Kızlar kendimden korkuyorum nolur bana bir akıl verin...

en azından sorunlu olduğunun farkındasın. bu da bişidir.

bak güzelim, birtakım özgüven problemlerin oldugunu düşünüyorum.ve her ne kadar yansıtmıyorum desende, bana kalırsa, çevren de eşin de bu sorunun farkında ki seni teskin etme ihtiyacı duymuşlar.

belki sorununun temelinde eşinin apar topar senle evlenme kararı alması var. şüphelerin var eşinle ilgili..

keşke bu gencecik yaşında ,henüz evliliğin yükünü taşıyacak olgunlukta değilken evlnmeseydin ama olan olmuş.boşanacak halin yok bundan ötürü.
benim sana tavsiyem öncelikle kafandan atamasan da o kızla ilgili internet bilmemne araştırması yapmayı kesmen olur. aklına olamazsın ama eline koluna sahip olabilirsin. bu arada özgüven açlığını gidermeye çalış. bir üniversite okuyamamak sen de yara ise, eşinden destek iste, ve bu isteğini gerçekleştirmeye çalış. hem evlilik hem okul pekala yürüyebilir. hem yoğun bir meşguliyet o kızı daha az düşünmene sebep olacaktır.
bu arada en iyi ilaç da zamandır. zamana güven.. zaman geçtikçe kocanı daha bir çok kendine ait hissedeceksin..

kıskançlığınız o kadar saçma geldiki bana.anlattığınıza göre eşiniz dürüst ve düzgün biri ve ilişkinizde güel başlamış ve devam ediyor onunla mutluyum dıyorsunuz.sizinde ilişkileriniz olmus ondan önce bunu söylemişsiniz o zaman tepki gösterip kıskançlık yaparak o kızı aşağılamayın.ve eşinizin onun hakkında kötü birşey dememesi çok normal sizin istediğiniz o kızı kötülemesiyse bılemem.ama ufak seylerı kafaya takıp mutluluğunuza engel olmasına izin vermeyın

Seni öyle iyi anliyorumki...
Inan bana bi zaman snra kendiliginden gidecek bu takintin.. Sen sadece kendine ve esine güven..
Esine bu durumu sakin belli etme, aklinda yokken birden aklina sokmus olursun..
O kisiden cok daha fazla üstünsün iste,bunu bildigin halde kendini neden yiyip bitiyorsun..
Kiyas yapmak seni cikmaz bi yola sürükler,bundan kurtulmaya bakmalisin..
Gercek anlamda sadece beni sevmis ki suan benim kocam diyerek rahatlat kendini, isteseydi ona giderdi ama tercihini dogru kisiden yana senden yana kullanmis..
Kazanan taraf sensin, bosuna bunlarla vakit kaybetme..evliligine dört elle saril canim..

evet o kızı ciddi anlamda kıskanıyorsun... probleminin de bu olduğunu zaten söylemişsin...
eşinin ona değer vermiş olmasını bukadar takma... düşünmemeye çalış aslında... düşünürsen tabi sinir olursun... ben de eşimin eki sevgililerini düşündüğüm zaman sinir oluyorum, ama siliyorum beynimden, onlar aklıma geldiği an, benim de oldu sevgilim benim de bi farkım yok ondan diye düşünüyorum...

kızın arkasından kötü bi laf söylememesi onun karakterli birisi olduğunu gösterir bence... arkasından laf söylese asıl kişiliğinden şüphe etmen gerekir eşinin, ki bu aynı şeyi sana da yapacağı, nankör birisi olduğunun göstergesi olurdu...

eşinin seçtiği son kişi olduğunu düşünmekten çok, hayatını seninle geçirmeye karar verecek kadar çok sevdiğini düşün...

bi de o kızın hakkında atıp tutma ne burda, ne eşinin yanında, gerçekten çok itici :)

tamamen katılıyorum bunun dışında yorum bile yapmıyacağım

arkadasin kendisine güveni yok bütün problem burada basliyor.kendine olan güvenini artirabilecek kitaplar oku canim...
bir baskasini kim olursa olsun asagilayan, kücük gören bir insan kendisinde asagilik kompleksi olan kisidir.bütün hayatini etkilemeye basladiysa eger tedavide sart bence..

birsey daha söyliyeyim.Kocan gercekten ona cok deger verseydi suan onunla evli olurdu seninle degil.düsüncelerin oldukca sacma...

