Ne kadar uysal kadınlar var hayretler içindeyim. Yani eşimin bunu bana teklif edebilmesi bile benim için skandal.
Hemen tersine çeviririm ben mesela, tamam ben senin ailende 1 ay, 2 ay kalayım sen ne kadar istersen
Dönüşte de sen benim ailemde kal aynı şekilde, benim ailem de torunlarını çok özlüyor derim.
Ama ben baştan beri bir duruşu ve bir görüşü olan bir kadın imaji çizdim.
Erkeklere ne kadar okey derseniz o kadar daha isterler. Erkeklerin iyilikten, idare etmekten anlamadığını neden anlamıyorsunuz hanımlar. Nedir bu anlamama ısrarı.
Bizler birinden bir şey istedikten sonra 2.kez ricacı olamıyoruz. Çekiniyoruz değil mi? İşte erkeklerin o kalın kafasında sistem bu şekilde çalışmıyor. Ilk talebine olumlu cevap alınca gemi aziya alıyorlar. Ilk talep ikinciyi hemen arkasından getiriyor. Ilk rica olumlu olunca, onu takip edenler ricadan çıkıyor ve emir oluyor. Işte aynı bu konuda olduğu gibi.
Siz ilk ricaya okey dediniz, sonraki emirlere de okey oldunuz. Sonra bu evliliginizin düzeni haline geldi. Bu senelerce böyle devam edebilir. Hayır demediginiz sürece ağzınızın tadı bozulmaz. Bu şekilde 40 sene evli kalırsınız.
40 sene sonra herhangi bir emrine hayır dediğiniz an eşinizin yeni bir yüzüyle tanışırsınız. Kendisine hayır dememek için 40 sene boyunca verdiğiniz bütün emekler ve çabalar eşinizin nezdinde tek kelime ile açıklama bulur, "yapmasaydın"
Neden anlamıyorsunuz, erkekler iyilikten anlamaz. ANLAMAZ. Erkeklerin tabiatında iyilik güzellik kelimesinin karşılığı yok. Allah bunları akıldan, empatiden yoksun yaratmış.
Nerde iyilik gösteren, anlayışlı ve fedakar kadın, orda zalim, karısına zerre miktarı değer vermeyen , zorba koca. Nerde gördünüz eşini kırmamak için her şeye okey olan bir kadının değerli oldugunu? Ben hiç görmedim. Siz de görmediniz, yok çünkü.
Burdan güzellikle dönemezsiniz. Çünkü güzelliği hep siz vermişsiniz kocanıza ama o bunları anlayacak kapasitede değil. Kendisinden anlayış beklemeyin boşuna. Ikna edemeyeceksiniz çünkü zaten rica etmiyor, emrediyor.
Bu döngüyü kırmak için eşinizle insan gibi konuşmak işe yaramaz. Adamsan beni ananda 2 ay bırakırsın hadi bakalım hodri meydan diyeceksiniz. Eşiniz iyice yükselecek. Muhtemelen de tartışmaların dozu artacak. Eşiniz sizi yönetemeyecegini anlayınca bosanmakla tehdit edecek.
Boyun egerseniz gider kalırsınız kv evinde. Şimdi 2 ay. Sonra artık eşiniz ne kadar kalmanızı emir buyurursa o şekilde yuvarlanıp gidecekseniz.
Ama gitmezseniz ya gerçekten boşanacak ya da göze alamıyorsa bundan sonra bir şey isterken rica etmeyi öğrenecek.
Anasında 2 ay kalmazsanız tabi dolayısıyla adamlığına zeval gelecek. Bunun faturasını beraber ödeyeceksiniz artık.
Bu işi bu noktaya getirmek sizin hatanız.
Eşim dünyanın en sakin adamıdır. 9 senelik evliyim. Birgün olsun böyle bir gündemim olmadı eşimle. Eşimin aklına bile gelmez böyle saçma bir talep.
Gelmez çünkü makul isteklerine bile okey vermeden önce bir düşünüyorum. Ağırdan alıyorum ki iyice saçmalamasın.
Erkekleri 40 sene sırtında taşı senden iyisi yok. Birgün yoruldum de. Anında kapı önüne koysun seni. Çünkü feda etmekten anlamazlar. Daha çok anlatınca da anlamayacaklar.
İndirin artık su adamları sırtınızdan. Erkekler eşek yerine koyduğu kadınları sevmiyorlar saygı duymuyorlar. bunu anlayın artık.