Neden böyle dediniz
Kapıya gelince birdaha kapıma gelirsen polisi aricam de kapıyı açmadan
Bence şükret şimdiye kadar bisey yapmamış sapik herif.size şu noktada kizdim adam gece birde geliyor hala kpiyi açarak konuşuyor bide tabağını alıyorsunuz.bikere kapıyı hiç açmadan kapı arkasından kimooo diye konuşup acamam deyin.hic açmayın bence.azarlayin.acikca gelmeyin lütfen çok rahatsız oluyorum diye bagirin
Polise haber verme daha cok dikkatini cekersin ve polisin bu durumda bir sey yapacagini sanmiyorum.
Kapiya erkek ayakkabisi mantikli. Apartman gorevlisinede soyle de, "bu adam kimdir nedir ikidebir kapima geliyor , rahatsiz oluyorum vs. " muhtemelen kulagina gider. Komsu teyze bul ve konus. Spreyin elinde olsun. Ben kendi aparmanimda bile hirsiz falan karsilassam vs endise ediyorum.
Ve bence eve alarm taktir. Daha once kullandim. Bi tusu var direk polisi ariyor. Tasinma masrafindan iyidir.100_120 lira civari olur tahmini.
Peki evli değil mi bu adam? ben olsam açık açık kapıma gelmesinden rahatsız olduğumu artık gelmemesini rahatsız olduğumu söylerdim eften püften nedenlerle kapıma geliyorsunuz şikayet edicem derdim korkar belki kapıcıya falan da söylerdim. Bu ne cesaret böyle
Kuzeniniz falan yokmu yada bir arkadasin en azindan bikac gün yaninda kalsa ?
Öncelikle geçmiş olsun canım huzursuzluk ne kadar zor biliyorum 3 ay pencere sapığıyla yaşadım bekarken, evimin önünde ekip arabası bekledi günlerce ama çare olmadı.. Defalarca şikayet ettim ama yurdum polisi "perdenizi mi açık bırakıyosunuz? yok evde çıplak mı geziyosunuz? dikkat mi etmiyosunuz gibi? saçma sorularla iyce canımı sıktı tabi kaç yarım günümü karakollarda geçirdiğimi sanırım anlatmama da gerek yok.. O yüzden polisin bu şikayeti ciddiye alıp evinde bekleyeceğini ya da bi işlem yapıcağını sanma.. komşu işte sizi merak etmiş sahip çıkmış yalnızsınız diye der geçer uğraştığınla kalırsın.. Ben sonunda şöyle bi çözüm buldum eve erkek arkadaşımı çağırdım (normal erkek arkadaş) 1 hafta benle kaldı ve nerdeyse camda bekledi 2 defa yakaladık şişe kırıp arkasından kovaladı en sonunda ve bi daha gelmedi.. Şimdi bence senin yapıcakların şöyle olmalı.. İlk geldiğinde elinde bıçakla aç kapıyı mesela.. Kapıyı açtığında şaşıracaktır.. İsmini sor resmi bi şekilde.. Sonra soyadını da sor.. Adı ve soyadıyla hitap ederek Örneğin; "Emre Yılmaz bey artık bu gece gündüz demeden türlü bahaneyle kapı çalmalarınız beni korkutmaya başladı gördüğünüz gibi evde sayenizde elimde bıçakla geziyorum, Bi daha kapımı çalarsanız polise bildireceğim rahatsızlığımı" de.. Yöneticilikle ilgili bişey olduğunda da siz gelmeyin apartman görevlisini gönderirseniz sevinirim de ve cevap vermesini bile beklemeden kapıyı yüzüne çarp.. Ve tabi bu konuşmayı da en azından karşı komşunun duyabileceği bi ses tonuyla yap bağır yani yüksek sesle.. Bak o zaman bi daha gelebiliyomu
Aklıma takılan apartman giriş çıkışlarında size kötü bişey yapmaya kalkması kamera takılı mı apartmanınızda sizi ansızın bayıltabilir Allah korusun haberlerde neler okuyoruz gerçekten korkutmak istemem ama korkmanız başınıza kötü bişey gelmesinden iyidir diye düşündüm ben olsam asla durmam o evde hiç bişey sizden önemli değilBi arkadasim var o da daha donus yapmadi.
Kuzenlerim memlekette,burda akrabam da yok. Arkadaslarim da kalmadi mezun olunca.
Densizin biri yüzünden düzenini bozman taraftarı değilim ben. Eğer sen kapıcıya bir şey söylemezsen ve adam seni kapıcıya sormaya devam ederse bir yerden sonra kapıcı muhabbetiniz olduğunu düşünebilir. Rahatsız olduğunu belli et ki kapıcı da anlasın adamın seninle uğraştığını. Komşulara söylemek de iyi fikir. Kapına geldiğinde de açma, açmak zorunda kalırsan da elinde adamın görmeyeceği kesici bir şey ya da biber gazı bulunsun. Ben evde tekken yemek siparişi verdiğimde bile cebimde biber gazıyla gidiyorum kapıya ve en az üç odanın ışığı yanıyor, televizyonda açık oluyor ki evde birileri varmış gibi görünsün. Kapıya ayakkabı koymak ne kadar yararlı olabilir, emin değilim. Sonuçta daha önce yoktu, bundan sonra olsa adam fark eder. Ayakkabıların duruş şeklini bile değiştirsen de hep aynı ayakkabı oluşu da dikkat çeker bence.
Aklıma takılan apartman giriş çıkışlarında size kötü bişey yapmaya kalkması kamera takılı mı apartmanınızda sizi ansızın bayıltabilir Allah korusun haberlerde neler okuyoruz gerçekten korkutmak istemem ama korkmanız başınıza kötü bişey gelmesinden iyidir diye düşündüm ben olsam asla durmam o evde hiç bişey sizden önemli değil
Yanında kalacak arkadaşında yoksa sen git bi arkadaşının yanına veya ailenin yanına ama orda yalnız durmaYok maalesef. Apartman da cok eski zaten.
Tesekkur ederim
O zaman polise anlatın durumu. En azından birkaç gün takipte olsunlar. Geç saatte kapıyı çaldığı zaman da arayıp polise adresi verebilirsiniz. Polis gelene kadar evine girse bile kapısını çalıp uyarmalarını isteyebilirsiniz.
İyide kapıcıya güven olur mu yanlız diye o da gelirseKapiciya anlatin olanlari en azindan biri bilsin neler olup bittigini ailenden birine de anlat ne olur ne olmaz
Allah sabir ve kolaylik versin cnm öyle insanlarla ugrasmak kolay degil
tabii ki en basiti geç saatte ses gürültüsü için bile polis çağırdığım oldu ve geliyorlar ihmal etmiyorlardı sizin yaşadığınız durumda kesinlikle gelip yardımcı olurlarEvet en azindan korkmus olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?