- 16 Haziran 2011
- 16.506
- 73.017
- 798
Ben yeni evliyim ve bundan dolayı borçlarımız var. Şuan evde sadece eşim çalışıyor. Size bugün karşılaştığım durumu anlatmak istiyorum. Sabah eşim işe gitmek için hazırlanırken bende onun hesabından kendime para göndermek için eşimin mobil bankacılık uygulamasına girdim karşıma dün yapılan bir eft çıktı ne olduğunu anlayamadım. Açıklama kısmını okuyunca direk ne olduğunu anladım. Babasının saçma sapan bir işi için göndermiş.
Su an calismiyorum ve catir catir kocamin parasini yiyorum sefam olsun. Istedigimi pekala aliyorum cunku bizim evde senin paran benim param yok bizim paramiz var. zaten evlilik de sizin dediginiz gibi bir sey degil. Evlilikte ortak karar alinir gizli sakli is yapilmaz konu sahibi sanki bundan sikayetci.
Siz konuyu hiç anlamamışsınızbişi sorcam ? 3 kira bedeli demissin kıtı kıtına yetişiyosunuz nakit o parayı nerden bulmus esin? ıhtıyac olmadıgına nerden emınsın? belkı esine babası zamanında borrc dıyeerek para verdı gerı ıstıyo onlar oyle anlasmıs? sorabılırsın esıne ne parası attın neden gonderdın dıye bu konuda kavga edılmez ayrıca daha yenı evlısın. dugunde bısı yapmadılar dıyosun ben bahcemızde kkına yaptım o bıle kac bın lıraya mal oldu yıycek ıcecek hedıye mısafır agırlaması derken nası hıc bısı harcamadılar dıye dusunuyosun??
yok demişiş ki 3 kıramız kadar para gondermıs:))
Kim üzülüyor acaba :) kız ne üzülmesi ben ken dimden ödün verip çalışıp çabalayıp kaynanama ev araba almadım.sen üzülmüşsün belli. Üzülme olan olmuş giden yıllarına olmuş ama sen ben yaptim onları deyip nasılsa alırsın sonra. İşini bilirsin muhakkakHayirli eş, üc günlük gelinken kocasinin banka hesabini stalklamayan eş olsa gerektir.
Kaynanama alınanlar da sefasi olsun, sonra cok daha iyileri bizim oldu. Üzülüp durmayin diye söylüyorum. Iyi kalpler her zaman kazanır
konu sahıbısın demedım yahu bırınecvaben yazmıssın onu alıntıladım.... yukardakı konu sahıbıne...Siz konuyu hiç anlamamışsınızkonu sahibi ben değilim.
Git gri esofman alert yazdigin yere. Uydurmadim hanfendi. Sen yazmissin. Seviyeyi düşürme madem.Atlet ne alaka? iyice düzeyi düşürmeyin lütfen
Ben de muhendisim. Mühendis olarak çalıştım. Sonra ögretmen olarak calistim.Çok yanlış kisiiyle konuşuyorsunuz ya . Saha mühendisiyim ben kışın buz gibi soğukta fabrikada cihaz denetlerim şehir dışı çıkar iş kovalarim kaç tane mühendisin dayanamadığı koşullarda çalıştım üç sene. Şimdi de çocuğuma bakıyorum kocam sırtına yapistigimi düşünemez çünkü onun da çocuğuna bakıyorum kocamın parasını çatır çatır yerim çalışırkenn daha az yoruluyordum koşullara rağmen . Biz bir aileyiz onun parası benim param olamaz ailesi benim . İlerde oğlunuz evlenecek ya ailesi olacak siz ikinci planda kalacaksınız yaniböyle hastalikli erkekler bdv de sayılı yeni nesil hele yapmaz
Atlet degil oGit gri esofman alert yazdigin yere. Uydurmadim hanfendi. Sen yazmissin. Seviyeyi düşürme madem.
Evet alarm ve eşofman bayağı mantık çerçevesinde. Nasi bi cümleyse.Atlet degil oAlarm anlaminda
Esler bütçeye ortak karar vermelidir ama yeni gelinler de biraz sakun olmalıdır, soyle bir aile uluskikeri nasil, ne nerden geliyor nasil yapılıyor anlayip dinlemelidir. Burada bulusabilir miyiz ?Gri eşofmanlı Esra Erol izleyen gelinine doğumgünü hediyesi olarak airfreyer alabilir bence
Çünkü çok büyük konuşuyor.
Çalışmadığımdan eş parası yediğimden vurulacağım ama 10 senedir aralıksız çalışan biriyim ama ev hanımıda olsa eşlerin ev bütçesine beraber karar vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Nerden eminsin?eşine sor,daha yeni evlisin vs şeklinde alıntılandım.O şekilde anlamam normal diye düşünüyorum.bişi sorcam ? 3 kira bedeli demissin kıtı kıtına yetişiyosunuz nakit o parayı nerden bulmus esin? ıhtıyac olmadıgına nerden emınsın? belkı esine babası zamanında borrc dıyeerek para verdı gerı ıstıyo onlar oyle anlasmıs? sorabılırsın esıne ne parası attın neden gonderdın dıye bu konuda kavga edılmez ayrıca daha yenı evlısın. dugunde bısı yapmadılar dıyosun ben bahcemızde kkına yaptım o bıle kac bın lıraya mal oldu yıycek ıcecek hedıye mısafır agırlaması derken nası hıc bısı harcamadılar dıye dusunuyosun??
yok demişiş ki 3 kıramız kadar para gondermıs:))
ay bunlarla ugrasamam ya cmts gecesiEvet alarm ve eşofman bayağı mantık çerçevesinde. Nasi bi cümleyse.
