Her sey birc olarak yapılmış peki kim odeyecek? baslik sahibinin kocasi, tek basina. O halde birakalim da maddi durumunu ayarladiysa arada bir air fryer da annesine hediye aliversin. Sormak zorunda degil. Demek ki bütcesini ayarlamış. Baslik sahibi de calisiyor olsaydi o da kendi annesine böyle bir hediyeyi sormadan alırdı.
Kurban olsun gayın anası onaDiyemeeeeez elin kızına ordan kalk şuraya otur diyemezzz
Bende aynı soruyu iki kere sordum,senelerce çalışamaz olsaydınız eşiniz sırtıma yapışıyorsun deseydi dedim aynen çıt yok.bakın hala bana cevap vermiyor ,evlenirken erkeğin alması gereken eşyaların borcunu neden kadın ödesin dedim çıt çıkmadı daha ...
"geleneksel" bir dügünde, erkegin kat kat fazla masrafa girdigini ve kiz tarafinin yalnizca, kap kacak carsaf çaput gibi seyler aldigini tahmin edebiliyoruz. Geleneksel bir yapıda oldugunu nerden çıkardım, baslik sahibi " ben ve ailem düğüne katkida bulundu " diyor. Esit bölüşmemişler de , " katkıda" bulunmuslar. Ayrica, malum, altin istenmesi kiz tarafinin en doğal, en masum hakki. Kocasi unv caglarindan beri ailesine para yollayan ve düğününde kendinden başka destegi olmayan insansa, " altin" istemeyiverin . Böylece düğünden sonra borcunuz da olmaz di ? Nasil mantikli degil mi?erkek tarafı olarak kendi alması gerekeni borçlanarak almış , konu sahibi de erkek tarafının alması gerekenlerin sıkıntısını çekiyor o zamaneğer ince hesap yapacaksak o hesap öyle olmaz böyle olur. konu sahibinin idaresiyle dişini sıkmasıyla erkeğin evlenirken alması gereken eşyaların parası ödenecek ... adam bir zahmet evlenirken alması gereken eşyaların da parasını ödesin zaten
buna cevabınız nedir merak ettim . erkeğin alması gereken eşyaların borcunu neden konu sahibi ödesin adam karısının parasını neden yesin o zaman
tıkandıysa demek ,düşünsün bakalım , ben sabırlıyım o sorunun cevabını alana kadar sorucamBende aynı soruyu iki kere sordum,senelerce çalışamaz olsaydınız eşiniz sırtıma yapışıyorsun deseydi dedim aynen çıt yok.
Konuyu takibe aldım diyorumtıkandıysa demek ,düşünsün bakalım , ben sabırlıyım o sorunun cevabını alana kadar sorucam
Valla o gri haşofffmanli gelin adamı hazır olda bekletirKurban olsun gayın anası ona
Hör möt demem. Oglumun o kadar boş biriyle yuva kurmasi olacak iş degil yine de kendi bilir ben karismamMadem bu kafadasın deminden beri niye milletin ayarlariyla oynuyon.kendinle celisiyon. Söylemlerin hiç de böyle söylediğin gibioayri bi birey ben ayrı der gibi değil. Insallah Allah sana calismayan tam da senin dedigin gibi esraerolcu bi gelin nasip ederburda ahkam kesiyorsun bakalim elin kizina höt diyebilecek misin merak ediyorum doğrusu
Yani bu gözle bakan insanların sonu hep aynıdır ama yinede kendi bilir. İnsan diliyle getiriyor başına ne getiriyorsaValla o gri haşofffmanli gelin adamı hazır olda bekletir
Allah razi olsun hemsire. Beğendiğinize sevindim478 yorumunuzdan tek doğru cevap buydu valla tebrikler
Ruyanizda görürsünüzValla o gri haşofffmanli gelin adamı hazır olda bekletir
erkek tarafının alması gereken eşyalar belli . konu sahibi silah zoruyla aldırmamış adam aldığına göre alası varmış almış. , ödeyemeyecek olan evine eşya alamayacak olan zaten evlenmesin .kadının parasına güvenip kimse borçlanmasın"geleneksel" bir dügünde, erkegin kat kat fazla masrafa girdigini ve kiz tarafinin yalnizca, kap kacak carsaf çaput gibi seyler aldigini tahmin edebiliyoruz. Geleneksel bir yapıda oldugunu nerden çıkardım, baslik sahibi " ben ve ailem düğüne katkida bulundu " diyor. Esit bölüşmemişler de , " katkıda" bulunmuslar. Ayrica, malum, altin istenmesi kiz tarafinin en doğal, en masum hakki. Kocasi unv caglarindan beri ailesine para yollayan ve düğününde kendinden başka destegi olmayan insansa, " altin" istemeyiverin . Böylece düğünden sonra borcunuz da olmaz di ? Nasil mantikli degil mi?
