Komsum sesten rahatsizmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım bizim üst koçşu her gün ama her gün evde temizlik vs yaparken eşyaları deli gibi sürüklüyor.. Uyardığımda kapıları falan çarpıyor. Sabah eşya gıcırtısıyla uyanıyoruz çoğu zaman ve bu son 6 aydır böyle :)

Kızı mı gelini mi bilmem ma o ypıyor bu sesi çğnkü kadın tek yaşıyor hasta ve yaşlı biri.. Bu yüzden şikayet edip de rahatsız da etmek istemiyorum ama kızı herhalde delinin teki.. En son yöneticiyi koyunca arqya biraz azalttılar sürüklemwyi ama yüne gacır gucur sesler geliyor..

Konu ile alakası yok belki ama ortalama bi dikkat ve tatlı dille çözülebilir sorunun :)

bazilarida olayi fazla abartıyor.cit ciksa kapiya gelen tipler var.yani en azindan bizim böyle bir komşumuz vardı onun yuzunden evimizi sattık taşındık.kiracida değildik yani. yoksa babam katil olacaktı.cani cehenneme şuan bile lanetle andım kendisini.

Bebek olsa anlarım ama 4 yaş çocuğunu akşam 21:00 de uyutmaya gayret etmelisiniz. 20:00 den sonra yedir içir yıka ses edecek şeyler değil. Gündüz neyse ama akşam o çocuk evde patır kütür koşmamalı. Kimse benim çoçuğumu gürültüsünü çekmek zorunda değil diye düşünmeniz daha yerinde olur. Rahatsızsa taşınsın değil. Benim çocuğum var apartman bana uygun değil madem müstakil eve taşınmalıyım diye düşünecek tarafta siz olmalısınız. Bence her açıdan siz haksızsınız.

Bir de marifet gibi anlatıyorsunuz komşunuzun sizin yüzünüzden taşındığını
İki tarafta birbirinden betermiş.
Ayrıca kimse sizin çocuğunuzu her allahın günü büyüyene kadar dinlemek zorunda değil bunun için de azarlayıp müstakil eve git diyemezsiniz. Ses yapan sizsiniz apartman kurallarına uyamıyorsanız sizin müstakil eve taşınmanız gerekiyor.

4 yaş çocuğun anlayabileceği bir yaş. Sizin çocuğunuz var diye anlayış bekliyorsunuz ama karşı tarafta çalışıyor eve gelince huzur istiyor tek taraflı olacağınıza empati kurmayı deneyin.
Çocuklu ailelerin kafası çok güzel zaten çocuğumuz var herkes bizi dinlemek zorunda gibi bi mantık olamaz. Çocuğunuzu yaparken nasıl apartmana sormuyorsanız apartmandakilerin de sizi dinlemek gibi bi zorunluluğu yok. Apartman kültürüne uyamıyorsanız apartmanda yaşamayın.

Eski oturduğumuz sitede, yukarıda oturan komşumuzun da küçük bir çocuğu vardı. Finallere çalışıyordum o vakitler, Allahım o nasıl ses.. yanımdaymış gibiydi. Tepinme sesleri de cabası. Hiçbir şekilde derse odaklanamıyordum, çok çok zordu gerçekten. Yani demek istediğim insanların rahatsız olması çoook normal. Eşinizin bu denli sinirlenmesi aşırı abes bir durum, çok şaşırdım gerçekten. Güzel bir dille konuşulabilir.