Son düzenleme:
Ben tüm okumuslugunuza tüm insanüstü güzelliğinize tüm kultur abıdelıgınıze ragmen kompleksınız oldugunu ve bır psıkologla gorusmenız gerektıgını dusunuyorum guzelım beraberlıgınızıde kendı takıntınızla bozmak uzeresınız :1rolleyes:cunku..

canım iyi güzelde elle tutulur nasıl bi tavsiye istiyosun onu anlamış değilim..burda çoğumuzun eşinin yada erkek arkadaşının geçmişinde tabiki sevdiği uzun süre flört ettiği arkadaşları olmuştur..en basitinden benim eşimde benden önce 1buçuk senelik bi flörtü olmuş..ama senin kadar takmıyorum..gerek yokki :umursamaz: neden takıyım..benden güzel olsa bile kıskanmazdım çünkü eşi benim şuan..beni sevdiğinede eminim..sende böle düşün..evlenmişsiniz ne güzel Allah mutlu etsin inş..geçmişe kafayı takmaya devam edersen üzülen sen olursun..evliliğinin tadını çıkarmaya bak kocanla :asigim:

boşu boşuna kuruntu yapıyorsun. eşim beni aldatırsa kelimesini kendisine güveni olmayan kadınlar söyler. ne varmış daha önce ilişkisi varsa ki ne kadar düşünceli bitiyor olsa bile seninle paylaşmış ve onu aldatmamış. bir düşünsene o kişiyle bitiriyor bile olsa aldatmıyor seninle evli sonuçta neden aldatsın.
o kız hakkında yazdıklarınıda hiç hoş bulmadım. 2 yıllıkt olsa üniversite üniversitedir neden küçümsediğine anlam evremedim. bende 2 yıllık mezunuyum imkansızlıkardan okuyamadım ama memur arkadaşlarımın hiçbiri benim kadar zeki değil. birde çirkin demişsin. hiçbirşeye dış görünüşe göre karar verilmez o kızında içinde ne güzlelikler var kimbilebilir ki. sonuçta eşin geçmişte 2,5 senesini geçirmiş demekki hoş bir yanı var.
ama böyle geçmişi kurcalayıp eşinede bunu hissettirirsen ilişkiniz çıkmaza girer. geçmiş geçmiştir ileriye bakmalısın. hiçkimseyide küçük görme bu seni dahada düşürür

şimdi eşin sana cıksa o kız soyle kotuydu boyle rezıldı dese bu sana guvenmı verıcek dusunmıcekmısın ıyıde olsa kotude olsa o kıza zamanında deger vermıskı cıkmıslar o gun deger verdıgı kızın arkasından boyle konusan bı adam ben karısıda olsam ayrılısak benım arkamdanda ne ler sayar demen lazım
-Psıkolojık yardım almadan nasıl kurtulabılırsınkı ablacım kompleksınden bellıkı senın yonetebıldıgın bır ozellıgın degıl buikendı ıcınde cozebılıcegını dusunmuyorum acıkcası.

