Komşu abla

Gürültüyü yapan komşu , sen neden her seferinde rahatsız olup duymamış gibi yapıyorsun ki ? Duymuş olman senin suçun değil , kulak dayayıp dinlediğin bir durum yok , komşun iyi yol bulmuş , çok çakal bence

Bende nerdeyse 3 yıl olacak apartmanda, öğlen 12 den önce süpürge acmadim ses den rahatsız olmasin alt daki komşum yaşlı insanlar , bebeğim gece ağladığında yan komşum ise gidiyor rahatsız olmasinlar diye başka odaya geciyordum . Senede 1 hafta ablam gelir 2 çocuğu ile , alt komsuma kek börek bişeyler yapar götürürdum. Rahatsız ettik diye . Ama şimdi bakıyorum senede 1 hafta gelen misafirim ağır geliyor onlara , sürekli alt dan sopa ile sanirim pat pat vuruyorlar eve misafir gelince . Balkonda oturuyoruz yazin saat daha 10 , misafirimin çocuğu ses çıkardı diye , yeter ama yaaaa saat 12 diyen hadsiz komşum hani hangisi bulamadim. Ama bi bulursam varya o terbiyesizi ! Yan komşum , duvarlar o kadar inceki bebegimin sesi için öfff yeter ama yaaaa diye bağırdı . Şimdi her gece itina ile kalkiyorum ebeveyn banyosunda ki sifonu özellikle çekiyorum. Tam onların yatağına geliyor çünkü . Alt komşum için , bebegimin oyuncaklarıni veriyorum pat pat yere atıyor . Hiç umrumdami değil . Bebegim kucuk hic cizgi film izlemez o tv aksama kadar acik sesi de acik . Bilerek yapıyorum insanlara fazla incelik gösterdim . karşılığını göremedim. Demekki alisitiracakmisim. Herşeyden önce benim canımı sıkan , benden rahatsız olan varsa ordan burdan laf atmalari beni delirtiyor. Gelip kapıdan rica etseler ne ala ama ordan burdan laf söylüyorlar . Yani konu sahibi senin bebeğinde çok ses yapıcak . Ağlama krizleri gaz sancıları, diş sıkıntıları daha çok ses yapicak . Sende sessizliğe alışma , mümkün se sen de komşunun ekstra gürültüye alıştır.

Hem yukarıdan ses gelmiyor deyip hem şikayet edemezsin.

Sen duymuyorum dersen kadın nereden bilecek rahatsız olduğunu ? Kadına söyleyemiyorsan şikayet etmeye de hakkin yok.Kadin umursamaz biri değilmiş sonuçta soruyormuş.Müneccim değil ya aklını okusun.

Ayrıca 4 yaş büyük birine abla demene gerek yok bence

Benim de sinavim var, ses beni cok rahatsiz ediyor hic ders calisamiyorum. Hakkini helal et diyin. Hic cekinmeyin, o cekinsin kaldi ki sinaviniz da olmasa buna katlanmak zorunda degilsiniz. siz bunu boyle demediginiz surece yapmaya devam edecek. Lutfen sessiz kalmayin, bi sey diyecek olursa hakkini helal et, dersiniz olur biter.

sizden once kimse oturmuyo muymus tasindiginiz dairede

belliki komsulariyla bu konuda sorun yasayan biri, farkinda olmadan siniyosunuz

yarin öbür gün uyarsaniz ben sana hep sordum neden soylemedin dicek

lütfen o sizi arayip kabahatini ortup rahat rahat takilmadan siz uyarin. madem kendiniz rahatsiz oldugunuzu soyleyemiyosunuz misafirim rahatsiz oldu esim cok gerildi falan deyin

yarin öbür gün dogum yaptiginizda o seslere bebek uyansa siz yarim yamalak uykunuzdan uyansaniz cinnet gecirirsiniz. dogumdan sonra gece gunduz denmiyo ne zaman vakit bulsa insan uyuyup dinlenmek istiyo

yap yap helallik iste ay ne güzel dunya bu böyle

Bence sen haksızsın neden kimse normal insan olmayı beceremiyor doğru olan neyse onu söylemeniz lazım siz doğruyu söylemedikçe sorun büyüyecek gerçek bu isterseniz bana doğru söyledim diye kızın

Alt komşum gürültünüz gelmiyor diyor ama gidiyor ikimiz de biliyoruz

Fakat geçen kurutma makinasının bip bip sesinden kızı tedirgin oluyormuş söyleseydin kapatırdım dedim o gün de kapattım

Bazı sesler vardır onu duymazdan gelirsin ayda yılda edilen kavga küçük yaştaki çocuğun ayak sesi vs ama günde 4 kere süpürge akşam 10 da müzik bunlar olağan değil bunları açıkça söyle

Tartışma sıkıntı değil aile arasında olur arada da bu müzik benim çok dikkatimi dağıtıyor demen lazım mesela

Net ol onun yaptığı gürültü ayıp senin bunu söylemen değil

Rutine binen gürültüleri duymadığını soylememezlik etme. Kirk yilda bir olan seyleri bir şekilde duymazdan gelebilir insan ama sürekli müzik sesi vs uyarı gerektirir

Niye söylemiyorsunuz onu anlamadım?
Hani zaten sürekli soruyormus ses oldu mu diye,desenize "evet duvarlar kağıt gibi herşeyi duyuyoruz,müzik sesi,süpürge sesi ki günde 4 defa supürge acıyorsun"diye.
Ne bekliyorsunuz anlamadım? Kendi kendine anlamasını mı? Söyleyin sorduğunda çekinmeyin yoksa devam edecek böyle.

O nasıl birşey öyle ya bende hakkını helal et ama seni engelliyorum der engeli basardim.

En azından aramasın gelsin kapıya söyleyim rahatsizligimi.

Ne o öyle yapıp yapıp utanmadan bir de hakkını helal et demeler.

Hiçbir şeye sesini cikarmayip kendi içinde dert yanan insanlara sinir oluyorum.

Sonra bu kişiler günü geliyor öyle bir patlıyor ki tüm yaptığı iyilikleri çöpe atıyorlar. Gereksiz yani. Net olmak lazım.

Kavga sesine bir şey demiyorum onu duymamak en iyisi. Bir nezakettir o.

Ancak diğer sesleri evet duyuyorum , epey ses geliyor , kpss ye hazırlanıyorum. Hamile olduğum için çok uyuyamıyorum.

Belirli saatler koyalım aramizda , diğer saatlerde çok dikkat edelim ancak bu sınır saatlerinde iki kat dikkat edelim deyin kendisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…