• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın ailesine gitmek istemiyorumm

Dede nineye uzağız ya onlar daha gala görsün diye. Bende çok sıkılıyorum bunalıyorum resmen onu gördükçe. Asla öyle bir şey söz konusu bile olmaz. Benimle bile 1 ay kalmaz ailemin yanında
Ne kadar anlayışsız ne kadar sığ düşünceli yobaz insanlar ya ne alaka kocanın ailesine gidip bir ay durmak sonra bir ay daha durmak insan kendi evi varken çok uzaklarsa gelsinler görsünler torunlarını çocukların düzeni değişecek yani inanamadım. Eşim göreve giderdi asker benim eşim 7-8 ay boyunca görevde dururdu bana birkaç defa annemgilde durursun dedi ben durmadım nasıl durulur ki bir ay başka insanların evinde onlar benim kendi annem babam değil

Ne kadar uysal kadınlar var hayretler içindeyim. Yani eşimin bunu bana teklif edebilmesi bile benim için skandal.

Hemen tersine çeviririm ben mesela, tamam ben senin ailende 1 ay, 2 ay kalayım sen ne kadar istersen
Dönüşte de sen benim ailemde kal aynı şekilde, benim ailem de torunlarını çok özlüyor derim.

Ama ben baştan beri bir duruşu ve bir görüşü olan bir kadın imaji çizdim.

Erkeklere ne kadar okey derseniz o kadar daha isterler. Erkeklerin iyilikten, idare etmekten anlamadığını neden anlamıyorsunuz hanımlar. Nedir bu anlamama ısrarı.

Bizler birinden bir şey istedikten sonra 2.kez ricacı olamıyoruz. Çekiniyoruz değil mi? İşte erkeklerin o kalın kafasında sistem bu şekilde çalışmıyor. Ilk talebine olumlu cevap alınca gemi aziya alıyorlar. Ilk talep ikinciyi hemen arkasından getiriyor. Ilk rica olumlu olunca, onu takip edenler ricadan çıkıyor ve emir oluyor. Işte aynı bu konuda olduğu gibi.

Siz ilk ricaya okey dediniz, sonraki emirlere de okey oldunuz. Sonra bu evliliginizin düzeni haline geldi. Bu senelerce böyle devam edebilir. Hayır demediginiz sürece ağzınızın tadı bozulmaz. Bu şekilde 40 sene evli kalırsınız.

40 sene sonra herhangi bir emrine hayır dediğiniz an eşinizin yeni bir yüzüyle tanışırsınız. Kendisine hayır dememek için 40 sene boyunca verdiğiniz bütün emekler ve çabalar eşinizin nezdinde tek kelime ile açıklama bulur, "yapmasaydın"

Neden anlamıyorsunuz, erkekler iyilikten anlamaz. ANLAMAZ. Erkeklerin tabiatında iyilik güzellik kelimesinin karşılığı yok. Allah bunları akıldan, empatiden yoksun yaratmış.

Nerde iyilik gösteren, anlayışlı ve fedakar kadın, orda zalim, karısına zerre miktarı değer vermeyen , zorba koca. Nerde gördünüz eşini kırmamak için her şeye okey olan bir kadının değerli oldugunu? Ben hiç görmedim. Siz de görmediniz, yok çünkü.

Burdan güzellikle dönemezsiniz. Çünkü güzelliği hep siz vermişsiniz kocanıza ama o bunları anlayacak kapasitede değil. Kendisinden anlayış beklemeyin boşuna. Ikna edemeyeceksiniz çünkü zaten rica etmiyor, emrediyor.

Bu döngüyü kırmak için eşinizle insan gibi konuşmak işe yaramaz. Adamsan beni ananda 2 ay bırakırsın hadi bakalım hodri meydan diyeceksiniz. Eşiniz iyice yükselecek. Muhtemelen de tartışmaların dozu artacak. Eşiniz sizi yönetemeyecegini anlayınca bosanmakla tehdit edecek.

Boyun egerseniz gider kalırsınız kv evinde. Şimdi 2 ay. Sonra artık eşiniz ne kadar kalmanızı emir buyurursa o şekilde yuvarlanıp gidecekseniz.

Ama gitmezseniz ya gerçekten boşanacak ya da göze alamıyorsa bundan sonra bir şey isterken rica etmeyi öğrenecek.

Anasında 2 ay kalmazsanız tabi dolayısıyla adamlığına zeval gelecek. Bunun faturasını beraber ödeyeceksiniz artık.

Bu işi bu noktaya getirmek sizin hatanız.

Eşim dünyanın en sakin adamıdır. 9 senelik evliyim. Birgün olsun böyle bir gündemim olmadı eşimle. Eşimin aklına bile gelmez böyle saçma bir talep.

Gelmez çünkü makul isteklerine bile okey vermeden önce bir düşünüyorum. Ağırdan alıyorum ki iyice saçmalamasın.