Selen hanım bence her kadın ekonomik özgürlüğünu almalı bu ayrı birşey sizin söyleminuz tepki çekmiş olabilir mi ? Çalışmıyorsa susacak kocası kazandığı için . Onların arasında nasıl bir anlasma oldu bilmiyoruz belki kadın şimdilik çalışmıyor belki çocuk sahibi olmayı deniyorlar kısa süreliğine işe girip çıkmıyor belki de böyle tercih ettiler . Aile artık onlar sonuç olarak . Annesine üç kira paralik hediyeyi eşinden habersiz kadın da erkekte alamaz eğer paraları anca yetiyorsa. Eşim de bende on bin TL yi sorun etmeyecek işlerde çalışırsak eşim annesine alsın tabi ki milyarderse istediği kadar ev araba alsın ama yine bana söylemek zorunda bende ona söylemeliyim. Aldığın bir çantayı bir bluzu söylemezsin meselaBen de muhendisim. Mühendis olarak çalıştım. Sonra ögretmen olarak calistim.
Baslik sahibi, hicbir yerde çalışmamış. Birkac aylik evli. Müsterek cocuk da yok henüz, bir sey de yok. Koca tek maasla evi geçindiriyor.
Oğlun ayrı bi bireydi gelinin de ayrı bi birey. Sen de gelin aldigin zaman önce bi sakin olursun nerden geliyo nasıl yapılıyor nasıl bi karakter. Oğluna uyguladigin ayrı bi birey tarifesini umarım gelinine ve onun ailesine de uygularsın.Esler bütçeye ortak karar vermelidir ama yeni gelinler de biraz sakun olmalıdır, soyle bir aile uluskikeri nasil, ne nerden geliyor nasil yapılıyor anlayip dinlemelidir. Burada bulusabilir miyiz ?
O kadar mesajı boşuna yazmış olmamkonu sahıbısın demedım yahu bırınecvaben yazmıssın onu alıntıladım.... yukardakı konu sahıbıne...
ay bunlarla ugrasamam ya cmts gecesi
Şuan ucu ucuna ay sonunu getirirke 3 aylık ev kiramız kadar parayı göndermiş ve bana da söylememiş.
Yokmuş işte.3 kira borcu var diyor.Dediğiniz gibi olsa feda olsun
Birkaç kişi daha "3 aylık borç varken"diye yazdı diye hatırlıyorum ya da o kısmı yanlış anladım.Teşekkür ederim.Konu sahibi 3 kira borcumuz var demiyor; eşinin babasına gönderdiği tutar "3 aylık ev kiraları" kadarmış.
Kisiden kisiye göre degisir ama benim babam yok annem de yasli. Keza esimin ailesi.de öyle, baba yok anne var. Eger butcemizin üstünde bir sey istediklerini ima ederlerse, ne yapip edip onu yapmak.isterim. Herkes böyle yapsin demiyorum. Çünkü üc günlük ömürleri kaldi. Benim düşüncem bu sekilde...Ne ilgisi var allasen. Yaşlı diye üzülürüz,hastane postane işleri olur seve seve yaparız. Onları memnun etmeye gayret ederiz. Ama yaşlı diye de evimizdeki eksiğe rağmen ihtiyaç dışı bir şeyi maddi sıkıntısı dahi olmayan insana alalım mı yani?Belki evinde sıvıyağı patatesi yok ama kv airfrey alalım. Alkışşşşş. Konu bu değil ayrıca.
Konu sahibi 3 kira borcumuz var demiyor; eşinin babasına gönderdiği tutar "3 aylık ev kiraları" kadarmış.
Bu düşüncenize inanın çok hak veriyorum. Rahmet olsun babanıza,benimde babam yok. Dediğiniz gibi annemi rahat ettirmek tek derdim. Ama anlatmak istediğim şey şu annem zaruri şeyler hariç biz maddi sıkıntıdayken ya da ne bileyim kıt kanaat geçiniyorken benden pahalı,o an ki bütçemizi aşacak bir şey istemez. Ha istedi diyelim aldım,eşimle bunu paylaşmadan. Ben evimin temel eksiği,borcu varken sırf annem üzülmesin diye istediğini alınca yaşlı o,üzülmesin diyemem. Bakın kv değil kendi annem içinde geçerli. Umarım anlatabilmişimdir.Kisiden kisiye göre degisir ama benim babam yok annem de yasli. Keza esimin ailesi.de öyle, baba yok anne var. Eger butcemizin üstünde bir sey istediklerini ima ederlerse, ne yapip edip onu yapmak.isterim. Herkes böyle yapsin demiyorum. Çünkü üc günlük ömürleri kaldi. Benim düşüncem bu sekilde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?