Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

Bana göre siz hatalısınız hatta çok ayıp etmişsiniz...Zaten konunuzun giriş kısmında ''Kendisini pek sevmem'' demeniz kayınvalidenizle ilgili hep bir ön yargınız olduğunu net bir şekilde belli ediyor...Ayrıca kayınvalidenizi eşinizin annesi olduğu için sevmeye çalışın, size bir iğne bile almadığı için sevmiyorum demeniz de oldukça acımasızca bir yaklaşım...
Evinizde bir misafir var üstelik evinize ilk kez gelen kayınvalideniz bu yüzden evinizde misafir olduğu süre boyunca uykunuzdan biraz fedakarlık edip erken kalkabilirdiniz...Neticede yaşlı insan belki acıktı...Üstelik size marketten bişeyler almış ekmek almış gelmiş kayınvalideniz...Sizde onun böyle kalkıp fırına gittiğini farkettiğinizde bir sonraki günün sabahında erken kalkıp kahvaltıyı hazırlayabilirdiniz yada onunla beraber sizde gidebilirdiniz...Neticede yeni yeni ilişkiniz gelişiyor..Gelin kayınvalide olarak birbirinizi daha iyi tanımak için bir fırsat size...Hem böylece belkide aklınızda önyargı varsa bunlardan kurtulurdunuz...Üstelik bu eşinizide oldukça mutlu ederdi emin olun...

Şimdi muhakkak ki sizde evinize hırsız girmesi düşüncesiyle tedirgin oldunuz korktunuz bu noktada haklı olabilirsiniz ama bu tedirginliğinizi belli ederken kayınvalidenizi üzmenize incitmenize gerek varmıydı bunu bir düşünün...Sonuçta kötü bir şey olmamış ve böyle bir durumun tekrar etmemesi için eşinize tedirgin olduğunuzu ,her zaman bu kadar şanslı olmayacağınızı evinize hırsız girebileceğini söyleyebilirdiniz...Burası büyükşehir sizin taşranız değil efendiii tabirinden kırıcı bir konuşma yapmak yerine, daha yumuşak bir tabirle ona söyleyebilirdiniz...Kaldı ki kayınvalideniz de yaşı itibariyle büyükşehiri ve insanların neler yapabileceğini az çok biliyordur...

Eşinizin aklında şimdi bu konu oldukça kötü bir hatıra olarak yer edecek tabi kayınvalidenizde de aynı şekilde...Onun gözünde evine ilk kez gelen annesini gücendiren ve kovmaktan beter eden gelinsiniz...Size karşı soğuk olduğunu söylemişsiniz, peki o sizin annenize aynını yapsaydı...Sadece bu konu ile alakalı demiyorum her hangi bir konu sebebiyle evinize ilk kez gelen annenizi bu şekilde azarlasaydı siz ne hissederdiniz eşinize karşı...

Üzülürdünüz muhakkkak ki neticede anneniz...4 yıllık evliyim öyle çok eski sayılmam ama kayınvalidemle bir gün bile tartışmadım...Onu seviyorum ,saygı duyuyorum ve aramızdaki ilişkinin tartışmaya yada anlaşmazlığa dönüşmesine asla izin vermiyorum...Eşini seviyorsan sende öyle yap nacizane tavsiyem budur...Önyargılı olma kayınvalidene karşı, iyisiyle kötüsüyle aldıklarıyla almadıklarıyla yargılamaktan vazgeç kadını...Cahil görgüsüz diye hor görmeyin, gelini olarak siz bişeyler anlatın madem kendisine...Mesela benim kayınvalidem okuma yazma bilmezdi, ilk evlendiğimizde yazın memlekete gittiiğimizde ben ona öğrettim okumayı şimdi hep söyler kimse öğretmedi bu güne kadar ama sen öğrettin kızım der...aynı şekilde çantasını ayakkabısını alır gönderirim daha güzel giyinsin isterim çünkü o benim eşimin annesi benimde annem...Nacizane tavsiyem eşini sevdiğin için onuda sevmeye çalış...