Bende tam bu sözlerle devam edecektim yazdıklarıma...
Bravo valla, üstüne artık başka hiç birşey denmez bu topiğin...

peki popcorn ben sana yazayım be 28 yaşındayım ve 3,5 yıllık evliyim. Eşim ile 11 yıldır tanışıyoruz. ama 2006 sevgili olduk ve ikimizinde yaşamında başkaları vardı. ikimizinde ilişkileri çok problemliydi,(konuya girmeyeceğim bitmesi gereken ilişkilere sahiptik) ikimizde ilişkilerimizi bitirip birlikte yol aldıık 2007 sonunda evlendik. evet geçmişimizde ne yaşamışsak birbirimizle paylaştık, ailevi sorunlar, eski sevgililer,yaşananlar...Ha sadece eski sevgiliyi kötülemeler değil yaşanan güzel günlerde ...Bu zordur ama biz bunları aştığımıza inanıyoruz. Ben şöyle bir problem yaşadım eşim inanılmaz hümanisttir ve geçmişinden bir sevgilisi yakamızı bırakmadı kız hala arar sonunda 10 gün önce ben kızı aradım ve onu dinlemek istediğimi, onun adına üzüldüğümü yazdım. Buluşacaktık son anda kız vazgeçti. Bunlardan eşiminde haberi var. benim amacım yıllar geçmiş ama eski sevgili psikolojisini atamamış bir kıza yardım etmekti...(bu kız eşimin eski sevgilisi olaya yaklaşımımı anlaman için üstüne basarak yazıyorum !) inan eskiler yüzünden kızarım eşime kızlara çektirmişse, ya da bana kızdığı şeyde onlara hoş görülü davranmışsa vs. Amam geçmişle yaşama değildir bu dürüstlüktür ve kıskançlık yoktur...

Sendeki problem çoğu arkadaşın dediği gibi psikologluk tur. Bunu kendi içinde ciddi olarak kabul etmeli,içselleştirmeli sonra da en kısa sürede gitmelisin. Sen eşinin dürüstlüğünü dahi anlamamışsın. Bıu arada ha sen ha çevren eskide kalmış tanışmadığın insanlar hakkında bu şekilde yorum yapamazsınız. Bak ben öğretmenim eşimin eski sevgilisi mühendis, vs. ve benden çok daha güzel olanları var umrumda değil ki eşimle biz birbirimizi tercih etmişiz ve bu yola çıkmışız. Neden kıskanayım ben de yaşadım benimde geçmişim var...seninde var elbet eşinin de olacakj...sen ne kadar dürüstsün kendine eşine karşı bunu düşün...sen paylaştın mı içindeki her şeyi...

Sendeki tekrar söylüyorum ciddi bir problem bir gün gelir paranoyalar yüzünden eşine zarar verirsin sonra da ömür boyu vicdan azabı çereksin. Ciddi olarak düşün ve hemen randevu al ve toparlanmaya çalış..

bence abartıyorsun,geçmişine değil geleceğine bakmalısın,
ciddi bir paranoya yaiıyorsun sen,
ona bakarsan benim eşimin benden önce 7 yıl çıktığı bi kız olmuş
evli gibilermiş,arkadaşları bahsedince dalga bile geçiyorlar,
eşimin umrunda bile değil yani
kısacası ben benden öncekileri takmam
benimle yaşanılanlar önemli
senin içinde böyle olmalı...

Ya kusura bakma ama bence senin biraz daha ''olgunlaşman'' lazım.. Bu aklını karıştıran şüphelerin nedenide eşini çok iyi tanımadan evlenmiş olman...

Birinden ayrılınca illaki ardından kötü mü konuşmak lazım, ben de bunu anlamıyorum.
Kötü konuşmuyor, beni çıldırtıyor diyorsun ya, güzelim sen eşinin bu özelliğiyle gurur duymalısın bilakis.
Adam gibi adam olan zaten bir şeyler paylaştığı bir kadının ardından gevşek gevşek konuşuyorsa beş para etmez benim gözümde.

Değil 2.5 yıl... 5.5 yıl onunla olsaydı ne fark ederdi?
Nihayetinde seninle beraber mi değil mi şu anda, sen ona baksana, ne demeye bulandırmaya çalışıyorsun durgun suları?
Bi rahat ol bırak allasen ya, bitmiş gitmiş bi dava, sen evliliğine bak, eşine bak kendine bak.

