Kocam benden habersiz ailesine Para göndermiş

Bu tip yorumlari burada o kadar cok okudum ki kendince calismayan kadini kendi capinda asagilamaya calisan yorumlari... bir gun esim bir konuda nasil yapalim diye sordu, sen karar ver dedi ben de buradaki yorumlara istinaden dedim ki ben su an calismiyorum ve benim karar vermem dogru olmaz, parayi sen kazaniyorsun soz hakki senin olmali dedim. Esimin bana verdigi cevap ya vasifsiz insanlar gibi cahil cahil konusma o nasil bir laf biz birlikte bir hayat kurmadik mi, bu gune kadar senin param benim param mi oldu bizde biz her konuda birlikte karar almiyor muyuz dedi bu lafima baya uzuldu ve sasirdi. Sonra sen yine kk.dan ogrendin bunlari dimi dalga geciyorsun yine dedi bana :) birlikte gulduk.

bakın hala bana cevap vermiyor ,evlenirken erkeğin alması gereken eşyaların borcunu neden kadın ödesin dedim çıt çıkmadı daha ...
Bende aynı soruyu iki kere sordum,senelerce çalışamaz olsaydınız eşiniz sırtıma yapışıyorsun deseydi dedim aynen çıt yok.

Bekarım belki o yüzden farklı düşünüyorum ama eşinizin ailesine para göndermesi bana normal geldi. Kardeşim nisanlandiginda her şeyi karşı taraf ve kendi yaptı. Ailem köyde yaşıyor maalesef köy işlerinde sandığınız kadar para yok. Emeğinizin karşılığını hiçbir şekilde alamıyorsunuz. Ve eşinizin üstünde ailesinin de hakkı var. Okutmuşlar bu yaşa getirmişler.
Tabiki her dk para göndersin demiyorum ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki adam parayı pavyonda yemiş.

"geleneksel" bir dügünde, erkegin kat kat fazla masrafa girdigini ve kiz tarafinin yalnizca, kap kacak carsaf çaput gibi seyler aldigini tahmin edebiliyoruz. Geleneksel bir yapıda oldugunu nerden çıkardım, baslik sahibi " ben ve ailem düğüne katkida bulundu " diyor. Esit bölüşmemişler de , " katkıda" bulunmuslar. Ayrica, malum, altin istenmesi kiz tarafinin en doğal, en masum hakki. Kocasi unv caglarindan beri ailesine para yollayan ve düğününde kendinden başka destegi olmayan insansa, " altin" istemeyiverin . Böylece düğünden sonra borcunuz da olmaz di ? Nasil mantikli degil mi?

Bende aynı soruyu iki kere sordum,senelerce çalışamaz olsaydınız eşiniz sırtıma yapışıyorsun deseydi dedim aynen çıt yok.
tıkandıysa demek ,düşünsün bakalım , ben sabırlıyım o sorunun cevabını alana kadar sorucam

Hör möt demem. Oglumun o kadar boş biriyle yuva kurmasi olacak iş degil yine de kendi bilir ben karismam

erkek tarafının alması gereken eşyalar belli . konu sahibi silah zoruyla aldırmamış adam aldığına göre alası varmış almış. , ödeyemeyecek olan evine eşya alamayacak olan zaten evlenmesin .kadının parasına güvenip kimse borçlanmasın kız tarafı kendi üstüne düşeni yapmış, erkekle kendi aralarında anlaşmış . erkek tarafı kendi üstüne düşeni yapmalı , düğünü de kız yapıp ,eşyaları da kız alacaksa ne anlamı kaldı ?

ayy yoksaaa kocanızın yapması gerekenleride mi siz mi yaptınız öyleyse daha çok üzülürüm zaten okumanız gereken yaşta çalışmak zorunda kalmışsınız ,birde evlenebilmek için düğünü de siz yaptıysanız size bir airfar alıp hediye etmek isterim sonuna kadar hak ediyorsunuz

Allah mutluluğunuzu birliğinizi daim etsin. Bazı çalışan kadınlar hem ev hanımı olup hem kocası tarafından sözü dinlenilip sevilip sayilinca yediremiyor bunu kendine. Benim eşim de Allah razı olsun bi gün senin param benim paramcilik yapmadı. Calismayi biraktim evde oturmadim gezdik yedik ictik eşimle. Halen de oyle. Her şeyimize ortak karar veririz.ama etrafimda calisip aslinda çalışmak istemeyen aksi takdirde kıymet görmeyecegini bilen kadınlar oldu. O yüzden Allah herkesin gönlüne göre versin. Calisip calismamak onemli degil onemli olan hayirli bir eş. Kendi sorumluluklarını almış ailesini seven sayan ama kendi bi yuva kurdugunun farkında olan bir eş. Galiba hanfendi saçını süpürge etmiş anca kaynanasına eve araba almış şimdi içine dert olmuş allah yardım etsin. En önce kendi çekirdek ailem gelir. Sonra benim ve eşimin ailesi

Ruyanizda görürsünüz

Evet böyle kötü konuştuğunuz icin, sizi hazirolda bekletecek bir gelin nasip olacak. Ben haxirolda beklemekle ilgili bir sey yazdim mi?
Neden alttan alta çalışmayan kadınları aşağılıyorsunuz?
Açık açın hakaretleri sıralayın da rahatlayın.

Ruyanizda görürsünüz

Evet böyle kötü konuştuğunuz icin, sizi hazirolda bekletecek bir gelin nasip olacak. Ben haxirolda beklemekle ilgili bir sey yazdim mi?
Konu sahibine ve akabinde benzer durumda olan birçok kadına istinaden "kimsenin sırtına yapışmadım"diyerek kötü konuşmayıp iltifat mı etmiştiniz pardon?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…