Kusura bakma ama sen Hatalisin azarlar gibi konusmaman gerekirdi evinde misafir olduklari surece uykudan erken uyanmak sana bisey kaybettirmezdi ara ve ozur dile derim ben

Konu başlığına göre sorunu cevaplayayım sen hatalısın arkadaşım, k.valdenin bu yaptıklarının ardına bi bakarsan iyi niyetli olduğunu görürsün, buraya herkes k.valdesiyle ilgili bişeyler yazıyor konuların genelinde k.valdenlerin niyeti ya kıskançlık, ya gıcıklık,ya çok bilmişlik yani kötü niyetle yapılan ve yaşanan şeyler ama senin k.valdenin bu yaptığı hataların arkasındaki niyeti halis, boş yere kırmışsın arayıp gönlünü almanı tavsiye ederim:31:

şımarıksınız işte nedenirki kusura bakma ama kadına daha nediyeceksiniz o sizin evinize bişeyler almaya gidiyor belki siz istemiyosunuz ama o alıyor işte ,kendine göre yine sizi düşünüp rahatsız etmemek için böyle bir yöntem bulmuş utgunca söyleyin, sırf düğünde size birşey almadı diye kadına terslenmissiniz şimdide eşinizin soğuk tavırlarından rahatsız oluyosunuz valla o nu o beğenmediğin kadın doğurdu büyüttü sende koca diye aldın tapulamadın bu şekilde davranmaya devam edersen evliliğindeki huzuru unut derim... neyse okuyunca biraz sinirlendim amacım kimseyi kırmak değil biraz sert oldu ama inan hakettiğini düşünüyorum...

canım kapıyı açık bırakıp gitmekle o hatalı tabi bu devirde neler neler oluyor kapıda anahtar yokmuydu onu alıp gidebilirdi ama düşünememiş herhalde birde küçük yerde yaşıyorsa öyle alışmıştır mesala bizim ailemizin yaşadağı yerde küçük bir kasaba herkesin anahtarı kapının üstündedir gelen kendi açıp giriyor kapıları açık bırakıyorlar :53: ama biz büyükşehirlerde korku içinde yaşıyoruz kapılar da iki üç tane kilit var gündzbile kapım hep kilitlidir korkarım çünkü evinmize hırsız girmişti:50::50:ama senin hatan kayınvalideye hitap şekli olmuş daha uygun bir dille söyleyebilirdin haklıyken haksız olmuşsun:50:

8 aylık evlisin ve kaynanan ilk defa evine geldi ve size bir katkısı bile olmadı diye kızmış olabilirsin, olayın detaylarını bilemediğim için haklı da olabilirsin. Kadın çok cahil ve gerçekten senin tahammül edemeyeceğin derecede bir insan da olabilir tabi...Bunlara lafım yok.

Ancak davranış şeklin bana da diğer arkadaşlar gibi yanlış geldi. Bir kere bu bir gelenektir evde misafir varsa onlardan önce kalkılır. Ben de yeni evliyim annemler bize yatılı geldiklerinde( kendi ailem yani değil mi) erken kalkmışlar, ben hani değişik yer uyurlar sanıyordum, ikinci gün de o kadar yorgundum ki saati kurmama rağmen geri uyumuşum, annem sabahında laf attı bana..:)
Sonraki günlerde kendimi deli gibi zorladım da erkenden kalktım, onlarla.

Bence sizin de onlardan önce kalkmanız gerekirdi ev sahibi olarak, en azından çoğunluğunda.

Sonra madem kadıncağız taze ekmek almak istiyor; anahtarı neden vermediniz gerçekten bu da şaşırtıcı...Ki kadın SİZ UYANMAYIN DİYE KAPIYI AÇIK BIRAKMIŞ, YANİ İYİLİĞİNİZ İÇİN. YANİ DEMEK Kİ ZİLİ ÇALA ÇALA KENDİNİ YÜK GİBİ HİSSETMİŞ.
SONUÇ OLARAK DA BİRŞEY OLMAMIŞ. DOLAYISIYLA

- Anne burası bazen tehlikeli olabiliyor, bizi düşünmüş kapıyı açık bırakmışsın ama hırlısı var hırsızı var o yüzden hiç kapıyı aralık bile bırakmayız biz, sana anahtar vereyim öyle gir..... DESEN DAHA İYİ OLURDU....

