç kaldı, giymedi ama beni büyüttü. babamın her tehdidinde ağlardı. korkardı. ama hç vermedi beni. bir gün bile aklından geçirdiğini düşünmüyorum. babamdan gördüğü tüm işkencelere rağmen, ona duyduğu o nefrete rağmen bana hiç onun evladı diye bakmadı. beni hep sevdi. hayatta başıma gelen en iyi şey dedi.

şunu okuduğumdan beri beynim dönüyor. ne kadar mükemmel bir annem varmış meğer. ne kadar şanslıymışım. bir evladı yük gibi görüp rahat etmesini engellemek için kullanmak ha. vay anasını be. inanılır gibi değil. çok şükür bugünüme. anneme. evladınız çok bahtsızmış. allah yolunu açık etsin. dilerim mutlu olur bu kimsesizlik içinde.

Eski konulari bilmiyorum ama benim mantigim davranislar elestirilmeli kisilik degil. Sizin yorumunuzda kisilige hakaret yok zaten. Bosanmalisin denilebilir cocugunu yanina al denilebilir ama tutup seni vicdansiz soylesin boylesin diyip birde ustune kendini ovmek bana itici geliyor. "Sen nasil bir annesin tuuu sana bak ben 2 dk birakamiyorum bebegimi gordun mu ne iyi bir anneyim" minvalindeki mesajlardan gina geldi artik.

Yok kürtaj yaptırmış olması bile eleştirilmiş ki o onun bileceği şey. Mantıklı bir gerekçe sunduktan sonra her şeye eyvallh. Ama mantıksızlık akıyor akıl vereni bir aile büyüğü akıllı bir annesi olsaydı bu kızcağız da bu halde olmazdı heralde. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez de. Bir silkelensin şu kız da. İnsan sürekli de hata yapmaz ki.

15 aylık bebek bırakılır mi ya yazık anne kokusuna muhtaç o.
Bırakmayın nafaka alırsinz sonra kreşe gönderir calısırsınz.eger bosanmanız kesinse bir yol bulunur mutlaka yeterki arayın.
Vermek kolay olan

Vermez demeyin lütfen. En yakınlarımdan biri canıma can olan insan arkadaşım darp görerek boşandı. Bunu raporla ispatladığı hâlde eşi boşanma sürecinde arkadaşımı birden fazla kişiyle kendisini aldatmakla suçladı. Ailesini, çevresini, şahitlerini ölümle tehdit etti. Takip ettirdi. Üstelik yakıştırdığı kişiler öyle insanlardı ki benim hâlen aklıma geldikçe midem bulanıyor bu yakıştırmalara. Daha buraya yazamadığım onca iğrençlik de cabası. Arkadaşımın ifadesini alan polisler dahi eşinin yaptıklarını görünce suçlamaya dair hiçbir kanıt olmadığı halde olma ihtimalinde bile arkadaşımı haklı gördüler. Velayet sürecinde ev incelemesinde pedagoglar dahi arkadaşımı suçlar şekilde davrandı açık açık. Aleyhine rapor yazıldı. Sonuç ne mi oldu? Çocuğu dışında hiçbir şey talep etmediği hâlde, o küçük yavrunun velayeti "Sen de bakarsın ama babasının parası var, annesinin canına kast etmiş olsa da daha iyi bakar. " diyerek babaya verildi. Dünyada tanıdığım en fedakar insan, sırf yavrusu için sessiz kalıp katlandığı her şey yüzünden dünyanın en mükemmel pisliğini boşadığı için suçlu oldu. Üstüne o pislik arkadaşımdan nafaka talep etti utanmadan. Darp ve tehdit yüzünden açılan davalardan para cezasıyla yırttı. Çocuğunu polislerle görmeye gitti her seferinde. Üstelik şu an dâhil ailecek çocuğu annesine karşı öyle bir doldurmuşlar ki, o minicik çocuk bunları düşünmeyi akıl edemeyecek yaşta annesine akıl almaz şeyler söylüyor. Buna rağmen arkadaşım tek bir gün babasını çocuğuna kötülemedi. Konusu açıldığı zaman biz lanetlesek adamı, bize kızdı. Sitemim size değil yanlış anlamayın, ebeveynlerin ötekini cezalandırmak için çocukları silah olarak kullanmasının çocuklar üzerindeki sonucu çok ağır oluyor. O çocuk bir gün büyüdüğü zaman her şeyi idrak ettiğinde, o güne kadar yaşadığı tüm hayata olan inancı darmaduman olacak.

Öte yandan çocuğu için arkadaşım gibi, burada emsal verilen diğer anneler gibi mücadele eden insanlar varken sırf bencilce istekler yüzünden onun hayatını harcamak çok ağır bir bedel.