Erkekleri 40 sene sırtında taşı senden iyisi yok. Birgün yoruldum de. Anında kapı önüne koysun seni. Çünkü feda etmekten anlamazlar. Daha çok anlatınca da anlamayacaklar.

İndirin artık su adamları sırtınızdan. Erkekler eşek yerine koyduğu kadınları sevmiyorlar saygı duymuyorlar. bunu anlayın artık.
Baştan çok yanlış yaptığımı kabul ediyorum zaten. Ne kadar uysal olursam o kadar iyi oluyor diye düşündüm ama taviz tavizi doğurdu baktım bu işin sonu yok daha fazla istiyor. Bende bunu yaşayarak tecrübe ettim. Daha 2 yıllık evliyim bilmiyorm bundan sonra döner mi ama ben bundan sonra daha sert olmakta kararlıyım

1 haftalık izinde de gitmem.
Şimdi git 1 hafta kal, bayramdan sonra 1 ay kal.
Yetişkinsiniz, aile kurmuşsunuz ama kendi hayatınıza yön veremiyorsunuz.
Tartışma konusu olmamalı sizin nerede ne zaman ne kadar kalacağınız.
Benim için öyle ama eşim çok saçma bir insan ya öncelik anne babası. E onlar gelsin görsün o zaman çok istiyorlarsa. Ben neden buradan kalkayım da 12 saatlik yolu 6 aylık bebemle gideyim üstelik o annesine rağmen

Ne kadar anlayışsız ne kadar sığ düşünceli yobaz insanlar ya ne alaka kocanın ailesine gidip bir ay durmak sonra bir ay daha durmak insan kendi evi varken çok uzaklarsa gelsinler görsünler torunlarını çocukların düzeni değişecek yani inanamadım. Eşim göreve giderdi asker benim eşim 7-8 ay boyunca görevde dururdu bana birkaç defa annemgilde durursun dedi ben durmadım nasıl durulur ki bir ay başka insanların evinde onlar benim kendi annem babam değil
Yok onlar beni kızı gibi seviyormuşta bilmem neymiş. Bir kaşık suda boğacaklar beni neredeyse haberi yok beyfendinin. Of bilmiyorum dayanamıyorum bazen

Kızlar merhaba konuya gireyim hemen.
Eşimin 1 haftalık izni var memleketine gitmek istiyor ama beni de çocuğumla beraber bayrama kadar orada bırakmak istiyor ve ben asla istemiyorum kaç kere hayır sensiz 1 ay kalmam dedim üstelik 1 ay da o geldikten sonra kalacağız ve ben kv yi hiç sevmiyorum çok konuşur dedikoducu gelin ayrımı yapar kısacası nefret gibi bir şey ediyorum. Bunu tartışmadan nasıl halledebilirim çünkü baya tartışacağız gibi duruyor bana bir akıl verin lütfen
Sepet misin sen götürüp orda bırakabiliyor
Piknik sepeti misin

Gerçekten arkadaş bile olmayacağım biri ile evliyim şu an karekter olarak çok zıttız. Kendisi benim çalışmamı istemiyor çünkü çalışırsam onu boşarım diye korkuyor. Kendisi ağzıyla söyledi bunu. Şu an doğudayız kreşli çalışma yerlerine bakıyorum en kısa zamanda direkt çalışmaya başlayacağım. Maalesef kendisi bana bazen çok çok harcarken bazen de kısıyor bilmiyorum. Ama cimri olduğuna kesinlikle eminim çünkü ailesi de çok cimri. Tartışmayı göze aldım zaten yapacak birşeyim yok

2 yillik evliligin basinda adami tanimadan cocuk yapip zaten prangalarini ayagina gecirmissin. Ne aceleniz vardi gercekten ? Bir erkegin bir kadina boyle esya gibi davranmasini asla kabullenemiyorum ya. Baba evine don daha iyi . Orda kres ve is bulursun. Resmen “hayir” demenin huk mu yok adamin gozunde. Varliginin bir karsiligi yok adamda.

2 yillik evliligin basinda adami tanimadan cocuk yapip zaten prangalarini ayagina gecirmissin. Ne aceleniz vardi gercekten ? Bir erkegin bir kadina boyle esya gibi davranmasini asla kabullenemiyorum ya. Baba evine don daha iyi . Orda kres ve is bulursun. Resmen “hayir” demenin huk mu yok adamin gozunde. Varliginin bir karsiligi yok adamda.
Var aslında kesin yok dersem bir şey yapamaz ama sorun bende hayır demiyordum. Neden demediğimi de bilmiyorum inanın çok mu manipüle edildim çok mu bastırıldım.

Var aslında kesin yok dersem bir şey yapamaz ama sorun bende hayır demiyordum. Neden demediğimi de bilmiyorum inanın çok mu manipüle edildim çok mu bastırıldım.
Valla bacim sen kesin yok demezsen, kilimcinin kör oglu / kizi gelip senin yerine hayir demeyecek. Hakkini savunmayacak.