Bence GÖNÜLLERİNİ ALMAN LAZIM....

Sen hatalısın.

Bir de eklemek istedim, biz hiç hata yapmıyor muyuz?

Mesela biz eşimle 2 kere anahtarı kapının dışında unuttuk. Birinde komşular kapıyı çaldı, anahtarı unutmuşsunuz diye. İyi ki bir şey olmadı!

Bu olay üç kere de ailemle oturduğum evde başımıza gelmişti....

Dolayısıyla bizi yargılayacak mercii neresidir? :)

Kalp kırmamak lazım...

bece de sen haksızsın canım bazı insanları özelikle yaşlıları oldugu gibi kabullenmek gerekir heleki saa bi kaç günlügüne gelmiş se annen aynı şeyi yapsa eşin kızsa olurmu misafir bide madem huy edinmiş anne anahtarı al git bidaha falan diyebilirdin.daha kibar olmalıydın beceede

bende 9 aylık evliyim.evet bnde düşündüğümü sölerim ama bana fikrim sorulursa.üstelik onu söylemek eşine düşerdi.emin ol bnm kv ninde seninkinden aşağı kalır yanı yok.üstelik senin evine ilk defa gelmiş.bizimkisi hergün ya bn ona gidicem ya o bana gelicek.hatta geçenlerde telefon etti gelmiomusunz diye.yok dedim eşime sorayım derim hep.eşimde istemedi .iyi o zmn bizde gelmeyelim dedi kapattı telfnu.akşam görüştk annemlere gidiyolarmış benide aldılar.demezmi ne gelicez dediniz ne gelin dediniz diye.hiçbişey demedim.çnkü bazen düşündüğünü sölemek kadar bazende susmak gerekiyor..boş yere eşinle aranı bozmuşsn.kv cahil olabilir ama unutmaki onun yerinde senin annende olabilirdi...

Durumları çok iyi, 3 katlı binaları var, kira gelirleri var, diğer oğullarına herşeyi yaptılar ama bize bir şey yok, o yüzden sindiremiyorum, böyle ani çıkışlarım oluyor bu yüzden:43:

seni şu konuda anlayabilirim.haksızlığa dayanamıyorsun..evet ama haklıyken haksız duruma düşmek var...eşimin ailesiyle bnm ailem eşyaları ortak aldılar ama noldu sevgili kv cim en baştan söledi takıların hepsini bn alıcam diye...aldığı yetmedi bi düğün olduğu zmnda borç ödemek bize kaldı hah işte o zmn söyledim.altınları almayı bildiğin gibi borç ödemeyide bil düğüne biz gideriz düğün sahibi ne taktıysa sen verirsin diye.vermk zornda kaldı.demek istediğim eğer bişeye kızdıysan lafı gelince uygun bi dille söyle inan o zmn eşinide kendinide üzmemiş olursun..

Bende çok severim sabah uyumasını çalışıyodum mecburiyetten kalktım,eşim sabah uykusunu hiç sevmez hafta sonları onun hatırına kalktım, emekli oldum şimdide Çocuklarımın okulu için kalkıyorum koskoca çocuk bişey hazırlasında yesin demiyorum. Bir sabah doya doya uyuyamadım sabah kalkmak dayak yemekten daha zor geliyor bana ama naparsın sorumluluk.Kayınvaliden de belki sabah uyumayı sevmiyor.Belki namaza kalkar belki uyuyamaz birdaha.Hem sabah erken kalkılan evde bereket olur.Rızıklar sabah dağılırmış.Yahudiler bile müslümanları örnek alıp sabah erken kalkarlarmışki bizde fazla rızık alalım diye.

