Devam edecekseniz eşiniz akillanmadan önerim sakın çocuk dogurmayin,zaman gecsede eşiniz ve ailesi normale dönmüş gibi yapsalarda fırsat buldukça sizi sinir edecekler,en ufak sorunda eşiniz daha bı yapışacak ailesine bunun birde elden ayaktan düşmesi var o zaman dahada sorun cikartacaklar size,kimseye boşan demek istemem ama mutlu etmez bu insanlar ,esinizinde değişeceğine inanmıyorum siz inaniyormusunuz.yol yakınken iyi düşünün.Suan benimkinin ailesi de geri cekildi ama ben illallah ettim.Aile geri cekilince bana dusman kesildi sanki benim yuzumden uzak kalacakmis korkusuyla.
Demek ki bu maddeye takilmakta haksiz degilim nerdeyse her kadin bu maddeye takilmis.Bir de terapist karsisinda da diyor bunu deli olucam.
Canim bicok seyi allttan almissin sanirim..bunu bianda yapamazsin sana tavsiyem yavas yavas tepkilerini gostermen..cunki onceden bir kabullenilmislik var anladigim kadariyla bianda tepki gosterirsen fevri olursun..suclu sen olursun..yavas yavas sinirlarini cizmelisin..bu biraz zaman alicak bi durum..her evlilik farkli..mesela benim evliligimde bole durumlar hic yasanmadi..kayinvalidem istediginde geldi..ayni sehirdeyiz..ama yatili cok nadir oldu..annemde ole istediginde geldi farkli sehir buarada oda 2-3 gun kaldi hep..yakin sehirdeyiz annemlede..ama tahmin ediyorum siiznkiler uzakta..bi gelmeye 1 hafta kalmalilar daha fazlasi olamaz..anladigim kadariyla anlayislida degiller.yavas yavas bu durumdan rahatsiz oldugunu farklinyollardan dile getirmeye calis esine ama bunu bi anda yapma ..zamanla yap..Evet evlenmeden once de yapmisti ama cok iyi niyetli algilamistim.Cok guzel yazmissiniz.Cok da uyumlu olusum belki buraya getirdi ama kendime yabancilastim,ona yabancilastim.deger verdigini hissetmiyorum ben de.sadece ben onu seviyorum ve uyumluyum diye gidiyomus evlilik diye hissediyordum patlamadan once.
Herkese merhaba.Uzuun zamandir burada kayinvalide,es ailesi gibi konulari okuyup okuyup yorumlar yaziyorum,fikirler aliyorum ama evliligiminde nerdeyse sona geldigi bir donemde (terapi,kurtarma calismalari icin ugrasiyoruz) sizlerden alacagim yasanmis orneklere cok ihtiyacim var.Tabiiki her cift parmak izi gibi ama ne olur son cabalarimizda destek olacak bisiyler soyleyin bana.
Esim ailesine(ablalarina ve ozellikle annesine) cok duskun ve ailenin en kucuk erkegi.Kisaca beni yok saymalariyla baslayan bir evlilik,esimle olan sevgiye guvenerek hic sorun yapmadim bir cok seye ama bunlar birikti birikti ve yanina esimin evlilik sistemi gerekliliklerine uyum saglama sorunu(zayif karakter) ve keyfine duskunlugu(birikim kafasi yok ) ve annemi 6 ayda bir -senede bir yanima alicam uzun kalicak bastirmalariyla beraber,ablam da gelicek tatile vs sartlari girince ben artik idare edemeyip patlama noktasina geldim ( annesi de yanimizdaydi) ve tartisma yasandi.Esim bu evden cik bosaniyoruz ne istiyosan soyle seklinde evden cikarinca bir sure ailemde kaldim ve arada tartismalar vs abim bir konustu esimle derken evlilik pazar yerine donmus oldu.Ve aslinda ben hakliyken haksiz konumuna dustum.