Zamanında üst komsumun 2 kucuk oglu bir ses yapardı off diyorum kim gelse böyle komsumu olur derdı ama bırakın söylemeyı ne ima ettık nede onlar sordugunda evet ses gelıyor dedık. Hep yok olsada cocuk onlar dedık ama ses baya baya coktu hatta hamıleyken sankı basıma vuruyorlar gıbı oluyordu.. Şimdi cocuklar büyüdü artık pek ses gelmiyor şimdi iyiki ses etmemişiz diyoruz cunku bızım kızda durmuyor elındeki düşüyo atıyo bişey oluyo ses gıdıyordur cocuk bu sureklı biblı gibi yerinde durmuyor yani..
Artık sizinde huzurunuz kalmaz orada sureklı durmaz ki cocukta napsın. Ha diyince tasınmakta zor

Bende bu dünya benim çocuklarımın üzerinde dönüyor diyen bir annenin magduruyum.Çok sevdiğim binbir güçlükle her yerini yaptırdığım evi satıp kurtulmak istiyorum.Gürültü yaparken videoya çekiyorum savcılığa şikayet etcem artık.Şikayet ediyoruz çoçuk bu elini ayağını mı kıralım diyolar.Yok kırmayın ama bizim evi de tepemize yıkmasınlar istiyoruz. Son 3 senedir gürültü artarak fazlalaştı.Eee senin ki çoçukta benim ki bostan korkuluğu mu yazık bebeğim öğlen uykusu uyuyamadan büyüdü.

Valla 4 yas hic de kucuk bir yas degil. Birseyleri anlayabilir. Sessiz etkinlikler yapabilirsiniz. Boyama, oyun hamuru, hikaye anlatma falan gibi.
Bizim insanimiz bu " cocuk iste elini ayagini mi baglayim?" dusuncesinden bir turlu kurtulamiyor. Sonra iste boyle komsu kavgalari..
Bakin benim 2 tane yigenim var. Biri daha 4 yasina girmedi digeri 2 yasina girecek. Aksam saat 8 dedim mi o cocuklar sessiz etkinliklere yonelirler. Ki ablam calisan bir anne. Butun gun okulda yorulsa da eve gelip bir de cocuklarini egler. Yemek yedirir, dus aldirir, masa etkinlikleri yaparlar mesela. Saat 10 olmadan da yataga girerler ikisi de. Kimseye de ses gitmez. Bu yaz 20 gun beraberdik annemlerde. Bir gun alt komsu sikayete gelmedi mesela. Yasli kari kocalar ustelik. Gun icinde yeterince yorulsun cocugunuz. Kossun hoplasin ziplasin. Gerekirse krese gonderin yazlari kendiniz disari cikarip ilgilenemiyorsaniz. Ama kimse sizin cocugunuzun gurultusunu cekmek zorunda degil bunu bilin lutfen.

Ben öğrenci evinde kalıyorum burdaki evlerde öksürük sesi bile duyulur.Rahatsız olan taşınsın düşüncesi çok yanlış.Orası apartman ve herkes birbirine saygılı olmak zorunda.Çalışıp eve gelen de var sınavlara çalışan da.Ben geç yatarım ve hayranı olduğum sanatçının müziği son ses açık olur ama kulaklıkla dinlerim öğrenci evi olmasına rağmen.Bebek olsa belki ama 4 yaş çok da küçük değil.Hoşumuza gitmiyor ama bir apartmanda ortak yaşıyorsak dikkatli olmalıyız bence.Benim müziğim beni rahatsız etmez ama kimse akşam Norm Ender'i dinlemek zorunda değil.Çocuğum olmadığı için bu örneği verdim.Kendi çocuğumun gürültüsü belki rahatsız etmez beni ama komşuları edebilir.Olaya bir de bu açıdan bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Yo
Her çocuk bir değildir. 4 yaş çocukların daha aktif ve hareketli oldukları bir yaştır. Garip olan büyük gibi davranmalaridir
bu tamamen anne babanin tavri ile alakali bir durum. Bilakis 4 yas zihin gelisiminde neden sonuclar konusunda daha iyi olduklari bir donem. Ki ben sakin karakterde cocuk buyutmuyorum. Bana gelen oglumu gorunce kimse cocuk buyuttum demesin der. O derece zor bir cocuktur. Bazi seyler yonlendirmedir

Bu konuda kuralcıyım, siz anlayışsızlık da diyebilirsiniz tabi. Ama apartmanda yaşıyorsak, toplu yaşama kurallarını çocuklarımıza küçük yaştan itibaren öğretmemiz gerekiyor. Hadi gündüz bir seviye gürültü olabilir de, akşam herkes yorgun, herkes dinlenmek istiyor, çocuk bu diye yapılan gürültüyü hoş görebilmek zor. Çoğu insan yorucu bir iş gününün ardından kendimi eve atayım da kafa dinleyeyim diye bekliyor. Sonra eve gel, üst kattan dan dun gürültüler gelsin. Bu anlayış gösterilebilecek bir şey değil bana göre.

