- 21 Ağustos 2022
- 187
- 102
- 33
- 38
- Konu Sahibi Huzurluinsan
-
Bana göre karı koca ilişkilerinde senin paran benim param söz konusu olmamalı. Cünkü biz ev arkadaşı değiliz hayat arkadaşıyız. bBen bu olaydan sonra artık kartımdan tek kuruş harcamayacağını kendim birikim yapacağımı söyledimSiz de calisip birikim yaptiginiza gore sizin payinizi vermesine izin vermeyin. Kendi payini istiyorsa versin.
Eşinizle ortak birikiminiz üzerinizde söz hakkına sahipsiniz. Maaşınız,kartlarınız,beraber alınan mal mülk.Bana göre karı koca ilişkilerinde senin paran benim param söz konusu olmamalı. Cünkü biz ev arkadaşı değiliz hayat arkadaşıyız. bBen bu olaydan sonra artık kartımdan tek kuruş harcamayacağını kendim birikim yapacağımı söyledim
Öncesinden bölseydi skntı yoktu ama biz arsayı değerlendirdik herkes payını aldı. Payını aldıktan sonra ortak etmesi hoş değil. Şimdi mecbur cebimizden 400 bin çıkacak. Arsanın şimdiki değeri üzerinden hesap yapıyorlar. O zaman bölmüş olsaydı arsa ve ev ler bu kadar kıymatli değildiEşinizle ortak birikiminiz üzerinizde söz hakkına sahipsiniz. Maaşınız,kartlarınız,beraber alınan mal mülk.
Ama isterseniz 25 yıllık karısı olun,miras konularında söz sahibi değilsiniz.
Çok itici bir durum.
Eşinizin babası isterse hiç bir şey bırakmaz isterse tek arsayı 35 paya böler sizi ilgilendirmez.
Eşiniz de demiş zaten size babamın malı istediğini yapar diye.Sizlik bir durum yok yani
Eskiden öyle düşünmüyordum. Bütçeyi ayırmayı filan ama ailesinin isteklerinin sonu gelmeyince neden olumun çocuğumun hakkını bir başkası yesin kiBence birikiminize asla dokundurtmayın. Babasının malı evet istediğini yapabilir ama birikimde sizin de emeğiniz var. En kötü ihtimal paranın yarısını alın diğer yarısıyla ne yapıyorsa yapsın. Bir daha da paranızı ortak biriktirmeyin. Haberi bile olmasın sizin birikiminizden. Bol bol da masraf çıkarın başına. Ailesine yedirecek parası kalmasın.
Farketmez. Siz eşi olarak ortak para koyduysanız onu alın altın/para gibi,ama kp kendi çocuklarına verdiği arsadan karından zararından size ne.isterse 100 binlik yer 5 milyon değerlensin Sizlik bir durum yok dediğim gibi siz maaşınızdan altınınızdan bir şey katmadıysanızÖncesinden bölseydi skntı yoktu ama biz arsayı değerlendirdik herkes payını aldı. Payını aldıktan sonra ortak etmesi hoş değil. Şimdi mecbur cebimizden 400 bin çıkacak. Arsanın şimdiki değeri üzerinden hesap yapıyorlar. O zaman bölmüş olsaydı arsa ve ev ler bu kadar kıymatli değildi
Yoktu abisi demiş ev x kardeşi ev almak istiyor. Bu da kenarda altınları olduğunu söylemişO istekler kocan sesini çıkarmadığı sürece asla bitmeyecek. Arkadaşlara katılıyorum miras konusunda karışmayın ne halleri varsa görsünler ama birikimin hepsini vermesine sakın izin vermeyin. 200 bin lirayı alın geri kalan para için artık kredi mi çeker başkasından borç mu alır ne halt yiyorsa yesin. Bu arada ailesinin sizin birikiminizden haberi var mıydı? Varsa neden söylediniz?