Ohhh senbak keyfine birde evde ilk gelen kadıncağazın kapıyı açık bırakması suç. Görgüsüzmüş Bizim Türk toplumunun aneneleri örf ve adetleri vardır misafirini başının üstünde tutar. Burada görgüsüzlük kusura bakmada misafirde değil evsahibinde Kaldıki bu eşinin annesi ve evine ilk geliyor. Ölüm uykusundamısın kardeşim Üzerine birde yemek masasında saygısızlık sonrada benmi haklıyım kayınvalidemmi.

kayınvaliden haklı.....nedenmi?
1.o kadın zili çaldığı için siz rahatsız olmuşsunuz bu belli... ve bunu ona yansıtmışsınız bi şekildeki kadın sizi rahatsız etmemek için bi cahillik yapıp kapıyı açık bırakmış...
2.kapı açık kaldıysada burası senin memleketin değil gibi laflar kullanarak yüksek sesle konuşmanız çok yanlış...
3.yaşlı insanlar erken kalkarlar ve açlığa dayanamazlar bunu düşünüp geceden alsaydınız keşke ekmeğinizi yada erken kalkabilseydiniz kısa bir süre...
4.evinize ilk defa gelen bi insana böle çıkışmanızı doğru bulmuyorum asla heleki bu eşinizin annesi....
5.bu kadın sizin anneniz olsaydı o ses yükselmeden anne bidaha kapıyı açık bırakma hırsız falan olur buralarda derdiniz bağırmadan buda bi aşikar....
6.aynı hareketi eşiniz sizin annenize yapsaydı buraya eşimden nefret ediyorum onu asla affetmiycem diye bi başlık açardınız kesinlikle ve yine bence...
7.herkes büyük şehirde doğup büyümüyor herkesin bişeyleri görüp geçirmeye fırsatı olmuyor ewli olduğun insanı doğurup büyütmüş sana hayırlı bi koca olmayı nasipetmiş olan bir kadına bunları sölemenide kınıyorum....
unutmaki oda bir anne ister köyde yaşasın ister dağda ister avrupada bu onun anne olduğunu ve saygıyı hakettiğini değiştirmez....çok görgüsüz cahil diye bir kelimeyi neden haketti???
oğluna ewlenirken para vermedi diyemi?

Son düzenleme:
!:7:konu sahibi haksız' deyip artık konuyu kapatalım kızlar:31:

kaynananız yaşında köyde yaşayan insanlar sabah ezanıyla kalkarlar. Erken kalkması geç kalkması suç değil bence.
Sonuçta insanların kv yada kp lerine saygısından dolayı ondan önce kalkılır ve kahvaltı hazırlanır. Sırf kv yada kp için değil tabi evine gelen misafir olduğunda erken kalkılır kahvaltı hazırlanır. Kadın burdayken uykundan ödün verseydin. O gidince yatardın gecelere kadar.
Kadın ne güzel sabah kalkıp ekmeğinizi almış üstüne markete gitmiş. Markete git bişeler al diyen mi oldu diyorsun. Genelde anneler babalar çocuklarının cebinde üç kuruşları kalsın bir eksiklerini alayım diye düşünürler. evlenince bu genelde market alışverişi olur. Al diyen mi oldu diyorsun ama düğünde harcama yapmadıkları için lafını ediyorsun.
Kapı konusunda da haklısın ama o yaştaki kadın hele ki köyde yaşıyorsa kendi köyü gibi sanmıştır. Bizde köye gittiğimizde kapı baca kilitlenmez, Hatta bazen kapılar açık uyuruz. Kadında kendi memleketi gibi sanmış. cahilliğine verecektin. Yada tatlı dille anne burada kapıyı bırak açık gitmeyi kilitlemeden dışarı çıkılmaz diyebilirdin.
aramak gelmiyor içimden demişsin, sonuçta arayacaksın. Kocanın annesi. Arayıp sesimi yükselttim biraz kusura bakma anne demekle incilerin dökülmez herhalde.

