Kızlar ölmek üzereyim

Ben en azından şunu düşünüyorum. Genetik kalp ve kolesterol sorunu var bizim ailede.
Diyelim ilerleyen yaşlarda Allah korusun bir kriz geçirdim ki şu yaşta bile olabilir. O zaman ister istemez hayat tarzımı değiştirmem lazım ki bir yaşa geldikten sonra bu aynen konu sahibi gibi işkence haline döner.
Ama bu işin mantığını bilip de erken yaşta hayat tarzı haline getirirsek hem kaliteli yaşlanırız hem de çevremize katkısı olur. Mesela benim kızım 5,5 yaşında ve damak tadını yapay şekere alıştırmıyorum. Annem pek dikkat etmez mesela en azından eski kuşak hayatta kanserli bir hayat olmadığı için hala öyle sanıyor hayatı. Şimdi şubat tatilinde olduğundan dolayı annemin yanında. Giderken dedim “bak anneannen domates alırsa yeme sakın “ Geçen annem aradı “kızın domates yemiyor annem yeme onlar kanserojen dedi” . Çok hoşuma gitti. Markete gidiyoruz çikolatalara falan saldırmıyor. Evde akşam kuruyemiş, kuru meyve tarzı besliyorum.

Katılıyorum sana, bence de diyet değil yaşam tarzı olmalı. Bir an evvel alışmalı ki sonra zorunluluk haline gelmesin. İsteyerek, tatlı tatlı yapmaya başlamalı.
Ben sabah kahvaltılarında ekmek yerine kuru yemiş, kuru meyve falan yerim zaten.
Ve çocuğum olsa temelden benim gibi alıştırırım. Bizim ailede de baba tarafında, kalp, obezite falan ne ararsan var zaten. Onlar çatlayana kadar tıkınmayı normal gördüklerinden bizler de normal sandık başlarda.
Erkek kardeşim geçenlerde onlardan gelmiş dedi ki, abla valla çocuğum olsa ekmek falan yedirmem, hamur beyinli oluyor çocuklar sonra Çok acayip yeğenlerimiz var da.

ben 3 aydır ekmeği kademeli azalttım bugün 5. günüm sıfırladım. Glikoz almıyorum. Doğal şekeri kesmedim.
ama kan değerlerimi takip ediyorum tüm reel datalar aşağıdaki topikimde var.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...hakkinda-her-sey.899292/page-18#post-45007141

Öncelikle geçmiş olsun diyorum, başlığını ben de inceleyeceğim.
Ekmek olmadan olmaz diyenlere de zaten hiç katılmıyorum. 3 sene oldu, 1 dilim yemedim. Ölmedim, yaşıyorum. Bir şey olmuyor
Ha ama şu var, bazı özel günlerde 1 dilim pasta falan yerim. Ama bu da 2-3 ay arayla, yani uzun aralıklarla seyreder. Komple de münzevi bir hayat yaşamıyorum. Bazen bitter çikolata da yerim ama bu her zaman olmaz.

Dr git kendine özel liste hazırlar onunla kilo ver bence

Bu devirde hala aç kalarak kilo vermeye çalışan insanlar var, hayret ediyorum.

Aç kalarak kilo verilmez, aksine yağ depolanır bol bol. Vücudunuz yağları koruma altına alır kıtlık moduna geçip. Bu sürede verdiğiniz şey de kilo değil su ve kas kaybıdır. Şimdi etkisini görmezsiniz ama kırk yaş sonrası size kırışık bir cilt, sarkık kollar bacaklar, sarkık göğüsler olarak geri döner...

Diyetlerde sabah kahvaltısı çok önemlidir, kahve ile geçiştirilmez. Hele reflünüz varsa...

Kalk bir şeyler ye sonra da hala diyete devam edeceksen azalt öyle yap diyeti. Bayilip kalacaksin. Diyete girdiğimde canımın istediği her seyinyedim patates kızartması tatlı dahil ama normalde 2 dilim pasta yiyorsan.yarım dilim yedim bol kızartma yiyorsam birkaç tane yedim 15 günde istediğimi yiyerek 5 kilo verdim. Yürüyüş ve bol su da ictim.

Mide rahatsizligin varsa kafeini keseceksin.

Aa sen baya aşmışsın artık. 3 sene devirdikten sonra…

Ben şu an için bir tek Pazar kahvaltılarında yeme kararı aldım o da evde yaptığım poğaça tarzı bir şey. Ama cidden bir noktadan sonra beyin inandığı zaman istemiyor zaten. Diyetlerin en büyük dezavantajı beynin ikna olmaması.

Herkesin diyeti kendisine özeldir,hepimizin ölçüleri metabolizmaları farklı lütfen diyetisyen eşliğinde kilo verin.

Acilen 6 kilo verseniz ne olacak??Verdiğiniz şey yağ olmayacak ki.
Sonra o 6 kiloyu 12 kilo olarak geri alacaksınız.
Sonra bir sürü sağlık sorunu da cabası.
Kendi kafana spor yapmak bile tehlikeli bazı durumlarda,bence daha fazla yapmamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…