Kızlar kendimden korkuyorum nolur bana bir akıl verin...

19 yaşında, üniversiteye ya henüz başlamamış ya da ilk senelerinde olan, özgüveni düşük ve güzelliğin fiziksel yapıdan ibaret olduğunu düşünen birinin; karşıdakini bu kadar aşşağılaması komik geldi.. günlerce-gecelerce oturup eşinizin eski sevgilisini düşüneceğinize, kalkın bir-iki kitap okuyun da şu yerdeki özgüveninizi kaldırın..

ha ama bence şüphelerinizde haklısnız.. 2,5 yıl birlikte olduğu kişiyi bırakıp çok kısa bir süre sonra size evlilik teklif etmesini ben yıldırım aşkı olarak nitelendirmezdim..

ayrıca siz kendinizi hiçbir zaman övmeyin, bırakın başkaları sizi övsün.. neyse siz de zamanla olgunlaşırsınız, küçüksünüz henüz..

Türk kadınlarının güzellik ortalamasını düşürebilecek kadar çirkin. 2 yıllık üniversiteyi zar zor bitirmiş ve kültürsüz. Ukala, kocamın beni seven arkadaşlarının hiçbirisi ondan hoşlanmıyor. Bu kadar çok kötü özelliğe bakıp eşimin son tercihinin de ben olduğumu düşündüğümde deliriyorum. Ona birkaç kere niye o öyle bir kıza bu kadar çok değer verdiğini sorduğumda onun arkasından kötü tek bir laf etmedi. bu beni delirtiyor.

öncelikle şunu söylemeliyimki herşey güzellik değildir..düşünceniz çok saçma..eşiniz demekki o kızda hoşuna giden yönler buldu ve 2buçuk sene görüştü..niye kızın arkasından kötü laf etmesini bekliyosunuz onuda anlamadım..ayrılmışlar zaten bitmiş gitmiş sizle evlenmiş..kafayı çok takıyorum ve takmayada devam ederim diye düşünüyosanız psikoloğa gidin derim..

Kocanızın arkaşları size önceki ilişkilerini anlatmak zorundalar mı ??
2 yıllık üniversite bitirmiş kültürsüz diyorsunuz siz Harvardımı bitirdiniz ???
Kocanızın arkadaşları size ne diyecekler çok iyi bir kızdı senden çok mu seviyoruz diyecekler sanıyorsun? Hem eşiniz sevmiş 2.5 sene geçirmiş onunla, arkadaşlarının sevmesi önemli değil.Mecnun, Leyla ya çirkin diyenlere ne demiş ? Siz Leyla yı birde benim gözümle görün demiş.Eşinizi de tebrik ettim sırf siz kıskanclıklarınızdan kurtulun diye kızı kötüleyebilirdi ama tam bir beyefendi gibi davranıp hakkında kötü söz söylememiş .vereliniortak

Olaya şu gözle bakın..
eşin o kızla beraberken siz daha ortada yoktunuz..
onu kıskanmana gerek yok
eşin seni seçmiş evlenmiş.
herkesi allah severek yaratmış.. kimseye çirkin demeye hakkıkmız yok
insanın iç güzelliği daha önemlidir
Bu düşünceleri kafandan atamazsan doktora gitmen iyi olur

bende cok kıskanırdım onceden esımı sevgılıyken fılan cok sorun olurdu her fırsatta eskılerı acardım baktım olmuyo gerk yok yanı eskılerı acmaya.. benı nekdar cok sewdııgını anladım eger benı ondan cok sevmese nye benle olsun kııı . . o kadr sey yaptı benım ıcın benım ıcın cogu seylerden vazgectı eger sevmese benmle olur mydu onu duusunse unutamasa baglasam durmazdı kı bence sızde boyle dusunun o kadar yıllık ılıskısını bırakıp senınle evlenmıs bence sız degıl o kız dsunmelıydı sız neden sorun yapıyosunuz kı bende cok sorun ederdım tabı bunda zaman onemlı zmanla herseyın farkına varrdım daha da olgunlastım ınanın hıc sorun edılcek bı konu degıl ama gercekten sızın psıkolojınız bozulmuss o kıza hakaret etmenız bence cok yanls kız 2yıllık okudu dıye neden asagılıyosunuz kı ben lıseyı bıle bıtırmedım kultursuz oldugum anlamına gelmez ve arkadasların dedgı gıbı kızın elınden sız almıssınz sevgılısını onla beraberken gorusmussunuz asıl suclu olan sızsınız gecmıs bıtmıs neden kızın gnahını alıp kompleks yapıyosunz cırkınlık veya guzellık onemlı degılkı sven ınsan zaten gormek ıstedıgı gıbı gorur hem sız cırkın desenızde bı ıse yaramazkı ustelık kızın hıc bı sucu yok sadece eskıı ya nıye huuzurunuzu kacrıyosunuz bende boyleydım ılk baslarda eskıler tabıkı kıskanılr ama adı ustunde ESKIII ... boyle yapmyaa devam edersenız evlılıgınıze zarar verrsınız esınızede cırkın dıyp kızı asagılamayın bence sızde ozguven eksıklıgı var esınız bıle ona hakaret etmezken sız hıc tanımadıgınz halde hakarret edıyosunuz bu onu kucuk dusurmyee yaramaz sız kendınızı kucuk dusurursunuz kusura bakmayın belkı kızıcaksnız sızı uzmek ıcın yazmadım bunları eger hıc tanımadgınz kıza kıskanclık yuzunden boyle laflar soylersenız kım olsa boyle dusunurrr..ohaoldumsmileohaoldumsmile

boyle düşündukce ıçınden çıkamazsın..bır yardım almalısın..doktora gıtt..konus..bunda bırsey yok..