Yani ne münasebet benim evimin içindeki altınları abisine söylemek ya? Cidden çıldırmalık. Bizim evimize giren çıkan para kimseyi ilgilendirmez. Ben bunun için bile kıyameti kopartırdım. Banane ev almak istiyorsa benim altınlarıma güvenipte mi yola çıkıyor?Yoktu abisi demiş ev x kardeşi ev almak istiyor. Bu da kenarda altınları olduğunu söylemiş
Aynen öyle gelde anlatYani ne münasebet benim evimin içindeki altınları abisine söylemek ya? Cidden çıldırmalık. Bizim evimize giren çıkan para kimseyi ilgilendirmez. Ben bunun için bile kıyameti kopartırdım. Banane ev almak istiyorsa benim altınlarıma güvenipte mi yola çıkıyor?
Eltim bunu yaptı. Adı saygısızca kıymet bilmeyene çıktı. Sözde zaten biz nankörmüşüz gelinler olarak. Onlar hep bizim iyiliğiöizi düşünüyormuş. Bugüne kadar gr kadar ne maddi ne manevi konuda bize iyiliği dokunmayan adamlar her isteklerini karşılamayı Red ettiğimiz için nankörmüşüz. Babası zaten bizimle küs neymiş efendim onların memleketine tayin istememişiz. Tayin isteyene kadar konuşmayacakmışÇok kardeş, çok karmaşa, çok istek. Kim 9 cocuk dogurur, sosyokulturel en dipte olan grup. Kesinlikle tüm birikimi vermeyin. Cadaloz gelin olun. Gerekirse açın konuşun kp ile direk. Cinnet geçirin.
Cinnet çözer diye bir laf burda. Eli masalı olmak dışında çözüm yok.Eltim bunu yaptı. Adı saygısızca kıymet bilmeyene çıktı. Sözde zaten biz nankörmüşüz gelinler olarak. Onlar hep bizim iyiliğiöizi düşünüyormuş. Bugüne kadar gr kadar ne maddi ne manevi konuda bize iyiliği dokunmayan adamlar her isteklerini karşılamayı Red ettiğimiz için nankörmüşüz. Babası zaten bizimle küs neymiş efendim onların memleketine tayin istememişiz. Tayin isteyene kadar konuşmayacakmış
Yok zaten herkes aldı payını ama mal paylaşımı yaptığında bu kardeşi hesaba katmamıştı. Bu arsaya sahip olanlar hep memur kesimi. Adaletsiz davrandığı nokta işçi kesimi olan oğullarına iki kardeşe bir arsa diğer iki kardrşede bir arsa vermiş. Ama sırf biz çalışıyoruz diye pay vermediği oğlunada bizim arsada pay vermemizi istedi. Yani beş kardeşe bir arsa düşüyorBaska bir yol deneyin. Kardeslerden birisi babasinin vefati durumunda mirasla ilgili dava acarsa ugrasip duracaksiniz. Tapular kimin üstüne bilmiyorum ama kucuk kardesin sakli payi var. Ben bu saatten sonra karismak istemiyorum. Yarin ne olacagi belli olmaz diyebilirsiniz.
Adam zaten başından beri memur olan kesime hiçbirsey yapmadı siz memeursunız yapabilirsiniz diye. Bir para lazımda olduğunda hep memur kesimden istedi sözde diğerleri işçiymiş. Ama mal olarak işçi kesim bizden çok daha zengin.Babasınında aklı başına yeni mi gelmiş. Tarla değerlendirilip parası gittikten sonra ben oraya ekliyorum kardeşi demek. Madem bu kadar iyi baba çıkarsın çocuğuna para versin. Adam en başından hatalı 9 çocuk var 3 tarla var. Tarla başı 3 çocuk deseymiş ya. Aptal bi kayınbaba örneği. Eşiniz çok ısrar ederse birikimin yarısını alın gerisini naparsan yap deyin ve bütçeleri ayırın yani birikimi herkes kendisi yapsın artık. Bu ailenin istekleri bitmeyecek belli ki
Ah ah hiç eli maşalı biri olamadım keşke olabilsemCinnet çözer diye bir laf burda. Eli masalı olmak dışında çözüm yok.
Ben de eli maşalı biri değildim ama kk'da bir söz var ufak çaplı bir cinnet her şeyi çözer diye. Ben denedim çok şükür gayet çözdü. Tavsiye ederim. Şöyle bardak tabak kırmalıAh ah hiç eli maşalı biri olamadım keşke olabilsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?