Kızlar siz söyleyin

Herseyin bir usulu, bir yolu yordami, bir layigi var.
Cok haklisiniz kayinvalidenin 'ogluma 20 yil ve 3 cocuk vermis deyip' paylasmasi lazim.
Gelinin de, kendisi aileye bile girmeden vefat etmis kayinpederinin malına göz dikmemesi, bu durumun kocasıyla ailesi arasinda ozel birsey oldugunu kabul edip karari kocasina birakmasi lazim.
Bence yakisani budur
Burda bize söylendiğine göre zaten susup bisey demio onlara yillardir. Ama ben diyorum ki ortaligi yik at dayagini yedigim adama kibarlik gösterecek değilim asaletimle aç mi kalayim bi de üstüne. Nerden baksan 50 defa yüz göz olunulmus. Bari gam yeme.

Son düzenleme:
Mirasta eş ve çocuk hakları daima ayrıdır.
Yani baba ölünce anneye ya da çocuklara geçmez, belirli bir oranda dağıtılır.
Elinden almaktan ziyade, herkes her maldan eşit şekilde kirasını ya da yüzdesini alabilir.
Bu arada dükkan kocanızın ev kızların diye ayrım da olmaz, her biri her mülke ayrı ayrı mirasçıdır.

100bin falan vermeyin sakın. inanın şimdiden paylaşırsanız malları her türlü siz zararlı çıkacaksınız. çünkü kadın size kazık atmayı kafasına takmış. ölüp gidince yasal olarak her şey kaç kardeşse bölünür. anlaşılırsa anlaşılır anlaşılmazsa her mülk ayrı ayrı bölünür.
böyle ayrımcılık yapan aileden nefret ederim. benim bile sinirim hopladı burada. bana kızanlar olacak ama tez zamanda cennete kavuşur inşallah:D

Ben zamanında eşimle emek emek biriktiriyim, eşim vefat edince gelin hanım hakkımızı bize ver desin bak sen :) vermem. Ben öldükten sonra napiyorlarsa yapsınlar ama ben hayattan mal veremem. Kadıncağız kendini düşünmek zorunda.
Şimdi bende onu diyecektim.giyiminden kıs yemenden kıs biriktir al.gelin gelsin kaynatam öldü dükkanı ver desin.hadi canım derim.aynen ben ölünce yapsınlar.insanlari anlamak zor iş.yapsan dert yapmadan dert.bence yapınca daha dert bana şunu verdide ona bunu verdi der birde bela okurlar.kendileri bir baltaya sap olamaz birde bıraktığın için seni yargılarlar.garip dünya .garip ruh hali.varıda gördüm yokuda.cocuguma 3 gün pamuk şeker istedi alamadığım günüde bilirim, tek isteğiyle 500 TL'ye cicibello bebek alabildigim günüde ama bunu ne eşimin ailesi bilir,ne benim.ne kendimi küçük düşürürüm ne kocamı.yagimda kavrulurum.allaha sukrettikce cabaladikca geçirdik zor günleri.iyi kide iki tarafa da bildirmemisim

100bin falan vermeyin sakın. inanın şimdiden paylaşırsanız malları her türlü siz zararlı çıkacaksınız. çünkü kadın size kazık atmayı kafasına takmış. ölüp gidince yasal olarak her şey kaç kardeşse bölünür. anlaşılırsa anlaşılır anlaşılmazsa her mülk ayrı ayrı bölünür.
böyle ayrımcılık yapan aileden nefret ederim. benim bile sinirim hopladı burada. bana kızanlar olacak ama tez zamanda cennete kavuşur inşallah:KK70:
Başkalarının malı üzerinden ölmesini bekleyeceğinize herkes kendi malını yapsa bence burdaki bütün kadınlara önerim bağış yapın hatta ölene kadar çatır çatır yiyin bakınız örnekteki gibi ölsede mal kalsa hesaplarına girilir ya da mal kavgaları olur

Eski konularınızı üşenmedim okudum.. Kv nin önünde saçlardan sürüklenip merdivenlerden atılmalar mı dersin.. Eşinin güzel kadın görünce nefesinin değişip sana soğuk davranması mı dersin? Bu adama 3 çocuk ver ablam durumum yok de? Ama tek sıkıntın kv nin sana vermediği senin hakkın olmayan paralar? Allah akıl fikir versin çocuklarına da güzel bir gelecek versin ama ziyan ediyorsunuz böyle işte geleceklerini..

Konu sahibinin eski konularina bakıp bel alti vurmaya çalışanlari çok sakil bulmusumdur niyetim o degil lütfen yanlis anlama bu diyecegimi ama eşin şu geçen dışarıdakileri gördükçe evdekine ekmek veresim gelmiyor minvalindeki esmis ve dayak olayinda da sirf anasina yaranmak icin dövmüş seni. Bu adam yüzde binbesyuz sen yeme diye almiyor bu parayi bak. O vesileyle de anasina yaraniyor cici evlat pozlari. Belki o embesil kafasinin ardinda baskasini bulma hayalleri vardir seninle hiç etmek istemiyor parayi ve nasil olsa senin ailen yolluyor. Bu adamin para kaynagini kes lütfen ailen yollamasin o parayi sana yollayacaklarina senin icin bi altin alsinlar bi köşeye atsinlar.