Büyük kızım 3,5 yaşında, iki dakika yerinde durmayan bir canavar. Onu baz alarak düşünüyorum, bir çocuk nasıl gürültü yapar diye... Akşam 8'de yatağa gidiyor zaten, çocuk dediğin erken yatmalı. Gürültülü oyuncaklarıyla parkede oynamaz, dan dun zıplamaz, yerlere bir şey fırlatmaz, yani bunlara yeltenince uyarıyor ve yapmak istediği şeye daha gürültüsüz bir alternatif buluyoruz. Enerjisini atsın diye kreş dönüşü bir iki saat parkta takılıyoruz, parkta özgür, bir yerleri yalamadığı kalıyor yani ama evde kurallar olduğunu biliyor. Sizin çocuğunuz ne yapıyor da gürültü çıkıyor mesela? Çocuk bu oluyor işte diyerek olayı belirsizleştirmek yerine, hangi durumlarda gürültü olduğunu gözlemleyip, çözüm üretmeniz daha doğru bir yaklaşım bence.

Baştan sona kadar haksızsınız. Ben de kpss ye çalıştığım günleri hatırladım. Üst komşumuz deli gibi gürültü yapardı. Kaç kere söyledik, hiç anlamadılar. Bir de kadın biz söyledikten sonra deli gibi tepinirdi inadına. Oturur ben de dersi filan bırakır hüngür hüngür ağlardım. Taşındık en sonunda. Kadına hala hakkımı helal etmem yani.

Çocuk olunca bir nebze anlayış beklenebilir haklısınız ama o gürültünün ne boyutta yapıldığı önemli.. Ayrıca alt taraf kibar bir şekilde sıkıntısını belli etmiş siz karı koca neden bu denli tepki verip bir ergen davranışı olan ama bizim üst komşuda ses çıkarıyor bir birşey demiyoruz minvalinde bir şeyler söylediniz??

Çocuk sesi gürültüsü herzaman göz ardı edilecek bir durum degil
Annemin tepesindede var çocuk zıpladıkça avize sallanıyor üst kattakide sizin gibi napıyım çocuk sabırda bir yere kadar
Siz evde huzur bulmak istiyorsanız onlarda huzur bulup dinlenmek ister empati yapın

Ne kadar ayıp ya bir de kendinizi haklı görmeniz ...atlar Zıplar ne demek ...sizin gibi insanlar yüzünden naif insanlar uzaklaşmak zorunda kalıyor ...hiç düşünmediniz mi benim yüzümden kadın evinden oldu diye...saygı göstermeyen saygı da görmez. ..yok anneniz kapısına gitmiş ...muhatab sizdiniz ne kadar acizce...

Demekki benim yerimde olsa kafayi yer benim yan komsumun sesleri benim evin icinde 4 tane cocugu var yecucle mecuc gibiler annelerine aciyorum ben gidip bakiyorum bazen.6 yasindaki cocuk perdeye tirmanmaya calisiyor digeri benim evime kosa kosa geliuo bir kere kum saatimi almis kendi evine goturyo hayrola diyorum bizim evde bundan yok sen bunu hediye edermisn diyo bak akil var ama nelere calisyor.yani aslinda egitilebilir cocuklar.bendeyken biraz akillilar ama millette hakli.alt katta doktor oturuyo adam nobetlerden geliyo vallahi ben ona aciyorum yani.komsumada soyluyorum sen mustakile cik.4 yas cocuk dusunuyorumda yine kucuk sayilmazmi ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…