Bebeğinizi kıyıp da vermeyin sakın,15 aylıkmış daha
Sanıyor musunuz ki siz bebeğinizi ona verdiğinizde rahat edemeyecek? Gayet de hayatını yaşar.
Muhtemelen ya almayacak ya da siz bıraksanız da ailesine falan bırakacak yine hayatını yaşayacaktır hiç öyle babalık yapmaz.
Zaten o kadar düşünseydi aldatmazdı.
15 aylık bir kızı olan adamın gözü hiçbir şey görmemesi gerekirdi bebeğinden başka...
Umursamamış ki ALDATMIŞ ve de boşanmak istiyorum diyebiliyor...
Bu yüzden kızınızı vermeniz ancak kendinize ve kızınıza yazık olur...

Bence sağlıklı düşünemediğiniz için böyle birşey söylüyorsunuz. Evlat Allah'ın anneye emanetidir. Hele ki 15 aylık daha. Babaya verirseniz ya kendi akrabalarının başına atıp kendi hayatını yaşar yada başka biriyle evlenip ona baktırır ki üvey anneyle büyümesine gönlünüz razı olur mu?

Cunku baska biri var ve onla keyif surmesini istemiyorum

Bunu sağlamanın bir sürü yolu var ama bebeğinizi ona bırakmak bunlardan biri değil.
Boşanmayın, süründürün tazminat nafaka isteyin de isteyin kanını emin bezdirin adamı
Burda yakıp yırtıp çocuğunu vermeyen eşinden de intikamını alan bir sürü kadın var örnek alın biraz

Boyle bir soruyu sorduguma ben bile inanamiyorum ama sanki kizimi yanima alirsam o cok daha rahat edicek ben bana cektirdikleri bunca acidan sonra mutlu ve rahat olmasini istemiyorum

Esinize karsi öfkenizi anlayabiliyorum, Allah yardimciniz olsun ve insallah hic bir Zaman bir daha böyle bir durum ile karsilasmazsiniz. Ama kizinizi bu duruma alet etmeyin. Esiniz "rahat etmesin diye" cocugunuzu harcamayin. Onun ikinize de ihtiyaci var ama en cok da annesine. Babasina ayak bagi olmasi icin oraya birakmaniz hic Dogru degil. Ayrica yapacagi bir sey olsa cocuga bakacak birini bulup yine yapacagini yapar. Yavrunuza yazik edersiniz. Onun gelecegini ve psikolojisini düsünün lütfen.
Allah yardimciniz olsun hayirli bayramlar.

konu sahibi size aklı kim vermişse ağır gerizekalıymış. sen çocuğu ona verdiğinde sanıyomusun ki "ayyy çocuğa bakamıyorum lütfen geri dön" diyecek sana. diğer kadınla birlikte çocuğu devreden çıkaracaklar. sen de "çocuk yataktan düşmüş farkedemedik başın sağolsun" diye aranacaksın. buradaki tavsiyeleri dinle. boşanma süründür. sadece sana ev, araba, sağlam nafaka karşlığında boşanacağını söyle. yıllarca mahkemede sürünsün. onun planı hazır. yoksa sana niye sürekli git deyip dursun. duygusallığın sırası değil. zeki ol biraz zeki. hala aradı sevmiyorum dedi diye ağlıyorsun. topla kendini !!!

Bende sizden akil almak icin yazdim ama anladim ki yanlis yapmisim

Bebeğinizi cebinde prezervatif taşıyan adama mı emanet edip iyi bakıldığından emin olacaksınız. ...

Çocuk yurtlarında kreşlerindd bakıcılık yapabileceğiniz yerler bulursunuz

çocuğunuzda sizle gelir gerekirse ama anneden mahrum kal mamalı ...

Haklısınız Elbette babanın da var ama bakış açısı çok çirkin değil mi? Bebek bir yük olarak görülüyor

Bakış açısı öyleyse elbette sıkıntı ama etrafımda gördüğüm annelerin çoğu çocuğu sadece kendi malı olarak görüyor. 2 saat babaya bırakamayacak kadar da değil yani. Bir çocuk ruhsal olarak babaya da ihtiyaç duyar ama bizde baba figürü olarak gösterilen çok yanlış, hiç bir sorumluluğu olmayan, çocuğuna sevmeden sevmeye ilgi gösteren bir insan. Ne anne babanın yerini doldurabilir ne baba annenin diye düşünüyorum.

Boyle bir soruyu sorduguma ben bile inanamiyorum ama sanki kizimi yanima alirsam o cok daha rahat edicek ben bana cektirdikleri bunca acidan sonra mutlu ve rahat olmasini istemiyorum
Bir annenin böyle dusunebildigine inanmak istemiyorum.minicik bir bebeği onlara ceza vermek iÇin kullanacaksınız yani??o bir eşya mi?o bir can..sizin canınız. .
Neyse bayram günü sinirlenmiyim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…