Merhaba arkadaşlar , eşimin babası biz evlenmeden Önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin, adam ölmeden önce miras bırakmış oğluma dükkan kızlarıma ev diye, şayet kayınvalidem hepsi benim ben ölmeden kimseye birşey vermem diyor, Oturduğu ev kendinin ,hem kocasından hem babasından emekli maaşı alıyor, bir dükkan ve bir evden daha kira alıyor, Yaklaşık Aylık 10 bine yakın geliri var, kayınpederim vefat edeli 20 yıl olmuş, 2 çocuğumuz var Ve hamileyim eşim dişini tırnağına takıp Gece gündüz çalışıyor borcumuz çok fazla , Gündüzleri işteyken yemek yemeden bisküvi ile idare ediyor para harcamamak için ,orta halli geçiniyoruz, kayınvalidem kendi erkek kardeşine onun çocuklarına ve etrafına döke saça harcıyor paraları, eşim 45 yaşında babasının bıraktığı dükkanı almıyor annesine kıyamıyor , bu arada kayınvalidem benim çocuklarıma ve eşime birşey almıyor ,sadece kendi kızları ve onların çocuklarına harcıyor, ayrımcılık yapıyor, Bebeğim 8 aylık oldu bir çorap bile almadı bunları gördükçe üzülüyorum, dükkanı vermek için İse şart koşuyor ,kızlara kalan evin biri uzak çarşıdan ev alacaksın diyor Babanın vasiyeti diyor, yani 100 bine yakın para ödememizi istiyor, hem yıllarca kiraları alıp hem böyle yapması normal mi, bizde adetler baba vefat edince mal paylaşımı yapılır, siz ne diyorsunuz, ne yapardınız kızlar cevaplarınız için teşekkürler
Paraları başkalarına saçarlar elden ayaktan düşüncede çocuklarına bir çorap bile almadıkları evlatlarının ellerine düşerler..Babaannemden biliyorum,kuzenimin birinin evini aldı dayadı döşedi altına arabayı çekti düğününü yaptı bizlere 5 kuruş harçlığı bile dokunmadı,o altına araba çektiği kuzenim 1 kez bile hastaneye götürmedi arabasına bindirip ama benim annem babam baktı hastayken,bizim paramızla kalktı cenazesi (helali hoş olsun),kuzenimin biri borçları yüzünden gencecik yaşında intihar etti peşinde 2 yaşında bir kız çocuğuyla gencecik bir eş bıraktı,bu intihar eden kuzenimin annesi altını temizledi babaannemin...Bu hiç şaşmaz ama biliyor musunuz.Etrafımda bile bu hep böyle.

Şimdi bende onu diyecektim.giyiminden kıs yemenden kıs biriktir al.gelin gelsin kaynatam öldü dükkanı ver desin.hadi canım derim.aynen ben ölünce yapsınlar.insanlari anlamak zor iş.yapsan dert yapmadan dert.bence yapınca daha dert bana şunu verdide ona bunu verdi der birde bela okurlar.kendileri bir baltaya sap olamaz birde bıraktığın için seni yargılarlar.garip dünya .garip ruh hali.varıda gördüm yokuda.cocuguma 3 gün pamuk şeker istedi alamadığım günüde bilirim, tek isteğiyle 500 TL'ye cicibello bebek alabildigim günüde ama bunu ne eşimin ailesi bilir,ne benim.ne kendimi küçük düşürürüm ne kocamı.yagimda kavrulurum.allaha sukrettikce cabaladikca geçirdik zor günleri.iyi kide iki tarafa da bildirmemisim
Herkes ne zorluklarla biriktiyor, şanslı insanlar haricinde kimseye durup dururken zengin olmuyor. Annesi nasil zamanında yaşliligini düşünerek birikim yaptıysa konu sahibide kimseden birşey beklemeden yapabilir.
Bizde miras islerinin konusulmasi cok ayiptir. Sonucta benim degil ki, annem ve babamın. Ister yer, ister gezer, ister harcar, ister dağıtır. Asla karışamam, karışmam.
Insanların evlenip bir aile olup haaala ailesinden birşey beklemesi cok yanlış. Anne babanamı güvenip 2 3 çocuk yaptin derler adama.
Benim gelinim ilerde bana böyle birşey söylerse haddini bil derim

Hem eşinden hem babasından maaş alması normal mi. Yasal mı bu. Bilmediğimden soruyorum.
her ne kadar sizde zorluk yaşıyor olsanız da çözümü bulacak ve işi halledecek kişi eşiniz. Kv nizim size dinleyeceğini hiç sanmıyorum. Eşiniz ne diyor bu duruma
Evet yasal 2 taraftanda maaş alabılır.Her emeklılıgın kanun maddesı vardır.Hak edısı olmasa ödeme yapmaz sosyal guvenlık kurumu .