Toparlan , kendine gel. Istemiyorsan istemiyorsundur.

Eninde sonunda gideceksende basinda ortami gerip , yolu ve o iki ayi sana zehir edicek davranislardan kacin.

Hayat senin, secim senin.

Bir evlat yetistiriyorsun. Senden, ilerde buyudugunde kendisi icin ya ses cikarabilmeyi ogrenicek ya da susup oturmayi ogrenicek. Sen hangisini ogrenmesini istersin?

Valla bacim sen kesin yok demezsen, kilimcinin kör oglu / kizi gelip senin yerine hayir demeyecek. Hakkini savunmayacak.

Toparlan , kendine gel. Istemiyorsan istemiyorsundur.

Eninde sonunda gideceksende basinda ortami gerip , yolu ve o iki ayi sana zehir edicek davranislardan kacin.

Hayat senin, secim senin.

Bir evlat yetistiriyorsun. Senden, ilerde buyudugunde kendisi icin ya ses cikarabilmeyi ogrenicek ya da susup oturmayi ogrenicek. Sen hangisini ogrenmesini istersin?
Dediğiniz gibi toparlanıp kendime gelmem lazım.

anneniz nerde annem hasta diyin gelmiyorum , önceliğim annnem diyin

bazı erkekler için evlenmek ve çocuk sahibi olup aile babası olmak bir gurur meselesi ve bu olduğunda da ailesine hindi gibi kabararak bunun şovunu yapmak istiyorlar. bunun için de bilhassa eşinin ailesine bol bol hizmet etmesini istiyorlar.
üzgünüm ama burada mesele bu. eşiniz sizi oraya götürüp kendi erkekliğini ispatlayacak ve size de aylar boyunca hizmet ettirecek. yoksa size ya da çocğunuza kimse iki ay yanlarında kalmanızı isteyecek kadar meraklı değildir.

Bayramda gidip 1 ay kalacaksınız madem bu 1 haftalık tatilde neden gidiyorsunuz kendi ailenize gitmek istediğinizi birlikte oraya gidebileceğinizi söyleyin yada gitmeyin.

Sizin aileniz torunu özlemiyor mu? Çocuğumun kendi anneanne dedesi dururken eşimin nenesi dedesi hiç umrumda olmaz. Zamanın da bende kendimden çok taviz verdim karşılığını çok güzel aldım o yüzden baştan tavrınızı koyun.

Bana kalırsa bayramda 1 ay da kalmam tatili 2 ye bölerim her iki ailede geçiririm eğer eşim gelmezse bu da bana bir sonraki tatiller için ders olur

Eşimin 1 haftalık izni var memleketine gitmek istiyor ama beni de çocuğumla beraber bayrama kadar orada bırakmak istiyor ve ben asla istemiyorum kaç kere hayır sensiz 1 ay kalmam dedim üstelik 1 ay da o geldikten sonra kalacağız ve ben kv yi hiç sevmiyorum çok konuşur dedikoducu gelin ayrımı yapar kısacası nefret gibi bir şey ediyorum. Bunu tartışmadan nasıl halledebilirim çünkü baya tartışacağız gibi duruyor bana bir akıl verin lütfen
3 5 gün 1 hafta okey ama 1 ay eşiniz yokken neden orda kalasınız? Ki 2 günlüğüne bile olsa eşinizle gitmeniz daha doğru. Ben eşinizin masum olduğunu düşünmüyorum. Annem torun sevsin konusu değil bu. Bildiğin sizi sepetlemeye çalışıyor. Hiç şüpheli hareketleri oldu mu son zamanlarda?

1 ay siz olmadan nasıl durabilecek.Bir iş mi çeviriyor acaba.Bu erkeklerin bir ortası yok gerçekten.Benimki bir gece bile ondan ayrı kalmamı istemez sizinki de uzun süre ayrı kalabiliyor.İkisi de normal değil.Keşke bir dengeleri olsa bu erkeklerin.
Gitmek istemiyorsanız gitmeyin.Çıksın o kavga.Kayınvalide ile ne yapacaksınız bir ay boyunca.Hem o kadar ayrı kalmak iyi değil.

bazı erkekler için evlenmek ve çocuk sahibi olup aile babası olmak bir gurur meselesi ve bu olduğunda da ailesine hindi gibi kabararak bunun şovunu yapmak istiyorlar. bunun için de bilhassa eşinin ailesine bol bol hizmet etmesini istiyorlar.
üzgünüm ama burada mesele bu. eşiniz sizi oraya götürüp kendi erkekliğini ispatlayacak ve size de aylar boyunca hizmet ettirecek. yoksa size ya da çocğunuza kimse iki ay yanlarında kalmanızı isteyecek kadar meraklı değildir.
Gerçekten aynen öyle. Nokta atışı.

Back
X