ha deyince izmir merkezden ev alabiliyormu ?
Emin ol mutlaka hayvanlara bakmanı vs isteyecek .
Bi tanıdığım kız evlendi köye . Çocuk demiş elini bile sürmeyeceksin zaten sadece yazın köyde oluruz onun dışında merkezde yaşarız demişti . Kız çok mutlu evlendi falan . Şimdi hem tarlaya gidiyor , hayvan bakıyor ve hep köydeler . En son gördüğümde kız çok mutsuzdu ayrılmayı düşünüyordu . Ne yaptı bilmiyorum .
Şimdi üzül , bi ömür üzülüp çekmektense .
İs yapmak yapmamak değil bence ilk sorun.
Birincisi dayatma yapması. İkincisi aile ile altlı üstlü oturma mevzusu. Ben hiç mutlu olan görmedim eşinin ailesiyle dipdibe olupta.
Köy yaşantısı zordur ,sıkıcıdır birde. Ayrıca babanın işini idame ettirecekse bütçenizde bir olacak demektir. Buda başlı başina bir sorun.
Bu konuda taviz verme derim.
Hakkında hayırlısı olsun
Bu koyde calismiyacaksin falan bunlar hep yalan mecbur calisican bi kac sene gececek bu seferde coluk cocuk derken sartlar agir benim sehre gidip calismam gerek diyecek ya neden hwp bu fedakarliklar bayanlardan beklen
Bence nişanlınız ile sakin bir şekilde konusmayi deneyin. Size deger verdiğini soylediniz. Sizi anlayacağını dusunuyorum. Suan babasi hasta diyorsunuz. Kendisini ailesine karsi sorumlu hissediyor. Bu da cok normal ve guzel bir duygu aslinda. Onu anladiginizi, ailesini dusunmesinin güzel bir sey olduğunu ama yakinda sizinde bir aile olacaginizi ve onceliginizin birbiriniz olmasi gerektigini soyleyebilirsiniz. Sehirde yasarsaniz sizin ve gelecekte cocugunuz için daha iyi olacagini köyde olursaniz egitim vs gibi şeylerin daha zor olacagi gibi ornekler verebilirsiniz.
Ayriligi dusunmeyin simdilik derim. Ya da bunun için ayrilabilirim diyorsaniz zaten bu kisiyi evlenecek kadar sevmiyorsunuz demek ki. Bunu ne kadar erken farkederseniz sizin için de onun için de iyi olur.
Daha şimdiden kendi kendine böyle büyük kararlar aldıysa evlenince işin zor canım.
İleride üzülmektense şimdi üzül daha iyi.Hiç bilmediğin bir ortam çok yıpranırsın bence
Seni onlari yaparken izlemek istemiyorum deyin.Söyledim canım söylemez miyim hersey çok güzel olcak diyor hersey i ben yapacam sen sadece beni izliceksin dedi.. ama ben bu şekilde kaldiramam nereye kadar bu böyle sürecek ki..
Seni onlari yaparken izlemek istemiyorum deyin.
İnşallah senin için ne hayırlısıysa öyle olur.Zamanla alışıyor insan bittiğine geçip gidiyor şuan çok taze ondanAynen canım.. şimdiden bu konu açıldı ve üzülüyorum gelecekte kim bilir ne olur..
Ben orda hic birsey yapmazken sen baska bir meslegin egitimini almisken baskabur hayat plani yapmanı ve o isleri yapmani istemiyorum diyebilirsiniz.
Nasıl alişcam bilmiyorum canım sagolİnşallah senin için ne hayırlısıysa öyle olur.Zamanla alışıyor insan bittiğine geçip gidiyor şuan çok taze ondan
Kızlar 3 yıllık bir ilişkim var ve geçen sene sözlendim. Sözlüm askere gidicekti ve döndüğünde yaza doğru evlencektik.
Askerden geçen hafta geldi.. Bazı anlaşmazlıklar(kıyafetime karışması, aşırı kıskanç olması vs) çıktı hallettik.. izmirin bir köyünde ailesi ile beraber yaşıyorlardı.. ama Işi nedeni ile izmir merkezdeki abisinin evinde kalıyordu. Arada köye gidiyordu. Sorun ise köydeki evlerinin üstüne ev yapacaklarmış. Biz orda yasicakmışiz. Nedeni ise Babası çiftçi. Ve Sözlüm askerden gelir gelmez babası hasta oldu. SözlüM de babasının durumundan dolayi onun işini yürütmek istiyor ve köye gelmemi istiyor ben köyde asla yapamam. Is yapmıcaksın falan mutlu olcaz diyor ama kaynana ile yakın olmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Ailem de karşı bu duruma.. İzmir merkez de ev alsın kendi işi ile uğraşsin istiyorum ama babası yüzünden hersey maf oldu. Biz birbirimizi çok seviyoruz ama ailesi ile yaşamak yakın olmak istemiyorum ikimizin huzuru içindi herşey.. o kararını vermiş ve ben de kararımı verdim ayrılık kararı aldım siz olsanız ne yaparsınız ya da kayınPeder ve kaynanà ile yakın olmak olur mu bilmiyorum kafam çok karışık bir akıl verin
Babasının hastalığı çok mu ağır.
Annesi babasına bakamıyor mu?
Ayrıca ev kurmak kolay is değil. Köyde öylece evde oturmak diye bir sey olacağını da sanmıyorum.
Kendi mesleğini yapması da daha iyi olur. Çiftçilik bu devirde ne kazandiriyor ki? Doğrucu olmak lazim. Devletin çiftçilere karşı ahım şahım verdiği destek yok. Hatta islerini daha zora koştuğunu da biliyorum.
Kendisi bekar olarak köyde yaşayıp babasının mesleğini devam ettirebilir fakat bir yuva kurmak ve bir aileyi orada yasamaya mahkum kılmak tek başına verilecek karar değil. Çok bencil bir düşünce bence.
Aileni dinlemeni tavsiye ederim_HaRika_
Senin önceliğin kv ve kp ile oturmaktan ziyade geleceginiz olsun. Mesleği olsun, yaşadığınız yer olsun.
Aslında sevgilin dürüst davranmış şöyleki ;
Şİmdi siznle 1 yıl kirada oturur hatta 2 yıl oturur sonra ailesinin yanına yine geçerdi sizde muhtemelen giderdiniz.
Bende kv ile yakın oturmaya karşıyım savunduğum bu değil yanlı anlaşılmasın,Ha ama şuda bir gerçek her kv kötü olacak diye bir şeyde yok tabi. bilemiyorum sevginiz ve yaşanmışlıklarınız zaten sizi en doğru yola götürecektir.Hakkınızda hayırlısı...
Koyde yetismemis bir kiz icin oralar cok zordur hem koye gidipte is yapmamak nasil oluyor?sartlarini bilemem ama inandirici degil köyun iside bitmez , dedemler koyde yasiyor koy isinden baslari kalkmiyor ya kabullenip gideceksiniz ya da konusun tekrar gercekten iyi anlasabilecekseniz baktiniz kabullenmiyor baskada secenek kalmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?