Direk konuyu okudum
Canım sen haksızsın gbime geldi
Kayınvalideni kayınbabanı geçtim
Ya evine 7 kat yabancın gelsin
Böyle mi muamele edersin?
Yaptığın çok ayıp olmuş
Kadın düşünememiş demekki anahtarı alıp çıkmayı
Oh ne güzel gidip ekmeğinizi almış alışverişinizide yapmış ne ala
Çocuk gibi azarlamışsınız hoş olmamış
Biraz kaba davranmışsınız kusura bakmayında
Evime kim gelirse gelsin başımın tacı ederim...

Bir de eklemek istedim, biz hiç hata yapmıyor muyuz?

Mesela biz eşimle 2 kere anahtarı kapının dışında unuttuk. Birinde komşular kapıyı çaldı, anahtarı unutmuşsunuz diye. İyi ki bir şey olmadı!

Bu olay üç kere de ailemle oturduğum evde başımıza gelmişti....

Dolayısıyla bizi yargılayacak mercii neresidir? :)

Kalp kırmamak lazım...

Genel alışkanlık haline geldi bu bende, komşumun kapımı çalıp anahtarımı elime vermesiyle hatırlıyorum.

Allah'a şükür ki birşey olmadı.

En az 5-6 defa yapmışımdır..Şimdiye belkide birçok yedeği yapılmıştır. :1:

Evinizde misafir varken uyumak dogru degil, üstelik ilk kez gelmis evinize uykunuzdan biraz fedakarlık etmeniz gerekirdi. Kapı olayı da haklısınız ama düsünemis, bos bulunmus keske daha nazik ve kibar bir dille anlatsaydınızdurumu. Aramanız konusunda hemfikirim..

burda karşılıklı bir saygısızlık var gibi kayınvalideniz sizden anahtar isteyebilirdi yada oğlundan herneyse kapıyı açık bırakması pek hoş olmamış sonuçta herşey gelebilir başınıza neler duyuyoruz milleti evinde uyurken doğruyorlar :18: ama şurası var yinede şanslılardansınız bence benim kayınvalideminde evimde tek çöpü yok ama evime gelincede bir ekmek dahi alacağını sanmıyorum :51: sizin saygısızlığını ise keşke eşiniz söyleseydi hatasını annesine NEDE OLSA SİZ EL KIZISINIZ SİZ SÖYLEYİNCE İŞTE BÖYLE GÖZE BATAR CANIM :27:

Ya akşamdan beri arada bir gelip gidip bu konuyu okuyorum çok etkilendim sanki kendi anneme yapılmış kadar üzüldüm ya. Nasıl koymuştur o kadıncağıza doğurup, gözünden sakınarak bin bir çile büyütüp okuttuğu evladının evine ilk gelişinden sonra böyle ayrılmak. Kıyamam ya :(( Konu sahibinin eşi çok anlayışlı ve sabırlıymış ki sadece azıcık tavır almakla yetinmiş valla. Kendi anneme böyle çıkışıldığını düşünmek dahi istemiyorum. Yeri göğü inletirim valla.. Bence yapmanız gereken şey aramak özür dilemek falan değil arkadaşım, derhal ilk haftasonunuzda değerli uykunuzdan feragat edip gerekirse (mesafeden dolayı) günübirlik artık nasıl olacaksa bir şekilde onların yanına gitmek olmalı. Dilemeniz gereken özürü telefonda değil orada diler, onların biraz gönlünü alır, biraz onlarla vakit geçirir ve dönersiniz. Hem böylece eşinizi de çok mutlu etmiş olursunuz. Çünkü her ne kadar çok büyük tepki vermemiş olsa da o da eminim ki çok üzgündür şu anda. Annesi sonuçta ya var mı ötesi. Ahh ahh bin düşünüp bir söylemek gerek işte bazen..

tamam haklısınız.ama çok ayıp olmuş.böyle dememeniz gerekirdi yani.sesinizi yükseltmişsiniz.her halde kayınvalideye kayınpedere ses yükseltilmez bence.laf dalaşına girilmez.bakın kocanızda size tavır almış yazık olmuş inşallah düzelir canım ya:34:

Son düzenleme:
Back
X