Suanda da at pazarligina donmus evlilikte benim istedigim sistemimizi kurmakken esimin istedikleri
1-annem 6 ayda bir buraya gelecek 2 ay 1 ay toplamda 3 ay bizde kalacak
2-ablam gelecek 1 ay bizde kalacak.
3-ben tatillerimi kendi sevdiklerimle geciricem cunku senle yasiyorum zaten.
4-yilbaslarinda annesiyle olucakmis
5-ev alma konusunda da daha zaman varmis
6-bu sartlarda da cocuk dusunemezmis
Okuyunca bana da cok mantiksiz geldi.bosanmak mantikli gibi sanki.
Kizlar duygusalim ve bana akil verin ne olur.Evliliginde buradan top döndüren var mi?
Canim bicok seyi allttan almissin sanirim..bunu bianda yapamazsin sana tavsiyem yavas yavas tepkilerini gostermen..cunki onceden bir kabullenilmislik var anladigim kadariyla bianda tepki gosterirsen fevri olursun..suclu sen olursun..yavas yavas sinirlarini cizmelisin..bu biraz zaman alicak bi durum..her evlilik farkli..mesela benim evliligimde bole durumlar hic yasanmadi..kayinvalidem istediginde geldi..ayni sehirdeyiz..ama yatili cok nadir oldu..annemde ole istediginde geldi farkli sehir buarada oda 2-3 gun kaldi hep..yakin sehirdeyiz annemlede..ama tahmin ediyorum siiznkiler uzakta..bi gelmeye 1 hafta kalmalilar daha fazlasi olamaz..anladigim kadariyla anlayislida degiller.yavas yavas bu durumdan rahatsiz oldugunu farklinyollardan dile getirmeye calis esine ama bunu bi anda yapma ..zamanla yap..
Şaka mı bunlar ne olur şaka olduğunu söyle şartlarını da annesini bacısını da başına çalsın çocuk mocuk yapılmaz bundan ayrıl sap gibi ortada kalsınHerkese merhaba.Uzuun zamandir burada kayinvalide,es ailesi gibi konulari okuyup okuyup yorumlar yaziyorum,fikirler aliyorum ama evliligiminde nerdeyse sona geldigi bir donemde (terapi,kurtarma calismalari icin ugrasiyoruz) sizlerden alacagim yasanmis orneklere cok ihtiyacim var.Tabiiki her cift parmak izi gibi ama ne olur son cabalarimizda destek olacak bisiyler soyleyin bana.
Esim ailesine(ablalarina ve ozellikle annesine) cok duskun ve ailenin en kucuk erkegi.Kisaca beni yok saymalariyla baslayan bir evlilik,esimle olan sevgiye guvenerek hic sorun yapmadim bir cok seye ama bunlar birikti birikti ve yanina esimin evlilik sistemi gerekliliklerine uyum saglama sorunu(zayif karakter) ve keyfine duskunlugu(birikim kafasi yok ) ve annemi 6 ayda bir -senede bir yanima alicam uzun kalicak bastirmalariyla beraber,ablam da gelicek tatile vs sartlari girince ben artik idare edemeyip patlama noktasina geldim ( annesi de yanimizdaydi) ve tartisma yasandi.Esim bu evden cik bosaniyoruz ne istiyosan soyle seklinde evden cikarinca bir sure ailemde kaldim ve arada tartismalar vs abim bir konustu esimle derken evlilik pazar yerine donmus oldu.Ve aslinda ben hakliyken haksiz konumuna dustum.
Suanda da at pazarligina donmus evlilikte benim istedigim sistemimizi kurmakken esimin istedikleri
1-annem 6 ayda bir buraya gelecek 2 ay 1 ay toplamda 3 ay bizde kalacak
2-ablam gelecek 1 ay bizde kalacak.
3-ben tatillerimi kendi sevdiklerimle geciricem cunku senle yasiyorum zaten.