Merhaba arkadaşlar , eşimin babası biz evlenmeden Önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin, adam ölmeden önce miras bırakmış oğluma dükkan kızlarıma ev diye, şayet kayınvalidem hepsi benim ben ölmeden kimseye birşey vermem diyor, Oturduğu ev kendinin ,hem kocasından hem babasından emekli maaşı alıyor, bir dükkan ve bir evden daha kira alıyor, Yaklaşık Aylık 10 bine yakın geliri var, kayınpederim vefat edeli 20 yıl olmuş, 2 çocuğumuz var Ve hamileyim eşim dişini tırnağına takıp Gece gündüz çalışıyor borcumuz çok fazla , Gündüzleri işteyken yemek yemeden bisküvi ile idare ediyor para harcamamak için ,orta halli geçiniyoruz, kayınvalidem kendi erkek kardeşine onun çocuklarına ve etrafına döke saça harcıyor paraları, eşim 45 yaşında babasının bıraktığı dükkanı almıyor annesine kıyamıyor , bu arada kayınvalidem benim çocuklarıma ve eşime birşey almıyor ,sadece kendi kızları ve onların çocuklarına harcıyor, ayrımcılık yapıyor, Bebeğim 8 aylık oldu bir çorap bile almadı bunları gördükçe üzülüyorum, dükkanı vermek için İse şart koşuyor ,kızlara kalan evin biri uzak çarşıdan ev alacaksın diyor Babanın vasiyeti diyor, yani 100 bine yakın para ödememizi istiyor, hem yıllarca kiraları alıp hem böyle yapması normal mi, bizde adetler baba vefat edince mal paylaşımı yapılır, siz ne diyorsunuz, ne yapardınız kızlar cevaplarınız için teşekkürler
Ben durumum yokken borcum varken 3. Çocuk yapmazdım diyorum 🤷

Kadın eşinden kalanları yiyor .Olmedıgı surecede paylasılmaz zaten .Bence suze bır sey vermıyorsa hiç de tenezzul etmeyın.Sizde calısın esınıze destek olun.Benımde kardeslerım hep memur babam işçi yıllarca kuruş almıyorum.Kendım canımı dişime takıp calısıorum.Elinden gelenlerı yapıolar zaten .Yapmazlarsada umrumda olmazdı.Allah sağlık versın hepsıne herkese bana.

Herkes ne zorluklarla biriktiyor, şanslı insanlar haricinde kimseye durup dururken zengin olmuyor. Annesi nasil zamanında yaşliligini düşünerek birikim yaptıysa konu sahibide kimseden birşey beklemeden yapabilir.
Bizde miras islerinin konusulmasi cok ayiptir. Sonucta benim degil ki, annem ve babamın. Ister yer, ister gezer, ister harcar, ister dağıtır. Asla karışamam, karışmam.
Insanların evlenip bir aile olup haaala ailesinden birşey beklemesi cok yanlış. Anne babanamı güvenip 2 3 çocuk yaptin derler adama.
Benim gelinim ilerde bana böyle birşey söylerse haddini bil derim
Ayağa kalkıp alkışlasam eşim evde 🥰

Benim babamdan kalan mal var 3/2 benim 3/1 annemin babam öleli 25 yıl oldu. bu güne kadar hiç istemedim isteyememde.eşimde sizin gibi bir kere söyledi kendi mallarına bak benimkine karışma dedim.her ailenin dinamiği farklı eşimin ailesi de tam tersi sağlığında verdi yap işlet diye. eşlerin birbirlerine miras konusunda karışmasını doğru bulmuyorum .eşiniz istese çoktan alırdı zaten yasal hakkı varmış bence sizde karışmayın kendi yaginizda kavrulun..

aile arasındaki soruna desek boş. dedikodudan öte geçemeyiz. mal paylaşımı baba ölünce yapılmaz. öyle bir kültür yok bizde. eşinizin annesiyle konuşarak çözebileceği bir şey bu.

Ben bu eve gelin geleli 16 yıl oldu , Ne zaman zora düşsek benim ailem destek oluyor kiralarımızı çoğu kez ailem ödüyor her ay bize para yolluyorlar, onun annesinden destek bekleyince bunun adı neden paragözlük olsun ki, zaten vicdanı olan böyle ayrımcılık yapmazdı kendi içinden gelirdi Allah büyük neyse bakalım

ailenize guvenip evlenmeyin kızlar, erken evlenene madalya vermiyolar, bu notum ne olacak nasılsa geçiniriz diye duşunen 20lerin başlarındaki kızlara.
sonra böyle annenizden kira için para alırsınız,kayınvalidenizden para umarsınız.
size gelince eşinizin problemi o çözmeli.

Allah böyle annelere merhamet versin.. 😠

Back
X