sorunu anlamadım ki tam olarak
eşin seni seçmiş senle evlenmiş
o kızı da istememiş
hem de sen eşini kızın elinden alıp evlenmişsin demet şener gibi :):)
sevinmen gerekirken hala niye kıskanıp üzülüyorsun ki

ayrıca kafama bısey takıldı baskasyla ılıskısı varken sz opusmeyı nasıl yedırıyosunuz ve bu evlılık teklfı ısını anlayamadım bu kadr kısa surede bı ılıskıden yenı cıkmıs bı erkek tanımadıgı bı kıza anıden teklıf edıyo kusura bakmayında cok ılgınc bunu ve opusme meselesını kafanıza takmıyosunzda bunu mu takıyosunuzz.CADIARZUCADIARZU yınede buyuk konusmak ve kmseyı kınamak ıstemem bde kendisine nasıl layık gordu demıssınız onu esınız dsunseymıs sız nıye dusnuyosunuz kı gıdın tedavı olun yoksa gercekten kafayı yıyeceksınız dedıgım gbı bende evlenmedn once ılıskımızn ılk zamanları cok kafama takardım ama uzuntuden sıkıntıdan baska bı ıse yaramıyo sımdı esımı gercekten ıyı tnıyorum bende 18 yasındayım ama dedıgım gıbı zmanla ınsan herseyı ogrenıyo bunlar hıc dusunulcek konu degıl sızın cıddı ozguven problemınız var bu kadar mı kendınıze yada esınıze guvensızsınız .. sımdı sadece bu konuyu eskıden takıp esımı ve kendımı uzdugume guuluyorum ne kdar komık ve basıt gelıyo benım kocam zaten dıyorum var mı otesııı ..

Sana çok şeyler yazmak isterdim,
Ama lakin...çok küçüksün,
Büyür olgunlaşırsın inşallah, yoksa kendi hayatını boş yere mahvedersin,
Terk edilmiş, kendi hayatını yaşayan biriyle neden uğraşıp duruyorsunki güzelim,
Belki o kızın aklına siz gün içerisinde 1 kez bile gelmiyorsunuz.

artık evlenip bir yuva kurmuşlar eski defterleri açıp öpüşmeyi fln yargılamayalım bence karıkocalar artık.
ama bence konuyu açan bayan bazı şeyler eksik anlatmış gibime geldi
eşin o kızla görüştüğü için mi kıskanıyosun sen o kızı?
eğer görüşme filan varsa kıskanmanı anlarım
ama yoksa kıskanmak garip
eşin onu değil seni seçmiş,seni almış, o kızın alakası kalmamış evliliğinizle.. bence başka şeylere yoğunlaşın.

ben opusmelerını yargılamyorum kı zaten opusmeyı takmıyosunz derken bu konuyu dusunmeye bıle gerek yok sızınle anıden evlenme kararı alms o kızla bırlıkteyken gorusmussunuz bunu kafanıza takmıyosunzda gecmısı neden takıyosunz demek ıstedım yoksa opusur opusmez benı ılgılendırmezki. ayrıyetten banada eksık bıseyler var gibi geldi bu kızdan bu kadar nefretle bahsettiğine ve olayı bu kadr büyüttüğüne göre baska seyler olmalı. .

Konuma cevap veren herkese teşekkürler...
O kızı anlatırkenki üslubum biraz sert farkındayım ama söylüyorum ya kıskanıyorum. Ben de zaten sizden o kız hakkında böyle düşünmemek için hatta o kızı hiç düşünmemek için yardım istemiştim. Bana cevap yazanların % 70 i psikoloğa git yardım al demişler... Evet çok mantıklı ama önce içimde halletmek, halledemezsem psikoloğa gitmek istiyorum...
Bana daha küçüksün diye cevap verenler olmuş. Doğrudur bişey diyemiyorum sonuçta yaş itibarı ile benden büyüksünüz ve benim geçtiğim yollardan siz çoktan geçtiniz.
Bir de sadece üslubum sert diye ne beni ne o kızı tanımadan o kızı koruyanlar, benim sorunuma cevap vermeyenler olmuş. Oraya yazdığım sert üsluplu cümleler bana değil eşimin en yakınlarına ait. Sadece siz sorunu tam olarak görün de bana en uygun tavsiyeleri yazın diye yazdım. Kendimi övdüğümü düşündüğünüz cümleler de eşime ait. Yine aynı şekilde çevremdekiler beni böyle görüyor diye yazdım. Yorumlarınızın hepsine teşekkür ederim ama uzmandan yardım almamı söyleyenler dışında bir tane elle tutulur tavsiye yok.
Lütfen, uzun zamandır sizi takip ediyor ve yazacaklarınıza güveniyorum. Aranızda psikologlar ev hanımları öğrenciler ve değişik mesleklerden, insanları iyi tanıyan hanımlar var.
Benim bu saçma takıntıyı içimden bir an önce atmam gerek.
Eşime ne kadar zavallıca takıntılar geliştirdiğimi göstermemem gerek...
Cevaplarınızı bekliyorum.