4-yilbaslarinda annesiyle olucakmis
5-ev alma konusunda da daha zaman varmis
6-bu sartlarda da cocuk dusunemezmis
Okuyunca bana da cok mantiksiz geldi.bosanmak mantikli gibi sanki.
Kizlar duygusalim ve bana akil verin ne olur.Evliliginde buradan top döndüren var mi?
Ya inanin biz burda arkadasin yazdigi kadarini biliyoruz...tam olarak durumun ne oldugunu bilemeyiz.birak su kocani demek cok kolay..yaninilk okudugumda aklimda canlanan su oldu..ilk bastan boyle biseyi kabul etmis bi bayan var ..ve sonradan gordukce bu duruma tahammul edemeyen de bir bayan var...ben bu sekilde anladim..ama soylede anlayabilirdim..bastan beri kandirmis esini..ve dengesiz bi tip diyebilirdim..ama zaten buradaki arkadasin esi en bastan zaten soylemis bazi seyleri..ve arkadas belki onaylamasada bilmiyorum buarada en azindan sessiz kalmis..İnanın kişisel değil eleştirim ama neden senelerce akla mantığa sığmayan, olmayacak bir şeyi oldurmaya çalışsın. Kel mi, kör mü, topal mı, derle ya eskiler. Ne muhtaçlığı var ki, bu kadar egosu tavan yapmış bir aileyi dize getircem diye ömründen yesin.
Zamanla yap derken, konu sahibinin geçen yıllarının, bozulan psikolojisinin hesabını kim verecek? Kimse evlilik bitsin istemez ama bazı olayların başı sonunu belli eder. Hem evden kovup, hem bunca saçma şartı sunabilecek kadar kendisini dev aynasında gören adam hayatın akışında da bir sürü bencillik yapmaz mı? Evliliğine sahip çıkmak, iyi günde kötü günde eşinin yanında olmak bu durumlar için geçerli değil.
Bu tarz yorumlarla toplumsal baskı hissedip, cesareti kırılan, belki de hayatı elinden alınan bir dolu kadın var etrafımızda.
Kesinlikle haklisiniz.Her turlu samimi ve dogruyu soylemekten yanayim.Yani dengeli olunacagini tahmin ederek kabul ettim.Abartmazlar heralde dedim.Hatta ihtiyac aninda her zaman yanindayiz anne diye ben destekledim.Ama onlarinki ihtiyac aninda degil simarikliktan.Hadi ben kabul ettim insafliyim,adildirler ,hal hatir sorarlar karisilikli bir onlara bir bize seklinde gider dedim.hatta bunu da acikca konustum.dedimki yeni yillarda 2 size bir bize veya aileme gidelim mi dedim.olmaz ben ailemle olucam yeni yillarda dedi hep.yeni yil mevzusu sadece bir tane ornek ,ozeti zaten konuda az cok belli.Ya inanin biz burda arkadasin yazdigi kadarini biliyoruz...tam olarak durumun ne oldugunu bilemeyiz.birak su kocani demek cok kolay..yaninilk okudugumda aklimda canlanan su oldu..ilk bastan boyle biseyi kabul etmis bi bayan var ..ve sonradan gordukce bu duruma tahammul edemeyen de bir bayan var...ben bu sekilde anladim..ama soylede anlayabilirdim..bastan beri kandirmis esini..ve dengesiz bi tip diyebilirdim..ama zaten buradaki arkadasin esi en bastan zaten soylemis bazi seyleri..ve arkadas belki onaylamasada bilmiyorum buarada en azindan sessiz kalmis..
Ona kalsa yol gecen hanı.Korumayi bilmez kendi alanını.Yağma yaptirir.Sizin eviniz yol geçen hanı mı, gelen kalıyor giden kalıyor. Bu adam şımarık bir çocuk. Siz de hayatınız boyunca bu çocuğu avutmak zorunda değilsiniz. Basın tekmeyi gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?