Haa bir de insanlar kız şöylemiş böyleymiş diyolarmış ya, kimsenin ağzıyla yargılama başkalarını.
Sol gözünle gördüğüne inanmayıp bi de sağ gözünle bakacakmışsın doğru mu gördüm diye.
İnsanların seni istedikleri yere çekmesine izin verip tanımadığın birinin günahına hiç girme, dönüp dolaşıp seni bulur.

Biliyor musun?
O bu şu değil de...
Ben henüz ilişkisi devam ederken senin gidip o insanı öpmene, baştan çıkarmana, elde etmene ve o aşağıladığın hor gördüğün kızı kendince saf dışı bırakıp da bu etik olmayan davranışını normal kabul edip, adamı elde etmene rağmen o kızcağızla uğraşmana takıldım.
Diğer kızla beraberken seni öptüğü için eşin de senin kadar suçlu...
O kız sizin lafınızı bile etmezken, sen ne diye kızla uğraşıyorsun ki?
Bir insanın kültürlü, akıllı olması da okuduğu senelere ve okuduğu bölüme değil, savunduğu değerlere ve davranışlarına bağlıdır...
Yüz güzelliği de fizik güzelliği de kişiden kişiye değişir. Sen sen ol, kimseyi dış görüntüsü ile yargılama... :umursamaz:
Hani demişsin ya eşim nasıl onu kendine layık gördü vs diye...
Bence eşinle siz birbirinize layıksınız ki, günahsız bir insanı aldatarak 2,5 yıllık emeğini çöpe atmasına sebep olmuşsunuz...
Bilmem farkında mısınız?
...

eşin onu aldatıyo
seninle öpüşüyo
sonra sana benim bi ilişkim var die itiraf ediyo
kızla ayrılıp tekrar sana geliyo
açıkçası ben yapamazdım ya başka biriyle birlikteyken benimle öpüşen biriyle
ben gerçekten o kıza ğzüldüm
bi an kendimi onun yerine koydumda
ayy Allah korusun

popcorncuk canım okuyup gidiyosun sanırım...ne yapmaya karar verdin merak ettim?gitcekmisin psikoloğa??

popcorncuk canım okuyup gidiyosun sanırım...ne yapmaya karar verdin merak ettim?gitcekmisin psikoloğa??

Bilmiyorum ablacım henüz düşünüyorum. Sonuçta bunu eşime söylediğimde Neden diye soracak. Ve ben gerçekleri söylediğimde bana farklı gözle bakabilir yada kişiliğim hakkında şüphe edebilir.
Şimdilik farklı uğraşlar geliştirmeye karar verdim şu 1 ay için en azından. Ben boğaziçi üniversitesinde okuyorum da orada çeşitli projeler var. Arkadaşlar arayıp davet ettiler. Gel sen de katıl, bizimle çalış diye. Biraz onlara kafa yorarım gün içinde düşünmem diyorum...
Eşim gelince de herşeyi unutuyorum zaten :))
Siz ne diyorsunuz? Hemen gitmelimiyim yoksa 1 aylık süreç bana iyi gelir mi?

tabiki iyi gelir sende bunu istersen tabii..kafanı dağıt gün içinde aklına getirmemeye çalış eski sevgiliyi..zaten eşim gelince herşeyi unutuyorum diyosun ne güzel işte yerimseniben
eşine ve okuluna yoğunlaş canım takma geçmişi!! yaşanmış ve bitmiş,şimdi eşinle sen varsın..unutma taktıkça kendine yaparsın,üzülürsün..zamanla kabulleniceksin bazı şeyleri..sonuçta herkesin bi geçmişi var herkes taksaydı kimse mutlu olamazdı..kısacası canım herşey sende bitiyo a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…