popcorn
.eşin kızla görüşüyor mu görüşmüyor mu
. bir de eşin seni bırakır die korkuosun ama aynı şey onun içinde geçerli bırak biraz da o kıskansın seni..

Esiniz o kizla gorusmuyorsa.. kiskanmaniz yersiz.. tamam elinizde degil
zamaninda onu opmus gezmis tozmus olabilir
bu normal bir sey! yani esinizde 26 yaslarinda o zamanlar 25-24 yaslarindaydi
kendinizde diyorsunuz ufak tefek ciktiklarim oldu diye..
demem o ki herkesin bir gecmisi var esinizin gecmisine sahip olamazsiniz.. o zamanlar siz yoktunuz..
peki sizin ciktiginiz insani tanisa esiniz ve boyle seyler dusunse neler yapardiniz
neler dusunurdunuz..
sizi sevmis sizden hoslanmis ve iyi gitmeyen hatta artik sevmedigi insani birakmis
size evlenme teklif etmis.. bu kadar basit..
geleceginize bakin evliliginizi guzellestirmeye bakin
iyi dusunun hersey iyi olsun
sukredin hatta "mutluyum" diye

bak canım dedıgımız gıbı bu dusuncelerden kurtulman ıcın zaman gerekıyo bende senın gıbıydım esımın eskı arkadaslarını dusunurdum cunku benden once baskalarınıda sevmıs doğal bisey bu ama ben bunu o kadar buyuturdum kı nasıl derdım baskasını sevdı onla gezdı derdım ona da acıkca soylerdım baktım bosuna kavga edıyoruz esımde derdı ya kım o derdı bıttı gıttı sen varsın senı ondan cok sevıyorum kı senınleyım her ıstedıgını yaparım kendımden vazgecerım derdı gercektende oyle madem su an yeni evliisiniz tadını cıkartmalısın bence zamana ihtiyacın var diyorum ama zaman gecene kadar hem kendini hem esini yıpratıcaksın o yuzden dusunme de kı benı sevıyo benımle evlendıgıne gore gercekten sevıyo de hem senı aldatacak olsa neden evlensin bence aldatmayı dusunse yada boyle bi egılımı olsa neden evlensin özgürlük varken kendını yıyıp bıtırme zaman gecıcek ıyıce tanıycaksın bu dusuncelerın ne kadar bos ve anlamsız oldugunu anlıycaksın ona guvenıceksın o zaman keske dıyceksın ama sen coook rahatsızsın bu durumdan bı yardım al ıyıce ıcnı dok

Tam anlamıyla şimdi anladım sizi..
İnsan bence boş kaldıkça böyle 'saçma' fikirlere takılıyor
Kitap okumak, el sanatları, çeşiktli kurslar, internet bir sürü alternatif olabilir ugrascak bişey bulunki bunlar ile ilgilenmeyin düşünmeyin
Bi kere etrafınızda o kızla ilgili konusmalar oldugunda kapatın konuyu duymak size zarar vermiş baksanıza
Ne gerek var biz cok mutluyuz diyecevap verip kocaman bi gülümseme ile insanları susturun.. Yoksa durum vahim cok vahim..

Güzelim sende takıntı falan yok, sen de aşağılık komleksi var. Yükseklerde uçma ayakların yere bassın.çünkü yukarılardan düşmesi çok feci olur.
Belli ki eski kız arkadaşı senden üstün.bunu kendine itiraf edemiyorsun ve duygularını bu şekilde o kızı rencide ederek bastırıyorsun...
Güzellik geçicidir...Kalıcı olanda insanın ruh güzelliğidir. Bir kimsede ruh güzelliği yoksa insanlar tarafından itilmeye,hor görülmeye mahkumdur.
Kendini güzellikle geliştirme, kültürünü,bilgini geliştirmeye çalış ki, Toplum seni takdir etsin...

canm tek senin eşin değil senden önce sevgilisi olan..ne varki bunda adam açıkca demiş sevgilim varr bitmek üzere demiş bittiğin demiş sonra tamamen senn olmuş onu kurcalayıp beynin onunla doldurma önüne bak artık senin eşin bundan sonraki hayatına bak ..rabbm korktuğuna uğratmasın...erkekler kendine güvenmeyen kadınları sevmez..eğer kendini tutamaz pilavı ısıtr ısıtr getirisen önüne bilmiyorum neler olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…