Allah mutluluğunuzu birliğinizi daim etsin. Bazı çalışan kadınlar hem ev hanımı olup hem kocası tarafından sözü dinlenilip sevilip sayilinca yediremiyor bunu kendine. Benim eşim de Allah razı olsun bi gün senin param benim paramcilik yapmadı. Calismayi biraktim evde oturmadim gezdik yedik ictik eşimle. Halen de oyle. Her şeyimize ortak karar veririz.ama etrafimda calisip aslinda çalışmak istemeyen aksi takdirde kıymet görmeyecegini bilen kadınlar oldu. O yüzden Allah herkesin gönlüne göre versin. Calisip calismamak onemli degil onemli olan hayirli bir eş. Kendi sorumluluklarını almış ailesini seven sayan ama kendi bi yuva kurdugunun farkında olan bir eş. Galiba hanfendi saçını süpürge etmiş anca kaynanasına eve araba almış şimdi içine dert olmuş allah yardım etsin. En önce kendi çekirdek ailem gelir. Sonra benim ve eşimin ailesiBu tip yorumlari burada o kadar cok okudum ki kendince calismayan kadini kendi capinda asagilamaya calisan yorumlari... bir gun esim bir konuda nasil yapalim diye sordu, sen karar ver dedi ben de buradaki yorumlara istinaden dedim ki ben su an calismiyorum ve benim karar vermem dogru olmaz, parayi sen kazaniyorsun soz hakki senin olmali dedim. Esimin bana verdigi cevap ya vasifsiz insanlar gibi cahil cahil konusma o nasil bir laf biz birlikte bir hayat kurmadik mi, bu gune kadar senin param benim param mi oldu bizde biz her konuda birlikte karar almiyor muyuz dedi bu lafima baya uzuldu ve sasirdi. Sonra sen yine kk.dan ogrendin bunlari dimi dalga geciyorsun yine dedi bana :) birlikte gulduk.
Ruyanizda görürsünüzValla o gri haşofffmanli gelin adamı hazır olda bekletir
Evet böyle kötü konuştuğunuz icin, sizi hazirolda bekletecek bir gelin nasip olacak. Ben haxirolda beklemekle ilgili bir sey yazdim mi?Yani bu gözle bakan insanların sonu hep aynıdır ama yinede kendi bilir. İnsan diliyle getiriyor başına ne getiriyorsa
Valla oğlunu seven geliniyle iyi geçinir gerçek hayat hiç burdaki gibi değil Selen hanımRuyanizda görürsünüz
Neden alttan alta çalışmayan kadınları aşağılıyorsunuz?Ruyanizda görürsünüz
Evet böyle kötü konuştuğunuz icin, sizi hazirolda bekletecek bir gelin nasip olacak. Ben haxirolda beklemekle ilgili bir sey yazdim mi?
Konu sahibine ve akabinde benzer durumda olan birçok kadına istinaden "kimsenin sırtına yapışmadım"diyerek kötü konuşmayıp iltifat mı etmiştiniz pardon?Ruyanizda görürsünüz
Evet böyle kötü konuştuğunuz icin, sizi hazirolda bekletecek bir gelin nasip olacak. Ben haxirolda beklemekle ilgili bir sey yazdim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?